91309

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Az, hogy a single player játékosok száma az online játékosokhoz képest nagyságrendekkel több, az rég ismert tény, viszont a reklámot az online játékosok csinálják, akik youtube-ra meg fórumokra rakják a játékukat. Ha csak a bevétel szempontjából nézi, akkor is nagyon rossz ezt ilyen módon intézni.
  • arrow19
    @feca1229 Jason mostanában ha valami kritika éri hisztizik mint egy kisovodás, F betűs szavakkal tűzdelve és kommenteket törölget. Egy halom ilyen screenshotom van.

@Tom "jó volt" még a 3.000 patch előtt, minden eltörtek a gépek szárnyai stb. már már CLOD féle fizika aztán ahogy jönnek ki a patchek valamit mindig sikerül elbaszni, és ez nem ilyen "gyorsabb lett a vízhűtő" jellegű hanem régi működő featureoket elcsesznek, ha valaki kérdőre vonja őket meg hiszti van meg mellébeszélés szeptember óta megcsináltunk egy olyan szervert ami a WOL és a TAW között van realisztikusságban, tehát top 3 mindenféle segítség és dokumentáció nélkül, ha kérdésünk volt a fejlesztőkhöz vagy a statisztikának a kidolgozásában, a küldetések szerkesztéséhez senki nem válaszolt egyértelműen, mindent kipöcsölni kellett. Tehát azt gondolom ha valaki foglalkozott vele, akkor mi foglalkoztunk, erre valaki leírja normálisan a kritikáit és ezt a választ kapja, "a játék multiplayer része még nem kidolgozott, és tulajdonképpen sokkal kevesebben játszanak multiplayert mint ahányan veszik a collectors gépeket, és a hadjáratokat, mert ebben a játékban a single player részében van a lóvé" lehet nem szó szerint idéztem de valami ilyen szintű volt a válasz erre, közben a kirohanásokat meg a hisztiket néha elkapom a fórumon. Most meg úgy döntöttem, hogy egy időre jegelem a repülést ezzel a BoS-al kicsit tele lett a puttonyom.
    Btw ez nálunk készült:

Utoljára szerkesztette: arrow19, 2019.01.15. 12:36:03
  • feca1229
    A Pe2 már többen köpködték az Il2 forum oldalan is, hogy miből készült ez a gép? Mar nagyon sokaknak feltünt, hogy nagyon sok találatot elnyel. Inkabb az a szomorú, hogy Jasonek is tudjak, mert nekik is elküldtek rengeteg ilyen felvételeket, de szerintük nincs itt semmi látni való, az orosz nyírfa az nem semmi... mindig a faval takaroztak, ha ez tényleg igy lett volna soha egy Peskát sem lőttek volna le.
  • VO101Tom
    Karaya küldött egy videót tavaly valamikor, hogy a Bf 110 és a Pe-2 között mennyi a különbség, ha légvédelmi találatot kap. Reptér támadás, a 110-es szárnya első, vagy max második koppanásra leszakad, ugyanoda ment a Pe-2 is, szó szerint átrepült a reptér fölött hosszában, közben végig veri a légvédelem, még a csűrőnél is folyik már belőle minden, de nem esik le. Pogi is hívott már, hogy menjünk BoS-al repkedni, hangulatban a keleti front a régi il2-őt idézi, de az ilyenek miatt még nem vettem rá magam :)
  • arrow19
    Netto hülyeség, ha fát ló akkor menjen át de 10+ 30mm-es csattog a gép farkán és elkezdi húzni a vizet a hajtómű, én hagyom a francba a következő patchig, (amiben megint mást fognak megint elkúrni) és azt hogy magyarázzák hogy az AI lövészt a KOTA-n mindegyik missionban levettük low-ra és ígyis körülbelül két lövéssel olajhűtőt ló, oké hogy a Wellingtonok lövészei és néha Zajcevek de annyira OP a Pe-2, hogy valami vicc.
  • VO101Tom
    Nem tudom, hogy BoS-nál ez hogy van, még a régi il-2-nél volt egy olyan magyarázat, hogy vásznazott gépen a vászon nem teherviselő elem (pl a mesza lemezborítása tényleg az), átmegy rajta a lövedék, csinál egy lyukat, és kész. Ez ok. De az, hogy erre felülnézetből megmutatták a szárny rajzát, mekkora felületen van fa, hol van vászon, és kijött, hogy a találatok x %-a hatástalan, az nem csak hogy nagyon kifacsart logika, de ha pl hátulról nézed, ott teljesen hibás is, onnan nem is tudsz mást lőni, csak teherviselő elemet - ha mást nem, a főtartót. Komplett hülyeség. CloD-nál ezért vannak a főtartóknak és a nagyobb szerkezeti elemeknek külön hitbox-uk. Ha eltalálod, akkor el van találva.
  • feca1229
    A Pe-2 nél regebben mintha azzal magyarázták volna, hogy a fábol készült és ezert ilyen a sérülésmodell. Szerintem kamuznak. Ha akár egy fatörzse is ennyit lőnél talán ki is vaghatnád vele fát!
  • VO101Tom
  • VO101Tom
  • Solt
    Főleg, hogy ehhez magyar nyelvű support is van!
  • acidrain
    Cliffs Of Dover. A többi puding!

