13886
  • molnibalage83
    A harcrendszert leszámítva haladok, csak sanszosan nem a főszálon, bár ezt nehéz megítélni, hogy mi a főszál része és mi nem. Mivel az orgyilkosok egyből legyaktak, ezért elkezdtem más irányba tovább menni, hogy fejlődjek, oda majd akkor megyek, ha elég táposnak érzem magam.

A mocsárban a nagy virágot leszámítva mindent simán lehet gyakni, csak az öngyilkos lényeket ki kell kerülni és úgy ölni, mert azok mikor felrobbanak, egy rakás HP-t rámvernek nevetséges XP-ért. Ez időigényes, de belefér. A harcrendszer nem lenne rossz annyira, hogy működne. Leütöm az ellent és utána a karakter hajlamos bambán állni, akkor is, ha valamirt a jel használat félbeszakad. Nem reagál semmire a karakter, csak áll.
  • DantesHUN
    A harcrendszer nehézségén túl, a küldetések elég sok részénél sokat kell agyalni. Nem rág mindent az ember szájába, bár ha alaposan végigolvasunk mindent, és mindenkivel beszélünk, akkor rá lehet jönni, meg van ügye valami napló, küldetés leírás ,ahol leírja a lényeget( meg van végig játszás a neten)
  • DantesHUN
    Azt hiszem talán úgy volt a kitérés , gyorsan dupla gomb, valamelyik irány gombra. Az a ,,jó" mind három Witcher irányítása más volt, így már keverem is.
  • Rony94
    Nem, nem sikerült. Eddig itt csak azt láttam tőled hogy: "Nehéz, nehéz, a harcrendszer egy nagy rakás kaki, jajj hogy kell ezzel játszani, jajj!"
  • molnibalage83
    A harcrendszer részét leszámítva ez a nehézség, amit elvárok egy igazi HC RPG-től. Ennyire nem sikerült értelmezni a kommentemet...?
  • Rony94
    Senki se mondta hogy ez könnyű játék lesz. Lehet utána kellett volna nézned mielőtt elkezded.
  • molnibalage83
    Egy biztos, ehhez hasonló nehézségű RPG-vel eddig csak NWN modként találkoztam, a Tortured Heart-szal. Nagyon nem könnyű megcsinálni a questeket. Kapom sorra, de valahogy nem haladok velük. A prostis küldetésnél elmentem éjszaka a helyekre, de sehol senki... A toronyba bejutás valami olyan monsztának néz ki, hogy befosok.
  • molnibalage83
    Hát a felpukkanó szörnyek elől hogyan lehet kitérni a halálukkor? Eddig egyszer sem sikerül a sebzést megúszni....
  • molnibalage83
    Úgy értem, hogy az ő támadás elől nem lehet félreugrani?
  • genndy
    Ki lehet. Ne az utakon menj, ott gyakoribbak.
  • molnibalage83
    A nagy vörös növények elől ki lehet térni a mocsárban? Fákláyval is teljesen esélytelen leverni őket...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.20. 22:25:37
  • DantesHUN
    Tudom. Csak látványos, ahogy ráugrik ,és agyondöfködi. De persze, nincs haszna.
  • molnibalage83
    Egyébként a harcrendszert leszámítva alapvetően tetszik a játék. Sok content, egész szépen kidolgozott világ, döntések, stb.
  • Rony94
    A kábítás következtében acélkarddal is ugyanúgy kivégzi az ellent, úgyhogy a tőrnek sincs túl sok haszna.
  • DantesHUN
    W stílus? Mire gondolsz?

Emberek ellen acél. Az a alapértelmezett kard. Íjra is: acélkard. Szörnyek ellen ezüst. Fejből nem tudom a stílusok nevét, de: erős lassú ellenfelek ellen a nehéz támadó stílus. gyors, könnyebb ellenfelek ellen, gyors stílus, ha többen vannak csoportos.

Többi fegyver : semmire se jó!
    Fáklya kezdetben jó a hülye mérgező növény bizbaszok ellen, szúrcsó vagy mi volt a nevük. Annyi értelme van a tőrnek, hogy ha elkábítasz egy ellenfelet Aard-al, Geralt automatikusan ráugrik és tőrrel kivégzi.

Alkoholt venni kell, és számít, azt hiszem a jobb főzetekhez jobb minőségű alkohol alap kell. De a főzet maga nem lesz jobb, akármilyen alapot használ.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.05.20. 20:59:30
  • molnibalage83
    Alkoholt lehet valahogy készíteni, vagy azt mindig venni kell? Számít az, hogy mennyire jó minőségű alkoholból készül egy potion?
  • Rony94
    Egyik negatívum szerintem hogy az acélkardon és az ezüstkardon kívül még +2 fegyver lehet nálunk, de az az igazság hogy azokra semmi szükség, meg amúgy is használhatatlanok. Az acélkard és az ezüstkard mindig jobb a többinél. Na jó, kivétel a fáklya, az hasznos tud lenni sötét barlangokban és kazamatákban ha nincsen, vagy esetleg csak simán nem akarsz használni Macska főzetet. De hogy vannak ezek a bunkók, tőrök, hasznavehetetlenek. Már csak azért is, mert ezekhez nincsen hozzárendelve erős-gyors-csoportos stílus.
  • DantesHUN
    Erre már nem emlékszem. Nos, hát a Witcher amúgy se könnyű, és eleve nehéz szinten neki vágni, első alkalommal...van az hogy kihívás, és van az hogy megszopattad önmagad, már bocs. De hát eső után köpönyeg.

