II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Volt róla szó sõt tervbe is vették. Göringnek volt köszönhetõ, hogy nem szálták meg. Elég jó kapcsolatokat ápolt svédországgal (ha jól emlékszem az elsõ felesége svéd voltés õ is élt egy darabig ott).

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Punkerwork
ha megveszed folyamatos az ellátás, nem köt le erõket a megszállás gyakorlatilag olcsóbb, és a megszállt terülekrõl dõlt a pénz (svájcon átmosva)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

hülye kérdés eleve...egy támadás sosem ok nélküli...majd pont a segítõ országot fogja megtámadni...

Meg azért is nem száltákmeg mert már Hitlernek így is sok katonája levolt
foglalva Europa sok országában az is márcsak teherlett volna a németekmek.
I.C.ram
najo, azt tulzas volt mondnai, hogy barati orszag volt, de erosen be volt fenyitve svedorszag, es igy engedelmeskedett a nemeteknek, persze titkon a svedek is a szovetsegeseket tamogattak.
bazza
Köszönöm szépen, így már világos! 😉

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

I.C.ram
tobbe kerul egy megszallas, mint megvenni a nyersanyagot. Foleg egy viszonylag barati orszagtol, aki a norvegok elleni hadmuveleteknel is atengedte a nemet katonakat a teruleten, sot a finnorszag fele tarto egysegeket is. Finneknek meg segitett is a szovjetek ellen. Finnek meg ugye ha nem is volt tengelyhatalmi orszag, de eleg jo pajtasa volt Hitlernek.
bazza
Esetleg akkor nem kellett volna megvennie? Javíts ki kérlek! <#circling>

I.C.ram
mi erdeke lett volna? Svedek igy is eladtak neki orommel az acelt.
bazza
Egy kérdés: Hitler miért nem támadta meg Svédországot? Tud nekem errõl mondani valaki valamit?

[NST]Cifu
Tessék, itt egy korrekt link róla.

Amennyire én tudom, nem bizonyultak túl használhatónak.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A II. világháboruban voltak rendszeresitve Japán Császári Haditengerészet pl: a Shokaku és Zuikaku repülögép hordozokon 127 mm-es nem irányitott légvédelmi rakéták . Tud-e ezekröl valaki valamit mennyire voltak jók mit tudtak ezek a fegyverek ?
[NST]Cifu
Az USAAF esetében már 1943 környékén voltak Flak Vestek, ezek repeszálló mellények voltak a bombázógépek géppuskás lövészei részére. Ez gyakorlatilag egy mûszálas mellény volt, amelynek a mellkasán és a has részén egy fém lemez volt a rétegek között elhelyezve. Nagyon nehéz volt (10-15kg körül), de jól óvta a B-17-es, B-24-es, B-25-ös és B-26-os gépek lövészeit.

A gyalogság számára már a II.Vh elején kért mellényt az US ARMY, de az elsõ modellek túl nehezek és merevek voltak ahhoz, hogy valóban használni lehessen. Az elsõ sikeresnek mondható modell, az M12 csak 1945-ben jelent meg. Ez mûszálas mellény volt, amelynek a mellrészében egy vastag aluminium lap volt elhelyezve, a tömege olyan 6 kg körül mozgott.

A videón is látható mellény a szovjet SN széria tagja, SN-38, SN-39, SN-40/40A végül a sorozatban gyártott SN-42. Ez két hengerelt acél lemezt takart, amelyeket szíjak rögzítettek. Az egyik lemez a mellkast és a has felsõ részét, a másik a has alsó részét és a lágyékot védte. Elsõ sorban a géppisztolylövedékek ellen (MP-38, MP-40) nyújtott védelmet megfelelõ távolságból (~100m vagy messzebbrõl), a puskalövedékek gond nélkül átütötték. A városi harcban jó hasznát vették, de nyílt terepen csak holt súly volt a maga 3,8-4kg-os tömegével.

A német hadsereg tudomásom szerint komolyabban nem foglalkozott védõmellényekkel a gyalogság számára.

Mennyire volt elterjed ez a kisérleti " Body Armor " a azovjet
hadseregben ? Ki tud rola valamit ? Milyen szinten ált akkoriba a test páncél " ( golyoállo mellény ) technika más hadseregekben ? Mire voltak képesek ezek az eszközök , milyen találatot birtak ki , és mekkora volt a sulyuk ?

