15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
NorBear #5577 Az 1.-es képen egy nagyobb méretű futógörgő látható az rlső két katona lábaik mellett.Úgy vélem hogy christie féle felvüggesztése lehet ennek a tanknak.Még a lánctalp szegmens mintázata is lehet támpont. -
gyuri12 #5576 És akkor most melyik tank van a képen? Reggel 6-ig döntsétek el,mert kíváncsi vagyok rá.:D
Na jó éjt. -
NorBear #5575 Gyuri egyet értek!
-
NorBear #5574 Ulvar igazad van! :-)
Bár szerintem a 2. képen egy egytornyú változat van.A páncéltest teteje csak középen van kör alakban kivágva illetbe a kép jobb alsó sarkában heverő toronyba kis kaliberű ágyú van beépítve. -
gyuri12 #5573
A T26 alváza szinte ugyanaz,és a torony is jobban hasonlít a képen lévőére. -
gyuri12 #5572 És a torony? -
gyuri12 #5571 Igaz... A 2. képen a legelső görgőn tisztán látszik,hogy T26.(6 darab "küllő") A torony bezavart,hasonlít a Stuart-éra.
Az első miért lenne könnyű tank? -
#5570 -
#5569 Hmm aki keres az talál!
a 2. tank Lengyel Vickers E.
-
NorBear #5568 A 3-ik kép talált...valóban T-34 de a többi kép nem volt "aláírva"...az 1. képen meg selytelmem sincs hogy milyen tank lehet.Viszont az első két katona lába köztt egy viszonylag nagy méretű gőrgő vehető ki...akkor viszont Churchill tank nem lehet.
-
NorBear #5567 Egy kis segítség a 2-ik képhez...a jobb alsó sarokban ott a harckocsi tornya...biztos nem panzer IV nekem inkább T-26-nak tűnik. -
#5566 az első kettő 2 könnyű tank úgy kéne keresni.
-
gyuri12 #5565 :D
Az első talán Churchill tank,de azon nem tudok kivenni semmi jellegzetes dolgot biztosan. -
#5564 Jah jogos, csak annyira szét van robbanva hogy még akár az is lehetett volna :D. De a T 34es az biztos -
gyuri12 #5563 Olyan toronnyal? -
#5562 a 3. egy T-34es a 2. egy Panzer 4es -
gyuri12 #5561 A 2. egy Stuart? -
NorBear #5560 Üdv mindenkinek! :)
Itt van egy két kép felismerhetetlenségig szétlőtt hk-król.Lehet találgatni melyik milyen típus...
-
Freeda Krueger #5559 Vajon van kép ezekről a roncsokról?
Megnézném őket,éljen a roncsdioráma...
A T-34 ről vagy a Shermanról? -
Fasiszta #5558 Kösz. -
SZU #5557 Azért így is vicces volt harctéri körülmények között feltölteni a lőszerkészletet, illetve erre a "sínre" ráemelni bent harc közben a malacot. Bicepszből... =) -
Lacusch69 #5556 Szerintem koporsó sem kellett... -
#5555 tess -
Fasiszta #5554 Valaki tudna egy olyan oldalt adni ahol a spanyol kék hadosztályról írnak. -
#5553 :)
Túlélték? -
TakyL #5552 A koreai háború alatt esett meg, hogy az USS Wisconsin telibe talált 1 észak koreai harckocsit. Tengerészgyalogosokat támogatott HC lőszerrel,és valószínűleg csak beleesett a szórásba szerencsétlen tank, de egyből robbantott ábra lett belőle... 16" 860kg-os a lövedék, 70kg-os töltettel. -
#5551 APDS (armour-piercing). Nem csak a torkolati sebesség változik, a nyíl forma miatt még az erősen döntött páncélról sem pattan le. -
#5550 A két lövedék (a haditengerészeti és a páncélosnál alkalmazott) rombolóereje szerintem jelentősen eltér, javítsatok ki ha tévedek. A Sturmtiger lövedékének jó részét a rakéta hajtóanyaga foglalja el, míg a haditengerészeti ágyúknál nincs ilyen korlátozás. A hajóágyúkkal "villába" fogták a célpontot, az első sorozat ritkán találta el a célt. A páncélosokkal jóval kisebb távolságról történt a célzás. -
#5549 Ahogy emlékszem a három Sherman-t nem megsemmisítette, hanem harcképtelenné /vagy mozgásképtelenné?/ tette őket. -
#5548 30°-ban döntött, úgy tudom ennyivel tér el a függőlegestől. -
Freeda Krueger #5547 Akkora kalibereknél talán a pontosság már nem is számít.
