15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
NorBear #5377 Az amerikaiak is kísérleteztek a II-ik VH alatt egyet amely a Vought V-173 névre hallgatott.
Itt van róla egy videó..méghozzá repülés közben!!!
http://www.youtube.com/watch?v=LfpTDOAfj7Y
A németek is próbálkoztak a maguk Sack AS 6-osukkal de a projekt nem volt igazán eredményes mivel az Argus 10C-3 240 lóerős motor túl gyenge volt. A pilótafülke és a futómű egy összetört Bf 109B vadászgépből a motor pedig egy Me 108-asból lett kioperálva.A németeknek volt még 16 prototípusa amely már sugárhajtással működött de erre nincs bizonyíték(az összes gépet felrobbantották illetve megsemmisítették a dokumentációkat).Ha minden igaz a sugárhajtású verziók már helyből is képesek voltak felszállni ugyanakkor a kör alakú formának megvan azaz előnye hogy minimális a radar vízhangot kelt.
A Sack AS 6-os
Még néhány kép az USA csészealj programjáról (csak azok a repülők kerültek a nyilvánosság el amelyek már kudarcot vallottak)
http://greyfalcon.us/picturesh/AVRO101.gif
http://www.laesieworks.com/ifo/lib/AVRO-Silverbug.html
Bár a német kör alakú repülő projektekre nem maradt fenn egyértelmű bizonyíték (legalább is a sugárhajtásúakra) élen jártak az aerodinamikai fejlesztésekben ezek között is számos VTOL repülőgép protótípusának a megépítését is tervezték. -
NorBear #5376 Üdv!
"Ha jól láttam, be lett lökve két video náci csodafegyverekről. A Maus -ról és Ratte nevű társáról csak annyit jegyeznék meg, hogy pusztán méretüknél és "sebességüknél" fogva is kiváló célpontot nyújtanak. Hiába veti be a hadvezetés, ha a szövik gépei egymás után változtatják azokat fémforgáccsá. Hiába no, Hitler nem tanulta meg, nem a tűzerő és a páncél a minden. Menni is kell. A csészealjakról: ha annyit írnak róluk, miért nem tűnt fel még egy sem az égen? Majd ha látok a pofám előtt leszállni egy ilyet, amin bazi nagy svasztika díszeleg, azt mondom, oké, létezik. Én is szeretném elhinni, de olyan vagyok, mint Columbo: bizonyíték."
Ami a német nehéz tankokat illeti tökéletesen egyet értek.De a csészealjas sztori nem teljesen hazugság.A háború után az oroszok és az amerikaiak is kísérleteztek vele.Pl:amíg az F-117 létezését be nem jelentették számos bejelentés érkezett háromszög alakú azonosítatlan repülő tárgyakról...tehát nem mindenki paranoiás vagy halucinált aki azt állítja hogy UFO-t látott (vigyázat itt az UFO szót ne keverjük a földönkívüliekkel).Ráadásul a németek igen újító szelleműek voltak úgyhogy számos nem szokványos elrendezésű repülőgéppel is kisérleteztek. -
#5375 MG3, MG4, SF-nél HK21E
forrás wiki -
robgros #5374 A német hadsereg milyen géppuskát használ manapság? -
#5373 Most már nekem is. Pont karbantartás lehetett. -
Freeda Krueger #5372 Nekem bejátsza mindet... -
#5371 ja így nekem se..mind1.. -
#5370 kivételesen csak a videot akartam megmutatni :). -
#5369 Egyikre sem jön be nekem videó. -
harcu #5368 Ha valamiért rossz a kedvem, elnézek a kurucra, röhögök ott egy jót, és máris fel van dobva a napom. -
#5367 A Führer karácsonyi látogatása katonái közt 41ben.
Érdekes egy ateistától... -
#5366 1941 Székely karácsony -
#5365 Karácsony a fronton 1943 -
harcu #5364 "A második világháborúban eltűnt 78 ezr amerikai közé tartozik az a 20 éves texasi pilóta, akinek testét a német búzamezők fedik."
"Denis To azonban eltökélten folytatja a munkát a pilóta édesanyjáért, aki 64 év óta várja, hogy végre hírt kapjon fia sorsáról. "
Az anyuka ezek szerint legalább 64+20+18 = 102 éves. Gondolom, a pilóta nagyszülei még jobban aggódnak.
