1663
-
#583 Az új ArmA II videók elég meggyőzőek de azért az OFP2-őt sem ásom még el.
Mindkét játékot ki fogom próbálni de lehet megint úgy leszek, hogy legszívesebben összegyúrnám a kettőt.
A grafika szerintem szebb és természetesebb az ArmA II-ben az új OFP2 videóban meg a végefelé kiégeti a szemed a vízfelszínről visszaverődő fény. Hirtelen nem is tudtam mi az a nagy fehérség azt hittem ott végeszakad a játéktér vagy valami.
Az ArmA-ban nekem nagyon nem tetszettek az animációk és bizonyos animációk hiánya. Sajnos ArmA II videók alapján még mindig kicsit furán mozognak az emberek de sokat javult és ha jól látom a legújabb videóban amikor beszáll az egyik katona a Mi-8-asba rendesen belép az ajtón nem csak úgy belekerül mint ArmA-ban. OFP2 animjairól nem sokat lehet tudni a videó alapján de amennyit láttam nem olyan hű de nagy szám de majd még meglátom.
Ami még zavart az ArmA-ban az egyjátékos mód hadjáratának rövidsége. Új küldiket csinálni meg nekem elég nehéz volt. Vagy két órába tellt, hogy rájöjjek, hogy vegyek rá egy szakaszt, hogy beszálljon a teherautóba mielőtt elindulna. A neten pedig meglepően kevés single player hadjárat van én meg nem vagyok nagy multi játékos. ArmA II hadjárata talán összetettebb lesz és érdekesebb. OFP2-ről ebben a témában szintén nem sokat tudni de kétlem, hogy dinamikus hadjáratot tennének bele.
Nekem a dinamikus hadjárat a fixaideálom mert sokkal jobban bele tudom élni magam például az Enemy Engaged hadjárataiba mint az ArmA-éba mert sokkal élethűbb részt venni egy folyamatosan zajló háborúban amit ténylegesen meg lehet nyerni vagy el lehet veszteni nem pedig simán küldiről küldire játszani és ha meghalsz akkor újrakezded az utolsó után meg kiírják, hogy nyertél gratulálok. Az Enemy Engaged játékideje hosszú és mindig élvezhető marad nem lehet végigtolni egy hadjáratot 2 nap alatt és mivel az események véletlenszerűen zajlanak újrajátszhatósági értéke is nagy.
Összességében ArmA II-őt jobban várom jelenleg de tartok tőle, hogy bugos lesz és félkész lesz de reménykedjünk, hogy tanultak a BiS-nél. OFP2 pedig még meglátom. -
Solt #582 Ez a lövés indikátor valami elképesztően pofátlan dolog! Aki egy OFP-be ilyet bele mer tenni, az bármilyen gazságra képes! Szánalmas, és kurva idegesítő... még akkor is, ha kikapcsolható... -
#581 elrontják a konzolok a szimulátorokat... ez is úgy néz ki mint egy konzolra optimalizált game, pc re mega kapunk egy átiratot legalább olyan árkádosat mint a konzolos.... -
#580 Amúgy a táj valóban természetellenes ArmA II-höz képest. A honnan jött a lövés indikátor meg tényleg durva de hátha ki lehet kapcsolni. -
#579 Megnéztem a videót és benéztem ide is mert tudtam, hogy hiszti lesz :D -
n003 #578 ez mindég is nagy dilema :| egy tucatterméket a sokaságnak amit aztán hamar el is felejtenek .. vagy egyet célközönségnek? -
D00M #577 Egyet kell értsek, ez az OFP meggyalázása.. siralmas, borzasztó, egy határ sz@r. Legalább szép lenne de nem, még csúnya is mellé... Ha nem tudnám mit nézek azt mondanám béef kettő. Mondjuk, ha a célközönség nem a régi OFP-sek mostani ArmA-sok akor nagy gáz nem lesz és Steve Bloodékknál fog fogyni a cucc. -
tpM #576 meg 0:38-nál olyan piros árkád szar mutatja, hogy honnan lőnek :DDD -
tpM #575 jó árkádos fegyver fogás -
#574 Szánalmas!
Nem hiába nem mertek eddig ingame videot mutatni.
Napszakváltásra milyen büszkék, aztán este meg olyanok a szinek mintha 16bitbe lenne.