Utoljára szerkesztette: acidrain, 2019.01.14. 22:08:50
  • Lysandus
    Vagy lehet célozni a szárnyak között lévő kábeleket.
  • arrow19
  • VO101Tom
    Mert átmegy a vásznon, nem működik el a gyújtó.
  • arrow19
    Ez nem válogatás, hanem tényleg ilyen minden hit. Jason szerint semmit nem változtattak a 3.008 óta, PO-2-t 30-asokkal lövöm és nem sérül, csak engine damage van
  • sakkay
    Gyalázat..ez még akkor is az, ha válogatás bakker.
  • Paladin
    Damn... :(
  • arrow19
    Remek!

• Paladin
    Rémlett, hogy mintha valamelyik utóbbi patch-ben dolgoztak volna a sérülésmodellen: jól rémlett :)

Nem tudom milyen lett, mostanában hanyagoltam kicsit.
  • Paladin
    Kiegészítve amit Tom írt a BoS-sal kapcsolatban: van néhány jó szerver, most így hirtelen öt nagyobb jut eszembe. Ebből egy időszakos, ahol kampányok vannak. A népesebbek azok, ahol kicsivel lazábbak a szabályok, bár ez realizmusban csak annyi engedményt jelent, hogy ott látszik a géped pozíciója a térképen.
    Vannak magyarok is, egy HRAF nevű társaságról tudok, az egyik szervert ők üzemeltetik.

Ja, a csomagokról annyit, hogy ha steamen veszed, akkor tudtommal kell a BoS, és a két későbbi rész dlc-ként szerezhető be. Ha a készítőknél, akkor külön is meg tudod venni.

Illetve még egy adalék, mert nem tudom, érdekel-e: BoS-ban van jó VR támogatás.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.01.14. 11:39:06
  • VO101Tom
    Üdv.

Egyikhez sem kell régi Il-2, és egyikben sem lesz Magyarország, legalábbis belátható időn belül. A BoS-ban vannak magyar gépek, de a Keleti-Front térképei után legközelebb Nyugat-Európa, később esetleg Távol-Keleti térkép jön. Jelenleg van hozzá két kiegészítő csomag, battle of Moscow és a Battle of Cuban (külön kell megvenni őket). Hogy online az alap BoS-al mennyi szervert lehet találni, azt nem tudom, nem repülök vele.

