91309

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • PhantomAss
    Masters of Air, új háborús sorozat az Apple tv-n
    A Band of Brothers alkotóitól. Remélem meg lehet majd nézni vhol.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.10.13. 05:25:23
  • LeonSilver
    Úgyis az lesz.. ;) De kurva jók a képernyőmentések, csak kamilláztam.
  • VO101Tom

Vagy vársz egy kicsit, VR lesz az első amit a patch után beleteszünk :)
  • LeonSilver
    Nézem az új, sivatagos képeket az arckönyvön - lehet vennem kell egy trackir-t...
  • sakkay
  • VO101Tom
    Ilyen infót nem lehet kitenni, és arról sem tudok, hogy a CloD-ot egyáltalán tudná-e bárki moddolni (rajtunk kívül ), úgyhogy ilyet szerintem nem fogsz találni.
    A CloD alap filozófiája az, hogy próbálja hardcore szinten szimulálni a gép kezelést, ezért a régi Il2-től, és BoS-tól eltérően elsősorban a műszerfalon lévő műszerekre, és a pilótára bízza azt, hogy a gépet üzemi határértékek között vezesse, nem fog küldeni hibaüzenetet, hogy most ezt vagy azt csináld (ami egyébként csalásnak is minősülne).

Vannak ikonok azonban, amik mégis kitehetőek a képernyőre (digitálisan számmal kiírva, vagy analóg kis ikonokkal), viszont ehhez adnék kis magyarázatot, mert ez általában összezavarja azokat, akik csak nemrég kezdték. Ezek jellemzően olyan kezelőszervek ikonjai, amik állapotát a pilóta anélkül is meg tudja állapítani, hogy le kellene néznie a kabinba. Gázkar állása pl, pilóta lenyúl, és érzi, hogy hogy áll. Ezért az élethűség kedvéért a kis ikonkok miatt itt sem kell lenézni ezekhez. Vannak viszont olyan ikonok is, amik csak középállásban vannak, és csak le és felkapcsolást mutatják. Az az ikon nem lett bugos, ha a kezelőszerv az egy olyan kapcsoló vagy tekerő, aminek az aktuális állása nem ad infót arról, hogy hogy a berendezés hogy áll (pilóta sem érezné kézzel), akkor az ikon sem ad ennél több infót. Alapból középen áll, és ha mozgatod, akkor mutatja, hogy mozog. Ilyen pl a Bf 109-es hűtőradiátora. A tekerő több fordulattal megy a két végállás között, az aktuális pozíció több érték is lehet, ezért ki kell nézni a szárnytőbe, hogy a szárnyfelületből kilógó kis pöcök hogy áll, csak ott jelzi, hogy mennyire van nyitva a hűtő. Légcsavarállásszög szabályozás ugyanez, azt csak egy fel-le kapcsolóval állítod, a kapcsolót megfogva nem fogja tudni a pilóta, hogy mi van a légcsavarral, azt a légcsavar állásszög jelző műszer mutatja.

Amint látod, a szimulátorban az eredeti gép működését próbálták lemásolni, és ezek az ikonok, és a gép kezelőszervei is ezek alapján működnek. Erről van egy sztorim is, amikor kijött a játék, egyesek panaszkodni kezdtek a fórumon, hogy a bombatér ajtó nyitó gomb csak a Heinkelen működik, csak ott nyitja az ajtót, a Blenheimen és Ju88-ason rossz. Kipróbáltuk, és tényleg. Az eredeti gépkönyveket végignézve jöttünk rá a megoldásra, az angol Blenheimen nem is volt bombatér ajtó nyitó gomb, a rugós szerkezetet a kieső bomba súlya nyitotta ki, és kihullás után vissza is zárta. A He-111-ben elektromos motor nyitotta és csukta az ajtót, csak átkapcsoltad, és a bombatér ajtó azonnal kinyílt. A Ju88-ban a gépkönyv szerint egy kis kurblit folyamatosan tekerve lehetett az ajtót kinyitni, úgyhogy a Ju88-ban nem elég egyszer megnyomni, hanem nyomva is kell tartani, amíg a tekerő mozog. így működtek a valóságban is, és ugyanezeket a működési elveket másolták le a CloD-ban is.

