11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#2241 van -
Amcir #2240 van e a software tripleheadhez hasonló rendszer mellyel a latommal és az asztali monitorral ami hozzá van csatlakoztatva azzal valósítja meg? -
#2239 Gyakorlati kiegészítés :D
Itt egy kis plussz info a beállításhoz.
Innen olcsóbb a vezérlő elektronika. 20$+9$ szállítás amerikából, Németeknél 24€+26€ a szállítás!!! (vicc kategória)
Innen szervó motort. -
#2238 Csak egy helyet tudok, viszont csak majd ha újra elindul. -
#2237 Mennyiért vállalnád el egy ilyen szék megcsinálását?Sajna nekem nincsen itthon semmi szerszámom,amivel meg tudnám csinálni.Mondjuk egy ilyen székkel,ez "csak" 24000ft. -
#2236 Szevasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy valaki nemtudna nekem leírást küldeni vagy linkelni ahol levan írva a G25 Váltójának keményítése? Kicsit szeretnék rajta változtatni, mert alapból nagyon könnyen lehet kapcsolgatni. Köszi! -
#2235 solonak lehet igaza mert nagyon sűrűn vannak a kattanások:D
-
Lacko86 #2234 hehehehe, nagyon vicces vagy petikém:D de valószínűleg akkor az lesz a baj hogy nem ugyanarra a hangra gondolunk:) -
#2233 Az nem kattogás, hanem inkább súrlódás hang.És én arra tippelek, hogy a fordulatszámmérőnek a szervúja körülről jön. -
#2232 Szerezzek új hangkarit? :D -
Lacko86 #2231 hát akkor az én fülemmel van a baj:D de én mindig csak akkor hallok kattanást amikor vált:) -
#2230 de nemm:D van ilyen folyamatos kattogás:D nemis tom mihez hasonlítsam:D -
#2229 Na itt a hangkártyás megoldásról szöveg meg hozzá progi :D
Annak a fa, RaceMKII cockpitnek megküldték a terveit :D
Hát ember legyen a talpán, aki rávesz egy asztalost, azt kivágni :))
-
Lacko86 #2228 gondolom a váltó... -
#2227 csakúgy:D
-
#2226 És miért használja a csavó mind a 3 sebességmérőt? -
#2225 a videóba mi ez a kattogás?:D -
#2224 Kis kiegészítés.
Ehhez használtak a srácok egy ilyen kis szervo controllert:
Azt RS232 portra kötve vezérlik:
Valami 10ms-os lassulást mondanak usb-soros port konverterrel.
Innen lehet redelni pl az elektronikát.
Ilyen vagy ilyen szervo motort vezérelve akár. (állítólag ezek csak 180°-ot fordulnak, ezért kell fogaskerékkel pl 1:2 áttétel hogy körbeforduljon).
Innen van az info, de ez csak az egyik a sok megoldás közül.
-
#2223 Akit érdekel manual Outgauge, annak itt egy kif info. Gondolom a forumban töbet is lehet találni róla. -
#2222 Én nagyon megvagyok vele elégedve,kisebb hibái ugyan vannak(pl.:a gombok kicsik és nehezen kezelhetőek a "touchsreenes" megoldás miatt és a betűk is kicsik),de nagyon megéri az árát.Igaz,1óra azzal elment mire sikerült elsőre bekapcsolni.Nem láttam semmi gombot a sötétbe,nem világított semmi és én meg vagy 20 elosztóval is próbálkoztam mire nekiestem a Manual-nak.A lényeg csak annyi volt,hogy megkellet nyomni a power gombot,amit eddig nem is láttam mert olyan kicsi és sötét is volt.Na,az volt az igazi FAIL. -
bzs770316 #2221 A kormánygombok, nagyon komolyak, gratula hozzá! -
#2220 kösz,szivesen -
#2219 Gratula minden alkotáshoz, és köszönet a fotókért .
Mellesleg örülök hogy pörög a topic skacok!
-
szatocs #2218 Kormány nagyon tetszik -
#2217 na készítettem egy kis 8perces videót a kézifékről meg a váltóról holnap linkelem!:D
jóészakát! :D -
rbal #2216 Szívesen!