A CloD az Angliai-Csata után Észak-Afrikai térképet fog kapni (azt is külön kell majd megvenni), Magyar vonatkozása ennek nincs, és amennyire látjuk nem is lesz. Viszont a régi magyar Il-2 századok megmaradt tagjai inkább ezzel repkednek online, bár igazat megvallva már mindenki az Észak-Afrikai kiegészítőt várja, és kicsit pang az online repkedés.

A CloD inkább hardcore szimulátor (Oleg kezdte fejleszteni az Il-2 utódjának), klikkelhető kabinnal, részletes sérülés és hajtómű kezelési megoldásokkal, fegyverzettel és aprólékosan kidolgozott repülőgépekkel.
    A BoS-t a Rise of Flight motorjára építették, a 777 stúdió saját fejlesztése, és bevallottan nem a hardcore szimulátorosokat célozza meg, inkább játékosabb (Az FM az utóbbi időben sokat javult, de továbbra sincsenek klikkelhető, részletesen kidolgozott kabinok és hát a sérülésmodell is inkább egyszerű, mint pontos).

A játékok grafikáját youtube-on megnézheted, az nagyon szubjektív, hogy kinek mi tetszik, legegyszerűbb, ha megnézed ott.

Ezek mellett van még az Eagle Dynamics Digital Combat Simulatornak is egy aktuálisan futó WW2 vonala, Normandia térképpel, négy választható vadászgéppel (mind 44 végi, 45 eleji gép). Mindegyik nagyon részletesen kidolgozott kabin, tényleg utolsó csavarig leszimulálva, a játék engine is sokkal szebb mint a többinél, ott inkább a teljesítmény a probléma, nagyon erős gép kell alá, és a négy vadászgéppel sem lehet túl változatos küldetéseket repülni. Most jön majd Normandia térképen, 44 végi gépek közé az I-16 (igen, egy Rata), ED jó szokásához híven csak gépekben, modulokban gondolkozik, nem térkép + gép csomagokban. DCS-nél külön kell megvenni a térképet, a térképre rakható AI gépeket, és mind a négy gépet külön külön. Magyar vonatkozás lesz-e az jó kérdés, bejelentették, hogy készül két ww2 térkép is hozzá idén (nem biztos, hogy idén be is fejezik), egyik tipp valami Keleti Front (Rata miatt), de biztosat senki nem tud.
  • tzotyu
    Kedves szimulátor pilóták!
    Segítséget szeretnék kérni az IL-2 hosszú kihagyás utáni újra telepítéséhez. Talán 6-7 éve, hogy nem repültem az IL-2-vel, akkor még a Phoenix virtuális század kadétjaként. Kevés időm van, de ismét szeretnék repülni vele. Az évek alatt nem foglalkoztam az IL-2-vel és látom, hogy kijött a Battle of Stalingrad és a Cliffs of Dover is. Mindkettő megtalálható a steam-en. Szükséges ezekhez az 1946 megléte? Kissé elvesztem a verziók között... Mit érdemes telepítenem, ha esetleg a későbbiekben online játékban is gondolkodnék, magyar színekben, magyar terület fölött?

