II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gundark 1 1
Valóban járõrözött 😊 egy 😊 De ha 100 lett volna akkor sem változik semmi.
Buren
*Én* úgy tudom, hogy bár a XXI járõrözött, nemigen süllyesztett el egy hajót sem.

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Molnibalage
Kokrétan a pilóták beszámolóiból volt idézve valemenyik háborús könyvben és még az Aranysasban is. Leváló lemezborítások, borzalmas szegecselés, megbízhatatlan és gyakran kigyulladó hajtómûvek, stb. Volt még a listán ez-az..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dehogy állítom hogy csodafegyver volt, egy klasszissal jobb tengó volt mint a többi, sok hasznos újítással stb, és persze nem volt sebezhetetlen. Csak az elhapapózó baromságokat kell már egy kicsit korrigálni, lásd még He 162...

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

"A Me-262 gépek eleinte borzalmas állapotban érkeztek ki a csapatokhoz."

Forrás?

"Az, hogy papíron hadrenben volt semmit sem jelent."

Nem, az nem jelent semmit hogy te öntöd magadból a légbõl kapott baromságokat.

"Soha sehol nem olvastam..."

És..? Még a wikiben is szerepel néhány részlet a bevetésérõl...

De ha nagyon akarod, elõkaparhatom a könyveimet is.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Gundark 1 1
A XXIes kiváló projekt volt Nem véletlenül hasonlitott az összes háború utáni D/E tengó rá. De nem volt csodafegyver. Ez sem. Biztos számos hajó pusztul el miatta odakinn a vizen, de mire jött már megvolt a legrosszabb ellensége a repülõ. (a "lyukat" akkor már betömték Liberátorokkal) Méghozzá az egész útvonalán a konvojnak. Ahogy a felszinre emelkedik, valaki elkapja. Ha meg csak a schnorkel megy akkor meg csak szerencsével vesz észre prédát. Ha meg nagyon izgul, akkor nyakába dobnak pár fidót, és nyugszik 😊
Molnibalage
Esküszöm, hogy szövegértelmezési problémáid vannak. Hol írtam, hogy az volt. Cifu is leírta, hogy mi volt a helyzet. Az összes ilyen "világmegváltó" dolog kapkodva épült és sokszor borzalmas minõségben. A Me-262 gépek eleinte borzalmas állapotban érkeztek ki a csapatokhoz.

Az, hogy papíron hadrenben volt semmit sem jelent. Soha sehol nem olvastam hivatkozást arra vonatkozolólag, hogy mezei Lufwaffe pilóta repült volna vele. Az egyik teszpilóta odavágta magát vele és meghalt. Arról sem olvastam soha semmit, hogy bárki találkozott volna odafent vele, arról meg végképp, hogy légigyõzelemet ért elv volna bárki vele.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A Heinkel He 162 a háború végén már hadrenbe állt, be is vetették asszem még pár légi gyõzelme is volt a típusnak.

A XXI-esbõl is 118 épült a háború befejezése elõtt, ez sem épp papírprojekt volt.

Én sem értem😄....

Földi Pál minden könyvében a földig hordja a szovjeteket meg a kommunistákat😄....Kurt Rieder meg nem ritkán téved technikai kérdésekben....

Buren
Öhm.. Van 20 év a kettõ között...

A P-1500 meg a lejjebb említett "a papír sok mindent elbír" kategória.

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Molnibalage
Esküszöm nem értem mit akarsz mondani.

és most tényleg befejezem.
Na jó hagyom ezt a témát.
igazad van .
AZ mp38/40 még a tisztek is használták.
A Maus az tényleg kudarc.
És szerintem kurt rieder nem hinném hogy mindegyik könyv hazugság lenne az afrika korps az nem hazugság.
[NST]Cifu
XXI.-es "hadosztályú"? Mondjuk inkább hogy XXI. típusú, esetleg XXI. osztályú tengeralattjáró. 😉

Mindössze egyetlen XXI.-es tengó indult el járõrözni, az U-2511, 1945 Május 3.-án. Nem süllyesztett el semmit, mivel a járõrözés közben érte a megadási parancs. A "kipróbálták" és a "sikeres" tehát viszonylagos fogalmak az hajóosztállyal kapcsolatban. A gyártási minõség a legtöbb XXI. esetén iszonyatosan gyenge volt, több egységet is kiképzõhajónak minõsítettek át, mivel harci cselekményre alkalmatlan volt a gyenge minõségû hegesztések és a gépészeti állapotok miatt.