Lövésnél rágerjed az árnyék az arcára, és sehol 1 kirepülő töltényhüvely, se ravasz, se újj mozgás!
Viszont valami Berényi Csaba keze is benne van:)
-
#573 kint van az alább linkelt odalon egy ingame video montázs a game-bol. nem lesz olyan rossz ez :) -
#572 Legalább jól néz ki:D -
#571 Ez a nyolc kép nem új, hanem a tavaly decemberi Game Informer-ben megjelent képek különállóan. Mindemellett nem tudom, miért várja mindenki, hogy tompa és matt legyen minden. Azt aláírom, hogy megadta anno az OFP alaphangulatát, de lássuk be, hogy azért ha az ember kinéz az ablakon (najó nem most, hanem tavasszal, nyáron vagy ősszel), akkor élénk színekkel is bőven találkozhat a természetben. E téren tehát a "csilli-villi" igenis reális lehet.
A járműveknél a "gyurmaszerűség" és a "csillogó" külső megint sok mindentől függ, például attól, hogy milyen festés van rajta, mennyire friss, stb. Lássunk például pár AAVP7-es képet:
Nem egy kopott, matt festés, nemdebár? Szóval emiatt támadni nem hiszem, hogy kellene.
A másik fele tpM belinkelt. A halálom az, amikor egy elvileg harci szimulációban azt látom, hogy a részletekig kidolgozott modelleket raknak be - úgy, hogy a rajta látható dolgok nem működnek. Ott van az amúgy gyönyörű T-90A, rajta Shtora-1 EOCMDAS-al (rögtön nyitott állapotban, fedél nélkül), Kontakt-5 ERA-val, és a parancsnok búvónyílásán géppuskával. Ezek közül vajon melyik lesz lemodellezve? Egyik sem. Hogy a Kontakt-5-öt "beépítik" a jármű HP-jába, oké, rendben. De minek az toronygéppuska és a Shtora-1, ha nem lesznek lemodellezve, mert fogadni mernék, hogy nem lesznek, ahogy a lézer-besugárzás jelzők sem. Ugyanaz lesz, mint anno az OFP Mi-17 modellje - ott van a géppuskatorony a modellen, csak éppen használni nem lehet. Akkor viszont mit keres rajta?
Félreértés ne essék, kétlem, hogy ilyen szintű modellezésbe a CM féle OFP2-ben belefognak, de abban talán reménykedhetek, hogy nem is lesznek láthatóak a modelleken (ahogy pl. az M16/M4 fegyvermodelleken nem látni fegyverlámpákat és lézeres célmegjelölőt). -
#570 Remelem nem ilyen lesz, mert nagyon rosszul nez ki, hogy tu eles az elso tank es mogotte 10 meterre mar minden kodos.
Nagyon nem szeretem a kod effekttel "javitott" gamekat, ahol ezzel ernek el tobblet teljesitmenyt minden masra.
Jo persze legyen benne, de ne 30 meter, hanem pl 500 meter utan lassan erositve.
Altalaban a spec graf effekteket ki lehet kapcsolni, viszont ha nezel youtube gameplay videokat OpF2 / Arma2-rol, sztem ami keveset mutatnak abban ugy tunik hogy hiaba nincsennek Arma-ban sok plussz effektek, az animaciok nekem szegenyesnek tunnek, lovesek/talalatok a katonakon foleg, pedig sztem ez lenne lenyeg, utana johetne a tobbi jatekelem.
Vagy nezd meg a bevagott vaddisznot milyen borzalmasan lepked az erdoben egyik videoban, mint egy palcika animacio (bar mondjuk az allatok harmadranguak a jatekban, de akkor is ronda).
OF2-ben jobbak az animaciok is (bar csak kameras gameplay moviet talaltam rola).
De termeszetesen majd meglatjuk mikor vegleg kijonnek, persze mindekettot megnezem en is. -
tpM #569 Hát szerintem ez még mindig túl műanyag :S. Meg ArmA2-ben pl megnézzük ezt szvsz még elég visszafogott csillivilli, teljesen természetes. -
MrJoe #568 Hát igen. Az SM3 jó dolog igazából, pl. a HDR effekt is egy szép újítás volt, csak az a baj h. manapság már nem tudják használni.