Picott off a kérdésem a topicban, de megkérdezném hogy a monitorod hogy viselkedik? Én is gondolkodtam a 2333sw, meg a 2343bw között, és a 2333sw-ről találtam tesztet de a bw ről nem. pár ezer pénz a külömbség, viszont a kerete a bwnek jobban tetszik, meg specifikációkban pár dologgal többet tud. Na a lényeg a kérdésben hogy ténylegesen a valóságban hogy működik gameban, meg neten, meg úgy összeségében? -
#2215 Kösz!Adtál jópár ötletet:D -
rbal #2214 Feltettem minden képet amit csináltam szerelés közben, illetve csináltam most a kéziről, meg az ülés lábakról képet. A kézihez, ha nem gombos, hanem potis megoldást választ valaki, és nem ért különösebben az elektronikához(én sem értek hozzá) annak én a joy megoldást ajánlom, méghozzá olyanal amin van gázkar is, mivel arra érdemes kötni. A gázkar potiját 1 az 1 ben bele kell építeni a kézibe, és a madzagjait is úgy visszaforrasztani ahogy voltak(esetleg figyelni arra, hogy ne full behúzott állásban legyen nyugalmi helyzetben, mert akkor nem fog mozdulni az autó az tuti) és nincs sok vacila vele. Csatikat, kábelt még a Tescoban is kapni az nem gond sztem. Az 1ik képen már van 2kézi is azt egy RBR-es havernak készítettem, ott jól látszik hogyan van megoldva a yojhoz kapcsolódás. Az én kötődobozomban is dettó ugyanez a joy elektronika van, csak én magamnak nem akartam a joyt egyben hagyni, így szebb. De ennek van 1 hátulütője, mert előfordul, hogy elkalibrálódik, és akkor szét kell szedni a kötődobozt, és tekergetni a 2 potit ami a joy karján volt mert azt nem tudtam lekötni, mivel meghülyült az elektronika ha azt nem "látta". Igazából ez az elkalibrálódás egyedül az RBR-ben volt probléma, mivel ott nem tom miért de fellülbírálja a joy X-Y axisa a G25 gáz-fék pedálját. Arra tippelek, hogy mivel olcsó gagyi a joy ezért is kalibrálódik el, bár amit a havernak csináltam, és egyben van ott nem tapasztaltam ilyent. De azért lehet hogy érdemesebb picit drágább minőségibb joy-al próbálkozni, vagy amiket linkeltetek már bizonyos profi lapkákkal, amin millió gomb, meg axis hely van, bár nem tom azokat igazából hol lehet, meg mennyiért beszerezni. Ja és erre a joyra kötöttem rá a kormánygombokat is. Ha van esetleg kérdés segítek még!
Amúgy én is gratulálok jópár embernek, van egypár jó cucc amit szerkesztgetettek!
G25 gombok 1 verzióG25 gombok 2 verziócockpitem több képkézi+ülés -
rbal #2213 Egy kis magyarázat a kérdésekre. Az ülés alatt a bal oldalon az a kis doboz+ csatik az az ülés hangszóróinak, hogy ha el kell venni az ülést ki lehessen húzni. A többi magyarázat a képen.
http://rbalint.atw.hu/kep1.jpg -
#2212 okés :D -
#2211 Jaaaa,értem.:D -
#2210 jaaaa ott nincs menet a fába! a fán átmegy egy menetesszár arra rávan hegesztve a fékkar két oldalon meg 2 anyával rávan szoritva hogy a tengely ne mozogjon el!
a fába csak lukak lettek furva semmi menet nincs benne -
#2209 Nem,az utolsó képen.Ahol mozog a kézifék csöve,a fában lévő menet. -
#2208 mármint mibe hogy vágtam menetet?
a váltódombra? nos a váltó gombot menetestül találtam a pincébe xD -
#2207 Jó lett!Amúgy meg mivel vágtad ki a mentet? -
#2206 na azt láthatjátok épp nem volt összepakolva a műhelyben -
#2205 na itt vannak a képek:D ez a cucc 3óra alatt lett kész! én abszolút megvagyok elégedve vele! s szerintem ahhoz képest hogy az első ilyen cuccom amit magam csináltam ahhoz képest szerintem egészen jólett:D
-
#2204 :D
Amúgy szerintem majd azt fogom,hogy veszek sín-t hozzá,és arra szerintem pont rámegy a mostani szék lába,csak a háttámlát kell levágnom. -
#2203 Mi az átalakító szett ? Az a fém darab, ami az szék lába 4 csavart összeköti az ülés furatával?
Ilyen műanyag lábú székem vót :D egészen 23 percig kb :D Azt lefejeltem az asztalt, még a földszinten is hallották. :) -
5000-ért van ilyen átalakítószett.Ezt már lehet meg tudnám olyanra csinálni,ami nem mozog:O