91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#89984 Arról most nagyon nagy a csend. Kíváncsi lennék, hogy még mindig "vizsgálják" mire lehet az jó, vagy már kezdenek is vele valamit? -
Solt #89983 Előbb legyen meg a Vulkan... :) -
sakkay #89982 Ja ezek ilyenek..aztán egyszer minden kész, csak nem tudni melyik az az alkalom. -
#89981 Remek hír, de újdonságnak nem nevezném, lévén ugyanerről már szó volt két éve is (itt egy cikk, képekkel, 2017-ből), évek óta nem történt semmi. Most megint előszedték a témát, kíváncsi leszek, 2021-ben is ez lesz a téma, hogy most már aztán tényleg istenbizony elkészülnek? -
sakkay #89980 Érdekes képesség lesz, ha majd kész lesz. ((DCS))
"Damage Model Progress Update
Our new damage model is currently being implemented and tuned to the specifics of each of our internally developed WWII aircraft in DCS World. Each aircraft has unique hydraulics, pneumatic and electrical systems, materials and kinematics. As a result, the predicted damage depends on the type and location of impact will vary substantially. The internal effect such as coolant or oil temperature variation, loss of pressure, loss of control or other effects should, in turn, generate the corresponding predicted the internal and/or external visual effect.
Our AI aircraft will also be tuned appropriately and this work is ongoing. We have also added some great tools for testing the damage model on our internal builds. With these tools, we can track the trajectory of hits, shrapnel and damage suffered. In the attached screenshot, you can see the result of a testing session with a Me-109K-4 vs some Flak fire. In the X-ray log window, you can see how different hits make their way into and in some cases through the aircraft. In one instance, an object enters the left tail and stops in the right tail. While the graphical representation isn't the exact location, on the aircraft you will see damage entering at this location, but not exiting on the other side. In another case, you can see objects entering the wing tip, and exiting the middle of the wing. Again, the damage would show on both sides of the wing, based on objects entering and exiting it. As well, you can see how an object entered one Ammo Box, severed the ammo belts on 2 guns, as well as severing a fuel line before stopping in a second ammo box. If you were to use those guns, you would run out of ammo before the indicators showed you did. You can see by the log data that we track the path of the object, the material and/or items passing through it.
I hope this update gives you a better understanding of what we are aiming to achieve with our new damage model. We trust that it will be to your satisfaction."
-
feca1229 #89979 Teljesen világos, hogy elbuktam a a Hawk-ba fektetett pénzem :-)
Igaz, mint ahogy írtam sokat nem repültem vele,
de azért akkor is átbaszva érzem magam, a kárpótlás minden reménye nélkül! -
#89978 Ha heatblur lehúzná a redőnyt, akkor valszeg a Tomcat bugfix erősen visszaesne, de a modul attól még megmaradhatna. Hawkkal nem az volt a gond, hogy a veao eltűnt, hanem, hogy a modul is szar volt. Angolok fújtak rá nagyon, akik repülik a típust, hogy köze sem volt a valódihoz. Biztos vagyok benne, hogy azóta ED-nél már sokkal szigorúbbak és előrelátóbbak a külsős modellekkel, pl beszerzik a forrásfájlt is, amikor valaki patchet ad le, plusz maguk is ellenőrzik a modulokat, főleg FM és avionika terén.
-
feca1229 #89977 Ők is ezt mondták, hogy Ők csak a "platformot" biztosítják ingyenes tartalommal (SU 25, P-51 training). aztán ennyi. Csak akkor ez annyi, hogy bármikor mondhatják hogy viszlát Tomcat?!
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2019.04.28. 18:59:55 -
#89976 Egyetértek. Meg eleve az, hogy ED-nél minden csak DLC, hiszen az egy free to play játék .
DLC-k esetében valóban nincs olyan pénzvisszafizetési szabály mint teljes játékoknál. -
feca1229 #89975 Természetesen nem hoználak titeket összefüggésbe ilyen dolgokkal. Csak leírtam a tapasztalataimat ED-el kapcsolatosan. Amúgy az ED hivatalos oldalán vettem, meg van a számla is meg a profilomban is látszik, hogy náluk vásároltam. Csak ezt a hozzáállást tartom szemét dolognak, hogy kihátrálnak és azt mondják, hogy semmi közük hozzá, de legalább bonusként kapnám meg a beforgatott összeget. De még azt sem, hiszen nekik semmi közük hozzá... -
#89974 ED egy teljesen más kategória, nem csak amennyivel több pénzük van, de nekik már van akkora játékos állományuk, hogy azt csinálnak amit akarnak. A VEAO ügy egyébként nem teljesen fekete-fehér, mert veao-sok saját weblapon is árulták a modulokat, amik után ED nyilván nem fog fizetni.