Amúgy tanácsok amiket a kollega írt lejjeb, 13544-es hsz.

Kovácsolni szerintem felesleges A történet két pontján kapsz fasza kardot, küldetéssel egyszer egy jobb ezüstöt, egyszer meg egy jobb acélt na az jó lesz.
    De elvileg úgy kell, három érc kell hozzá. Meg lehet rúnákat is kovácsolni a kardra, mondjuk villám rúnát, ilyesmit. Az talán megéri, de bőven lehet ennélkül bologulni. Többet érnek, a jó kis olajok a pengékre, amik plusz sebzést okoznak. Egyszerű kis élesítő kővel isl ehet növelni időlegesen a sebzést. Meg a witcher főzeteket is gyakorta használni kell. Ezekkel jelentősen könnyebb,
  • molnibalage83
    Bombát még nem tudok használni. Arra sem jöttem rá, hogy legkisebb fegyver, a tőr rekesz, ahol a fáklya van mire való. Se nem gyors, se nem sebez sokat. Azt sem értem, hogy miért van négy fegyver rekesz. Van egy ezüstkard és két sima kard. Ha két olyan kardom van, ami W stílusra jó, akkor kétkezes harc van? Van végekezési vagy bármilyen bónusz két kardra? Mert a kard helyett van nem W stílusra alkalmas fegyer, de eddig annak sem láttam hasznát...
  • molnibalage83
    Utólag már nem engedi, nincs ilyen opció. Pedig az elején azt írta, hogy erre lehetőség van...
  • molnibalage83
    A fegyver kovácsolás hogyan működik? Az egyik pasasnál van újra kovácsolás. Ekkor beugrik egy ablak és eladni tudok. El kellene adni a kardot és újra megenni? Így működik a kovácsolás? Van nálam három db kék érc. Azokból új kard készül vagy meglevő tápolódik?
  • IMYke2.0.0.0
    Én használtam bombát is - barlangban jól jöttek.
  • Rony94
    Én 3-4 óra után megszoktam, sose volt vele problémám az 50 óra játékidő alatt. Szóval szerintem valamit rosszul csinálsz.

1) Ne nyomogasd a gombot mint egy fogyatékos, hanem ritmusra, ugyanis ezt így kell. Amint látod hogy sárgává válik a kardod (vagy a kurzorod ha easy-n vagy normal-on játszol), AKKOR kell ismét megnyomnod a támadás gombot. Ilyen egyszerű.

2) Szinte minden ellenfélre más harcstílust kell alkalmazni. A kicsi, vékony ellenfelekre általában a gyors stílust kell alkalmazni. A nagy állatokra meg az erős stílust.

3) Az emberekre NE az ezüstkardot és a szörnyekre NE az acélkardot használd, hanem pont ellenkezőleg.

Ennyi, ha ezeket észben tudod tartani, akkor ez már mind rajtad múlik. A nagy csaták előtt érdemes meginni legalább egy Fecskét (Swallow), használj olajokat, esetleg bombákat (mondjuk ez utóbbit én SOHA nem használtam).
  • DantesHUN
    vedd lejjebb a nehézséget. Minek szívatod magad?
  • Madi92
    Mondok jobbat, nekem tetszik a harcrendszere. Bestia elleni harc tényleg szívatós volt, de amúgy egy szavam nem volt rá anno.
    Tényleg jobban jársz, ha inkább utánaolvasol valahol.
  • molnibalage83
    Figyu, láttam már pár érdekes harcrendszerű játékot, de ez viccnek is rossz. Tanulhatatlan, semmiféle infót nem ad, hogy mikor mi történik. Röhej, hogy n+1 olyan csata van, hogy a kardodat nem tudod előrántani, és már kettőt belédvernek. Pedig érdekelne a sztori, mert az biztos, hogy nem a rendszere miatt volt anno az ováció. Az ziher...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.20. 19:47:23
  • IMYke2.0.0.0
    Jó tanács: hagyd abba ezt a játékot. Nem neked való.
    Minket is megkímélnél.
  • molnibalage83
    Komolyan mondom, hogy egy szájbarúgást érdemelne, aki ezt a kikúrt szar harcrendszert megalkotta. Teljesességel megjósolhatatlan, hogy a kitérének mikor van értelme, hogy hogyan műköik a kábítást beleérve.