-
Freeda Krueger #5363 Amerikaiak Europában
Nem túl friss,de hátha valaki nem olvasta.Érdekes feltétlenül... -
Freeda Krueger #5362 Ezért kell sok ember ott legyen hogy lássák.
Áldozatot hoznék,mint a mentősök...
Sőt,lehet én járok jól -
robgros #5361 Ha balszerencséje van, csak akkor... -
Lacusch69 #5360 Aztán pont téged rabolnak el, és jól nézel ki... -
Freeda Krueger #5359 Nekem bármilyen jelzéssel megfelelne...
csak lássam,sokadmagammal. -
robgros #5358 Ha jól láttam, be lett lökve két video náci csodafegyverekről. A Maus -ról és Ratte nevű társáról csak annyit jegyeznék meg, hogy pusztán méretüknél és "sebességüknél" fogva is kiváló célpontot nyújtanak. Hiába veti be a hadvezetés, ha a szövik gépei egymás után változtatják azokat fémforgáccsá. Hiába no, Hitler nem tanulta meg, nem a tűzerő és a páncél a minden. Menni is kell. A csészealjakról: ha annyit írnak róluk, miért nem tűnt fel még egy sem az égen? Majd ha látok a pofám előtt leszállni egy ilyet, amin bazi nagy svasztika díszeleg, azt mondom, oké, létezik. Én is szeretném elhinni, de olyan vagyok, mint Columbo: bizonyíték. -
#5357 nem a kulturális felsőbbrendűségről vitáztunk, hanem hatékonyságról, olcsóságról. -
Freeda Krueger #5356 2. világháború -
Freeda Krueger #5355 A tények meg már nem is játszanak egy idő után. -
#5354 Az a baj, hogy mindkét fél elfogult, leginkább azt fogják elhinni ami számukra "kedvez".
Törvényszerű, ha két más irányba elfogult személy kezd el vitázni, az előbb-utóbb anyázásba megy át, most is ez történt. -
Freeda Krueger #5353 Nagyon ugranak az emberek az ilyen témára.
Hallanak néhány sztorit és egy részét minden további nélkül elhiszik,más részét semmiképp...
Szánalmas... -
#5352 Mi az, te is kedzed a trollkodást? Nem a jenki katonák téptek szét lovakkak egy megerőszkaolt apácát.
Van még kérdésed?
-
Rundstedt17 #5351 Tudod ő volt az aki barbár hordának titulálta az oroszokat,és az amcsi katonákat művelt katonaságnak.... -
#5350 -
#5349 -
#5348 afganisztánról volt szó, ott voltak szovjetek. -
Freeda Krueger #5347 B-24
érdekes oldal Libi rajongóknak... -
#5346 Sőt soha. Lásd Afrika, Szomália. -
Lacusch69 #5345 "a stinger megjegyzéssel arra akartam kilyukadni, hogy hol van a mostani kecskepásztoroknak ilyen technikájuk?"
Hmmmm... Igaz, Irakban történt, de láttad a DHL teherszállító gép eltalálásáról készült filmet?
Szintén Irakban történt, hogy egy M1-es oldalpáncélzatát átütötte valami, ceruza átmérőjű lyukat hagyott maga után, és több berendezést tönkretett, valamint megsebesült a személyzet pár tagja.
Szóval, ha van pénz, akkor van minden (a fegyverkereskedőket nem mindig a hazafias érdekek vezérlik) -
#5344 a stinger megjegyzéssel arra akartam kilyukadni, hogy hol van a mostani kecskepásztoroknak ilyen technikájuk?
az oroszokkal néha nyílt csatákat vívtak. most hol van ilyen?
néha megáll az eszem az egysíkű, kétbites gondolkodásodtól. -
#5343 A Stinger "lövöldözés" nagyon fel van fújva. Az egész konflikus alatt alig ezres nagyságrendben használtak fel belőlük. Ezt első blikkra soknak tűnik. Na de 3-4 év alatt? Ez napi egy indítást sem ér el átlagban.
A Stinger meg hogyan jön ahhoz, hogy mit bír a bokorugró baka. Érdekes módon Afganisztánban az oroszok is teherautóval, BMP-vel, tankkal jártak szinte mindehova, ha volt út. Ezek veszteséglistáját is nézd meg... Ha nem volt opció a fenti, akkor helivel.