I.C.ram
Szerintem tulzas hogy harcoltak, inkabb csak bevonultak, mert a lengyelek is kaptak egy darabkat szilezia deli csucskebol.
degenerator
"38-ban a csehszlovak hadsereg harcolt a lengyel hadsereggel is, akik Hitlerrel szovetsegben tamadtak meg a szileziai hatarvideket."

ez a meglepetés erejével ért....😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

A Don-kanyarban 200000 magyar katona volt.
degenerator
azok a rohadt civilek....

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Mindenki más.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Örülök, hogy ezt az információt megosztottad velünk.
"Éppen Auschwithban dúltak súlyos tífusz-járványok; a regisztrált halottak 65 %-a tífuszban halt meg. "

A németek nagyon precízek voltak abban is, hogy hogyan lehet meghamisítani az iratokat. Például a háború elõtt a zsidóktól nem elkobozták az ingatlanaikat, hanem megvették töredékáron, pár márkáért. Ezek után ki mondja azt, hogy elkobozták, mikor van papír az eladásról? Ja, hogy ezért összeverték õket, aki meg nem írta alá, azt agyonverték, a halál okaként pedig menetrendszerûen tífuszt jegyeztek be? Ez nem szerepel a papírok között.
sziasztok! az én nagyapám testvére a Don-kanyarban halt meg ahonnan a 150 000 Magyar katonából kevesebb mint 50000 tért haza...

Na, akkor már tudom, hogy a németek voltak a szentek, az amcsik a jók, az oroszok a béke galamblelkû követei, de akkor kik voltak a rosszak?
degenerator
de hiába az élelem, a magyarokkal nem versenyezhettek😊

a barátnõm dédnagyapja németországban került fogságba. az amerikaiak, mikor megtudták, hogy kovács, jó darabig marasztalták. egy olyan házba szállásolták el, ahol egy anya, és fiatal lánya lakott...hogy is fogalmazzak....egyszerre volt "jóban" mindkettõvel...😊

nem tudom, miket mûvelt az öregúr, de mikor errõl beszélgettem vele, mindig vigyorgott😊

degenerator

Jah de azért egy kis élemért mindent megtettek nekik a nõk...

Molnibalage
Hát ezzel nagyon mellélõttél...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Te meg azt az idétlen multifos ( egy-két kivételtõl eltekintve hulladék népek keveréke ) hamburgerkulturás USA társadálmat véded a Tel-Avivi vezetésû Askenázi ( Izraelita ) származású zászlóvivõivel . Ráadásul ami még szomoru hogy a holokauszt mögé bujva eröltetik Europára ezt a multikulturális baromságot . Mert ugye aki nem akarja befogadni a niggert , cigányt , muzulmánt , zsidot országába az fajgyülölö lehetséges népirtó . Igy meg jol öszekeverik a népeket és " oszd meg és uralkodj " elven azt csinálnak velük amit akarnak . Ha jobban megfigyeled igy is igyekszik Washington megosztani az Europai Uniot hogy csak USA-nak megfelelõ politikai és gazdasági döntéseket hozzon . Az Europai Unio igy is olyan mint egy nagyranött csecsemõ amit az USA-ból pelenkáznak . És errõl föleg az ottani Zsidó származásu vezetés tehet . Amig Europa nem egységes addig nem veszélyes USA-ra . Ezért hangoztatják , hogy szeressük fogadjuk be az idegeneket akik persze természetesen mint a magyar " cigok " nem tudnak beileszkedni és a le az antiszemitizmussal stb jelszavakat plusz holokauszt rémmeséket . " Oszd meg és uralkodj " egyszerû a játék .
I.C.ram
Ha megnezed, akkor minnel nagyobb joletbol jott egy katona, annal kisebb az esely az atrocitasokra. Kolan, hamburgeren, V8-on nevelkedett amerikai katonak se nagyon eroszakoltak noket. Ez egyszeru szociologia.
I.C.ram
Mindket fel muvelt dolgokat, amit nem kellett volna, de azert egy kulturalt kozegben felnott nemet parasztgyereknek kicsitm as az ertekrendje, mint egy sziberiabol osszefogdosott mauglinak. Mai napig megvan az a szekreny, amit 56-ban egy orosz katona feszegetett fel, mert nem ismerte a zarat, es fingja se volt, hogy mire jo a benne a zarban levo kulcs. Abszolut mas az ertekrendjuk. Iszonyatos szegenysegbol, nyomorbol jottek ezek a katonak, tenyleg fogalmuk sem volt a civilizaciorol.

