15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#5337 igen.
-
Freeda Krueger #5336 Az lenne a gond hogy valaki esetleg igényli a civil társadalomban is megszokott jólétet mint katona?
A másik meg a civil társadalomban sem nagyon válogathatott.
Jól értem? -
#5335 látod, teljesen másról beszélünk.
Egy orosz katona, a 90es években, ha arról volt szó, ivott a patakból.
Az amerikai katona háborog, ha nem érkezik meg az usában zacskózott víz.
Egy orosz katona megette csecsenföldön a kóbor kutyát is, ha nem volt utánpótlás.
Egy amerikai katona, ha nem jut 3 napig hamburgerhez, eladja a sztoriját dokfilmnek.
Egy orosz katona hetekig aludt őrszolgálaton olyan fedezékben, amiben az esőzések miatt a füléig ért a víz, a priccs hiánya miatt.
Kiváncsi lennék, mi lenne az amcsikkal, ha nem lenne légkondi a barakkjaikban.
Egy orosz katona az 50-70 kilós szerelvényével járőrözik napi 25-40 km-et.
A vietnámi háborúban az amerikai katonák nem voltak hajlandóak gyalog járni, mnidenhova teherautóval akartak menni.
Ok tudom, hülye vagyok.
"A szovjet laktanyák és körülmények olyan szarok voltak, hogy az itteni szolgálatot mindenki üdülésnek tartotta a körülmények ellenére is"
Szerinted akkor, ebből az jön, hogy a szovjet katonának nagyobbak az igényei, az eltartási költségei?
"Bocs, de szánalmas erőlködést mutatsz be"
Szerintem inkább az írott szöveg értelmezéséből nyújtottál gyenge teljesítményt.
Szerinted, ha egy katona rossz körülmények között él, viszont azt napi szinten elviseli, sőt, azt veszi alapnak, abból azt következik,hogy nem bírja ki? [Akkor hol is van a mindent eltűrő orosz katona?] -
#5334 És szerinted az oroszknál mi van most te nagyon te..?
A szovjet laktanyák és körülmények olyan szarok voltak, hogy az itteni szolgálatot mindenki üdülésnek tartotta a körülmények ellenére is. Még a pilóták is. Egy weboldalon asszem egy bulgáriából Magyarországra áthelyzett pilóta írt erről, és ott szinte szó szerint ez volt leírva. Az itteni szolgálat és körülmények üdülés volt. Belenko is említette, hogy milyen szánalmas az elhelyezés és, hogy ennek milyen hatása volt a morálra.
Akkor hol is van a mindent eltűrő orosz katona?
Bocs, de szánalmas erőlködést mutatsz be. Minden katona morálja egyformán megviseli a hosszútávú szar életet. -
#5333 amúgy direkt figyeltem.
említettem én valahol 2. vh-t? pont írtam, hogy 80as évek, amikor kezdett bejönni mindenhol a fogyasztói társadalom. -
Freeda Krueger #5332 Semmi köze a rendszerhez annak hogy megadják magukat a csapatok...
legalábbis nagyon minimális... -
#5331 gondolom, ha azt írnám, hogy nekem meg röhögnöm kell a te szemellenzősségeden, akkor hülyének néznél.
hagyjuk az egészet. -
#5330 Esetleg támaszd alá. Morál meg nem minden. Esetleg részletes adatokka rendelkezel a szovjet morálról? Végülis csak millióan adták meg magukat és nem harcoltak a rendszerét. Másik néhány százezer meg önként harcolt a németek mellett.
Gratulálok. Egyszerűen röhögnöm kell szemellenzős hozállásodon. -
#5329 a droid hozzáállásom abból is állhat, hogy olyan tényekre, és információkra alapozom a véleményemet, amin te átsiklasz, esetleg nem veszel figyelembe.
nézzük csak bastogne-t. az usa katonánál az hőstett. az orosznál alapkövetelmény.
nézzük már meg, mekkora ellátást igényel egy amerikai katona ahhoz, hogy ne csökkenjen a morálja, és egy orosz. -
#5328 II.Vh alatt hónapokig harcoltak csapatok kint az első vonalban. Bastogne mond valamit? A téli hónapok alatt is a belha fenyvesekben?
A vietnámi őrjáratok? A koreai fagyoskodás az '50-es évek elején?
Kezd rohadtul elegem lenni a dorid hozzállásodból. -
#5327 pl? -
#5326 Blablabla. Történelmi tények bizonyítják, hogy álomvilágban élsz -e téren. -
#5325 részedről tisztáztuk. hagyjuk. -
#5324 Baromság. Pont. Ez akkor ott is tisztáztuk. -
gyuri12 #5323 Igazából nem tudok sok mindent arról az esetről,de mi van akkor,ha nem megrendezett volt,és nem csak propaganda?:I -
#5322 a haditechnikai topikban beszélgettünk anno erről.
a 20. században, de főként a 80as évektől kezdve.
arra gondoltam főként, hogy egy amerikai katona nem hajlandó olyan körülmények között élni, és harcolni hosszabb időn át, mint ami egy orosznál a kiindulási pont. -
#5321 Csak akkor mi szükség volt egy megrendezett akcióra? Ez valahogy nagyon belekavar a lenti dokumentumokba... -
#5320 Nem értem a nekem cízett sorokat. Mikor? Hol? Melyik időben? Miről van szó? -
#5319 most olvasom pont arkagyij babcsenko, jelenetek egy háborúból című könyvét. abból képet kaphat az ember a szláv/keleti emberek mentalitásáról, és brutalitásáról.
