91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
sakkay #89784 Látom tuti a dinamikus kampány -
#89783 Csak most látom, 24-én volt dev update :)
https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=30223&p=325806&viewfull=1#post325806 -
#89782 Üdv :)
Első körben én a pumaszállás.hu -t ajánlanám, ott vannak magyar nyelvű elméleti anyagok fent.
www.pumaszallas.hu - elméleti anyagok
Ezek nagy része a régi IL-2 alá íródott, de az elméleti alapok nem változtak azóta sem, szóval teljesen jól használhatóak.
A "Repüléselmélet" alatt van pár rövid összefoglaló, amit az aerodinamikáról, "mitől repül a repülőgépről" tudni kell. Igyekeztünk közérthetően, egyszerűen leírni, ha bármire részletesebben kíváncsi vagy, akkor kérdezz itt, vagy mondjuk wikipedián is lehet tájékozódni.
A "Műszaki elmélet" menüpontban szerkezettan és műszertanról van szó, szerkezettanban sorra vannak véve a gépre ható erők és a repülőgép részei, mi mire jó és mi miért van a gépen. Műszertan alatt az alapvető repülőműszerek vannak felsorolva, mi hogy működik és pontosan mit mér.
A "Harcászat" alatt a játékosok tapasztalatai vannak leírva, különböző helyzetekben mit érdemes tudni. Ez is nagyon rövid, és olyan nyelvezetet használ, amit reméljük bárki megért. Az itt leírt dolgok tapasztalat alapján íródtak, hogy mi működik és mi nem.
"Navigáció" alapfogalmak alatt a főbb szabályok vannak leírva, de ezt pl kifejezetten csak gyakorlással lehet megtanulni. Egy fontos szabály van, navigálni felszállástól kezdve kell, nem csak akkor előszedni a térképet amikor már nem tudod, hogy hol vagy. Pár navigációs tipp mellett a DR tárcsa van részletezve, ez már erősen haladó szint, az különböző számításokra, szél eltérítés számolására használt eszköz (magyarok is ilyet használtak). Online repülésnél ritkán használjuk, de ha valakit komolyabban érdekelt az akkori navigáció, akkor el lehet vele szórakozni.
"Rádiózás" alatt pár alap fogalom van leírva, de online repülésnél nem is igazán használjuk ezeket. A fónia táblázat, hogy melyik betűt milyen szóval helyettesíted, azt mondjuk érdemes tudni.
"Meteorológia". Ez csak érdekesség, online repüléseknél egyenlőre nem sok haszna van, mondjuk az sosem árt, ha az ember tisztában van azzal, hogy miért és hogy alakulnak ki a felhők, párásodások. De ezt csak akkor olvasd át, ha érdekel.
"Tan és gépkönyvek". Szerintem a leghasznosabb rész, komplett második világháborúban írt tankönyvek vannak fent (magyarul), amik a repülőgép vezetését, bombázók használatát írják le az alapoktól. A nyelvezete néhol kicsit régies, de amiket leír az teljesen jól használható a valóságban is és a szimulátorban is. A magyar tankönyvek közül a lista tetején lévő 4-5 tételt mindenképp ajánlom, hogy olvasd át (nem hosszú egyik sem, de nagyon jól leírják a repülőgépvezetés alapjait).
Legvégül az "oktatófilmek" alatt van néhány angol video belinkelve, eredeti 2. világháborús oktatóanyag a gépek kezeléséről, repülési manőverekről, de a youtube feljődése után ez a kezdeményezés a weblapon elhalt, értelmetlen lenne nekünk videókat listázni, mikor youtube-on fent van rengeteg hasonló. Pár mintát fent hagytunk azért.
Ezen kívül ha van bármi kérdésed, akkor arra szívesen válaszolunk. De egy kicsit konkrétabb kérdés kellene, hogy pontosan mit akarsz tudni.
Üdv
T -
Solt #89781 Az ACC egy béta állapotú játék, rengeteg a bug benne, nekem is sokszor kifagy UE4 fatal error hibával, ez biztos, hogy a játék miatt van.