Köszönöm előre is a segítséget!
  • VO101Tom
    ja, az lehet.
  • sakkay
    Nincs kizárva. Gondoltam erre is. De az alap felvetésnél a másik target profil volt a gond. Valamivel akadt, lehet atom orr nehéz volt a gép stb...
  • VO101Tom
    A futómű rugójának a keménységével lehet játszani, de ha az nagyon kemény lenne, akkor taxizásnál is merevebb lenne a gép, nem imbolyogna fordulóban, satöbbi. Nem lehet, hogy inkább csak DCS-hez képest pattogósabb, keményebb? Gondolom mostanában azzal okkal többet repkedtél.
  • sakkay
    Na megnéztem, most nem volt-próbáltam így-úgy de semmi. Nem értettem. De most beugrott, hogy tegnap be volt töltve a hornet profil, vsz. valami keményen el volt állítva emiatt, szóval ennyi. A pattogás kicsit talán intenzívebb, de lehet csak placebo.
  • sakkay
    Ok szólj, ha ráérek felnézek. Addig megnézem másik kifutón.
  • VO101Tom
    Én próbáltam vele felszállni hasra húzott bottal (amíg a mutató elhagyja az 50 km/órát), meg orra nyomottal is, kevés gázzal nekifutva meg full gázzal is. De nem pattogott "kezelhetetlenül". Egyszer álltam orra, amikor nem figyeltem és túl sokáig tartottam földön.
    Este indítok egy lobbyt, gyere be és nézzük meg. Ha szar, azt javítani kell, de magamtól én nem jöttem rá, hogy hol vagy hogyan jelentkezik ez.
  • VO101Tom
    Igen, és az ikon is másképp jelez mint korábban. Lehet, hogy valaki lassúnak találta, hogy olyan nagyon nyugodt tempóban tekerje a hűtőt. Sajna ezeket a változtatásokat nem írták belsős fórumra, én meg a beta tesztelésben nem vettem részt. 5.0-ra ez remélem ez finomodni fog.
  • mustangdc3
    nekem az tűnt fel hogy a 109esben vízhűtőt a kabinban "túl gyorsan" lehet tekerni
  • sakkay
    Kipróbálom másik reptéren is, az amúgy ahol a gyors misszióban egy db angol bombázó van. Na azt cseréltem emilre.
  • feca1229
    Ezt irtam én is. Szerintem is mintha kicsit pattogna a földön gurulás közben, szerintem élthübb, persze ezt csak érzésre mondom. Nem repültem a CLODdal màr vagy 7-8 hónapja.
  • VO101Tom
    Honnan indulsz? Nem lehet, hogy a pálya szar?
    Én most mentem pár kört, semmi problémát nem érzek, simán felszállt, leszállt, ahogy eddig is. Egyszer orraálltam, de azért mert sokáig a földön tartottam.
    Ha csinálsz egy videót, és elküldöd, akkor többet tudok erre mondani...
  • sakkay
    Nem az a gond, akkorákat pattan hogyha lassan adom a gázt, hogy kezelhetetlen. Totál. Ha szabályosan csinálom, akkor semmi különbség a régihez képest simán felszállok. Csak régen mindenhogyan simán felszállt.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.01.12. 22:45:20
  • VO101Tom
    20 fok fékszárny volt? Azzal olyan 165 a mesza átesési (és ezzel kvázi a felszállási) sebessége, fékszárny nélkül meg 185 km/ó.
  • lala42
    Én tegnap :-) "ma" Audenberg-ből szálltam fel tökön-paszulyon keresztül. Simán eljött.
  • sakkay
    Elég fura lett a földön való mozgás. Ha nem fék, teljes gázzal indulsz el a messzával-(füves reptéren) sanszos, hogy nem szállsz fel.
  • feca1229
    Értem.
    Jó munkát nektek!
  • VO101Tom
    Ezt a peccset nem bétateszteltem, elindítottam, megy, de leszállásról nem tudok mit mondani. A mesza vízhűtője nem tetszik, nagyon gyors és az ikonon is jelzi, hogy hol áll (majd rákérdezek, hogy a programozó aki ezt csinálta, mennyire van képben azoknak az ikonoknak a jelentésével :) )

Csak a TFS dev update-ekben már elmondott dolgokról mondhatnék bármit. Szerződés szerint minden más über titkos...
  • feca1229
    Szia Tom!
    Csak nekem tünik úgy hogy kicsit pattogósabb lett a leszállás és a felszállás, vagy inkább az van, hogy nagyon régen repültem a CLODdal? Eddig mintha simábban mozgott a repcsi a földön. Amúgy nagyon jól sikerült az angol tracer! Egyre jobb és jobb ez a szim. Az 5-ös pecsről mondhatsz amúgy valamit ami nem olyan über titkos?