(De am a hdr az nem csak a 3 óta van? Csak mert az az armában is volt :S - és ezt megjegyzem az ott is kicsit szarul működött :D) -
#567 Az arma azért nem csillog villog mivel nem sok shadert használ ha jol tudom még csak a 2-es változatot használja az arma2-ben meg már fog pár dolog csillogni mert már SM3-at használ.
Majd a pénteki anyagbol kiderül remélem hogy mit várhatunk a játéktol -
MrJoe #566 Remélem a játékmenet jólesz.
Egy rossz indulatú vélemény:
A grafika nekem nagyon nem jön be :S Most a 8 új képet nézegetve is olyan mint a mai játékok, mintha egy animációs film lenne :/
Miért nem lehet egy olyasmi grafot összerakni mint pl a STALKER-ben. Nem csillog minden, nem olyan mintha gyurmából lennének a tankok, vagy mint egy festményen... (most gondojátok h. szerintem "bezzeg az Arma meg az ArmA 2... de igen az még mindig élethűbben néz ki :D)
De ettől függetlenül kívánok minden jót neki, bármi kisülhet belőle. Csak lehessen levenni ezeket az effekteket és akkor nemgáz a graf. -
#565 http://www.ofp2.info/ -
#564 linket -
#563 8 uj kép jelent meg.Álitolag ingame, ha ez igy van és a játék élmény is hasonlo lesz mint az elso részbe akkor nagy csatának nézunk elébe mind a játékban mind az ARMA2-vel szemben. -
#562 jövö hét pénteken 20.-án addnak ki uj videot vagy képeket a játékbol .Legalábbis ez áll a forumjukon -
#561 igen. hogy ez most csak egy prerender. vagy egy sima balkezes fegyverfogás lenne a játékból? vagy játék közbe lehetne sarkoknál váltogatni fegyverfogást?! :D na ez lenne az igazi :) -
#560 Ilyesmi nekem is tetszene, ha benne lenne a játékban, engem mindig is zavart a jobb kezes fegyvertartás, lévén bal kezes vagyok. Mókás, hogy amíg ezer éves MOD-ok, mint anno a CS bírt bal kezes fegyvermodellekkel, addig manapság ez szinte teljesen eltűnt a játékokból.
A nagy kérdés viszont itt van. Ezek a képek erősen prerender gyanúsak. A játékból magából viszonylag kevesett láthattunk eddig, leszámítva a tavalyi E3 videókat, mint amilyen ez. -
#559 szerk. tök jó hogy pl. balkezesre átfog a 4. képen (asszem) a multicam-es fickó, mikor éppen úgy adja a taktikai helyzet hogy így több kilátás/kevesebb kilógás van. tetszik! -
#558 várjuk már mint a messiást :) -
#557 Új és kevésbé új képek. -
#556 Igen Cifu bíboros -
#555 Felesketett papja lettem a játéknak? -
#554 Ámen :) -
#553 Már pedig ha Cifu aztmondja, hogy No Para akkor No Para. -
#552 Egyenlőre még ott van a játék a Codemasters főoldalán, és arról sem jöttek hírek, hogy a CM komolyabb leépítéseket/project felfüggesztéseket foganatosítana, tehát aggodalomra (szerintem) nincs ok. -
#551 Csak azért mondom mert nem tudom eldönteni, hogy ez jót jelent vagy sem. Azért nem mutogatják mert meg akarnak minket lepni valamivel vagy nem haladnak? -
#550 Ha nem jön ki hetente friss kép a játékról, akkor már nem is fejlesztik? :)
Egy angol újság most novemberben írt a játékról 10 oldalon keresztül. Semmi újdonság, csak a korábbi render-képek és már ismert infok. -
#549 De nagy a csönd. Mintha nem is fejlesztenék. -
Solt #548 Hirtelen kijött egy év késéssel!!! :))) -
#547 Azt tényleg jó lene tudni mert nagyjából ehhez igazítanám a gép felújítást.Az Arma is elég hirtelen jött ki ha jól emlékszek. -
#546 Az ofp2.inf oldalon van kint 2 kép egy ujságbol és azon mintha azt irták volna, hogy a demo már negyon közel van.Erröl tud valaki több infot, hogy egyáltalán terveznek-e belöle vagy, hogy mikor jönne a teljes, mert az eléggé behatárolná, hogy mikor várható a demó, mivel a teljes megjelenése elött kéne neki. -
Paranoia #545 hüü -
#544 Ettől sem lettünk okosabbak.