13886
  • mike01010101
    Szerintem meg pont az a baj, hogy Sapkowski nem túl jó író. Most, hogy játszom a W3-at, megint nagy witcher hangulatba kerültem és elővettem a könyveket - amiket annak idején egész egyszerűen abbahagytam, mert nem tetszettek, pedig a játék miatt nagyon akartam szeretni. Sapkowski jól kitalált egy fantasy világot, egy karizmatikus hőssel, witcherekkel, szörnyekkel, ez tény, de maguk a könyvek nem jók, nincs stilusa, nncsenek fordulatok, nincs izgalom stb. persze lehet hogy csak a fordítás nem jó, nem eredetiben olvasom, de az az érzésem, hogy Sapkowksit a játék tetten naggyá.
    George Martint én egy zseninek tartom, az ő GoT könyveit le tenni sem tudtam pedig min. 1000 oldalt volt mindegyik, alig várom a hatodik
    kötetet. De ez az én véleményem, biztos sok embernek tetszenek a lengyel író művei is, de én ezt hiszem ma már a világ van annyira nyitott, hogy az igazán jó dolgok felszínre kerülnek. Pl a FOX új sorozata a Wayward Pines egy 3 kötetes nagyon jó könyv és ebből megy most a TV sorozat.
  • DantesHUN
    A Witcher-ben mindig mindenki szopóágon van, és nincs jó döntés soha. Csak kisebb meg csak nagyobb rossz van. Igen, kicsit GoTra hajaz ez, de Sapkowski sokkal jobb író mint Martin. Csak Sapkowski lengyel, és nem karolta fel az HBO.
  • molnibalage83
    Sanszosan a IV. fejezet vége felé vagyok. A nagy részét kicsit feleslegesnek éreztem főleg, hogy irgalmatlan sokat kellett futkorászni ide-oda... Viszont a végén megint a döntés. Megmentem az elfeket, összehaverkodok velük, aztán megint mészárlás a vége... Tisztára GoT feeling, mindig valaki szopóágon van..
  • IMYke2.0.0.0
    "Heh, in polish, item required is "bakalie" which has no exact english counterpart, since it is an old word that sums a culinary category of cake additions such as various nuts, almonds, dried grapes, also some other dried fruits such as peaches, plums etc. as well as dried and diced orange peels, well you get the gist. Pretty much impossible to translate correctly.

Anyway, it's that item that looks like 3 horizontal nuts, or tiny bread, and sells for 5 orens to food vendors."
  • molnibalage83
    Közben beugrott, diákcsemege. Nem hús, de ez annak néz ki, mint egy rakás kis virsi... :)
  • zorrobomber
  • molnibalage83
    Ja, hogy ez az? Ez valami hús névvel került lefordítsára... Ilyenkor van az, hogy minek is játszok magyar felirattal... :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt kell ugye keresni (kép)

"In Celinas house is sack where is dried fruit and nuts."

"Thanks everybody, I bought the fruit and nuts from the baker and it worked."
  • genndy
    Nem főküldi. Az a "szárított gyümölcs és mogyoró" szerintem egyféle kaja, csak másnak fordították. Mintha az a hatszögletű lépes cucc lenne, ami minden árusnál kapható, hordóban is találsz ezret. Van pék a faluban, nála is biztos van.
  • molnibalage83
    Végigmentem az egész falun, de nem találtam sehol sem loot-ként sem megvásárolhatóként. Ha ez bug és főküldi, akkor jaj nekem...
  • IMYke2.0.0.0
    Utána kellett néznem a netem, mert ezer éve volt.
    Itt a megoldás, alul
  • molnibalage83
    Na, egy kicsit elakadtam az egyik mellék (?) questtel. A tehenet képtelen vagyok mozgásra bírni. Mindenféle gyümölccsel próbálkoztam, de semmi. Belenéztem egy walkthroug-ba ahol azt írják, hogy szárított gyümölcs és mogyoró kell. Szárított gyümölcs van, de mogyoró sehol nincs... :(
  • wednes
    A Witcher 2 áll 3 fejezetből (P+E). Az lebegett a szemem előtt, hogy nem lehet nagyobb az első rész. Meg még az első részbe 2 bónusz küldetés is van, az is most ugrott be.
  • molnibalage83
    5 fejezet + P + E.
  • wednes
    Fú de rég játszottam vele, már azt se tudom, hány fejezet volt. Igaz, jobban bemegondolva furcsa is lenne, hogy már a végén járnál.
  • molnibalage83
    Még csak a IV. fejezet elején vagyok. Ha IV, V is az előzőkhoz hasonlóak lesznk, akkor van még hatra vagy 20 órám, ami kb. 60 órás teljes játékidőt takar. Ez nem kevés. A G2-őn asszem 35 óra alatt mentem végig és nem éreztem rövidenek...
  • wednes
    Jöhet a 2. rész. :)
  • Palinko
    ja ismerős az érzés, készítsd fel magad a 2 őn túl kell lenni, jó-jó de laposabb mint az 1 kicsit, a 3 meg a legjobb a szériában. játékidő 100 óra ha felfedezgetsz és csinálsz mellékküldiket is
  • steweee
    hát bármit is fejlesztettek, egészen jól néz ki vele. a harcról ugyan nem mutat semmit a videó, valószínűleg maradt olyan gagyi mint volt, de talán a sztori miatt megéri így is végigütni 1x
  • molnibalage83
    A DX11 izére gondolsz a G2-nél?
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig a Wizardry 8-ban elképesztően jó a karakterfejlesztés és a harc (csak rengeteg a grind), a többi említett és a Witcher a nyomába sem érhet. Másoknak meg persze más az erősségük, és mint írtam, más stílus, más iskola. Persze ma már ezek közül sok nehézkesnek hathat, de én kezelhetetlenebb inventoryt a filmszerű és modern Mass Effectnél nem találtam. Mondjuk a Witcher is elég idegesítő volt ebből a szempontból EE előtt, de nem annyira.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.05.25. 22:23:14
  • steweee
    te, én hányszor elkezdtem a wiz8--at !