Maga az elképzelés jó volt, ez tény, át is vették mind az Oroszok, mind az Angolok, mind a Franciák, mind az Amerikaiak.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Attól, hogy valaki ír egy könyvet, még nem lesz automatikusan igaz. Maradjunk annyiban, hogy a B-2A-nak és a Horten Ho229-nek annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettõ csupaszárny gép. Ennyi. A Horten fivérek már akkor is csupaszárny vitorlázókat építettek, amikor még semmit sem tudtak a radartechnikáról. Szóval ez fantazmagória szint.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Megkapták a népi gránátos alakulatok is.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Én nem is arról beszélek. Azokról amit eddig felsoroltál. ICBM, atombomba, kettõ kombinációja stb. Leírtam, hogy ezek cirka 15 évvel késõbb valósultak meg cikra 20-szor több ráfordításból és békeidõben. A Ho-229, He-162 és többi ilyesmi dolog is ez a kategória.

A XXI-est bevetették, több-kevesebb sikerrel. A snorkeljét képes volt érzékelni az angol romoblók radarja kisebb távolságról. Ami nagyon ütõs volt benne a hajótest kialakítása már inkább víz alatti haladáshoz volt optimalizálva.

Molnibalage
Jaj.... <#wow3>

Szerintem a XXI-es hadosztályú tengeralatjáró nem fantázia azt ki is próbálták és sikeres volt csak hát a háború végé.
degenerator
kurt rieder írta. (géczi zoltán). kb földi pál szintü.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Ki írta az a könyvet? A lett volna dologgal meg felesleges dobálózni. Semmi értelme. Fog már fel, a legtöbb "csodafegyver" és titkos fegyver a fantáziarajz vagy ötlet szintet alig súrolta. Papíron mind ragyogó volt, de a papír sokmindent elbír. Meg a fantázia is.

A gewehr41-bõl kevesebb vot mint kar98-ból ezért csak az SS és az ejtõernyõsvadászok kaptak.
Ezt Hitler titkos fegyveribõl olvastam én is gyüjtõk információt és a horténak több változata is lett volna.
Molnibalage
Nem. Mindenki aki abból a felsõoktatási programból került be baként afelé éltek ezzal a "gesztussal". Csak õk éppen azért csatlakotzak, hogy ne bokorugrók legyenek...

Azért ez igy nem teljesen igaz.
A Kar98 volt a standard puska,késöbb a gewehr41 sorozat.
Nem csak elit egységek kaptak stg-44 et hanem gyakorlaitlag bárki,lévén általános fegyvernek képzelték.
Az FG-42 pedig speciálisan az eje egységeknek kifejlesztett puska.Túl drága.
A Garand az ameriaki haderõ standard puskája volt,am M1 karabély pedig azoknak akiknek a szolgálati puska túl kényelmetlen,aknavetõsök,gépkocsivezetõk,stb.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Pluskast
Magyarán minél iskolázatlanabb volt az illetõ annál szarabb fegyvert kapott?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
A Civil katonák címû könyvben volt egy rövid említés errõl. Voltak olyanok akik felsõoktatási programban csatlakoztak a sereghez, de végülis egyszerû bakaként vetették be õket a képzés vége elõtt. (Elég meredek...) Ekkor jött a nagy duma, hogy választást kínáltak nekik. Választhattak fegyver. A könyv szerzõje szerint ami velük csináltak az nem éppen a US ARMY legdicsõbb húzása volt. Egyet tudok vele érteni.

Molnibalage
Jaj... Ne keverd már a szenzont a fazonnal. Attól mert csupaszárn gép mindnkettõ az alkalmazott techológiában és kialakításban fényévek vannak a két gép között. Nehéz a felfogásod? A kompresszor lapátok látszanak. Pont. Az elég decens visszaverõ felület. Kérlek elõbb olvass vagy kérdezz, de ne terjesszed már a hülyeséget.