Próbáld meg ezzel leszedni csökkentett módban: DDU
Amennyiben ezután is fekete képernyő fogad, akkor dugd át (kikapcsolt állapotban!) a HDMI / DP kábelt másik csatlakozóba a kártyán... ha ez sem segít, akkor meg kell nézni másik gépben, hogy ott működik-e. -
Indi69 #89780 Szia. assettocompeticione után jött. ue4 fatal error 4x, aztán szólt,hogy régi a driver. Fel raktam a legutolsót, és páákk. Amit írtál meg csináltam 3x, semmi nem történt. Ha normál módban indul akkor fekete a monitor -
Solt #89779 Egyelőre szoftverhibának tűnik.... csökkentett módban szedd le a drivert majd indítsd újra. Ha a winfos által feltett driverrel működik rendesen, akkor nyeregben vagy. -
Indi69 #89778 Üdv. MSI GTX 1050TI kártyának a driverét frissíttetem és azóta csak csökkentet módban van kép. Normálban a windows betölt de nincs kép, ez mi lehet? Afterburnerben minden nulla. Próbáltam régebbi drivert is, az sem működik -
Wooddog #89777 Üdv!
Megvettem a Clod-ot és akkor megragadnám az alkalmat egy kis info kérésre.
Tehát semmit nem tudok szóval eléggé az alapoktól kellene kezdenem.
Köszönöm!
Merrikriszmösz
-
sakkay #89776 Remélem a végére ilyen részletes lesz. -
Razor18 #89775 Bocs az ismételt OFF-ért:
"10- L&S target heading on attack format. - ez valami AA radar funkció lesz, vagy inkább kijelzés. Nem egyértelmű nekem, hogy pontosan mit takar."
Lásd a 8.1.3. pont alatt, bár nem mondom, hogy minden szavát értem... Meg az is kérdés, hogy a valós rendszert milyen mélységig tudják/akarják reprodukálni...
F-18 avionics
esetleg még:
NATOPS F-18 A/B/C/D manual
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2018.12.19. 23:10:21 -
Romeo One #89774 Hajlok rá én is. A szívem a R7-2700 felé húzna, csak nem ér odáig a takaró.... :)))))))) -
Solt #89773 Én a 2600-ra szavazok. -
Romeo One #89772 Grafika+játék, kb fele-fele. A türelem sajna nem opcionális, asszonypajtástól záros határidőt kaptam a gyerek halott pc-jének a feltámasztására. Szóval vagy neki veszek egy basic configot, vagy meglocsolom a keretet, magamnak veszek valami jót, ő meg megkapja az én mostanimat. -
Solt #89771 Ha most azonnal kell és főleg játékra akkor 2600X, bár az X nélküli verzió méginkább ár/értek bajnok. Amennyiben tudsz várni tavaszig, akkor Ryzen2. Az eddigi hírek alapján megéri várni rá, de ha nincs türelmed akkor a sima 2600-t vedd, azon kevesebbet buksz egy esetleges cserénél. -
Romeo One #89770 Na jó, ez télleg off, csak hezitálok, mint Jimmy a plasztikai sebészet ajtajában, és minden vélemény érdekel.
Ryzen7 1700X, vagy Ryzen5 2600X? Mindkettőnek vannak előnyei. -
#89769 Azt én sem várom el, hogy megjósolja napra pontosan , hogy mikor döglik meg, csak ha az egyiknek 9%os a kondíciója akkor az nem lehet 100%os teljesítményű,de mégis évekig bírja , a másik meg ami épnek ir annak azért valami nyomának csak kell , hogy legyen mielőtt kinyiffan.
Nekem ez ami kissé zavar benne, amúgy tényleg jó progi, de nem érzem , magam megnyugtatva vele, hogy innentől majd legalább látom, hogy ha valami nincs rendben a winyóval és tennem kell valamit ellene, hogy ne vesszen el adatom. -
Solt #89768 Emlékeim szerint 50-60%-s tartományban a legoptimálisabb a működésük. -
#89767 Tápot te tudod, de vannak rá már online kalkulátorok, szépen összeadod az összes cuccot ami a gépben van, és az megmondja, hogy mekkora a foyasztás. Nyilván nem atombiztos, de azért jó közelítést ad (http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/). Manapság a tápokat is igyekeznek azért pontosan a gép fogyasztáshoz igazítani, mert gazdaságosan csak azok mennek amik kb. névérték körüli értéken hajtódnak ki. Ha 300 wattot eszik a géped, qrvára nem éri meg 1000 wattos tápot beletenni a veszteség miatt.