molni, neked is ajánlom, összehasonlíthatnád az alapján az orosz, és az amerikai gyalogságot, és megértenéd, mire gondoltam olyankor, amikor azt mondtam, hogy a lövésznél nem a pénz a lényeg a kiképzéskor. -
#5318 a vörös hadsereg megmosta a lábát azér a visztulában:)
de hagyjuk a témát, nem ide tartozik. -
robgros #5317 Ha ez tényleg igaz, akkor már mindjárt másként kezdem el látni a lengyel hadjáratot. -
#5316 Miért ilyen hihetetlen? A nacionalizmus fellegvára volt akkoriban Franciaországtól keletre Európa. Az újszülött országok baromira nem örültek, hogy a frissen szerzett ún történelmi területeiken a legyőzöttek népei élnek. -
gyuri12 #5315 Katynt mi nem is vettük törin,pedig egy díjnyertes tankönyvből tanultunk. Szóval az nem kizáró ok,hogy nincs benne a TK-kben... -
#5314 A Katyn-i mészárlás ügyében is kiadtak Goebbelsék annak idején képeket hogy igazolják a SZU háborús bűnét.Azt sokáig propagandaterméknek tekintették de ma már közismertek a tények.A Gleiwitzi adónál hazudott a propaganda.Szóval elég nehéz lehet bizonyítani ennyi idő után hogy mi a valós történet. -
#5313 Pontosan erre gondoltam. -
Freeda Krueger #5312 "2. javított kiadás 1940"
Vajon mit kellett benne javítani?Végülis ilyen képeket a lengyel hadjárat után is készíthettek akár...
De ki tudja... -
#5311 Meg akkor minek kellett a megrendezett határmenti nevetségese casus belli esetet? Ha ezek tényleg megtörtént esetek, akkor én magam írom alá, hogy Hitlernek igenis lett volna némi jogalapja odabaszni egy nagyot... -
#5310 Ez a brutalítás egyébként elborzasztó,volt aki szó szerint úgy néz ki mintha úthenger ment volna át rajta.Európai kultúrált ember hogy képes ekkora vadállatságra?A Lengyelek pedig erősen katolikus kultúrában éltek ha jól tudom.Kisgyerekek fejét szétverni?Néhány áldozat feje olyan mint az összeroppantott csokimikulásé.Remélem ilyen kort többé nem kell megérnünk. -
#5309 Bennem felmerült a gyanú hogy esetleg propagandanyag is lehet(Goebbelsből simán kinézném),olyan mintha képeslapok lennének a fotók-angol aláírásokkal,talán terjesztették őket-esetleg politikai célból hogy igazolják a későbbi agressziót?
Miért nem hallani ezekről a dolgokról egy zárójeles megjegyzést sem a töriórákon?Mert ha így volt ahogy itt leírják-és az áldozatok a képeken szeptember előtt leölt népi németek akkor még jogosnak is érezhetné az ember a lengyel hadjáratot.
Mostanában egyébként a nácizmus történelme egyre inkább revízió alá kezd kerülni-úgy tűnik hogy lépésről lépésre közelebb kerülünk ahoz hogy valaki végre kimondja:csupán jogos nemzetvédelmi politikát folytattak,csak védekeztek és az európai civilizáció megmentésén fáradoztak.Ők voltak Európa utolsó reménye és csak a győztesek mocskolták be indítékaikat és tetteiket.10-15 év múlva vajon mit olvashatunk majd a törikönyvekben-meddig megy el a revíziós folyamat?
Ezzel együtt ha dokumentálható és történelmi tények ezek akkor be kéne kerülniük a törikönyvekbe. -
Freeda Krueger #5308 Rosszul "emlékszel",de hát régen volt :)
Lengyel Szovjet háború
-
#5307 Én valahogy másogy emlékeszem erre. A szovjetek támadták meg a lengyeleket, csak a lengyelek beverték az arcukat. -
#5306 19ben még nagylengyelországról álmodoztak, meg is támadták a formálodó szovjetuniót. -
#5305 csinálták...Danzig -
#5304 nagyhatalmi törekvéseik voltak, a háborúikat elnézve. -
#5303 Ha ezt '39 szeptembere előtt csinálták és ténylge nem konteó, akkor a lengyelek elég nagy droidok voltak... -
robgros #5302 Remélem, nem valami újabb összeesküvés-elméletről van szó. Habár a történelem valódi arca sokszor okoz meglepetést. -
Lacusch69 #5301 A képeket csak 18+ és erős idegzetűeknek! -
Lacusch69 #5300 LINK1
LINK2 -
harcu #5299 Google ww2 casus belli. -
polarka #5298 Hallottam egy olyan elméletet, h anno a lengyelek vmilyen incidens keretében legyilkoltak (vagy vmi rosszat csináltak) Lengyelországi németekkel és erre reagálva szállták meg a németek Lengyelot.
Nem tudja vki, h melyik (milyen néven található) ez az incidens?