1663
  • Solt
    Hát neked meg mi bajod van? Leírták, hogy az a lényeg, hogy az alapokat elsajátítsák, erre beírod ezt:

"de azért nehogymár lövöldözősdit játszanak gépeken, mert azt szimulátor vissza nem adja."

Most erre mit lehet mondani? Én azt hittem elnézted, ezért kérdeztem meg, hogy végig olvastad-e!

Se flémet nem akartam, se "geciokos" nem akartam lenni... egyszerűen nem értettem mit akarsz még a leírás után azzal a mondattal... Ennyi! Nem igazán értem ezt a reakciót...
  • VRSDM
    jó geciokos vagy megint, király, flém off... te nyertél. boncsá pezsit
  • Solt
    Ha megtetted volna, akkor a #618 meg sem születik! ;)
  • VRSDM
    nem nem olvastam végig -_-
  • Solt
    Végig olvastad amit írt? :D
  • VRSDM
    értem én mindezt, egy szimulátor az szimulátor, az olyan mint a valóság csak közbe mégse, de azért nehogymár lövöldözősdit játszanak gépeken, mert azt szimulátor vissza nem adja.
  • D00M
    Utsó offom itt, leginkább petko megjegyzéseire reagálnék. ACE = Advanced Combat Environment. Egy rajongói mod, amit jórészt volt tengerészgyalogosok fejlesztettek, adták hozzá az infot. Szinte egy teljesen új játék, DE, amíg ez nem volt sem voltak olyan hiányosságok amiket említettél. Lézeres célmegjelöléls mindig volt benne, egy komolyabb kampányban (IC) mikor 60 vs 60-ban játszottunk, bizony együttműködött a technika a gyalogsággal. Másik, mikor az ArmA kijött maguk a fejlesztők mondták, hogy az egy félkész játék ami mostanra érett be a rajongók által, míg BiS-ék az ArmA II-őn dolgoztak. De ezt tényleg inkább folytassuk a játék topicjában-
  • [NST]Cifu
    A taktikai oktatás nagyon fontos, és nem két fillér, hogy egy szakaszra való katona kiképzéséhez odavonszoljanak egy tucat M1 Abramsot és még jó pár egyéb harceszközt, plusz megfelelő OPFOR alakulatot, hogy mindezt gyakorolni tudják.

Emlékezz a II.Vh elején miért voltak a német katonák olyan hatékonyak: mert sokat tanultak, egy közkatona is tisztában volt azzal, hogy mit kell egy rajparancsnoknak tudni, milyen taktikai lehetőségei vannak adott problémák megoldására. Az altisztek már tudták, hogy egy tisztnek mire kell ügyelnie, miért fontos a logisztika és hogy miért kell stratégiai célokban gondolkodniuk. És így tovább...

Ez a szemlélet nagyon fontos, ha egy ütőképes hadsereget akarsz felépíteni. De az viszont nagyon drága, hogy minden egyes elemet a gyakorló lőtéren / terepen mutassák be. Ilyenkor jönnek a szimulátorok, ahol biztonságosan be lehet mutatni és meg lehet tanulni az alapokat. Így amikor kimennek a terepre gyakorolni, akkor már nem azt tanulják, hogy mit kell csinálniuk, mert azt tudják. Azt fogják gyakorolni, hogy az elméletet átültessék a gyakorlatba. Ezzel pedig olcsóbbá és hatékonyabbá válhat a kiképzés...

Ugyanaz az eset, mint a repülőgép szimulátorok esetén. Egy valódi repülőgép egy repült órája mondjuk 10.000 dollár. A szimulátorban egy óra mondjuk 50 dollár. Melyik ad lehetőséget több gyakorlásra?
  • VRSDM
    minek fejlesztenének számítógépes játékokat katonáknak? sosem értem.
    ottvannak a simun fegyverek, azzal elbohóckodnak épp eleget, nemértem minek a gép előtt ülniük, mert kábé totál más odakinnt :D
  • Palinko
    jaja mostmár értem :) pedig már örültem hogy a vbs lesz játszható, de sztem annak a butított változatát adják ki arma ként.
  • tpM
    ide offolom az ArmAHu-s ACE cikkeket(featurelist), elnézést: 1.00 1.01

van több patch is már, de ezekben vannak a fő jellemzők.