aztán vagy két éve nekiduráltam magam, felmodoltam azzal, hogy na most aztán adok neki és végigviszem.... aztán annyira gagyi volt még így is a többi játékhoz képest, hogy inkább játszottam mással. pedig sztorira jó lett volna

így járt nálam a baldur gate 1-2 is, mert az enhanced editionnal se vagyok hajlandó már játszani a körülményes inventory és a béna karakteranimációk miatt. pedig azok sztorira valami eszméletlen jók lennének, főleg a párbeszédek miatt, de sajnos már lejárt lemez nálam

most jön a torment, illetve már megjelent a pillars of e., de a legend of grimrock 1-2, vagy a might and magic x legacy is überkiváló. talán a gothic 2őt kipróbálom most ezzel a felújítással, a topicjában ott a link, tűrhetű vele a dolog. illetve a komplett morrowind, oblivion és skyrim modok és kiegészítők még több élményt nyújtanának mint amire valaha időm lesz
  • Zóanagyvarázsló
    Mármint 2007-ben, 2008 csak az Enhanced Edition megjelenési éve. Egyébként én is ugyanezt a Gothic 2-vel vont párhuzamot éltem meg, csak nálam ez úgy nézett ki, hogy 2006-ban játszottam a Night of the Ravent (az alapjátékot meg mondjuk jóval korábban és többször), 2007-2008-ban a Witchert. Aztán a Wizardry 8 lett a következő nagy RPG-élmény, de az már más stílus (körökre osztott csapatalapú, melyben a karakterfejlesztés és a harc az első), nem ennyire "élővilágos".
  • molnibalage83
    A IV. fejezet elején kicsit sokat kell rohangálni, de legalább szép a táj. :)
  • molnibalage83
    Gondoltam, csak szimplán tiszteletreméltó, hogy 2008-ban megjelent játék mit kihozott egy 8+ éves motorból. Döbbenet.
  • IMYke2.0.0.0
    A 2. és a 3. rész már más motorral fog futni (REDengine 2 ill. 3 - ez utóbbi egyik fejlesztője magyar).

//Jav.: Motor nevének helyesen írása.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.05.25. 12:57:13
  • molnibalage83
    A játék zenéje is olyan, hogy G2/G3 óta nem volt, aminek ennyire bírtam volna, hogy csak úgy magában is hallgassam. Az, meg hogy az ősrégi Aurora motorral mit varázsoltak, eszméletlen. A NWN 2 a későbbi motorral olyan erőforrás igényes szar ehhez képest, hogy ihaj, pedig szinte sehol sem szebb.
  • molnibalage83
    Na, a harcrendszert sikerült megszokni és kb. megérteni, bár néha most is lefagy Geralt. Összegezve, minden hibája ellenére ez az egyik legatmoszférikusabb és legjobb RPG amivel valaha toltam. Ha 2 és 3 rész emel ezen a szinten, akkor és össze fogom fosni magam a gyönyörtől. A Gothic 2 óta nem tudtam ennyire nem elszakadni a géptől, pedig annak 11 éve volt már...
  • molnibalage83
    Ok, akkor kell még egy, eddig csak kettő ezüstkardos rúna van.
  • Zóanagyvarázsló
    Úgy van, mint a meteorkardnál.
  • DantesHUN
    Rúnát szerintem nem lehet kovácsoltatni.
  • Rony94
    Hú, ne haragudj, de eddig csak egyszer játszottam ki az első részt és az tavaly volt. Erre a kraftolós részre már nem igen emlékszem, de van valami abban amit a többiek mondtak pár nappal ezelőtt: érdemes kivárni a játék folyamán hogy kapj egy jobb kardot (mert kapni fogsz).
  • molnibalage83
    Oké., köszi.

