13886
-
#13526 Azért végigmegyek ezen is. -
Kurfürst #13525 Az egynek szerintem is valami botrány volt az irányítása, meg a harcrendszere is ezzel a heavy - normal - fast idiótasággal. Annyira már akkor sem tetszett, a story sem volt valami elájulós. A világ volt az, ami érdekes, a "felnőtt fantasy".
A 2 klasszisokkal jobb, a harcrendszer is (és megmagyarázza miért néz ki Geralt háta úgy ahogy - azok nem a szönyek nyomai, hanem ahogy nonstop a földön fetreng :D ), a story is és főleg szinkron, jelenetek is oltári nagyot fejlődtek. -
#13524 Az angol szinkron klasszisokkal jobb, mint a magyar. -
wednes #13523 A lengyel volt a kiinduló szöveg, azt fordították angolra. A magyar nem tudom melyikről készült, de volt benne kavarodás. Sőt asszem az EE verziónál változott az angol szinkron maga is.
Az irányítás így visszatekintve tényleg körülményes. Sokkal jobban tetszik a 2. rész irányítása, pedig azt, hogy leszólták, hogy akció orientált konzolos lett. -
wednes #13522 Papírról ment a szinkron, de instrukció volt. Lelketlen sablonos, hangsúly nélküli szöveg kell bele, mert a witcher ilyen. :) Még a szemöldökét sem húzza fel semmin.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.05.19. 12:09:48 -
#13521 Angol dumával és magyar felirattal tolom. Félelmetesen gagyi a fordítás sok helyen. A másik ami őrületbe kerget az irányítás. Valahol a pocsék és botrányosan szar között van. Most csinálom besti megölését. A kardot nem lehet normálisan előhúzni, hogy basszák már meg. A kitérésben és az irány gombok használatában eddig 0 összefüggést találatam. Az erőt jobb gombra is hol képes használni, hol nem. Az viszont mélyütés, hogy a csata elején nincs mentés, a szöveget állandóan át kell léptetni.
Hogy a rákba lehet ennyi hibát benne hagyni, amiket soha nem patcheltek ki...? -
Kurfürst #13520 Az első Witcher angol szinkronja azért ilyen szar, mert a szinkronszinésznek az volt az utasítása, hogy a karaktert "érzelemmentes" hangon szólaltassa meg. Kicsit túl jól sikerült... a másodiknál ezt már nem erőltették, pedig ua. a faszi. -
#13519 Jól eldugták... :) -
ferenc001 #13518 Level 2 bronz, Herbalism, Intelligencia ágon.
Utoljára szerkesztette: ferenc001, 2015.05.18. 23:23:24 -
#13517 Milyen skill? -
Zóanagyvarázsló #13516 Skill megtanulása szükséges hozzá. -
#13515 Elolvastam már egy rakás könyvet, de egyetlen növényt sem tudok begyűjteni. A könyveket nem lehet eladni, csak akkor tudok szüretelni? Vagy mi a túró van? -
#13514 ez az ugrás soha nem jó, Dragon Age Inq.-el valakinek az volt a baja, hogy most már lehet ugrani :D itt meg, hogy nem.
szerintem máig a Witcher meg a Mass Effect sorozatok a két legjobb RPG, ha a csőszerűeket nézzük, de történetben a Skyrim sem vetekedhet velük, ott is inkább a céhes küldik a jobbak. -
#13513 Nincs benne ugrás. Csata közben lehet szaltózni meg félreszökkenni és kész.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.04.24. 23:56:05 -
#13512 Van benne ugrás? Ne már, Vizima-ban vagyok már, de még nem tudtam előcsalogatni. :D -
#13511 Igen, sajnos ezt nem lehet megjegyeztetni vele.
A magyar felirat/szinkronról pedig már volt szó, még az alap változathoz készült, és nem bővítették a DC-hez (meg van pár baki is benne). Az angollal meg a többivel nincs ilyen, azok stimmelnek.
