11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• bardocz
    Cipősdoboz hurkapálcamerevítéssel?:D
  • Hoffi
    na hát minygyá a kézifék,kezdésének elején gondom adódott :S :D

nem tom miből csináljam a dobozt:D fa nincs itthon ami jól megmunklható lenne venni meg nemakarok :D
  • bzs770316
    Köszönet, a tervekért! Szerintem elfogy majd egy pár üveg bor mire kész lesz!JA meg néhány családi!!!!!!!!!!!!!
  • szatocs
    Ilyenre gondoltam én is eleinte, de aztán arra jutottam, hogy engem zavarna a kormányhoz meg pedálhoz képest az elmozdulás. Viszont ha ugyanezzel a módszerrel, a súlypontot más helyen meghatározva, kormányt-váltót-pedált székkel együtt mozgatva nem lenne szétszedhető annyira könnyen, így lakásba mindjárt nem is jó....
    Valószínű maradok majd a passzív cockpitnél, majd ha házam lesz (meg pénzem ), akkor majd jöhet valami nagyobb
  • pointer4
    Hát az elektronyikus atteunátorok - amik így is kuva drágák - csak a széket tudják megmozdítani.
    Meg ő így kérte.
    Meg minden videjoban így van, ami ilyen megoldás.
    Mondjuk az atteunátor max 5-5 cm tud majd mozdulni, ez inkább olyan Forca vibration kiegészítés, persze a jó irányba dönt, tehát akár még FFB nek is nevezhetnénk :D
    Engem a kormány még nem is, a pedál zavarna. Hogy fékezésnél még közeledik pár centit :D
  • bardocz
    Nem zavaró az,hogy csak a szék mozog,a kormány nem?
  • pointer4
    Na mer ma nem zaklattál, volt kis időm :P
    Az ateuátort meg a csuklót nemtom milyen lesz, azt csak úgy csináltam. Az ülés kb méret, A kormány, pedál váltó, az jó távba van, kényelmesen. A TV meg az 50" méret, ami elé tolva akarod. Szétszedhető, de még sok mindent levehetünk meg felrakhatunk. Soká lesz a műhelyben jó idő :S :D .

• solo
    Durva :)
  • pointer4
    Hát én csak Panában tudok nyilatkozni, aminek normális képe van az olyan 110k HDReady, 180k FullHD. (82cm)

Baze ennek a dögnek FullHD ba olyan képe van, még nekem is leesett a állam. Persze tudom hogy nem ugyan az így, de nincs jobb ötletem :
    kép1
    kép2
    kép3
  • cselt
    Nem is lenne most rá sztem annyi pénzem, csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mennyiért mennek most.
  • pointer4
    Annyit nem adnál érte mint amennyiért beszámítják:D
  • cselt
    Régi nem eladó?
  • szatocs
    http://www.youtube.com/watch?v=U0u8ogCd8iM

Ez így jó is lenne
    Van itt LCD is, meg a legkönnyebben így lehetne mozgásba hozni az ülést. Kérdés, hogy egy ilyen megoldás mennyire lehet zavaró vezetés közben, nem rángat-e annyira, hogy a lábam rángatózik a pedálon. Vagy az akkor is megvan, amikor az egész "cumó" mozgatva van?
  • cselt
    Annyira sok jó mindent lehetne csinálni, csak sajnos mindez nagyon sok pénzbe is kerül :( De legalább már megvan, hogy mire kell spórolni :)
  • solo
    LCD re kiteszed az analóg órákat xD
  • szatocs
    Kár, pedig az lenne az igazán jó
  • pointer4
    "analóg ford. szám mérő"
    Na az az igazán nehéz dolog. Léptetőmorot, meg elektronika hozzá.
  • szatocs
    http://online.chipcad.hu/www/termekek.aspx?group=0206