Az újonnan érkezőket meg repcsi hozta legtöbbször, Il-76-os. Konkértan a háború legsúlyosabb vesztesége az volt, mikor egy Il-76-ot (vagy An-22-őt?) löttek le. 200 körüli halott volt...
Fűzzek még bármit is "sasszemű" észervetéeleidhez? Nekem speciel megáll az eszem azon amit itt művelsz. -
#5342 "Az átlag sorkatona. Aha, persze. Szeretném én azt látni. A MNH szintje beleillet az átlagos VSZ szintbe. Ők is ezt csinálták ugye napi szinten? Ne fárasszál már."
igen, az átlag sorkatona. pl egy tankelhárító csecsenföldön, hegyen, vitte a sátrát, cövekeket, fejszéket, fűrészeket, ásókat, hasonló dolgokat. Aztán karabély, őszer bele, néhány gránát, kés, kabát, takaró, hálózsák, bogrács, két karton cigi, fehérnemű, plusz PTUR.
és bizony, átlag sorkatona. és természetesnek vette. -
#5341 "Akkor nyisd ki jobban a szemed te szerencsétlen hülye, mert erre már nem találok szavakat. Az ODS alatt a jenki (és más erők is) sátortáborokban éltek hónapokig, a semmi közepén. Légkondiról szó nem volt meg a szokásos ellátási szintről, amit te vízionálsz. Szórakozási lehetősége sem volt, pia és nő sem. Más egyéb?"
És ezt hatalmas dologként élték meg. Máshol ez átlag feladat.
"Afganisztánban a nem harctéri veszteségek megalhadták a harctérit. Tudod olyan nevetséges dolgok miatt, hogy a katona fertőzött vizet ivott. Gratulálok..."
Afganisztánban van akkora ellenállás, mint a szovjet hadsereg ellen? pl, hol lövöldözik az amcsi heliket stingerekkel? -
#5340 Római polgár nem hadakozott. Arra ott voltak a légionáriusok. Tudod, zsoldoshadsereg.
Nem a germán barbár hódította meg az akkor ismert világ nagy részét és tartotta egyben pár évszázadig.
Van még más hülye példa is a tarsolyodban? Alig várom. -
#5339 Az általad leírt dologokra jó lenne valami pédát mutatni, mert ez így szájakarate.
Kiváncsi lennék, mi lenne az amcsikkal, ha nem lenne légkondi a barakkjaikban.
Akkor nyisd ki jobban a szemed te szerencsétlen hülye, mert erre már nem találok szavakat. Az ODS alatt a jenki (és más erők is) sátortáborokban éltek hónapokig, a semmi közepén. Légkondiról szó nem volt meg a szokásos ellátási szintről, amit te vízionálsz. Szórakozási lehetősége sem volt, pia és nő sem. Más egyéb?
Unom, hogy a jenkiket puhpöcsű senkiknek tartod, te ezek az alakok elég sok segget szétrúgtak. Az oroszok '45-óta nem vettek részt komoly háborúban, ahol voltak, ott is vesztettek.
Afganisztánban a nem harctéri veszteségek megalhadták a harctérit. Tudod olyan nevetséges dolgok miatt, hogy a katona fertőzött vizet ivott. Gratulálok...
Egy orosz katona az 50-70 kilós szerelvényével járőrözik napi 25-40 km-et.
Az átlag sorkatona. Aha, persze. Szeretném én azt látni. A MNH szintje beleillet az átlagos VSZ szintbe. Ők is ezt csinálták ugye napi szinten? Ne fárasszál már.
Egy 190cm/100kg-os jenki erre mirét is ne lenne képes? Valami okot mondjál és ne baromságokat. Az ő kiképzésük nem terjed ki az erőnlétre? Mert a baka PS3-mal háborútik? Vagy az is volt a '80-as évkben? Jaj...
A vietnámi háborúban az amerikai katonák nem voltak hajlandóak gyalog járni, mnidenhova teherautóval akartak menni.
Komolyan mondom itt már tényleg röhögnöm kell. A vietnámi veterán ismerősöm kicsit máshogy vélekedett erről. Ugyanis ahol nincs út, hogy nem megy teherautó...
A "keresd fel és kutasd" személettel kirakták őket valahol és hetekig is kint lehettek terepen.
Ok tudom, hülye vagyok.
A jelek szerint igen. Nem kicsit, nagyon. -
#5338 lefordítva, elkényelmesedett római polgár, kontra germán barbár. melyik lehetett a jobb?