A fordításhoz: ha jól tudom nem látták a játékot, nem tesztelték, vakon készült, megkapták a szövegeket és kész. Asszem a színészek is csak felmondták a szöveget, esetleg pár szó instrukciót kaptak de szó sem volt arról hogy látták volna a játékot. Nem véletlenül lett ilyen lelketlen. Azért a szituációk ismerete nélkül nehéz jól fordítani, persze hogy te már jobban észreveszed a teljes játékban, előzményekkel, körülményekkel, stb.
@Botond: azt akkor sem lehet beállítani hogy a felirat és a beszéd külön nyelvű legyen, csak indítás után kézzel. Ha átállítod Steamben a nyelvet akkor mindkettő átáll.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.04.09. 10:41:04 -
#13510 A steam kliensben jobb click a játék nevén, és nem a delete-et választod (mint én :) ), hanem a propertiest és ha ott a megfelelő fülön átkapcsolod a nyelvet magyarra, akkor azt megjegyzi. :) -
Rony94 #13509 Ez tény. A nyelvi beállításokat egyszerűen nem jegyzi meg a játék. Nálam is ez volt. Ez van. Én már a 30x játékindításnál teljesen megszoktam. Már bennem volt a rutin hogy amin bejön a menü, megyek a beállításokba és mentem is átállítani a feliratot magyarra (a hangot hagytam angolon). -
#13508 Érdekes a játék, soha nem jegyzi meg a nyelvi beállításokat, mindig visszaáll a játékból való kilépés után angol/angol-ra. Kipróbáltam eddig angol hang + magyar felirat és fordítva is. Az angol szinkron is annyira semmilyen, hogy egyes ripacskodó magyar hangok ellenére is jobbnak tűnik a magyar szinkron. Arpó hiba, hogy akármelyik beállítás esetén sokszor nagyon nem azt fordítják le, ami a képernyőn van. Az meg külön érdekes, hogy milyen színvonala van a fordításnak. Én nem tartom magam nyelvzseninek, de ennél még én is jobban lefordítottam volna. Olyan egyszerű kifejezésekkel vannak néha bajok, hogy majd lefordulok a székről...
A játék hangulata viszont eddig tetszik, a zene csillagos hatos, olyan fasza. -
#13507 Védekezés nincs, pont a kétkezes kardozás miatt, pajzs meg nincs a játékban. Pontot lehet rakni a kitérésre, ha az elég magas akkor Geralt magától elhajol és kevesebb ütést kap be. Elugrás meg szaltó van, az egyik a dupla iránygomb, meg talán ugrás+iránygomb a szaltó. Ha ilyet csinálsz megszakítod a kombót. Futkorászni is lehet ha erős az ellenfél, egy darabig követni fog, aztán feladja. -
#13506 :)
Ez mi, befenyegettél egy képpel? Mi a gubanc? -
DantesHUN #13505 Befejeznéd a hülyeséget? -
DantesHUN #13504 Ha jól emlékszem nincs külön védekezés, félre kell gyorsan ugrani, gurulni, és annyi. -
#13503 Ez a elvonszolom a vasakat, ez a játékos miatt van, mert sokan szeretik, főleg a játék elején, hogy valahogy előnyt szerezzenek a játékkal szemben.
Csak a baj van vele...nehéz belőni.
De alapvetően röhejes, és az első játékmester rád küldene egy farkacsordát, miközben gyökketővel vonszolódsz csörömpölve a 3 kétkezes vaskard, 6 gyapjúgönc, 2 vassisak, 2 qva nagy kétkezes vaskalapács, egy fadárda meg egy szekérnyi apróság alatt..
