IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Vedd meg nyugodtan a CloD-ot, nagyon megéri. Már-már valós repülési mélységű szimuláció.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ha levegőben indulsz, akkor szerintem a fordulatszám lehetett túl nagy, ha a pontost típust nézed, akkor meg lehet mondani, hogy van-e benne automatikus légcsavar állásszög állítás. A víz és olajhűtővel csak akkor kell foglalkozni, ha felszállásból indulsz, akkor azok alapból csukva vannak. A csillagmotoros gépeknél lehet olyan probléma is, hogy nincs bekapcsolva a karburátor fűtés, vagy a nagyon nyitott hűtő túlhűti a motort. Soros motornál ilyen gond nincs. Vannak gépek amiknél az üzemanyag-levegő dúsítást is kezelni kell, illetve figyelni a szívótér nyomást is, hogy az ne legyen túl nagy (fordulatszám mellett ez a másik ami széthajthatja a motort, ha túl van töltve).
Amint látod, a szimuláció elég mély, és szinte minden típusnak vannak olyan jellegzetességei, ami a többiben nem található meg. Nem csak hajtóműben, hanem egyéb kezelésben is. Tutorialt csak angolul tudok, illetve az eredeti gépkönyveket is érdemes forgatni, a CloD már az a szintű szimuláció, amikor az eredeti gépkönyv is teljesen jól használható arra, hogy a gép tulajdonságait megismerd. Van magyar oldal is, ahol általánosságban a második világháborús repülőgépek vezetéséről, kezeléséről van fent anyag. Ha CloD mellett döntesz, és megveszed, akkor tudok adni linkeket és itt is további segítséget, hogy hogyan kezdj neki (érdemes kiválasztani egy típust, és azt megtanulni, ne az összeset akard egyszerre). Mi főleg német gépekkel repkedünk, értelemszerűen inkább ezekkel kapcsolatban tudunk segíteni. Szoktak lenni közös repkedések is (mostanában kevesebb, mindenki az Észak-Afrikai kiegészítőt várja, az külön lesz megvásárolható remélhetően minél előbb), van saját TS szerver is, ott szóban is lehet kérdezni.
Viszont ha nem olyan rég jársz erre, akkor ezt valszeg nem tudhatod, a Cliffs of Dovert többek közt magyarok is fejlesztik, én vagyok az egyikük. A torrentezést ismerem és demo-k hiányában meg is értem, de a többi kérdéseddel majd foglalkozzunk akkor, ha sikerült döntened és megvenned amelyik jobban tetszik. Ahogy az a fejlécben is írva vagyon.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.12.01. 22:12:12
www.pumaszallas.hu
Az is elég furcsa hogy pl minden ok nélkül el kezd remegni a gép pedig ott kezdek a levegőben még felszállnom sem kellett..én meg pislogok...szóval az kéne hogy hogy tudom az alapoktól megtanulni az egészet?
A BOS valahol a játék és a hc szim között van, kiforrott körítéssel, sok térképpel. Mit szeretnél inkább?
Azon agyalok hogy melyiket vegyem meg...
Itt mindenki játszik mindegyikkel?
Gondolom megoszlik a vélemény , de melyiket ajánljátok?
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
Megveszem az eredetit:)
Mégis csak olyan játékra vágyik az ember ami realisztikus.
Viszont most már aggódva fogom használni, fene tudja mikor hal meg megint. Elég egyértelmű, hogy kényes darab. Javasolták több helyen egy szünetmentes táp beiktatását, állítólag az csökkenti a kockázatot jelentősen. Szóval nagyon remélem, senki nem szívja így meg a Warthog tulajok között!
Elkezdtem hasonló gázkart keresni, de még nem leltem rá a vátlótársra. Joy-ból VKB Gunfighter II. néztem ki. Az viszont még nem rendelkezik ilyen kiegészítéssel.
- A nehézség a serverek beállításától függ. Az üzemeltető mondja meg, hogy milyen nehézségen játszanak a csatlakozott játékosok. Ez nem szokott változni. A választható gépeket és a térképeket (jelenleg csak egy van) is szintén ő szokta állítani. Ezt rendre x óra után változik.
Arra még készülj, hogy tört még lehet egy nagyon korai stádiumban lévő játék. Azóta jött pár javítás, amivel javítottak, optimalizáltak és hozzáadtak az eredeti változathoz.