Gundark 1 1
Ez ebben a formában nem igaz. Jack Northrop vesszõparipája volt a "csupaszárny" konstrukció. Rengeteg gépet csinált ebben a konstrukcióban. A kettõnek kb annyi köze van egymáshoz mint a brit meg a német radarnak.
a kar98 és a mp 38/40 közkatonáké volt meg még az mg-k az stg-44 és a az Fg42-t az elit egységek kapták.
Az stg-44 nem mg.
tudod hogy amcsi lopakodógép a horte alapján készült és a horte faszerkezetü volt nem fém.
F E R I
Ha vki megválaszolná nekem ezt a másoknak tök egyértelmû (nekem nem az) kérdése(i)met, nagyon örülnék.
szóval:
1. Mi alapján dõlt el az USA hadseregében, hogy melyik katona kapott Garand, M1 carbine, Thompson, Bar fegyvereket, vmint ki kezelhette az M1919 géppuskát?
2. Ugyanez csak a brit seregnél, hogy ki miért kapta a Lee-enfield-et, a Bren-t, a Sten-t?
3. Németeknél is kíváncsi lennék, hogy mi alapján kapták meg a katonák a Kar98-at, az MP38/40-t, STGw44-t, az Fg42-t, valamint az MG34 és MG44-t?
4. Nem utolsó sorban pedig a szovjet katonáknál is kíváncsi lennék, hogy mi alapján kapták meg a Mosin Nagant, PPsh, Degtyarev fegyvereket?
Köszönöm!

Csirkemell nélkül nincs élet!

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Pluskast
Tudod erre mondják, hogy ha a nagyapám villamos lett volna akkor én most csilingelnék 😊) Amúgy meg a mi lett volna ha-nak köze nincs a történelemhez😊

Molnibalage
Tök jó, hogy egy olyan géprõl beszélesz ami soha nem hagytal el a betont talán. Mellesleg mitõl lenne lopakodó?

1. Teljesen fém.

2. Attól mert csupaszárny még nem lopakodó. A kompresszorlapátkora smián rálátott volna radar.

3. Hogy repülte át volna az Atlanti-óceánt egy mísz vadász? Még az F-15E sem képes erre CFT-val és 3 pótossal. Vagy talán éppen határon... Az akkori gázturbinás gépek 1,5 órát, ha levegõben tudtak maradni. Ez cirka 300 km-es harci hatósugarat biztosított...

4. Még, ha valami isteni csoda folytán valahogy eljut oda akkor mivel kapta vola szét a radarokat? Ez vadásznak volt tervezve...

Nonnan szeded ezeket a vad dolgokat? A hajam égnekáll...

I.C.ram
ja, es volt belole a nemeteknek kb 1000 folosleges, mi?

Horten-nek meg kisebb a hatotavolsaga eleve, szoval szart sem ert volna.
Radarok ellen lettek volna a horten-229 mert az egy lopakodó gép és szerintem azokkal elintéztékvolna a radarokat?
Molnibalage
Ha, meg ha, meg ha. Mondtam már, hogy ilyet a történelem nem ismert A SZU és USA némileg több forrás felett rendelkezett és mikor született meg az elsõ ICBM? Az '50-es évek végén... Az egy dolog, hogy "dolgoztak" rajta. Az a dolgoztak kb. egy elméleti felvetésig és fantáziarajzig jutott el. Ennyit én is tudok. A Me-264 egy vagy két példányát nem véletlenül kapták szét. Még csírájában elfolytották a kísérletezést. Még, ha lett volna gép is a németek ilyen hosszútávú bevetésen 0 rutinnal bírtak volna és, ha felmerült volna egy támadás lehetõsége, akkor a keleti parton vadászokat és radarokat tartottak volna készenlétben. A tengók miatt is voltak járõrök.

0 realitása volt annak amit te vízionálsz.

I.C.ram
Nem, mert ha elerte volna a haboru, akkor a Leopard lett volna a legjobb 😛
Hát a németek dolgoztak az interkontinentális rakétán is meg ha a rakéta nem müködik ott lett volna a ME-264 nehéz bombázo ami elrepült volna amerika partjáig csak nem küszült el csak prototipus volt belõle.
Buren
Ha elérte volna a háborút az angol Centurion lett volna a páncélosok császára. Megjegyzem ez volt gyakorlatilag az elsõ MBT, és specializált, továbbfejlesztett változatai a 90-es évek elejéig hadrendben álltak.

degenerator
a háború vége fele az orosz.

De inkább a müszerek mint a súly miatt.4 tonna nem olyan sok egy B-29 nek.

Pluskast
Na ja... A 2 atombomba szállításához is egy kibelezett B-29-es kellett...