TFS-nek ez lesz az első fizetős cucca, sem lehúzni nem akarunk senkit, sem arról flémelni fórumon, hogy esetleg valaki mást kap mint amit előre elképzelt. Vannak olyanok, akik tuti, hogy így is balhézni fognak, Reddog és a sleppje, de ezt próbáljuk annyira alacsonyan tartani amennyire lehet. Amikor a kész játékot teszed elé, hogy "ezt tudja, ennyibe kerül", az a legtisztább. -
feca1229 #89973 Ez érdekes amit írtál, hogy "Elővásárlás nem lesz, az sosem jó, ha előre elkéred valakinek a pénzét, aztán utólag mutatod neki mire is adott pénzt. A visszavásárlás lehetősége miatt amúgy sem költhetnénk el," A DCS-ben a Hawkot ugy ahogy volt kirakták, gondolom biztos okuk volt rá. Nem is ez a lényeg, hanem inkább ahogy kezelik az esetet. Először még úgy volt, hogy aki régebben vette meg annak marad aki kb egy éve annak visszatérítik. Most ott járnak, hogy nem marad senkinek sem csak abban az esetben ha egy régebbi verzió számú pecset használsz. Ha ez van, ez van nem tudsz mit csinálni, máskülönben amúgy is ritkán használtam nem hiszem, hogy repültem volna vele 3 óránál több időt. Inkább ami bosszantó, az ED-ék hozzáállása, hogy nincs itt semmi látni való lehet tovább menni, pénz nincs vissza mert nem velünk szerződtél hanem a VAEO-val a pénzt tőlük kérheted! nekik ehhez semmi közük, meg amúgy is egy szoftvert vettél és a szerződésben amúgy is benne van ha valami szarság van akkor kaput. Azt mondják próbálják megszerezni a forráskódját a HAWK-nak de nyilván nem fogják tudni megszerezni. Illetve a jövöben próbálják úgy intézni a harmadik féltől érkező tartalmakkal ez ne forduljon elő többet! Szóval ez ennyi volt de legalább mondanák azt, hogy amit elvertél erre a nyomorult szarra azt megkapod bonuszként. De nem nem szerintük nekik semmi közük ehhez. Nekem ez így kicsit furcsa. Ja, a legjobb mikor valamelyik fejes azt mondta ezekre a sirámokra, hogy micsoda nagy köpködés lesz ha egyszer ne adj' Isten a STEAM dobja be a kulcsot. Tehát kidobott pénz és még kérni sem tudod... -
feca1229 #89972 Izgalmasan hangzik Tom...
Akkor már csak várni kell. :-) -
#89971 Tervezünk mi mindent :) De nem tudom, hogy azok hogy állnak. -
sakkay #89970 Már mindent keverek DCS-vel. Ti is csináltok dinamikus kampányt ugye? Az elérhető lesz már az 5.0-val? -
#89969 - Elővásárlás nem lesz, az sosem jó, ha előre elkéred valakinek a pénzét, aztán utólag mutatod neki mire is adott pénzt. A visszavásárlás lehetősége miatt amúgy sem költhetnénk el, ergo nekünk sem jelentene semmilyen pluszt. Emiatt a teljes csomag elérhető lesz day0-tól.
-A standalone Tobruk egy jó kérdés, amennyire tudom, a Cliffs of Doverre kell majd telepíteni, és a régi CloD is használhatja az új gépeket. Eleve lesznek benne olyan típusok is, amik mediterrán és európai konfigurációt kapnak, az összes 109F is például ilyen, de az összes Hurricane II is. Szal szerintem nem lesz standalone.
- A teljes kieg elérhető lesz az elején, egy vagy kettő térkép (Tobruk mellé lehet, hogy kiadunk egy másik, kisebb helyszínt is), de a map team munkájára nem látok rá, hogy mennyire haladnak, mi lesz a vége. Azt tudom, hogy az utóbbi hónapokban több új tag is érkezett az SAS weblapról, régi il2-höz gyártottak térképeket. Lesz benne 30+ géptípus (ebben az altípusok is benne vannak), sok új hajó (nagy csatahajók is), az összes földi egység (bár ezek nagy része csak átszinezett BoB era jármű, ahogy anno is történt), és sok új fícsör, néhány nagyobb meglepivel. :D
- Kiadás után jöhetnek hozzá még tartalmak, de azok ingyenesek. Fícsörök, hibajavítás, VR támogatás. Később készülnek küldetés csomagok is (alapból is lesz benne), és skin csomag is (nyilván alap sivatagi skinek is lesznek mindegyikhez). Az új tartalmak lehet, hogy DLC szerűen lesznek megvásárolhatóak Steamen, a pénzügyi részt 1C intézi, nem tudom mik a terveik. Az biztos, hogy az alap térkép az összes géppel és tankkal meg a kiadáskori fícsörökkel együtt a csomag része. Úgy kell elképzelni, mint anno il2-höz a nagy kieg lemezeket.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.04.28. 10:58:38 -
feca1229 #89968 Tom!