A földrúnát hogyan lehet kovácsoltatni? Van ezüstkard és földrúna, de az istennek sem akarja egyik kovács sem összerakni. Vagy csak nem értem a metódust. A meteorkardnál el kellett adni a három rúnát és kaptam egy kardot. Itt ez nem ment. Vagy szar a fordítás és itt is arról van szó, hogy új ezküstkardot lehet csinálni, ha van több rúna, úgy ahogy acélkard helyett meteorkard lett?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.24. 12:48:28
  • Rony94
    Nem lesz lényegi különbség, maximum csak nagyon kicsit, de nem számít. A második részben van olyan hogy az 1. fejezetnél konkrétan választanod kell hogy kivel folytatod az utadat és ettől függően egy teljesen más helyszínen fog játszódni a 2. fejezet.
  • molnibalage83
    Nagyon különbözik a történet attól függően, hogy melyik oldalt választod? Az elején a mókusokkal akartam menni, de a banrablásos húzásuk miatt meggondoltam magam, bár kb. 5 percet gondolkodtam a váltasztás előtt.
  • molnibalage83
    Azokból hogyan jön annyi pénz...? 10-20-50 aranyakért állnak ki az ellenfelek. A pókeren eddig szerintem többet buktam, mint nyertem, csak a quest miatt csinálom, hátha vezet valahová. Vagy a pókerben lehet csalni? Ikon jelenik meg a kocka felett, mikor én gurítok.
  • molnibalage83
    Nem. Olyan esetekben kérdem, amikor órákba tellne kideríteni, hogy mire jó. A páncél is ilyen. 5%-kal több HP-val azonos kb. az 5% sérülés mínusz. Kipróbálni órákba tellne, erre nem pazarlom az időmet. Ennél többet lehet szerezni képeséggekkel, ingyért. Akkor minek költsek rá 5k-t? A könyvekre azt mondtátok, hogy fontos. Ellenben kurva drágák. Nincs is már meg a pénzem a vértre, mert akkor lett könyv... Erős kétségeim vannak affelől, hogy az árukat visszahozzák. 400-600 arany egy könyv és a szörnyloot ebből eddig töredéke. Felhozta valaki a slotot, amit nem értettem, mert pause mellett kit érdekel...?

Az alkímiát a nehézségi szint választáskor fontosnak ítélte. Ehhez képest eddig kb. 3-szor ittam potit (állóképesség regenhez) és eddig kb. 1 kencét tudtam csinálni a III. fejezet elejéig.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.23. 11:47:12
  • IMYke2.0.0.0
    Nyilván, különbözőek vagyunk - van aki maga szereti felfedezni az adott történet szépségeit, rejtelmeit, izgalmait [játékban: eldugott tartalmak, területek, titkok stb.], és akadnak olyanok, akik gond nélkül utánakérdeznek, előre elolvassák, és vagy meg sem keresik ezeket.

Ahogy írtam lejjebb, Balázsnál úgy tűnik, ő a topikkal végigjátszás projektet futtatja.
  • grebber
    Részben igaz ,de ha hasznos infokkal látják el az ember akkor nem fog + x órákat beleölni csak azért hogy maga találjon rá ha le van írva itt és itt ez és az stb.
  • IMYke2.0.0.0
    "Tényleg ennyire hülyének néztek...? :)"

Hiába vagy mérnök, ha itt meg szinte lépésenként kérdezel és (s)írsz valamiről - az első benyomása joggal az az embernek, hogy:
    - életed első akció RPG-je
    - el sem olvasol semmit
    - nem erre a játékra váltottál jegyet.

A játékban rendkívül részletes útmutató van, szörny- és növényhatározó, illetve nem ad semmit sem könnyen. Szóval, szánj rá még több időt és ásd bele magad, mielőtt folyamatos elakadások miatt kérdezősködsz.
    Az egész olyan, mintha a topikban és a topikkal játszanád végig a játékot...