1663
-
mikiking #463 Nemtudom volt e már.... -
#462 Szerintem pedig ezek még mindig concept renderek ingame MODELLEKKEL A grafikkus engine még mindig nincs kész. -
#461 Volt egy E3-as prezentáció amin csak in-game-t mutattak,ennek a videónak is az a lényege hogy bemutassa mit tud az engine -
tpM #460 hát ez egyre jobb... -
#459 Ez miből is derül ki? -
#458 mert ez már ingame -
#457 van két új film GT-n
egy gránátos, meg a már látott tankos.
nem néztem újra a régit, de csak szerintem csúnyább már itt a robbanás? vagy hülyevagyok? :D -
Solt #456 Valóban az! :D -
#455 Egvy rövid és semmitmondó videó:
Katt -
#454 ott ha a userek 1%_a megveszi már az is 2 millió eladott példány.... -
#453 Kínába lehet hogy betiltják de nem veszítenek vele sokat,egyes felmérések szerint 99% a warez ott -
#452 Jah, GRAW-ot is betiltották Maxikoban!
Ha a kodmasztersz csinálja, remélem az online játékot megoldják valahogy, mert a grid, meg a dirt is sza*ul volt megcsinálva, vagy kilépett, vagy nemlátta...
Ámen!:) -
tpM #451 csak 32 játékos?
egyébként hogyha tényleg Kína lesz s nem Oroszok akkor nem fogják betiltani Kínában? OFP-alá volt az FFUR Asian Crysis mod ami Japán vs Kína volt és le kellett venni az oldalakról a linket külömben betiltották volna az OFP-t... -
blash #450 http://usaupload.net/d/bb6aiig13ra (ofp2_e3_h264.rar) - E3 2008 - OFP2 developer walkthrough - 110 mega
http://operationflashpoint2.info//download/ofp2_e3_2008.rar kisebb 34 megas verzio -
Paranoia #449 ööö
nekem nemjön beh a videó oldala
-
#448 Az AI inkább véletlenszerű. Néha jól csinálnak mindent néha a legegyértelműbb dolgot szúrják el. A legidegesítőbb számomra amikor az AT-s nem képes kilőni a tiszta célpontokat sem hanem értetlenül szaladgál ide-oda a vállán a LAW-al vagy RPG-vel (ki ,hogy szereti) felkeltve ezzel a harckocsi körül mászkáló gyalogság figyelmét rosszab esetben a harckocsiét. A másik ami roppant idegesített az ,hogy eleinte nem volt tudatában annak ,hogy nem tudnak átkelni egy felüljárón és azt vettem észre egyedül vagyok a többiek szétszakadozva pedig elindultak megkerülni a fél várost.
A modolhatóság szerintem is fontos tényező nem azt mondom ,hogy haszontalan csak azt ,hogy a modoknak szerintem nem alapvető dolgok hiányát kéne befoltoznia hanem hozzáadni még teljesebbé tenni kiegészíteni a játékot esetleg néhány bugot kijavítani.
Ha már szóbahoztad a küldiket továbbra sem értem miért nem képesek manapság egy játékban sem dinamikus hadjáratot csinálni. Enyire bonyolult lenne? Az Enemy Engagedben is az van pedig régi játék és sokkal élvezetesebb így mintha lenne benne 16 küldetés amit pár nap alatt végignyomsz aztán pá. Arma esetén pedig az a hatalmas terület szinte üvölt a dinamikus hadjárat után így viszont csak kihasználatlanul parlagon hever mert a küldik csak pár kilóméteres területre koncentrálódnak.