Katyin-t is jol ra akartak verni a nemetekre, aztan 92-tol nem gyoztek bocsanatot kerni az oroszok a lengyelektol a 22ezer tiszti tarkonlovese miatt. Ok maguk ismertek be, hogy ok kovettek el, raadasul legfelsobb utasitasra: Beria, Sztalin egyarant alairta a parancsot.
Mondhatod vaknak, hogy virrad! Molninak az amik, a szentek, a tökéletesek az okosak, oszt pont, errõl nem gyõzöd meg, aki mást mond az meg szemellenzõs.<#worship>
degenerator
ezt találtam. én nem hallottam tömeges mészárlásokról, mikor ok nélkül lövöldöztek volna. hogy a svábok mit mesélnek, egy történész szemében nem mérvadó, hisz a nagysimonyi emberek is sok mindent mesélnek. de vicces, hogy a HT topikban lekommunistáznak, itt meg nácivédõ vagyok.

Molnibalage
Mármint hartai-t akartam írni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Figyu cimbi. Kezd elegem lenni abból a szemellenzõs marhaságból amit mûvelsz, hogy a nácikat lelkes jogkövetõknek és parancsbetartónak fested le. --> "Szabályzat szerint tilos volt kegyetlenkedni."

És ki nem szarja le ezt? A valóság mást mutat! Pont.

Mindkét oldalon a keleti fronton szép kis atrocitások voltak. Nem volt szép egyik sem. Vagy hogy is volt Lengyelország? Vagy oroszország? Csak azért mert már helyi káder voltak agyonlõttek. Pedig civil volt.

Röhejes, hogy úgy véded a nácikat, mint állat. Néha még horthy is beszáll a fényezésbe. A harati öreg svábok tudnának meséli arról, hogy milyen voltak itt németek. Õk sávbok voltak, mégis rühellték azokat a dicsõ német fiúkat. A SS is cserkészek gyüelekezet volt ugye.

degenerator
na molni, találtam tömegmészárlást.

A nalibockai mészárlás elõzményeként a szovjet partizánok a település férfi lakosságát szerették volna beolvasztani a soraikba, de próbálkozásuk sikertelen volt. A nalibockai lakosok képviselõi megállapodtak a szovjet partizánokkal a terep felosztásában, és abban, hogy egymást nem támadják meg, hanem mindenki a közös ellenség, a németek és a könyéken tevékenykedõ rablóbandák ellen harcol. A szovjet partizánok azonban nem tartották tiszteletben az említett egyezséget, és így került sor a nalibockai mészárlásra.

A vizsgálatok eddigi eredménye szerint 1943. május 9-én hajnalban szovjet és a Bielski-fivérek parancsnoksága alatti zsidó partizánok behatoltak a településre, és tömegmészárlást követtek el a németellenes lengyel földalatti Armija Krajowa (Honi Hadsereg) tagjainak vélt helyi lakosság körében. A házakból kikergették az embereket és egyenként vagy kisebb csoportokban kivégezték õket. A partizánok 128 embert, köztük három asszonyt, néhány tizenévest és egy tízéves kisfiút is meggyilkoltak.

A partizánok a gyilkolászás után Nalibockában kifosztották a lakóházakat, majd a település épületeit a templommal, postahivatallal és az iskolával együtt felgyújtották. A sors iróniája, hogy a „hõs” partizánok által fel nem pörzsölt épületeket késõbb a németek egy partizánvadász akció folyamán teljesen lerombolták. A nalibockai pogrom mindössze két-három óráig tartott.

Ennyire azért nem mennék el ebben az irányban. Csak megjegyeztem Gundark 1 1 hsz-ére.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Nagyon is a topikhoz tartozik, mert ha így haladunk lesz itt még harmadik is.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Ha ez megvalósulna, szerintem a közös piac gond nélkül mûködhetne tovább.
Az egy területi egységhez tartozó nemzetek együtmûködése szükségszerûvé válna, mert a nagyhatamak megmaradnának a maguk pozíciójában. Ehhez nyilván arra van szükség, hogy a környék hasonló helyzetben lévõ népei is így reagáljanak.

Van létjogosultsága az EU-hoz hasonló gazdasági tömörüléseknek is. Az EU-val az a baj, hogy nem tisztán közös érdekeltségû országok szövetsége. Ha a magunkfélével haverkodnánnk amik szerintem a közép és keleteurópai kisebb államok, egy hatékonyan mûködõ szervezõdés lehetne.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Gundark 1 1
Ezt most miért nekem mondod? 😊 Én találtam fel a szisztémát? 😊 De tényleg kanyarodjunk vissza az eredeti témánkra.
[NST]Cifu
Egy kissé mintha eltért volna a témájától a topic...

