11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4

Akarom akarom akarom akarom ....:D keeellll ilyen!!! :S

• solo
    Verdessem bele xD
  • supermogyi
    1800 dolcsi??? Ez totál hülye...

Persze nekem készen áll a mozgó csodám, már taposólemez is van rajta, de nem 1800 dollár miatt nem fejeztem még be, hanem 150eFt hiányzik csak, ami messze kevesebb :( Láttam a neten, valaki most kínálgat egy elég komoly aktuátor párt, de az meg 139eFt/db... hjaaaaaj :(
  • pointer4
    Hmm van benne logika.

Szerintem ponnt onnan rendelte :D Mer az Frex cucc lesz :D

• solo
    Gondolom ami a hintaágy nagyobbik keretét mozgatja az a lassabb mizgásokhoz van, ami a szék mögött az meg az "élénkebb" kissebb rezgések-koccanásokhoz van.

2200 ba?: OOO: C
    Bakker, annyiért a frax től is rendelhetném:/
  • pointer4
    ... ...
  • pointer4
    Ezekkel a progikal megy. Innen még elvileg lehet rendelni. A srác ha jól emlékszem beta innovations kütyüvel oldotta meg. Ott meg már bezárt a bazár.
  • Szabi1991
    ha ezzel borulsz, és fejjel lefelé áll meg a kocsi, téged is fejjel lefelé hagy ?
  • pajti
    ez engem is érdekelne :) van rá valami progi amúgy, ami vezérli?
  • pointer4
    Csúsztatás bizti nincs benne,ott alul csak forgat. Gondolom belendül és 30° körül meg is áll, majd szépen lassan visszakúszik a következő alkalomhoz. Kanyarnál lehet jobban átveri az érzékszerveket :D
  • milk4
    Fel-le,jobbra dőlés-balra dőles,vízszintesen balra jobbra forgás,előre-hátra csúsztatás
  • pointer4
    Forgatom a fejemet vadul, de még bajban vagyok hogy átlássam minek oda ennyi actuátor...

Az alábbi képen eladó egy "mozgató" rész:

Mindösszesen 2200$-ba volt az illetőnek, most 1800$ - ér bárki elhozhatja.
  • pointer4
    Nincs semmi közöm a tevekhez, csak mint érdekesség, jópofa:

• cselt
    Bármelyik nagyobb áruházban be lehet szerezni, ahol van sportrészleg.
  • solo
    Akármelyik sport boltban...
    Amúgy, másnéven Fallabda :)
  • sKeezo
    ilyet hol lehet venni?
  • cselt
    Igen meg lehet. Kell venned egy squash labdát (általában a legpuhább a legjobb). Ezt beteszed a fékpedál alá és már keményebb is és sokkal jobb a fék visszajelzése. Én is így használom, megéri :)
  • sKeezo
    DFP fékpedálját meg lehet csinálni, hogy nehezebben lehessen benyomni?
  • bardocz
    Ilyen sebességi fokozat kijelző nehéz szerkeszteni?
  • Hoffi
    ugyanilyen kompresszor van az uazunkba is hogy terepen lehessen szabályozni a guminyomást :D
  • pointer4
    Ez egy második szimulátor lesz, nem magamanak építem :D
    Ha szigorúan a a szimulátoromra gondolsz, akkor 200k körül állt meg. Persze ebbe se váltó se komrmány.
    Ami a pneumatika, sajnos az jó esetben is 130k-kb.
  • Bucser
    Mennyit öltél már a projectbe?
  • pointer4
    Megjött az édi bébi kompresszor :D
  • Hoffi
    jobb helyre is rakhatta volna a kamerát:D

de ez már igy nagyon tetszik! ez nem olyan mint a force dynamics hogy egy RBR szakaszon 3x kiraknám a beleim:D
  • pointer4
    Egy hasonló szim 50*160mm -el, ami jó stramm darab.

• pointer4
    Pontosan, +- 10cm, de még megnézem mások mekkorákat használtak.
    Csak túl nagy meló lett volna új munkahengert rajzolni.
  • bardocz
    Ez viszont úgy jó,ha nem mozog sokat,mint mondjuk a tiéd.Úgy,hogy a monitor nem mozog eléggé zavaró lenne.
  • pointer4
    Höhh, amelyikért fizetel :D
    Azokat a szelepeket most közel másfél hónapja vadászom.
    Darabja boltba 28k (látsz ott nyolcat). Plussz a szerelékek egy 30k.
    De így utána járva, 60k ból megvan ami egy szimuhoz kell :D
    +elektronika, munkahenger,kompresszor :D

Na Zsolti! Amire gondoltam (200mm-es munkahengerrel), a kormány-pedál-ülés táv az ami neked a megfelelő a képen. 600*1600mm az alsó keret.

mindjárt látszik, hogy emelni kell, de még nem biztos hogy a középpontot oda rakjuk..

• pointer4
    Na csak hogy komoly dolgokról is szó essen :D

Működési elv:
    Van 8 digitális kimenettel rendelkező kártyánk. Van 8 szelepünk, 2 munkahengerünk 4 iránnyal. (elrendezétől függ, az előre hátra jobbra balra mint az én szimulátoromon, vagy frexx designal, ott a ülés mozgatásához párban mozdulnak)
    Mivel vagy nyit a szelep vagy nem, így sebesség szabályozására nincs lehetőség. Talán csak ha pulzálva hajtjuk, de az nem az igazi :S Ez a videomon is látszik :D
    Itt 2 pár szelep le van fojtva, (kipufogó részén) ezeket fogja a program vezérelni ha lassú sebességre van szükség. Másik 2 pár pedig egy közepes sebességre van belőve. Ha meg gyorsan akar mozogni, akkor mind a lassú és közepes rész is nyit.
    Csak a vezérlést kell belőni a progin belül amit elsőre kicsit talán nehéz átlátni :D

• Hoffi
    valamelyiket nemadod el nekem?:D
  • pointer4
    Jahh, BobaFett meglőttte :D
    És annyi pótalkatrészem van, hogy csinálok még 1 szimut :D
  • Solt
    Mi ez? R2D2 szétesett? :D
  • pointer4
    Na lassan összeáll az új szelepvezérlés. 3 sebesség, lassú fííínom mozgásokkal :D
  • solo
    Már gondoltam rá.XDMert alaphangon kogartversenyző vagyok, és már alig fére bele az SWF vázas gépekbe: C
  • Solt
    És beteszik cerkapótlónak... sok filmet néztek! :D
  • supermogyi
    Szerintem lehet ma már olyat, hogy kiszednek 8-10 centit a sípcsontból...? :DDD
  • solo
    MotorkiállÍtáson is kintvoltak GTR 2 vel...
    Hát..Kicsi a szimu, csak ez a baj.Hogy nem 190 centis emberre van méretezve.
  • supermogyi
    :DDDD

Nah, húsvétkor a tunning kiállításon lesz 5db összerakva a volt BNV területén, ha jól értettem... ilyen jogsi tanfolyamos cég hirdeti magát ezzel. Csak a taposólemezt ők oldották meg és az nem lett épp a legszebb :(
  • Hoffi
    aztakurva
  • pointer4
    Szóval te láttad, csak elbújtattad mire felértem. Úgyhogy inkább ejtőzzél :P