Ha komolynak érzed, és tényleg szeretnél nagyon jól repülni, és még megy is, akkor ajánlom az eredeti megvásárlását. Ha annyira nem mozgat meg, akkor ajánlom a IL-2 Surmovik 1946-ot modokkal. Abban bődületesen sok repülő van külön korszakokból külön nemzetektől. Viszont nem olyan realisztikus.
www.pumaszallas.hu
A TM Hotas Throttle megadta magát sajnos. A Thrustmaster support-al folytatott levelezés végén erre jutottak. Küldenem kellett képeket, videót, számlát. A 2 éves garancia lejárt. Most ott tartunk, hogy 40.80 Euro-ért megrendeltem egy új alaplapot a joy-ba, ja +13 Euro postaköltség. Azt írták küldenek majd egy használati utasítást is hogyan cseréljem ki. Bónuszként kapok 3 hónap garanciát! Tök jó, nem?
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.11.23. 20:34:40
Abszolút új vagyok, CloD-t torrenteztem le ki próblás céljából de hát kb kedvenc időtöltésem egyike pedig semmi realisztikus irányítás egyenlőre (majd később gondolom..) Olvasgattam pár hozzászólást hogy ne kérdezzek hülyeséget de csak kérdeznék 1-2 dolgot:
-Ha megveszem eredetibe akkor már én is mehetek szerverekre automatikusan vagy kell ahhoz valami más is?
-Aki realisztikus irányítással megy az együtt játszhat azzal aki nem így repked? (gondolok itt a fair játékra vagy nem tudom...)
Válaszokat előre is köszi
A hivatalos BoS fórumban is érdeklődtem, Sokol1 a következő választ adta :
"In game you don't have option for adjust and save joystick response per planes, only a one profile for all planes.
Could do this manually creating and saving different profiles - one per game session, and after chance in between by copy/replace in game folder, but will need close and re-start game for this change, profiles are read only during game boot.
Try with 3dr part software like Joystick Gremlin, Joystick Curves... set individual profiles/response curves"
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2018.11.21. 16:00:27
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
Ahogy Solt kolléga írja, használj trimet és akkor nem kell a botot tartani. Bár a fókánál meg általában a német vadászgépeken csak magassági trim van.
A joystick érzékenységét semmiképp se állítgasd, egyrészt úgy nem lesz "életszerű' a mozgás, másrészt ezzel magadat is hátrányosabb helyzetbe hozod.
GOOBY, pls
www.smart-bus.hu
Én a legtöbbször a Bf-110G-vel repülök. Arra állt rá a kezem mondhatni. Viszont ha átülök a 190A-3-ba, az sokkal érzékenyebben reagál már a legkisebb magassági kormány kitérítésre is. Szinte meg sem mozdítom az FW már emeli is az orrát. Nagyon fárasztó repülni vele. Persze, más a gép karakterisztikája. De ha "tompábbra" állítom a joyt, akkor meg a Zerstörer lesz nagyon érzéketlen.
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
Nekem warthog van, de egyszer beállítottam azt hali, ugyanúgy működik minden gépnél.
Nem nagyon hallottam ilyet hogy máshogy kezelné egy játék a joyt ha más géppel repülsz.
GOOBY, pls
Van itt valaki aki vágja a BoS irányítás beállításait ? Joystick behangolás, ilyenek. Ravcore Javelin.
Arra lennék igazából kíváncsi hogy a BoS hogyan kezeli a joy beállítását a géptípusok tekintetében. Tehát ha teszem azt belövöm a joyt mondjuk a Bf-110G-re, majd utána éppen a 190A-5-el akarok repülni akkor újra be kell-e hangolnom a joyt ? A War Thunder szintén ezzel (is) szívatja a népet, bár ott van egy betölthető fájl a beállításokban, itt meg nem látok ilyet...
Si vis pacem, para bellum
Nem régen néztem meg a Hurricane című filmet. Többet vártam tőle, a történettel nincsen gond, a technikai megvalósítással annál inkább!
Biztos megnézem ezt a Bruce Willis filmet is... aztán majd megbeszéljük!
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
megint egy igényes cgi film :)
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.11.17. 17:23:25
GOOBY, pls
Tazar
Mivel ez teszt, azt akarjuk megnézni, hogy mik a netkód határai, nem számítunk arra, hogy 200 gép laggolás nélkül tud egy szűk helyen harcászkodni, de szeretnénk látni, hogy mennyi géppel lehet (és főleg, hogy nem lett rosszabb mint eddig volt).
Aki tud, az jöjjön pls, fontos lenne kiadás előtt egy ilyen teszt. Nem, ez nem jelenti azt, hogy 17-e után röviddel lenne kiadva. De több modul is erősen épít a netkódra, amik programozásához tudnunk kellene, hogy mennyit bír az engine.
Előre is köszi annak aki jönne.
(Magyarok a PumaTS-en gyülekezzünk, akinek kell TS cím, privátban írjon).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.11.10. 02:32:59
www.pumaszallas.hu