• Zóanagyvarázsló
    Én végigjátszottam magyarul, és tetszett úgy, a leós párbeszéden is csak röhögtem egy jót. Nagyon dicséretesnek tartom, hogy egy ekkora szinkronmunkát elvégeztek itthon, elő is rendeltem annak idején a gyűjtői változatot itthon, pedig abból sem a magyar volt a legteljesebb (artbook nincs benne, csak a monster book, illetve medál sem járt hozzá).

Mindettől függetlenül hallatszik a több pénz az angol szinkronban, és igen, választható az eredeti lengyel is. Kár általtni magunkat az ellenkezőjével, és én nem hazudok sem másnak, sem magamnak, ha a színvonalra kérdeznek rá. A bakit én is mint egyszeri esetet emeltem ki, de vannak benne kevésbé értelmes mondatok később is. Részint azért, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem az eredeti lengyel szövegből dolgoztak, hanem a megvágott angolból. Ha gyengébb is magyar szinkron, ahhoz szerintem is elég, hogy aki nem háklis, az gond nélkül élvezheti vele a játékot. De sajnos megcsonkított forgatókönyvet kap mindenképp. Én elsősorban ezért ajánlom, hogy más nyelven vágjon bele az ember. Amúgy meg mindenki maga dönthet a rendelkezésre álló információk és videók alapján.

@Molnibalage:

A Witcher szerintem érdekesebb, különlegesebb a kelet-európaibb megközelítés miatt, mint a szokványosabb megoldásokra, és részben ismerős BioWare-karakterekre építő Dragon Age. A szabadabb játéktér és a Gothicot idézően élőbb helyszínek és NPC-k is komoly pluszt jelentenek, ha ez számít. A Dragon Age: Origins mellett szól, hogy nem többé-kevésbé fix karakterrel indulsz, sőt különböző előtörténetek is vannak, a partyról nem is beszélve. Mindkettő széria erősen kezd, és mindkettő elég jó choices & consequencesben (a Witcher a szürkébb, és konkrét karakteren belül kell lavíroznod, ami szerintem szintén abszolút izgalmas), és bár a sztori is jó bennük, abban azért a Witcher a jobb, másabb a korábbi PC-s RPG-khez képest.

Fotnos különbsé gszerintem, hogy a DA harcai alapvetően a potion spamről szólnak (én ezt saját szabályokkal likvidáltam, ne váljon már Diablóvá!), a Witcher rendszere viszont ezt megítélésem szerint nagyon jól küszöböli ki.

Szóval ha Gothichoz közelebbi - de annál kevésbé sandbox - élményre vársz, akkor Witcher, ha a BioWare RPG-i lebegnek a szemed előtt, akkor Dragon Age (átmenet a BG és egy fantasy KotOR között, a partymentes, sótlan NWN single-jét simán elveri nálam, ha beéred a saját fejlesztésű rendszerükkel). Két remek játékról van szó. (Csak az első részekkel játszottam, a Witcher 2-höz korábban gépem nem volt, a DA2 meg nagyon taszító volt.)
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.04.03. 12:22:27