A korabeli tüzérségi beméréssel gondolom megoldható volt...
de tán van itt tüzér,ex tüzér... -
NorBear #5546 Köszi Freeda Krueger!
Én sem gondoltam hogy egy 3 mázsás lövedéket kézzel simán bemálháztak volna...
A Sturmtigereket ezt követően a nyugati frontra irányították. Az 1000. és az 1001. Pz.Stu.Mr.Kp. hét Rohamtigrisből álló állományukkal részt vett az ardenneki offenzívában. A hadműveletet túlélő járművek továbbra is részt vettek Németország nyugati felében folyó védekező harcokban. Az egyik ilyen ütközetben (1945 januárjában) egy harctéri jelentés szerint egy Sturmtiger egyetlen lövéssel három Sherman harckocsit semmisített meg.
Elég durva romboló ereje lehetett egy 380mm-es lövedéknek ha egyszerre 3 tankot képes volt megsemmisíteni.Gondolom a haditengerészeti tüzérség nagy kaliberű fegyverei is hasonló károkat tudott okozni a páncélosoknak de vajon mennyire lehetett pontosan célra vezetni a hajó ágyúk tüzét? -
Freeda Krueger #5545
Nem olyan nehéz betölteni mint gondolnád... -
NorBear #5544 Harcu véletlenül nem az 5525-ös kommentre akartál hivatkozni?
Mert az 5533-ban csak a két spec. német önjáró lövegről van szó.
Amúgy nem cáfolom hogy a 30 fokban döntött páncélzatról könnyebben lepattanhatnak a lövedékek.De a HEAT típusúak tudtommal nem.
-
harcu #5543 Nem mondja azt senki sem, hogy nem lehet, a mostani 120 mm-es lövegeknek is kb.600 mm-es homogén páncél áttörését adják meg adatként. Csak az az érdekes, hogy mindezt egy OLASZ fegyver csinálja 194X-ben. De azt is figyelembe kell venni, hogy 30 fok az már eléggé hegyes szög, arról már könnyen pattan le bármi is. -
NorBear #5542 Azért kiváncsi vagyok hogy a személyzet hogy töltött be egy 380mm-es lövedéket.Biztos dög nehéz lehetett...
A németeknek volt egy két nagy kaliberű repülőgép fedélzeti fegyverük.A legtöbb ilyen löveg az erő ellen erő elvén működött..A lövedék mögé bepakoltak egy ugyanakkora súlyu hengert ami lezárta a csőfart,amikor az ágyút elsütötték a lövedék előre az ellensúly pedig hátra repült.A
dolog legnagyobb hátránya hogy csak egy lövést lehetett leadni.Ezeket a hatalmas ágyúkat a csatahajók fedélzeti páncélzatának átütésére tervezték.A Gerat 104-es például egy 35cm-es löveg volt amit hidraulikusan lehetett a törzsbe húzni.A lövedék hüvelyének súlya pontosan ugyanakkora tömegű volt mint a lövedék (635kg).A felrobbanó töltet a lövedéket előre a hüvelyt pedig hátra lökte ki.Az 54 cm-es Münchausen volt a fejlesztés határa.Ez az ágyú még visszarugó minimalázálásával együtt is szét vetette a sárkányszerkezetet.
-
#5541 Asszem igen. Én fejtettem meg. :) -
#5540 Panzerjäger Pz.sf.V 12.8cm Sf.L/61 Stürer Emil?
-
#5539 Dícséretes az érdeklődés, de:
- Lanchester nincsm legfeljebb (Avro) Lancaster.
- A jenkiknek meg végképp, mert a bombázó is angol gyártmány volt és a bomba is. Barnes Wallis, a tervezője is angol volt.
A másik sztori amit leírtál szintén enyén szólva felületes. A tervezőt Gerlad Bull-nak hívták és kicsit más volt a történet. Igazi konteós téma. -
#5538 Nemrég volt ez faladávny az ismertd fel a fegyvert topikban. Keress ott vissza, hogy mi ez.