Jameg ArmA-t nem nagyon nevezném csillivilli grafikájúnak :DDD
    És már alapjátékban is volt célmegjelölés meg GBU dobálás, az egész a társaságon múlik. Na de a többit itt.
  • Solt
    Ez így van, de Te nem azt kérdezted, hogy mi a VBS, hanem, hogy mi a BIS! Én erre válaszoltam! :)

A BIS az a Bohemia Interactive Studio, amely elköveti azokat a dolgokat, amiktől égnek áll a hajunk! :D
  • Palinko
    na ez már jól is néz ki. de úgy tudtam ez egy igazi SZIMULÁTOR és nem adták ki csak katonáknak, de azoknak is hardwares kulcs kellett meg minden hogy menjen. vagy az az 1 es része?
  • Solt
    Ez! :)
  • Solt
    Mondom, hogy nézz utána, egy teljesen más játékot kapsz! ;)

ArmA topikban segítünk, ha gondolod, de az arma.hu oldalon fent van minden információ...
  • VRSDM
    énsem vágom az ace modot, de sztem az egész rendszert pakolj, ace fokozatra :D vagyis amolyan hc mod?! :D
  • Petko
    annakidején néztem az armaban a repülést, de valamire annyira kiakadtam hogy azonnal le is töröltem olyan borzalom volt (el is felejtettem már konkrétan mi volt, de talán az irányítás, célkeresés, tüzeléssel volt valami gond), és akkor konstatáltam ahogy mások is írták hogy ez nem erre való
    nem ismerem konkrétan ezt az ACE modot, de nevéből itélve gondolom a repülőket javítja fel... viszont szerintem ez számomra nem lesz megoldás, mert modolhatja, tákolhatja valaki így meg úgy, de ha az egész játékstruktúra teljesen elüt ettől sose lesz élvezhető
    az egész alapjátékot kéne ehhez más hozzáállással fejleszteni, a fizikai motort ehhez igazítani, és összeintegrálni a többi részével a játéknak, hogy pl. összeférjen és összefüggjön a gyalogos harc a technológiaival (pl. a földről lézeres célzóval adhatnak bombázáshoz célpontot, elve ilyen jellegű missziók vannak stb.)
  • Palinko
    mi az a BiS?
  • Thanatos
  • Solt
    Hát az alap ArmA is keresztbe nyeli a BF2-t ilyen téren, de ACE moddal pedig a lehetőségekhez képest azt adja amire a leírásod alapján vágysz... nézz utána...

Valóban úgy néz ki, hogy az ArmA2 sem az lesz amire igazán vágyunk, de mivel ott van nekik a VBS2 badarság azt várni, hogy full szimulációt kapunk! Az ArmA2 jó alap lesz az ACE modhoz... ennyi...
  • Petko
    bocsáss meg, de nem feltétlenül érzek veled együtt
    nekem az arma se az amire vágyok, abból is csak a csilivili grafikát látom, de hogy ez egy komoly összetett harcijáték lenne nemigazán
    én a komoly technológiai háborúra vágyok, igenis itt lenne az ideje tankokat, repülőket belerakni, de nem csak tesséklássék módjára, hanem ha nem is komoly szimulátor, de legalább egy bf2 szintjét megüsse (ami azért elég csekély szimulatáros szemmel, de egyszerüen képtelenek voltak az elmúlt 7 évben jobbat csinált, megakadtunk 2002-2003 ban és azóta csak szépen zuhan lefelé a játékipar)
    és erre sokan modják hogy ez meg az a játék nem a járművekről szól hanem a gyalogos harcról... de akkor mi a szarnak az egész? már lasan egy évtizede nyomják le az ember torkán ugyanazt 50-60X, csak mindíg egy picit jobb grafikával
    csináljanak új játékot is, ne a régi szart nyomassák újra meg újra meg újra
  • Solt
    Na igen... sajnos nagyon úgy néz ki, hogy egyetlen reményünk az ArmA2 + ACE mod...
  • D00M
    Így másodszor elolvasva már értem mire gondolt, és ja, igaza van
  • Solt
    Jól tudod, de Cifu nem erre gondolt szerintem! :D
  • D00M
    Amenyire én tudom a BiS-nek nincs köze a az OFP2-höz, btw én már ott tudtam, hogy baj lesz mikor megjelent egy videjó a sorozatlövő M1-ről :D
  • [NST]Cifu
    A probléma tényleg az, hogy a CM úgy kezdte az OFP2 PR hadjáratát, hogy márpedig itt a realitás és a régi OFP-s játékosok igényeit elégítik ki. Na most ez így nem fog menni. Hiába jöttek a "how real you want?" szlogenükkel, jelenleg egyáltalán nem látni, hogy a realitásra törekednének.