Minden egyes alkalommal mikor ez van, minden alkalommal kapnál a nyakadba farkasokat, (más)rablókat, szörnyeket...de szvsz egy méhraj is kinyírna, pedig ott a folyó 30 méterre :)
-
#13502 A vicc az, hogy az eredeti kérdéseimre nem válaszolt senki a védekezésre és a kitérésre. :)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.07. 11:51:04 -
#13501 Nincs inventory. Ezen kár rágódni, mert nincs. Van füveszsák. Könyves zsák. Kavicsgyűjtő zsák. Poti tartó. Oszt ennyi. Inventory az nincs. Ha érdekel mi az inventory, akkor pl itt utána nézhetsz. Kedvedért idézem neked:
"Items and inventory[edit]
Players can find loot (such as clothing, weapons, and armor) throughout the game world and collect it.[3] Players can trade items for currency and better equipment as in Freewar. Trade takes place while interacting with certain friendly non-player characters, such as shopkeepers, and often uses a specialized trading screen. Purchased items go into the player's inventory. Some games turn inventory management into a logistical challenge by limiting the size of the player's inventory, thus forcing the player to decide what they must carry at the time.[10] This can be done by limiting the maximum weight that a player can carry, by employing a system of arranging items in a virtual space, or by simply limiting the number of items that can be held.[3]"
Egy generális tároló hely, az az inventory. Na ilyen nincs a witcherben.
A heal poti részben jogos, valóban van heal-over-time hatást adó potion, de érdekes először mindenki értette, hogy az instant hatású potiról van szó, most meg hirtelen mindenki okos lett, hogy na de van heal poti, igaz nem olyan, amiről beszéltünk, de hát van.
De részemről a téma lezárva, mert kezd kicsit személyeskedésbe fordulni. Én csak fel akartam hívni molnibalage figyelmét, hogy szerintem nem fenékig tejfel a cucc, ahogy itt egyesek körberajongják, de már kifejtette, hogy számára ezen hátrányok ugyanúgy előnyök, mint a többi rajongó részére, szóval öröm van, játsszon egészséggel, meg ti is, én meg megyek kardot gyűjteni a skyrimbe, és mindenki boldogan él, amíg ki nem fut az inventory helyből. :o -
DantesHUN #13500 Nem, nem szedtem fel mindent. Azon gondolkodom, te vagy ennyire buta vagy, vagy pedig valami troll. -
Rony94 #13499 Jól van, csak azt tudom mondani mint amit Imy-nek mondtam múltkor: Hagyjuk! -
#13498 "Mint pl az inventory teljes hiánya, meg a heal poti hiánya" Csak hogy párat említsek amiket írtál! -
#13497 De azé minden kardot felszedtél, hogy eladd jó pénzért. :) Pedig lehettél volna igazi jó roleplayer, és ott is hagyhattad volna, mert egy kard egy életre elég. :D -
#13496 Milyen hazugságokat? Hogy jössz te ahhoz, hogy ilyesmit kérdezz tőlem? -
DantesHUN #13495 Persze. Nem vagyok én hörcsög, hogy minden vackot bezsákoljak. A Skyrim-ban utána kezdtem kicsit bővebben gyűjtögetni amikor már volt házam, de akkor se hülyeségeket. -
Rony94 #13494 És ez most feljogosított téged arra hogy hazugságokat mondj a játékról? -
Zóanagyvarázsló #13493 sőt, szerintem meg inkább ez a hülyeség, mindent szarkaként összegyűjtögetni, rakás semmire se jó kacatot, hülye felesleges ostoba loot.
Semmi sem felesleges és ostoba! A JA2-ben akár az üveggolyókat is elveheted a gyerekektől, a gyanútlan ellenség meg elcsúszhat rajtuk, ha jó helyre szórod őket :)
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.04.07. 11:21:02 -
#13492 Skyrimban én is csak a nagyon jó fajlagos árral bíró cuccut vittem magammal. (arany / tömeg) -
#13491 Kb 30 órám van a cuccban, mert többször nekifutottam, végül a legmesszebb akkor jutottam, amikor elmentem vmi mocsárig áthajózva a nagy vízen. Nem nyerte el a tetszésem a cucc. -
Zóanagyvarázsló #13490 A Realms of Arkaniában, ha nem viszel magaddal evőeszközt, a puszta kézzel evéstől betegséged kaphatsz a vadonban. És a hülye sarlatánok félrekezelhetik a karakteredet, és megölhetik, hiába tejelsz :) A cipőt elhordod, meleg ruha nélkül megfázol a hegyekben, az inventory marhára korlátozott (és mindezt törő fegyverek mellett).