@repvez. Én vettem egy winyót, rátettük a windowst gyerek gépén, egy nap után a gép nem látta, hogy benne lenne az a winyó. Újrapróba, akkor elindult, de a windows kékhalálozott. Utána megint jó volt, majd elkezdte ezt a szarakodást, hogy bekapcsoláskor vagy látja vagy nem. Két nap után visszavittem a boltba, ott rádugták a Sentinelre, ami kiadta, hogy valami 15000 kapcsolódási hibát szedett össze ennyi idő alatt. Kiolvassa azt a S.M.A.R.T. diagnosztikát, amit a winyó maga tárol. Mondta a gyerek, hogy higgyük el, a winyónak nincs baja, kicseréli ha kérjük, de jobban járunk ha egy SATA kábelt viszünk el, mert azzal lesz a gond. És igaza lett. Azóta semmi gond a winyóval.
A sentinel sem lát a jövőbe ("mennyi ideje van hátra" azt én sem nézem), de igenis jelzi ha szektorhibák keletkeznek a winyón, jelzi ha csatlakozási gondok vannak, jelzi ha túlmelegedik (nyáron hasznos). Sokkal több haszna van, mint nem használni semmit. Nekem volt, hogy két winyóm két hét különbséggel ment tönkre, vitte magával 5-10 év gyűjtögetéseit, ami akkor is qrva nagy szívás, ha a fontos solgok persze le vannak mentve máshova is. Hasonlót a jövőben inkább passzolnám, és az ilyen monitoringra teljesen jó a Sentinel.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.12.18. 03:05:11 -
#89766 Akkor lehet, hogy az is közrejátszik.nézz meg egy olyan oldalon ahol a szükséges energia szükségletre lehet kalkulálni , hogy mennyi kéne és mennyi van jelenleg.
A Sentinelt én is használtam, de nem tudok megbízni egy olyan pogiban ami azt mondja egy vinyóról, hogy 9%os kondíciója van és 100%os teljesítménye ,meg, hogy 9 napja van hátra a vinyonak, és ennek már 4 éve. azóta változatlan minden adat. Míg a másik meg 100%os értéknél minden előzetes jel nélkül megdöglik. -
Romeo One #89765 Köszi! A Sentinel jó ötlet. Kábelra azért nem gondoltam, mert ugyanazzal a kábellel lett jó másik slotban. Sajna nem ismerem annyira a vasat, van-e jelentősége, hogy a #4-#5 slotban csinálja ezt a hibát. Én még arra gyanakszom, már kevés neki a táp. Mikor beraktam elég volt, de azóta került bele 1-2 cucc pluszban... -
#89764 SATA kábel okozott nekem ilyesmi hibát. Kábelcsere óta nincs baja (olyat vettem ami kis fém pöcökkel rögzül is a SATA foglalatban).
Érdemes lenne megnézned a HD Sentinellel, az ki tudja olvasni a lemez eltárolt diagnózisait, ha rengetegszeg megszakadt a kapcsolat, az SATA kábelre utalhat.
Ha a winyó döglődik, szektorhibák vannak benne, azt is külön jelzi. Nagyon jó progi egyébként, nekem bootoláskor is indul, és nézem, hogy minden winyóval minden rendben. -
Romeo One #89763 Csak félig off, mert a Blitz telepítése közben történt. :)))
Volt egy régebbi vinyóm, ami azt csinálta, hogy időnként "eltűnt" a rendszerből, még a win lemezkezelője sem látta, csak újraindításkor jött elő újra. Volt, hogy egész este rendesen működött, volt, hogy 10 perc után leakadt. Gondoltam régi a vinyó, kezdi megadni magát.
Viszont tegnap ugyanezt csinálta a vadiúj SSD-vel is! A Blitz letöltése/telepítése egy rémálom volt, döcögő letöltéssel, 5-25 percenként leakadó vinyóval. Másnap kíváncsiságból átdugtam Sata#5 portról Sata#2-re, és érdekes módon azonnal megjavult.