A régi il2-höz képest ez rohadt nagy változás, és idő kellett hozzá, míg megtanultuk és megszoktuk ezeket az újfajta kezeléseket, de bevallom, én azonnal rákattantam erre, mert szerintem ez rohadt jó.
  • 55manfred
    Köszönöm az infót!
  • mustangdc3
    motor infót(prop, mix, radok) tudsz csak alapból megjeleníteni. Ahhoz van 2 féle mód is(digit és analóg). Játék közben tudsz jobb egér klikkel nyitni egy új ablakot és az a következő képpen tudod testreszabni.
    https://www.youtube.com/watch?v=gCuhgbwcvZQ

olyan modról nem tudok ami pontosan azt tudná amiről írtál
  • 55manfred
    Sziasztok! Többnyire il-2 1946 nyomom. Most próbálgatom a Cod blitz-t. Abban tudna valaki segíteni, hogyan lehet a magasság, sebesség adatokat digitálisan is a bal alsó sarokban megjeleníteni, mint az 1946-nál? Vagy valamilyen mod kell? Köszönöm.
  • mustangdc3
    Na alakul?

• Lysandus
    Leverjük őket, mint vak a poharat!
  • Zpogi
    "Legalább az angolok örülni fognak".....mi meg hullani, mint a legyek
  • VO101Tom
  • VO101Tom
    A VR lesz a TF5.0 után a legelső project, amit megcsinálunk. Annyira alap ma már, hogy muszáj integrálni, de ehhez sok régi kabint eléggé át kell alakítani. Anno nagyon tolták azt a fajta modellezési stílust, hogy nagyon részletes high poly modell képét egy sokkal kevesebb poligonból álló 3D objektumra vetítették rá, ami a pilóta szemszögéből jól mutat, de 3D kijelzőn azonnal látni a csalást. A spitfire teljes műszerfala, az összes óra és műszer pl ilyen festett dolog csak. Mesza kabinban ez sokkal kevesebb, ott csak néhány modellt kell átalakítani.
  • feca1229
    TFS 5.0 September WIP Updates
    Hát Tom úgy érzem ez kibaszott nagyot fog robbanni mikor kijön!
    Nagyon szép munka büszkék lehettek rá!
  • Lysandus
    Maga a gép már fotorealisztikus. A táj pedig hajszál híján.

Remélem, nem a csövébe fogok bámulni annak a két ágyúnak! :-D Akkor pedig nem sokat ér. :-P
  • PhantomAss
    Nagyon szép, szinte fénykép minőségűek a textúrák.
    A CloD-dal sajna nem repülök mert nincs trackir-em, meg nem is akarok visszamenni monitorra a vr után. Most az Il2-re vagyok rákattanva, vr -ban a legjobb. Azt a pár évet már kibírom amíg a CloD is megkapja a támogatást :D
  • VO101Tom
    Hát, nem is volt PC, ami 2011-ben normálisan vitte volna ... De az sem véletlen miért kattantunk rá annyira. Mondjuk nekem a klikkelhető kabin megjelenése, meg az árkád kijelzők és infó üzenetek eltűnése jött be nagyon, sokkal jobban a műszerfalra voltál utalva, nem csak annyi volt a CEM, hogy vártad az engine overheat üzit, és egy percen belül lehúztad a gázt, akkor jó voltál .
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.09.19. 07:16:16
  • PhantomAss
    Bazz, most nézem, ez a CloD-ból van? Van vagy 10 éves a grafikus motor de örülnék ha a DCS Normandia térkép így nézne ki.
  • VO101Tom
    Á, locsolni ezzel is lehet, ha betalál akkor az nagyobb gáz mint a kis .303-asok :)
  • acidrain
    Legalább az angolok örülni fognak...vagy nem, mert meg kell tanulniuk célozni :)
  • VO101Tom
    Rusnya egy dög, azzal a két húszassal a szárnyban :)
  • mustangdc3
    én már próbáltam párszor, A hányinger a motion sickness miatt jön elő, az agyad azt érzi hogy mozogsz de közben mégis egy helyben vagy és nem tudja hova tenni eleinte. Emiatt szokni kell, mint az igazi repülést is. Kis idővel elmúlik.
  • sakkay
    Nem gond, hamar előjön ki nem bírja, és arra vannak progik. Mármint amitől senki nem szédül.
  • i robot
    Uuuu durva lehetett! B-17-et még nem láttam élőben repülni. Nagyon szép gép, de a hangja a legjobb!
  • i robot
    Köszönöm, majd lehet élek a lehetőséggel! Kicsit mondjuk tartok tőle, több helyen írják a hányingert.
  • repvez
    A hétvégén voltam a Sanicole repnapon.
    A 75. ww2es évforduló alkalmábol repült a P-51-es ,meg egy Spitfire XVI és az egyetlen európában müködőképes B-17 (sallyB)