A régire gondolok persze, szóval sok szempontból fapados a grafikán túl is. A körökre osztott harcnak sajnos nagy pofont ad, hogy nem lehet átlósan támadni.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.04.07. 11:15:52 -
#13489 Az NWN és a TES szériában nem korlátlan a tömeg korlát miatt, bár a korlát eszementen magas. Asszem van olyan Skyrim MOD, ahol lényegében csak a hátizsákban lehet sok dolgot tenni és csata elején ajánlott eldobni.
Én is örülnék, ha az RPG-ke egy része nem farmolásról szólna. A TPS adventure játékok egy része hála istennek efelé mozdult el. -
DantesHUN #13488 Nem igazán értem miről beszélsz. Van benne inventory. Sőt. Rohadtul fontos. Össze kell gyűjteni minden giz-gazt, alapanyagot, hogy főzeteket tudj csinálni, mert ha nem, akkor annyi.
Miért nincs olyan cucc, hogy már félig levágják a fejed, de bedobsz és gyógyitalt, és tádám! visszanőtt, meggyógyított? 100% -os életerő?
Nos, egyrészt talán ha olvastad volna a könyveket. Akkor tudhatnád, hogy így működik a dolog, a witcherek harc előtt használnak italokat, ami aztán különféle bónuszokat ad.
Aztán, ez kicsit reálisabb RPG mint a Skyrim, nem arról szól hogy minden vackot összegyűjtök és eladok. Minek?
A második részben fel lehet venni az inventory-ba több fegyvert is, de ott is minek? A legtöbb esetben rosszabbak mint ami nálad van, és ráadásul nem is érnek semmit. Ott is csak akkor szedtem fel kardot, ha jobb volt mint az enyém. Ha meg még pénzt sem ér , minek vinném magammal? Pénzt meg lehet szerezni, el lehet adni mást is, amiért jól fizetnek, vagy éppen egy jól fizető küldetést kell megcsinálni.
Ismét vissza utalva a könyvekre: Geralt nem hord 10 darab seprűt a seggében csak azért mert a találta...sőt, szerintem meg inkább ez a hülyeség, mindent szarkaként összegyűjtögetni, rakás semmire se jó kacatot, hülye felesleges ostoba loot. -
Rony94 #13487 Játszottál te ezzel egyáltalán?
"Mint pl az inventory teljes hiánya"
Van inventory. Nézd csak, ott van jobb oldalt.
"ez az értelmetlen harc"
Nem értelmetlen, ritmus harcnak hívják és szerintem pont hogy dicsérni kéne ezért a CD Projektet hogy ők legalább végre újítani akartak, nem csak annyiból áll a harc hogy jobb klikkelek az ellenre és perceken keresztül azt nézem ahogy a számítógép HELYETTEM ütlegeli őt és néha eltalálja a karakterem néha pedig eltéveszti és mindezt random, nekem pont már ebből a harcból van elegem.
"össze-vissza fejlődés"
A fejlődés sem össze-vissza van, csupán jól meg kell gondolni hogy mire raksz szintlépéskor. Lehet hogy Skyrim-ben mindent fel tudsz húzni maxra, de itt a Witcher-ben jobban meg kell gondolnod hogy milyen ágon mész tovább. De ha egyszer elhatároztad magad hogy milyen irányban fejlődsz, akkor azt az irányt tökéletesíteni fogod. Csak gondolkodni kell.
"na meg a heal poti hiánya"
Még egyszer felteszem a kérdést: Játszottál te ezzel? Van heal poti.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2015.04.07. 11:11:36