• Zóanagyvarázsló
    na meg a heal poti hiánya.

Szerintem undorító, amikor az RPG-k Diablóvá válnak a potion spam miatt.

Az inventory nem tökéletes benne, az 1.3 azért sokat javított rajta, azelőtt szörnyű volt (a Mass Effect borzalmához képest még mindig szuper). Egyébként semmi értelme minden normál kardot felvenni, és minden hardcore RPG-ben marhára visszafog a súlylimit, de a Deus Exekben is nehezen lehet elférni, pedig az FPS-RPG.

A játéknak amúgy az eleje a leggyengébb része, ha az is tetszik, akkor sínen van az ember (én szerencsére így voltam vele), ha nem annyira, akkor Vizimáig mindenképp ajánlott lehet kihúzni, és ugye a főváros után is lesznek még érdekes, új helyszínek a későbbi fejezetekben.

Én a harcot azért nem szidom benne, mert ritkán igazán jó az RPG-kben*, ízekre tudnám szedni a legnagyobb nevekét is, és ami régen jó is volt, az is gyakran elavult mára a stratégiákéhoz, akciójátékokéhoz képest (attól is függően, melyikkel párhuzamosítható). Amúgy nem rossz benne, de eléggé sajátos, és blokk nekem sem rémlik. Az italok, olajokkal való előre felkészülés, a mérgezettség szintje mind-mind érdekessé tette, ahogy a különböző stílusok is, ha az ember elfogadja, hogy a kivitelezés az ütemre kattintást is igényli. Persze inkább hardon kívánja meg ezeket a játék, normálon többnyire mókavonat az egész menet. (Én úgy rendeltem elő, hogy eleve azt mondtam videók alapján: ez a harcrendszer borzasztó, majd ennek ellenére játszom, aztán végül egészen bejött, de idő kellett neki. Azóta persze sok év eltelt. Amúgy a karakterfejlesztés is pozitív csalódás lett nekem végül.)

*A Sir-Tech képviseli nálam az etalont (harcban és karakterfejlesztésre is), de a Wizardry 8 nagyon lassú és sok a grind (mai szemmel biztos sokakat elriasztana, ahogy a "blobber" mivolta is), a Jagged Alliance 2 pedig elsősorban squad-based TBS (és annak is A legjobb talán), másodsorban RPG csak.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.04.07. 10:34:45