Szomorú, mert nagyon reméltem, hogy végre lesz egy rendes ellenfele az ArmA/ArmA2-nek, ami sajnos a vakok között félszemű a király tipikus példája csak. Rohadtul ráférne a BiS-re, hogy valaki az orruk alá dörgölje: ez így nagyon kevés, ennél sokkal többet is fel lehetne mutatni. Úgy tűnik azonban, hogy ezt nem a CM fogja megtenni... :S
  • tpM
    ja lehetne simán csak Dragon Rising
  • Solt
    Már ne is haragudj, de ezen játékok topikjában leszarom, hogy a többséget mi szórakoztatja! A többségnek 6 havonta jelennek meg játékok, ahol még csak véletlenül sem kell gondolkozni... lőni kell mint a barom!

Az, hogy ez a többséget kielégíti, az bizony a többség ízlését tükrözi, erről pedig lesújtó a véleményem.

Érthető, hogy üzleti szempontból a többséget keresik, de ettől még a mi szemszögünkből bosszantó! Még pedig azért, mert hónapok óta várja az ember, főleg ugyebár a neve és az első rész erényei miatt, erre szép lassan kiderül, hogy a lónak a kukiját kapjuk a seggünkbe, nem pedig az első rész folytatását a kezünkbe...

Ha rögtön az elején azzal kezdik, hogy a konzum idióta ( szubjektív vélemény ) a célközönség, akkor nem várom, az ember nem éli bele magát!

Az lenne a korrekt, ha becsületesen megcsinálnák az első rész folytatását, ha már ezt a nevet választották. Ha pedig a tizenéves kis pöcsök konzolos nyomogatását is szeretnék kielégíteni, akkor legyen butítható az ő szintjükre, de az alap tényleg arról szóljon amiről az első rész.

Ha meg valóban szarnak a mi fejünkre, akkor legalább adtak volna neki másik nevet, és akkor megint csak nem lenne vita, vagy félreértés. Megértem én a piacot, meg az elvárásokat, csak akkor nevezzék nevén a gyereket. Találjanak ki valami új nevet, aztán hadd várja a sok warezhuszár... aztán leshetnek amikor elmaradnak a bevételek, mert minden kis mama kedvence a tört verzióval játszik!

Szerintem sokan vannak úgy, hogy komolyabb pénzt is kiadnának érte, ha normálisan megcsinálnák! Ha ilyen marad, mint aminek mutatja magát a játék, akkor én sem fogom megvenni... szerintem sokan lesznek így...

• tpM
    ArmA2
  • Adam II
    Most miért sírsz amikor ott az ArmA II?
    Másfelől attól, hogy téged nem szórakoztat valami lehet, hogy ezreket igen. Persze erre sokan azt mondják, hogy a többség hülye és ízléstelen de ez valójában nem így van csak az emberek más többsége más dolgot szeret és nyilván, hogy a nagyobb eladások reményében nem párszázezer embert fognak a fejlesztők célközönségnek tekinteni hanem milliókat.
  • Prince23
    Casualos játékok nagyon divatosak manapság (meg már úgy fél évtizede), köszönjétek meg a konzoloknak.
    Kösz KONZOL!

by
    Rém rendes család (Bud és Kelly)
  • Petko
    na akkor ezennel hivatalosan is vége a háborús játékoknak?
    mostmár nyugodtan mondhatjuk hogy a jelenlegi elqrt szórakoztatóipar képtelen lesz kiszarni magából egy valamirevaló komoly harci játékot, illetve egyre távolodunk ettől
  • Adam II
    Miért? Azért mert ott a fegyver ábrája a sarokban?
  • Palinko
    már én is csak a tűrhető fizikában bízok...
  • tpM
    hát ez engem teljesen CoD4-re emlékeztet :D
  • Scottt
    Nem biztos, hogy köd..Tudod három T-90es elég szép por felhőt kavar neked oda,lehet, hogy attól olyan ködös a háttér(Bocs a dupla postért:$)
  • Scottt
    Lehet tovább fikázni...
  • tpM
    sőt még repülők sem lesznek...
  • [NST]Cifu
    Sajnos egyet kell értsek, ez egy arcade játék lesz az új videó alapján. Semmi, de semmi rendkívüli nincs benne. A nagy szavak üresen konganak a videó mögött - se nagyobb létszámú harci cselekmény, se olyan grafikai részletességet vagy kidolgozottságot nem látunk, amit eddig már pár más játék felmutatott. Na mindegy, azért várjuk a további híreket, de ez így nagy csalódásnak indul...

Ami a találatjelzőt illeti, ott azért nem ártana valamin elgondolkozni - az ArmA viszonylatban is csak az bír pontos információval a lövés pozíciójáról, akinek 5.1/7.1 hangrendszere van. Aki sztereo rendszerrel bír, az hátrányban van. Ahogy az OFP-ben is ott volt az Easy játékmód, úgy ez is belefér, ha kikapcsolhat a magasabb realizmus szinten.
  • tpM
    "It's allready be said - no Civs" - OFP2 fórum modi

tehát nem lesznek civilek