Ha hamarosan elkészül az 5.0 pecs akkor gondolom az teljes játék lesz. Itt arra gondolok, hogy nem úgy fog kijönni mint a most "divatos" játékoknál szokás, hogy (mint mondjuk a BOS összes kiadása) csak pár tartalom elérhető az elején, egy - két repcsi meg ilyenek aztán meg majd jön a többi motyó.
A másik, hogy ez gondolom már nem Il-2 cliffs of Dover Blitzből fog indulni, Az 5.0 pecs az egy teljesen különálló szim. lesz az eddig elérhető tartalommal, planesett, meg térkép vagy csak ezek az újabb dolgok lesznek benne? Tehát lesz két külön Il-2 cliffs of dover? Esetleg lesz elővásárlási lehetőség? Mennyire látsz bele ezekbe a dolgokba, tudom te nem igazán ezzel a részével foglalkozol, csak miket hallottál, persze amiről nem gond ha beszélsz. :-) -
sakkay #89967 -
#89966 Az folyamatosan megy, minden új fejlesztést megkapnak, és tesztelik. Nem kiadás előtt kapnak egy nagy csomagot, hanem folyamatosan, kisebbeket - így remélhetően nem lesz semmilyen nagy probléma kiadás előtt. -
Lysandus #89965 Atagon mintha azt láttam volna, hogy folyik már valami zárt tesztelés... -
#89964 Erre mit mondjak? Nem tudom. Mostani belsős céldátum sokkal korábbra van téve, mint 2019 vége, de nem látok a jövőbe. Azért olyan sok nincs már hátra, ha minden rendben megy, és mindenki dolgozik ahogy tud, akkor kijöhet, persze. De ha beüt valahol a szar, akár technikai, akár személyi, akár beta teszterek találnak valamit, akár 1C-nek lesz nyűgje valamivel, akkor meg bármi lehet. -
sakkay #89963 Értem-2019 ben szerinted kijön? -
#89962 Hja, elhiheted, hogy megy a matek állandóan, hogy ki mit csináljon, de amin most dolgoznak a kóderek, új gépek, új térkép, új fícsörök, azok egyszerűen alapvető dolgok, nem lehet kihagyni. Mást ne mondjak, a szerződés is megszabja, hogy minek KELL benne lennie a következő peccsben, vagy peccsekben. Ehhez képest a VR egy plusz, amit majd kiadunk ha kész. Nincs értelme az 5.0-át még annyival is eltolni, hogy a VR belekerüljön, ha egyébként a többi része elkészül.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.04.27. 13:07:42 -
sakkay #89961 Ja emlékszem mit mondtál de " Jelenleg nincs kapacitásunk nekiesni mindegyik kabinnak" lehet, hogy nem jó üzletpolitika ez év vége felé. Mármint hc szim kategóriában. -
sakkay #89960 -
#89959 Mondtam azt is, hogy miért nem lehet előbb VR, de ezek szerint nem figyeltél :)
A jelenlegi kabinokban a játék fejlesztése közbeni spórolások miatt sok esetben csaltak a 3D-vel, csak egy szépen renderelt 3D képet vetítettek rá egy sokkal alacsonyabb poligonszámú 3D objektumra. Ezekből Spitben pl nagyon sok van, meszában kevesebb. Ez a csalás azonnal észrevehető VR-ban, mert ott azonnal érzékeled azt, hogy amit látsz az csak 3D szerűen festett textúra, vagy tényleges 3D objektum. Jelenleg nincs kapacitásunk nekiesni mindegyik kabinnak, de ha elkészül és kiadjuk az 5.0-át, utána ez lesz az első dolog. Plusz, a srác, aki a grafikai engine-t tudná bekalapálni alá, most olyan felesleges dolgokkal van elfoglalva, mint kabinok importálása, fícsörök programozása, térkép összerakása, és hasonlók .