-
Solt #447 Oldalcsere volt pont most, és összekeveredtem! :))) -
#446 Ne gonoszkodj :D GBU-hoz hasonló valamire gondolt OFC :D -
#445 Ritka komoly lehet az a játék/modpack, amennyiben Szu-27-es GBU-t dobál. ^^ -
#444 Attól tartok teljesen egyet kell értsek az alant olvasható véleménnyel. Az OFP még lenyűgözött, mert olyan újdonságai voltak. Az ArmA túl sok újdonságot már sajnos nem hozott, és az OFP-ben legalább volt szimpatikus küldetés (főleg Red Hammer, ha jól emlékszem, mikor a szovjet katonával nyomtad az ipart), és relative úgy voltak megcsinálva a scriptek, hogy a katonák legalább a menet közben beszélgettek. No az ArmA nem lépett tovább. Az AI hasonló, az OFP-ben volt olyan, hogy mikor egy rajra rálőttem, akkor lehasaltak, és kb. 5 perc múlva a hátamba kerültek valahogy. Le voltam nyűgözve, mert sok hibája volt az AI-nak, de az ilyen dolgok azért roppant hatásos pillanatok voltak. Az ArmA sajnos nem lépett tovább itt sem annyira látványosan. Talán kissé ügyesebb az AI, ha házak között kell mozognia, de olyat még nem láttam, hogy mondjuk egy ház felső szintjére megy fel magától egy sniper, hogy jól belássa a területet. Tudom, hogy irtó nehéz lenne lekódolni, de mégis...
Én ezért várom nagyon az OFP2-őt. Utálom, mert rendervideóval promóznak. Utálom, mert egyenlőre kevés a kézzel fogható dolog, és nem olyanokról áradoznak, ami engem érdekelne (ballisztika, időjárás, sebesülésmodell, mondjuk az épületek rombolhatóságáról értekeztek, de az meg csak so-so kielégítő).
A modolhatóság viszont kritikus dolog. Nem vitás, hogy az OFP/ArmA erőssége ez volt, embertelen jó modok jöttek és jönnek ki hozzájuk. A legnagyobb bajom, hogy magukban a modok semmit sem érnek küldetések nélkül. Avon Lady aláírásában volt anno egy ilyen, hogy oly sok csodás addon van az OFP-hez, de egyetlen rendes küldetés sincs, ahol használni tudnánk őket. Bullseye. Vannak általában jó addonok, és vannak jó modok, no meg vannak jó küldetések, amik legtöbbször az alap játékhoz vagy legalábbis valami egyszerűbb modpackhoz kötődtek, hogy lehessen rendesen játszani őket. Anno az OFP-hez volt a Finn complete mod, no az igen igényes volt, addonokkal, küldikkel. De sajnos az ArmA-hoz nem nagyon láttam hasonlóan igényes MOD-ot (igaz az utóbbi jó fél évben már nem nagyon néztem rájuk). -
Solt #443 Pont ezért játszunk online... hétvégenként 50 vs 50!
Rohansz egy sivatagos rész közepén, elhúz feletted egy SU-27... futás tovább az elfoglalandó ponthoz... SU visszafordul... majd repül a GBU a pontra... megúsztad, futás tovább... csattog melletted a lövedék, mert úgy kb 1000 méterről egy orvlövész célba vett... bekacsázol egy szikla mögé... kis pihi, kinézel, hogy mi a szitu... erre egy BMP tornya pont rád fordul, és már várod is a helit a spawn ponton! :)) Kicsit más érzés egy "gondolkozó ember" ellen harcolni, mint az AI ellen! :)
Ritka idegesítő tud lenni, de nagyon nagy játék élmény! :) -
Feró Flex #442 egyetértek ez a gondom nekem is az Armával!!! -
#441 Egy árkád játékost hidegen hagy a ballisztika ha van, ha nincs. Az ellenfél ügyességén illetve a játékos életereje az amit változtathatóvá kéne tenni. És igazság szerint ArmA-ban le lehet húzni az AI-t a sárga földig a beállításoknál.
Viszont számomra az ArmA és OFP baja az ,hogy (ha nem is tökéletesen de sokkal jobban mint más játék) lemodellezi a technikai részét a dolognak de sajnos minden mást hanyagol. És itt most nem a grafikára gondolok mert szvsz nincs gond az ArmA grafikájával, hanem a hangulat teremtésre.
Amit most írok az Single Player részre vonatkozik.