• sakkay
    Faxa lehet. Vr meg kötelező kipróbálni. Ha Győrben jársz, jöhetsz.
  • i robot
    Jó reggelt! Nekem nincs meg az összes modul és nem is lesz. F-14, F-18, F-16 az majd csak a jövő. Gondoltam is nem fogok több gépet beszerezni, de hát szép az összes. VR-t még nem próbáltam. Most pl. a Kurvafürstel kínlódok, egyszerűen nem akarja az igazságot.

Más. Ha esetleg jártok Londonban, érdemes meglátogatni a Hendon-i RAF Museum-ot. Átrendezték a termeket és kinyitottak egy Spitfire-t amiben lehet kicsit üldögélni. Rángatni a botot, gázkart stb. Igaz egy Mk.XVI ha jól emlékszem, de jó érzés belehuppanni az ülésébe.
  • sakkay
    Ezért kell max 2-vel repülni, az sem baj, ha a kategória is más-úgy könnyebb nem keverni. Vr-ben repülök, max grafikával-és szinte naponta van olyan pillanat, amikor hangosan mondom, hogy de kurva jól néz ki...F-18-al 90% maradék 10 % minyó.
  • i robot
    Nem kell egyet értenünk. Túl sokat függök DCS-el sajnos. Majdnem minden nap felnézek rá. (Egyszerűen annyira gyenge a memóriám elfelejtem az adott gép sajátosságait, aztán 2 hónap múlva be se tudom indítani.)
  • sakkay
    Nem értünk egyet-de nagyon nem-dehát ez van. Menyit repülsz DCS-vel amúgy?
  • i robot
    Jó lesz ez a új map! DCS-ben is pont hulladék a nevada. Megvettem a Perzsák öblét is (így utólag minek) az is fos. Szerintem amúgy is inkább a repülőgépen legyen a hangsúly, főleg a belsején hiszen azt bámulom a fenti hatom után a legtöbbet. Nekem még inkább az időjárás, felhők, fényviszonyok, a fontosabb.
  • mustangdc3
    látom már. van különbség az tény. de szerintem az is dob rajta hogy jóval másabb a domborzat is. Annak ellenére hogy sivatag több a hegy mint majd a 5.0 ban lesz
  • VO101Tom

kíváncsi vagyok fb-ről enged-e linkelni?
  • VO101Tom
    Mindenki ezt reméli :)
  • feca1229
    Nagyon baró lesz mikor kész lesz!
  • VO101Tom
    Részben igen.
  • feca1229
    Cliffs of dover Tobruk
    Ahogy a képeket nézem elég ígéretesnek tűnik! Szerintem még nagyon sokat fog javulni a tobruki map. Itt aránylag sok képet szoktak felrakni, nekem nagyon tetszenek.
    Tom a hajókat te csinálod?
    Utoljára szerkesztette: feca1229, 2019.09.14. 19:34:41
  • VO101Tom
    Én a hajókat várom (ezek a 3D modell importok sajnos sokkal több időbe telnek, mint előre bárki gondolta volna), az még durva lesz, hogy a HMS Warspite meg Prinz Eugen méretű hajókkal mit kezdünk majd (több mint 10 új hajó is lesz, romboló, cirkáló, csatahajó), amiket úgy csinálunk meg, hogy minden egyes légvédelem és ágyú az külön létező modell, nem csak a nagy hajó "életereje" csökken ha bombázod, hanem ahova a bomba esik, ott kiüti a légvédelmet, meg a többi fegyvert is, akkor is ha a hajó még úszik tovább. A szárazföldi csata mellett a legtöbbet a tengeri hadviselés fog változni, a repülős részen komoly változás nem lesz. Lesz 30+ új típus (altípusokat külön számolva persze), amiből kb. a Wellington meg a nehézvadász Ju 88 C-2 lehet kissé más stílus, mint ami eddig volt, a többi ugyanaz csak pepitában.