Hogy mennyien használnak VR-t, azt nem tudom, abban a DCS fb chat csoportban, amiben benne vagyok -több 59th taggal együtt-, pl egyedül Tibi és én használom a VR-t, rajtunk kívül két másik tagnak van még sisak, de gépigény miatt ők nem repülnek vele. Az ilyen 8-10 fős csoportok nem igazán reprezentatív felmérések, hogy a fórumokon kiknek a hangja a hangosabb, nos, az megint csak szabadidő kérdése, ki mennyire ér rá a saját nézőpontját rendszeresen tolni a fejlesztők felé.
Lesz VR, de nem most. -
#89958 De a vr az halott!
/sarcasm :D -
sakkay #89957 Ezerszer mondtam, te meg is válaszoltad ezerszer-de előbbre hozhatnátok a vr integrálását, mert csak az elmúlt pár hónapban a szimes ismerősök között folyamatosan cserélnek vr-re. Ha pedig az valve index vagy a hp tényleg hozza amit ígért, ez duplázódhat. A szűkebb csapatba ahol repülök a 6 (most már 7) ember közül 3 vagyunk vresek, a negyedik pedig most rendelt. Ez szerintem nagyon komoly arány. És ha a kijövő 5.0 a vr-el bekezdene, még egy csomó külsős (nem szimes) gémert' is hozhatna nektek. -
#89956 Kiadási tervek mindig vannak és voltak is, aztán látod, még mindig dolgozunk rajta :) Mivel mindenki hobbiból dolgozik (még mindig nincsenek fizetett alkalmazottaink), és a tagoknak valamiből enni is kell, nem lehet 7/24-ben ezzel foglalkozni, ezért a mi fejlesztési tempónk elmarad a nagyobb stúdióktól. 1C felé még jók vagyunk egy jó ideig, az az oldal -egyenlőre- nem para, de ettől függetlenül mi minél előbb ki akarjuk adni. Vannak dolgok, amik meglepően jól haladnak (mesza import pl ilyen), vannak amik döcögősen (térkép, hajók). De már mindenki látja (és várja) a végét, régóta feature stop van, ami azt jelenti 5.0-hoz már nem kezdünk neki új dolgoknak, viszont amiket eredetileg meg akartunk csinálni, azokat be kell fejezni (szerződés is erre kötelez). Hogy ez mikorra lesz meg, passz. Vannak fejlesztések, ami a forráskód titkossága miatt TFS-en belül sem mindenkinek publikus, a programozás és térkép pl ilyen. Nincs nekem sem pontos képem arról, hogy ők hogy állnak és mikorra lesznek kész. -
feca1229 #89955 Amúgy hogyan haladtok Tom? Van valami terv a kiadásról, vagy amikor készen van akkor van a határidő, ha van egyáltalában határidő...
Szerintem nagyon sokan várják már a TF5.0 pecset, bár szerintem ezt biztos tudjátok! :-) -
#89954 Ezt nem is olvastam, hogy lesz mostanában dev update.
Ja, szóval ja. A gépek importálódnak, a térkép épül. -
feca1229 #89953 Interim Update for TF 5.0
Esetleg ha valaki nem látta volna még.
Úgy tűnik elég szépen haladnak Tomék!
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2019.04.21. 16:47:10 -
#89952 Nemtom mennyit érhet, mondjuk 10e postával? -
lala42 #89951 Mennyi az ára? -
#89950 ilyen
6dof-ot nem tud az enyém, ahhoz kellene egy plusz kiegészítő. Csak x-y tengely irányban tudsz nézelődni.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.04.07. 19:02:06 -
LV 426 #89949 Lehet hogy jó. Utánanézek. Egyenlőre azt sem tudom hogy néz ki. :) -
#89948 Hármas nem jó? Nekem csak az van de már nincs rá szükségem.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.04.07. 13:39:10 -
LV 426 #89947 Sziasztok,
Ha tud valaki eladó TrackIr 5-öt, akkor szívesen megvenném. -
Johann Wind #89946 Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan kell a legújabb Il-2 sturmovik 4.14-es patch-et feltelepíteni Il-2 1946-ra?
Ha valaki tud segíteni, azt előre is köszönöm! -
#89945 Ahogy emlékszem nincs ilyen opció, a BoX máshogy működik (olyan mint a RoF):
Az insert-home-delete-end-pgup-pgdown gombokkal tudod állítani a pilóta helyzetét a fülkében (beállítod úgy hogy pont átláss a célkereszten), majd az f10 gombbal defaulttá teszed és így megjegyzi. Ezt a default nézetet akár minden egyes gépnél meg lehet változtatni.
Ha trackirt használsz akkor azt előtte deaktiváni kell mert különben nem reagál a fenti gombokra.
Legalábbis úgy emlékszem hogy anno így kellett beállítani.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.04.04. 07:00:18