Nekem egy analóg ford. szám mérő elég is lenne, váltást segítő LED sorral és sebességfokozat kijelzéssel
  • pointer4
    Az a momo persze kmau kép, de hirtelen nem találtam jobbat :D Láttam már touchscreeneset is, de sehol nem találom, lehet RSC-n láttam.
  • pointer4
    Ugyan ez a méret, 82. Csak FullHD.
  • pointer4
    Hajajj,

Nem mindegyik ilyen persze, olyat rajzolsz amilyet akarsz.
  • szatocs
    Jogdíjat még nem rendeztük, szabadalom védi

#2125 - Ehhez is van program, amivel rá lehet küldeni pl. a ford. számot, időket, meg egyéb adatokat?
  • Hoffi
    szurkolok:D

mekkora moniorod lesz a mostani is akkor mind az állat:D
  • pointer4
    Azon vagyok épp :D Van rá végre talán időm.
    Holnap a monitort cserélem, szurkoljatok :D
  • Hoffi
    pffú bazz pointer nem fordul fel a gyomrod? XD
    hát nem tudom:D
    a mozgása sztem túl erős de kurva jó a cucc
    fékezéskor emg gázadáskor nagyon megburul azt nem lehet valahogy tompitani?:D
  • Lacko86
    pointer mester
  • Hoffi
    hallod csinálj má egy videót ahogy mész és mozog meg minden azt mutasd majd meg lécci xD
  • pointer4
    Nem mert a földön van, és nem az ölemben.
    Annyi hangja van mint egy pici elektromos motornak, amikor kifúj a szelep meg mint egy hónalj-spraynak .
  • Hoffi
    amugy a te cockpited az mozog nem? levegősen?
    ha igen akkor kompresszor nem zavar vezetés közbe?:D
  • Hoffi
    de amugy irtam hogy megveszem holnap a bill-t és akkor ugy XD
  • Hoffi
    XD

mindenképpen a billenytyűset!
  • pointer4
    Szurkolunk :)

A legósat, vagy a billentyűset ?:)
  • Hoffi
    Üdv!

na holnapm megveszem az USB-s billenytyűzetem és a héten még valószínűleg nekiállok a pointer átal linkelt kézifék megépítésének! képeket a kézifék készüléséről majd csinálok és feltöltöm a topicba!
    szurkoljatok:D

• pointer4
    Itt lehet rendelni, ahogy olvastam. És ott a többi info is az oldalon.
    Előbb elfelejtettem belinkeli, az nem az enyimé :)
    Nekem van egy LCd panelem odahaza, majd megpróbálok az LCDhype oldalon infót kérni, hogy milyen lcd contollert kéne rákötni, hogy használni is tudjam. De lehet ponnt az ő eszközük lesz rá alkalmas az USB13700 LCd controller.
  • cselt
    Azért ez se olcsó, de érdekes dolgokat lehet belőle kihozni :)
  • solo
    Hu a gecibe! Mennyi volt, és hol?: O
  • pointer4
    Hát nem kell akkora marha nagy :D
    Egy ilyen USB-s controllerrel, egy 320x240 LCD panellel 70Euro pl.
    De ha kisebb méret kell, sokkal olcsóbban is ki lehet jönni. Még csak most kezdek belemélyedni.

• cselt
    Nemrossz, nemrossz, csak kinem van erre egy külön monitorja, LCD-je?
  • pointer4
    Ezekhez a gammákhoz lehet már az új X-Sim progival műszerfalat készíteni.

(Haverom Corolla műszerfaláról fotó alapján, azért kevés a fordulatszámméárő)

Ahogy látható tetszőlegsen mindenki kedvére kirakhatja azt a képernyőre, LCD kijelzőre (pl.G25) LCDHYPE/LCDSTUDIO progival. Most épp erről olvasgatok, ha valaki mást is érdekel hajrá :D

Itt épp azt ecseteli hogy akár egy másik gépnek a képernyőjét hálózaton keresztül használhatjuk ilyenre :D Persze ez az egész az X-sim Motion progi mellékes "hozadéka". Ezt is tujja.
  • solo
    Nem, mert az ónnak nagyon kicsi az ellenállása.