(A régebbi ugyanilyen hibát mutató vinyó Sata#4-es porton van) Látott már valaki hasonlót? Ötlet? -
#89762 -
sakkay #89761 A színek tényleg nem jók, még mindig. -
#89760 A fülkék jók, de én pl. a Normandia térképpel nem vagyok kibékülve grafikai szempontból, olyan az a harsány zöld mintha valami rajzfilm lenne. A CloD szerintem sokkal szebb, élethűbb.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.12.15. 17:31:12 -
sakkay #89759 A messzer modell gyalázat, a grafika meg eddig is szép volt. -
#89758 Láttam tegnap a hírt, én sok különbséget nem láttam, koszos a műszerfal üvege, meg lehet, hogy az anyagok kicsit mások lettek. De őszintén megmondom, nekem a ww2 modulok, Normanidával együtt már rég le vannak szedve, csak a helyet foglalták a drága SSD-n. -
sakkay #89757 Elvileg jön a feljavított kabin, a teljes ww2 vonalon. Nem mintha baj lett volna velük... -
sakkay #89756 Elvileg ez szerdán jön, és januárban (talán eleje közepe)meg valami nagyobb előrelépés. Aztán jön a pihi szerintem is. -
#89755 A listára visszatérve (kiemeltem mi az ami új fícsör):
1- GBU-10, 12, and 16 laser-guided bombs with off-board designation. - lézeres GBU-k, amiket külsős célmegjelöléssel lehet dobálni. Túl sok extra képességet ez nem ad, ha nincs JTAC vagy olyan gép a közelben amin van TGP.
2- Bullseye (A/A Waypoint) and BRA indications. - Ez jó, de a bullseye-t nem tették már bele, épp mostanában? Vagy ez csak kifejezetten az AA waypointok bullseye koordinátákra vonatkozik?
3- Improved IR Maverick axis slew and other Maverick fixes/additions like improved ship attack, longer ship lock ranges, range indications when slaved, and others. - Bugfix
4- Fixed DUD cue. - Bugfix
5- New radar defaults based on SME feedback. - Bugfix
6- Fixed cockpit art like left DDI error. - Bugfix
7- JHMCS updates like look-up reticles. - Sisakcélzó update.
8- Air show smoke. - Whoa, azért látszik mekkora PR csapat dolgozik ED fejlesztők mögött, a sok bugfix mellett mindig olyan jó érzékkel választják ki mi kell a népnek. Boldog vagyok, hogy az early access pénz végül mégis jó helyre kerül...
9- Fixed ACM HUD mode indications. - Bugfix
10- L&S target heading on attack format. - ez valami AA radar funkció lesz, vagy inkább kijelzés. Nem egyértelmű nekem, hogy pontosan mit takar.
Tekintve, hogy oroszoknál január első fele karácsony miatt kiesett, akkor reálisan februárban várható újabb nagy csomag? -
sakkay #89754 ÉS TÉNYLEG -
#89753 GPU-t úgy, hogy meghúzod a ravaszt.
GBU-t meg úgy, hogy más fest neked, vagy kijelölöd a célt A/G radaron is... ja várj... A/G radar... akkor nem szóltam -
sakkay #89752 Na jó befejeztem az il-2 oldalon az atom offolást, csak még annyit, hogy multiban is el lehet már egészen jól lenni vele. Földi csapáshoz jobb híján rakok egy két mavericet, az a paraszt TGP Aztán ha már füsttől, könnyebb dobálni a buta bombákat. -
#89751 Hát... szegény ember vízzel főz ;) -
sakkay #89750 Tényleg. De úgy nem jó -
#89749 Egyelőre úgy, hogy majd a JTAC világol Neked :) -
sakkay #89748 Tényleg GPU-t, hogyan lehet használni TGP nélkül? -
sakkay #89747 Első körben nekem(és amit hamarabb meg is lehet csinálni) jó IFF kellene, meg egy TGP. Azzal már el lehetne lenni pár hétig. Ez az ígéret amúgy a jövő hétre:
1- GBU-10, 12, and 16 laser-guided bombs with off-board designation.
2- Bullseye (A/A Waypoint) and BRA indications.
3- Improved IR Maverick axis slew and other Maverick fixes/additions like improved ship attack, longer ship lock ranges, range indications when slaved, and others.
4- Fixed DUD cue.
5- New radar defaults based on SME feedback.
6- Fixed cockpit art like left DDI error.
7- JHMCS updates like look-up reticles.
8- Air show smoke.
9- Fixed ACM HUD mode indications.
10- L&S target heading on attack format.
I'll have some Bulls/BRA and LGB videos coming by the weekend.
In parallel, the team is hard at work on the HARM, datalink (SA page, MIDS, Link-16), FLIR rendering tech, and A/G rendering tech.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.12.14. 16:49:21 -
sakkay #89746 Jövő héten érkezik a GBU család, és még valami. Januárra pedig az általad említettek közül 1-2. Azért írtam, amit írtam. -
sakkay #89745