IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom milyen lett, mostanában hanyagoltam kicsit.
Vannak magyarok is, egy HRAF nevű társaságról tudok, az egyik szervert ők üzemeltetik.
Ja, a csomagokról annyit, hogy ha steamen veszed, akkor tudtommal kell a BoS, és a két későbbi rész dlc-ként szerezhető be. Ha a készítőknél, akkor külön is meg tudod venni.
Illetve még egy adalék, mert nem tudom, érdekel-e: BoS-ban van jó VR támogatás.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.01.14. 11:39:06
Egyikhez sem kell régi Il-2, és egyikben sem lesz Magyarország, legalábbis belátható időn belül. A BoS-ban vannak magyar gépek, de a Keleti-Front térképei után legközelebb Nyugat-Európa, később esetleg Távol-Keleti térkép jön. Jelenleg van hozzá két kiegészítő csomag, battle of Moscow és a Battle of Cuban (külön kell megvenni őket). Hogy online az alap BoS-al mennyi szervert lehet találni, azt nem tudom, nem repülök vele.
A CloD az Angliai-Csata után Észak-Afrikai térképet fog kapni (azt is külön kell majd megvenni), Magyar vonatkozása ennek nincs, és amennyire látjuk nem is lesz. Viszont a régi magyar Il-2 századok megmaradt tagjai inkább ezzel repkednek online, bár igazat megvallva már mindenki az Észak-Afrikai kiegészítőt várja, és kicsit pang az online repkedés.
A CloD inkább hardcore szimulátor (Oleg kezdte fejleszteni az Il-2 utódjának), klikkelhető kabinnal, részletes sérülés és hajtómű kezelési megoldásokkal, fegyverzettel és aprólékosan kidolgozott repülőgépekkel.
A BoS-t a Rise of Flight motorjára építették, a 777 stúdió saját fejlesztése, és bevallottan nem a hardcore szimulátorosokat célozza meg, inkább játékosabb (Az FM az utóbbi időben sokat javult, de továbbra sincsenek klikkelhető, részletesen kidolgozott kabinok és hát a sérülésmodell is inkább egyszerű, mint pontos).
A játékok grafikáját youtube-on megnézheted, az nagyon szubjektív, hogy kinek mi tetszik, legegyszerűbb, ha megnézed ott.
Ezek mellett van még az Eagle Dynamics Digital Combat Simulatornak is egy aktuálisan futó WW2 vonala, Normandia térképpel, négy választható vadászgéppel (mind 44 végi, 45 eleji gép). Mindegyik nagyon részletesen kidolgozott kabin, tényleg utolsó csavarig leszimulálva, a játék engine is sokkal szebb mint a többinél, ott inkább a teljesítmény a probléma, nagyon erős gép kell alá, és a négy vadászgéppel sem lehet túl változatos küldetéseket repülni. Most jön majd Normandia térképen, 44 végi gépek közé az I-16 (igen, egy Rata), ED jó szokásához híven csak gépekben, modulokban gondolkozik, nem térkép + gép csomagokban. DCS-nél külön kell megvenni a térképet, a térképre rakható AI gépeket, és mind a négy gépet külön külön. Magyar vonatkozás lesz-e az jó kérdés, bejelentették, hogy készül két ww2 térkép is hozzá idén (nem biztos, hogy idén be is fejezik), egyik tipp valami Keleti Front (Rata miatt), de biztosat senki nem tud.
www.pumaszallas.hu
Segítséget szeretnék kérni az IL-2 hosszú kihagyás utáni újra telepítéséhez. Talán 6-7 éve, hogy nem repültem az IL-2-vel, akkor még a Phoenix virtuális század kadétjaként. Kevés időm van, de ismét szeretnék repülni vele. Az évek alatt nem foglalkoztam az IL-2-vel és látom, hogy kijött a Battle of Stalingrad és a Cliffs of Dover is. Mindkettő megtalálható a steam-en. Szükséges ezekhez az 1946 megléte? Kissé elvesztem a verziók között... Mit érdemes telepítenem, ha esetleg a későbbiekben online játékban is gondolkodnék, magyar színekben, magyar terület fölött?
Köszönöm előre is a segítséget!
www.pumaszallas.hu
Este indítok egy lobbyt, gyere be és nézzük meg. Ha szar, azt javítani kell, de magamtól én nem jöttem rá, hogy hol vagy hogyan jelentkezik ez.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Si vis pacem, para bellum
Én most mentem pár kört, semmi problémát nem érzek, simán felszállt, leszállt, ahogy eddig is. Egyszer orraálltam, de azért mert sokáig a földön tartottam.
Ha csinálsz egy videót, és elküldöd, akkor többet tudok erre mondani...
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.01.12. 22:45:20
www.pumaszallas.hu
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Jó munkát nektek!