Valahogy nem tudom magam beleélni abba a szerepbe ,hogy én egy katona vagyok ha a csapattársaim úgy mozognak mintha karót nyeltek volna ,nem beszélnek csak pár mondatot és érzelmek semmi jelét nem mutatják. Félreértést elkerülve nem drámázást várok de így kb. olyan mintha egy csapat droidot irányítanék nem pedig emberi lényeket. Nem is valami önállóak és ha nagynehezen végrehajtják a parancsomat akkor is 75%-ban bénán és ezért sokan meghalnak. Az ellenfél sem mondható kimondottan okosnak csak azért nehéz velük mert túlságosan jól célóznak.
Mindezek láttán nem tud túlzottan meghatni ,hogy a fegyver élethűen hord.
Erre persze mondhatnánk ,hogy "majd a modderek". De szerintem ez nem jó hozzáállás. Elég baj ha egy játék addigra forr ki a communitynek hála mire kijön a folytatása ami szinte csak grafikailag jobb mint az előző rész modolatlan változata. -
#440 1.: Ki a frászt érdekli, hogy Average Joe az ubermonthlygaming.tz oldalon mit ír a játékról. Régóta nem olvasok revieweket, max. videókat nézek meg. Következés képen az sem jelent semmit, hogy akár 10/10-re értékeli az egész világ...
2.: A második videón nagyon frankó dologról beszélnek, miszerint a zene és a robbanás hangereje hogy viszonyul egymáshoz. Lepetézek, sose hittem volna, hogy ez ekkora újítás, és ennyire büszkének kell lenni rá.
3.: Mik számítanak? Emlékeztetőleg én direkt írtam, hogy a realitást kérdőjelezem meg. Nem érdekel, hogy mennyire dörejes a zene alatti robbanás. A hang terjedési sebessége a levegőben ~300m/s. Ha tőled egy robbanás történik 1000 méterről, akkor látod a robbanást, és jó 3 másodperc múlva hallod csak meg a hangját. Ez egy hangrendszer.
Én annak örülnék, ha a hang forrásánál például azt is figyelembe venné a játék, hogy az adott fegyver hogy áll hozzánk képest. Például a legtöbb fegyver esetén a tüzelés hangja a fegyver mögött a leghalkabb. Viszont ennek akár sokszorosa is lehet, ha a fegyver elsütője mellett állsz két méterrel (a csőszájfékes fegyvereknél pláne). Ez persze lehet, hogy már szőrszál hasogatás, de ez is egy szép adalék lenne... -
#439 3:20-tól beszélnek a hangról.. Ebből talan jobban hallani, nemtom. :) -
tpM #438 Az lehet, hogy jók a hangeffektek, de pl meg van csinálva mindaz mint ArmAban?: ha látsz egy robbanást x méterre akkor időbe tellik míg elér hozzád a hangja, a tereptárgyak, dombok stb-k felfogják, elnyomják a hangot. -
#437 [URL=http://www.gametrailers.com/player/34789.html?type=]Nem valami szuper minőség hiába "HD" De ez némileg prezentálja a BF:BC hangjait. :)[/URL] -
Solt #436 Ahhh! Félre értesz! Leírom még egyszer, tehát az alap ugyanaz! Grafika, hang, stb. Ezen belül a nehézségi szint állításával lehetne azt állítani, hogy számoljon ballisztikát vagy ne, életerő csík legyen, vagy egy fejlövés és annyi! Technikailag ez kivitelezhető? Szerintem igen. A fejlesztési idő egy dolog, egy ilyen széleskörű játék eladási példányszámát jelentősen lehetne növelni, és megtérülnének a kiesések.
Az ArmA alatt a többség külső nézettel és célkereszttel játszik, viszont van aki semmilyen segítséget nem használ... mégis mindketten megvették... ezt kéne szélesíteni... -
#435 Az a baj nemtudok neked mintát vagy valami ilyesmit adni, de ha rákeresl a googleval, akkor mindenhol 8-10es értékelést kapsz a hangokra. -
#434 A V6-os egyterű meglehetősen drága mulatság, és csak egy szűk réteget érdekelne.