A másik fele az, hogy a sztori miatt felkészülne sem tudsz. A karakter bejelenti, hogy akkor éjfélkor távozik, de baszik lehetőséget adni, hogy betálpoljam magam, most meg egy rakás orgyilkos ellen szophatok. Kábítom az ellenfelet, és baszik támadni ez az idióta, hiába klikkelek. Naná, hogy esélyem sincs, mert annyi HP-t nem tudok sebezni, hogy egy meghaljon

Komolyan monodm, hogy ez agyrém...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.20. 19:45:24
  • xFreex
    Sokat segít az emberen, ha összeszedi a hozzávalót és kovácsoltat egy vörös meteoritkardot.
    A +40% sebzés alapból is jól jön, hát ha még dob rá az ember egy kis szerencsével gyémántporos élezést ami megint +40%.
  • DantesHUN
    Nem, ha sikerül egy ellenfelet elkábítani (Aard jel) nem csak fellökni, akkor Geralt egyből megöli.
  • Kurfürst
    Tökmindegy, örülj neki, a halálkutyás résznek én nem tudom hányszor, hány órán keresztül estem neki mire végre valahára valahogy sikerült... irgalmatlan nehéz volt.
  • molnibalage83
    Na, megcsináltam. Nem tudom, hogy hogyan sikerült. Az első jelnél most láttam, hogy van töltési csík. Megcéloztam a nagy kutyát jó tápolva. Aztán egy ütéssel meghalt valahogy úgy, hogy a legnehezebb szinten tolom. Ez most bug lehetett vagy mi?
  • xido
    főleg úgy,hogy ha az ellen mögé kattintottál duplán,átugorta..azzal jókat lehetett szivatni
  • molnibalage83
    Nem az zavar, hogy meghalok, hanem az, hogy a visszatöltsénél állandóan elmegy van fél perc azzal, hogy lezavarjam a cutscenet. Hogy a faszba lehet ekkora marhaságot benne hagyni a játékban?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.19. 14:27:50
  • DantesHUN
    Hát igen. Elsőre sokszor meghaltam ott és szidtam a fejlesztőket. A végére azonban én kimondottan szerettem a harcrendszert, persze addigra Geralt elég fejlett lesz, és jobb lesz a harc is.
  • wednes
    Na igen, az egy szemét rész. Az előtt kell benyomni főzeteket mielőtt odamennél. Persze honnan tudná az ember fia, ha először játszik...

Én úgy csináltam meg, hogy egy cutscene előtti mentésben ittam, magyarán visszatöltöttem.

Tényleg fura harcrendszer került bele az első részbe, ilyen összvér féle. Alap kiindulás, hogy nem mi harcolunk, hanem a karakterünk, klasszikus RPG-s stílusban. De azért fejeljük meg pár újdonsággal mégis legyen valami akciósabb kontroll (de nem direktbe irányítás) a karakter felett. És erre jött ez a ritmikus kattíntgatás. Erre a kitérésre én már nem is emlékszem.
  • molnibalage83
    A baj az, hogy akkor veszi elő a kardot, amikor a dögök már támadnak. Mivel fogalmad nincs, hogy cutscene után egyből csata lesz semmit sem tudsz meginni... Nem azért nem használja a jelet, mert kevés az állóképesség, fullra van töltve, nyomom és nem csinál semmit. A kitérés mikéntje is elég vicces és a táncolós kitérés ellenére kibaszott nagy állatság, hogy az megszaktíja a kombót, hogy nem tették bele a ritmusba, mint 0. értékűt. Tehát, ha pl. 2. és 3. kombó között lennél, de jó ütemben van a kitérés, akkor az nem emelne szintet, de nem szakítaná meg.

Túl sokszor látom azt, hogy a játékfejlesztőknek valahogy ötletszerűen megy a modellezés vagy szabályrendszer alkotás, de nem gondolják végig...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.19. 13:30:58
  • DantesHUN
    Én nem emlékszem ennyi hibára benne. A harcrendszer más, de meg kell szokni, a bestia leölése meg az egyik legnehezebb rész. De amikor tavaly újra játszottam már sikerült halál nélkül leölni. Az a titka, még előtte bekell nyomni egy kis főzetet és...csoportos támadás ha körbe vesznek, de legjobb gyorsan kinyírni a fő kutyát.

Olyat nem láttam hogy nem veszi elő a kardot, vagy nem haszálja a Jeleket. Akkor nem használja, ha a nincs feltöltődve a , fene emlékszik itt minek nevezték. Sárga csík.

De az tuti, hogy fura az irányítás, de meg lehet szokni.
  • molnibalage83
    Csak abból egy mukkot sem értek, ezért zizis. Azért mindesetre az egyik átvezetőt azért megnézem úgy is. :)
  • wednes
    De azt újra is vették EE kiadásnál. Nyilván nem azért cserélték le, mert az eredeti tetszett nekik.

Sokan azt mondják lengyel szinkronnal kell tolni, az az sikerült a legjobbra. :)