Csak a TFS dev update-ekben már elmondott dolgokról mondhatnék bármit. Szerződés szerint minden más über titkos...
www.pumaszallas.hu
Csak nekem tünik úgy hogy kicsit pattogósabb lett a leszállás és a felszállás, vagy inkább az van, hogy nagyon régen repültem a CLODdal? Eddig mintha simábban mozgott a repcsi a földön. Amúgy nagyon jól sikerült az angol tracer! Egyre jobb és jobb ez a szim. Az 5-ös pecsről mondhatsz amúgy valamit ami nem olyan über titkos?
www.pumaszallas.hu
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.01.11. 22:20:34
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Changelog
Az újítások egy része technikai (reptér spawn hibák, fű megjelenítés javítás, lobby javítás, stb), ami 109-esben érdekes lehet, hogy a hűtő túlnyomó szelep implementálva lett, elvileg most már ha valaki felforralja a hűtővizet, az nem nyomja szét a rendszert csak kinyit a szelep. A víz ettől még elfolyik, és a hűtési teljesítmény romlik, de legalább nem azonnali és végzetes a dolog. Majd kitapasztaljuk, hogy hogyan működik gyakorlatban.
Ja és az angol .303-as nyomjelzős lövedékek is kaptak füstjelzőt, amik ilyenek voltak.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.01.11. 17:59:36
www.pumaszallas.hu
A DM hülyeségeit is lehetne sorolni, de azt elvileg javítják (mondjuk én biztosan emlékszem, hogy az új DM-et már a Normandia térkép kiadásakor is emlegették, én azt hittem akkor bele is tették, mert az első lövésre mindig qrva nagyot akadt a DCS. Még mondtam is, hogy fasza lett az új DM, csak lőni ne kelljen a másikat <#alien>#alien> Erre kiderült, hogy nem, az új DM még csak most készül <#fejvakaras>#fejvakaras>
www.pumaszallas.hu
Nem hiszem el:
1.a K4 full előre trimmelve épphogy stabil, gyakorlatilag ezt a trimmelés dolgot onnantól alig kell használni.
2."Középre engedett botnál már csűr is balra. Ha gázt adsz rá, ez még durvább. Ez ott tűnt föl, hogy Merge után ha a Spit jobbra húzta el, akkor nem csinálhattam Immelmannt, mert az immelmann tetjén ha nagyon kiengedtem felfelé a gépet, akkor nem lehet jobbra fordulni, csak balra. " !!!!! Mi van????És igaza van Tomnak tényleg ez van!
3.leszálláskor fékezni kell!! kicsit talajfogáskor, úgy a legstabilabb, akkor lehet vele tök egyenesen gurulni.
4. bármi más furát, akár még el is hiszek-de ezeket nem.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.01.07. 20:48:15
A CloDnál számol fajhőt, amit a motorba jutó üza égéséből következik (gázkarállás és fordulatszám alapján), és ahhoz a hűtési teljesítményt a hűtőkön átáramló levegő alapján számolja ki (mass flow). Ha lassan megy a gép, nagyobb hűtőnyitás kell hogy ugyanazt a hőt le tudja adni, nem szabad kis sebességig elhúzni, ha nagy hajtómű teljesítménnyel emelkedsz. A feltöltőkompresszor pillangószelepe is programozva van, CloDban is magasság alapján számolja mennyi oxigént tud a levegőből a motorba juttatni (szívótér nyomás). Az afrikai kiegészítőnél lesz a porvédő szűrőnek is szerepe, ha be van csukva, lefojtja a motort. A különböző hajtóműveknél a kompresszorok különböző magasságokon leadott teljesítményét is szimulálja, az N hajtómű magasabban jobb mint az A-1 vagy az Aa. CloD volt az első szimulátor, amiben pl a Meredith effekt is szimulálva volt, a hűtőn áthaladó, felmelegedő és kitáguló levegő által okozott kis tolóerő, amit pl a P-51-esnél már tervezetten használtak ki (és aminél a ww2 gépek közül a legjobban sikerült ezt megoldani, a németek nem is kísérleteztek ilyennel). CloD figyeli a különböző folyadékokat, azok súlyát is, olaj vagy hűtőfolyadék ha túlmelegedik vagy elfolyik, akkor beáll a motor. Amiben az 5.0 CloD pl javulni fog, hogy találatnál a hűtővíz folyási sebessége most már a találatok számától függ, a 4.5-ben ez még fix érték volt, ezért fixen lehetett számolni, hogy meddig ment még a motor hűtő találat után (ha nem vette vissza a gázt a pilóta), illetve a két oldali hűtők leválasztó szelepe is programozva lesz, ha lekapcsolod a sérült oldalt, a másik körből nem folyik el a hűtővíz, nyilván ekkor a számolt hűtési teljesítmény is a fele lesz. 5.0-ban bele lesz programozva a felforrt hűtővizet kieresztő túlnyomás szelep is (DB és Merlin hajtóműnél is), ami túlmelegedésnél nem fizikailag károsítja a motort, csak kiereszti a gőzt. Persze ha sok gőz távozik, a hűtést továbbító közeg csökken, akkor a motor jobban fog melegedni. MW50 clodban még nincs, évjáratban nem tartunk ott, GM1-et programozzák a srácok, de annak a részleteit nem olvastam még.