A fejlesztők terén is ez a helyzet. Egy arcade játékosnak lehet csinálni egy tökéletes arcade játékot. Egy szim rajongónak egy tökéletes szimet. De ha mindkettőnek meg kell felelni, akkor vagy komoly kompromisszumokat kell köss, ami miatt egyik tábor sem lesz teljesen elégedett, vagy nagyon komolyra fog nyúlni a fejlesztési idő, amit meg a fejlesztő nem fog bevállalni. Nézd meg az ArmA vagy az ArmA2 mennyi időt emészt fel úgy, hogy valójában kettős fejlesztés, mert a VBS1 is azonos motort használ, tehát nem csak a BiS, de a BiA fejlesztései is benne vannak. És ez a szim.es változat. Ha még ebbe beleraknák az arcade-os elvárásoknak megfelelő grafikát és látványt, akkor azt csak a szim.-es dolgok kárára tehetnék. Ebben mi a jó? Semmi. -
#433 Nem ismerem a BF:BC-t, mivel nincs PS3-am, de őszintén szólva heveny kétségeim vannak afelől, hogy reális lenne egy ilyen játék hangrendszere... -
Solt #432 Megnő a fejlesztési idő, de szélesedik a vevőkőr is! Gondold el, egy cod4 és egy arma egy játékon belül, és mindenki úgy játszik vele ahogy akar...
Tudom, hogy mást vár el egy arcade játékos, és mást egy szimulátor rajongó! Pont ez a lényeg üzletileg! Csinálni egy full játékot ami széles skálán butítható... és ezzel növelni az eladást. Mint a V6-os egyterű... gyors is, meg sokan el is férnek benne! :)) -
#431 Ha olyan lenne a hangrendszer mint a BF: bad companyba, akkor 10/10, lenne a hang. :) -
#430 A platform megjelölés azért zavar: PC,PS3,X360
Abszolút nem kéne konzolra kihozni (szvsz) , érthető okok miatt.
Vagy valóban kb annyit fog érni. -
#429 Mivel sokkal több a fejlesztési idő. Egy arcade játéknál a grafika, a látványelemek lényegesebbek, mint a ballisztika vagy a hangsebesség alapú hangrendszer. Egy arcade játékos mást vár el a játéktól, mint egy realitásmániás. A játékfejlesztőnek a fejlesztés elején el kell döntenie mi a fontosabb, melyik tábornak akar kedvezni. Két seggel egy lovat nem lehet megülni. Ha az olyan apróságra ügyel, mint a ballisztika, akkor az valami másnak a rovására mehet adott fejlesztési idő alatt.
Egy szintig lehet változtatni a realitás fokát (az OFP-ben is lehetett), de egy ilyen játékban kikapcsolhatóvá tenni például a ballisztikát isten elleni vétek. -
Solt #428 Lenne egy naiv kérdésem! Miért nem lehet olyan játékot készíteni, ahol mondjuk egy csuszkával lehet állítani, hogy mit akarunk. Akinek arcade kell, az kap egy cod4 típusú játékmenetet, akinek meg a hardcore szimulálás, az meg kap ballisztikát és egyéb finomságokat. Miért nem lehet ezt egy adott játékon belül megvalósítani? -
#427 Hát elég a colin McRae sorozatra és a dirt-re gondolna vagy hogy mit művelt a codies a TOCA-val... -
Solt #426 Előléptetve katona! -
#425 Solt Te egy állat vagy! Ez jó szöveg volt:D -
#424 És honnan tudod? Onnan ,hogy Codemasters fejleszti és nem a BiS?
Ebből szerintem még nem lehet azonnal arra a következtetésre jutni ,hogy CoD4 szintű játék lesz. Bár nem a Codemasters fejlesztette az első részt, ő csak kiadta ,azért csak tudja miről van szó és nem hiszem ,hogy egy az egyben szakítana az első részben lefektetett alapokkal.