Ha magyarul beszélek, miért mondjam azt, hogy roma? Az angolokra sem mondom azt hogy english people, ha egyszerûen magyar szó is van a népükre...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Zsolo007
Kicsit zavaróan írtam szerintem, úgy tûnik mintha a kapitalizmust és a globalizációt egy kalap alá venném, ami részben igaz, ugyanis nem látom, hogy a kapitalista felfogás hogy tudna létezni a globális piacok nélkül.

Gundark 1 1
A szociológusok szerint a "cigány" szóhoz már pejorativ jelzõ is társul. Az okaiba ne menjünk bele. Ezért próbáltak/nak váltani a "roma" szóra. A sikereibe ennél se menjünk bele. Ez olyan mint a "paraszt" Ha leparasztozlak megsértõdsz. Holott csak egy becsületes jómunkásemberre gondoltam aki egész nap tisztességgel dolgozik a fõdeken mint a zállat. És megvan a magához való esze is, hiszen a "józan paraszti ész" mondásunk erre utal. Kanyarodjunk vissza a II VHhoz 😊
Zsolo007
Egyetértek veled, viszont szerintem azt is látni kell (mondjuk lehet ez tök egyértelmû), hogy a jelenlegi gazdasági fejlõdés a globalizációnak köszönhetõ - ahogy a jelenlegi visszaesés is 😄 -. Gyk. te arról beszélsz, hogy dobjuk ki a teljes gazdasági rendszerünket úgy ahogy van (kapitalizmus). Ez egyébként nem lenne rossz dolog, viszont nem lenne a nemzetállami eszme visszatérése egy nagyobb méretû nyersanyagháború kezdete?

(nagyon messzire mentem? <#vigyor5>)

Hát ijen a mi sorsunk
A cigány megnevezésen pl. nem tudom mi a negatív. Meg tudja mondani valki miért jobb romának lenni?

Egy kicsit elkanyarodtam a témától, bocsánat.
De a II. vh-ban is hasonló kiszolgáltatott helyzetben voltunk, jól meg is szoptuk. A jwelek szerint most is ez következik, eléggé rosszul áll a szénánk.

A külföldi nagytõke érdekeinek kifejezetten jó ez az állapot. Az õ érdeke, hogy a nemzetek feladják önállóságukat, és egy globálisan jelenlévõ felsõbb réteg uralmát fogadják el. Így a saját érdekeik érvényesülhetnek, és a multik a világ uraivá válnak. Lehet, hogy részükrõl ez nem tudatos folyamat, mert õk csak a profitra hajtanak, de ez a következménye. Még a nemzet létezését is negatívnak állítják be.

Az olyan nemzetek mint mi, akiknél nincs jelentõs mennyiségû tõke felhalmozva, csak a rövidebbet húzhatják ebben a folyamatban. A kissebségeknek sem ártana észbe kapni, hogy ha az anyaország nemzete elveszik, nekik is végük lesz. A kisemberek számára nem terem babér ilyen körülmények között. A zsidók is inkáb a középosztály része, igaz, hogy arányaiban többen vannak a magasabb pénzügyi szférában, de maga a nép nem ennek része.

Észre kéne már venni, hogy a neoliberalizmus, és a globalizáció minden nemzet kárára van. Igazából az az ellenség aki kiszolgálja ezt a rendszert. Ezek az emberek végképp nem különíthetõek el, mivel valamilyen szinten mindenki benne van, az ellenséget nem is embercsoportokban kell keresni. Az ellenségek maguk az eszmék, és a manapság divatos erkölcsi normák.
Ha az erköcsi, etikai rendszerünk nemzetközpontú lesz, akkor mondhatjuk magunkat gyõztesnek. Most már a harc nem emberi lények közt zajlik, hanem a fejekben. Legalábbis ez lenne az ideális.
Ha ezt mindenki így gondolná, békésen élhetnénk egymás mellett ellenségeskedés nélkül. Ha egységes lenne az értékrend, ez lenne maga a gyõzelem. A magyar zsidók, a magyar cigányok, és a külföldi magyarok egyaránt büszkék lehetnének, hogy magyarok, ahogy a többi magyar is.

Megkülönböztetés, és HÁTRÁNYOS megkülönböztetés között nagy a különbség.