Izgulok, vajon ez van-e legalább fele olyan jó mint a DCS...? <#alien>#alien>
Ami nekem régi nyűgöm CloD-al, hogy az elektromos rendszerek és a hajtóműindítás folyamata nem olyan részletes, mint kellene. A propwash effektet és a gépek által keltett örvényeket is bele kell majd tenni. De legalább van még hova fejlődni.
DCS-nél a sérülésmodell és a hitboxok terén van mit bepótolni, de ezt is csak onnan tudjuk, hogy most vallották be, hogy igen, a mostani szar, de javítják. Illetve ami nekem még nem tetszik, az a DCS FM, pontosabban az FM hülyeségei. Az, hogy a meszát koppig orratrimmelve és még orra is kell nyomni felszálláshoz, orra nyomott bottal szállsz fel, különben hanyatt vágja magát, az hülyeség. Eredeti felvételeken látni, hogy hagy gázzal, befékezett kerékkel már jóformán álló helyzetben fel lehet emelni a farkát, olyan rövid kifutás után fent a segge, ami egyik repszimben sincs benne (propwash effekt ugye). Az, hogy lenyitott fékszárnnyal (!) jobban fordul, az is nagy marhaság (nem arról van szó, hogy nagy sebességet lenyitott ívelővel koptatsz el, hanem tükörben spirálozva, mindkettő full gázon, és ha ívelőt nyitsz, akkor 1-2 kör alatt beéri a másikat, ami nonszensz. A fékszárny fékezésre való, nem Corneren fordulásra). Amikor volt a hunafos dogfight bajnokság, ott azzal is volt bajom, hogy mesza csűrője jobbra nem forgatja a gépet kis sebességen. Alapjáratra húzott gázzal 250 alatt koppig jobbra rakott csűrővel is a legtöbb amit tenni tudsz, hogy egyenesen áll a gép. Középre engedett botnál már csűr is balra. Ha gázt adsz rá, ez még durvább. Ez ott tűnt föl, hogy Merge után ha a Spit jobbra húzta el, akkor nem csinálhattam Immelmannt, mert az immelmann tetjén ha nagyon kiengedtem felfelé a gépet, akkor nem lehet jobbra fordulni, csak balra. Nem kicsit idegesítő a dolog, amikor végigmozizod, hogy egy óra irányból rád fordul a gép, amit vagy ebben a helyzetben vársz meg, vagy elé borítasz balra :/
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.01.07. 18:23:26
www.pumaszallas.hu
Anno nekem tökéletesen működött házi klippel.
Nekem, mint olyan felhasználónak, aki nem vett részt semmilyen szinten egyik fejlesztésben sem, és akit alapvetően a multi, modern kifejezéssel pvp érdekel, ezek a szempontok befolyásolnak elsősorban. Így pedig a CloD sokkal részletesebb és mélyebb szimulációt nyújt, aminek a többiek a közelében sem járnak.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2019.01.07. 11:55:13
A másik oldalról, meg olyan alapdolgokat nem csinálnak meg normálisan aminél már elvárható lenne sokkal jobb megvalósitás is.
Mai napig nem képesek megoldani, hogy ne süllyedjen bele a betonba a gép , legalább is ne derékig hanem csak mondjuk annyira, hogy hihető lenne mondjuk a gumi belapulás miatt.
DE a talajon való elpattogás vagy mozgás is ilyen.Az ütközés és sérülés modell is lehetne helyette jobb annak több ember látja hasznát, mint a szelepek mozgatását.
Ide vehetnénk a katapultálás részt is, nem csak egy egyszerü kilöjük a pilótát és kész.
ez jól mutatja, hogy nem kellene nagy eröforrás hogy egy kicsivel jobban is megoldható.
Si vis pacem, para bellum.
K-4 repülési modell kapcsán beszéltem a fejlesztővel, ott pl. a motor hűtése kapcsán konkrétan számolva van, hogy a MW-50 befecskendezés mennyi vizet juttat a motorba, annak az elpárolgása, felmelegítése mennyi fajhőt igényel és az mennyi hőt von ki a motorból... egy ideig pl. arra keresett adatot az ürge, hogy a DB motor beömlőjében a pillangószelepek hogyan, milyen mechanika alapján nyílnak, mert az engine ilyen konkrét adatokból számol pl. levegő mennyiséget és motorteljesítményt. De a gépek földön való mozgása is teljesen más kategória.
A Clod nagyon szép és nagyon jó, a DCS meg egy tényleges szimuláció. Ettől függetlenül a DCS elvérzik olyan dolgokon, mint a netkód vagy a grafikus motor optimalizálatlansága.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
...
Nem létezik olyan Spit, hogy "october" (IRL sem), a clodban "100 octane" Spit van, és van különbség a 87 oktánostól, erősebb a motor.
Azért néha elképesztő, mekkora idióták kapnak azért pénzt, hogy újságírás címén jól megfikázzák az olyan dolgokat, amiről halvány fingjuk sincs <#fejvakaras>#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.01.07. 06:17:30
www.pumaszallas.hu