IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A másik oldalról, meg olyan alapdolgokat nem csinálnak meg normálisan aminél már elvárható lenne sokkal jobb megvalósitás is.
Mai napig nem képesek megoldani, hogy ne süllyedjen bele a betonba a gép , legalább is ne derékig hanem csak mondjuk annyira, hogy hihető lenne mondjuk a gumi belapulás miatt.
DE a talajon való elpattogás vagy mozgás is ilyen.Az ütközés és sérülés modell is lehetne helyette jobb annak több ember látja hasznát, mint a szelepek mozgatását.
Ide vehetnénk a katapultálás részt is, nem csak egy egyszerü kilöjük a pilótát és kész.
ez jól mutatja, hogy nem kellene nagy eröforrás hogy egy kicsivel jobban is megoldható.
Si vis pacem, para bellum.
K-4 repülési modell kapcsán beszéltem a fejlesztővel, ott pl. a motor hűtése kapcsán konkrétan számolva van, hogy a MW-50 befecskendezés mennyi vizet juttat a motorba, annak az elpárolgása, felmelegítése mennyi fajhőt igényel és az mennyi hőt von ki a motorból... egy ideig pl. arra keresett adatot az ürge, hogy a DB motor beömlőjében a pillangószelepek hogyan, milyen mechanika alapján nyílnak, mert az engine ilyen konkrét adatokból számol pl. levegő mennyiséget és motorteljesítményt. De a gépek földön való mozgása is teljesen más kategória.
A Clod nagyon szép és nagyon jó, a DCS meg egy tényleges szimuláció. Ettől függetlenül a DCS elvérzik olyan dolgokon, mint a netkód vagy a grafikus motor optimalizálatlansága.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
...
Nem létezik olyan Spit, hogy "october" (IRL sem), a clodban "100 octane" Spit van, és van különbség a 87 oktánostól, erősebb a motor.
Azért néha elképesztő, mekkora idióták kapnak azért pénzt, hogy újságírás címén jól megfikázzák az olyan dolgokat, amiről halvány fingjuk sincs <#fejvakaras>#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.01.07. 06:17:30
www.pumaszallas.hu
Vagy fel sem ismeri vagy ha igen akkor csak a testprogramban van kép, de más program skype vagy FT nem , meg csak kép van hang nincs.
HA meg van hang akkor öngerjedésbe kezd.
win 10 64 bit
saját clipen ledekkel
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2019.01.06. 22:40:23
Si vis pacem, para bellum
Próbáltam webkamerával. Csakhogy mögöttem ablak van, asztal, és nagy a kontraszt, rengeteg a becsillanás.
Facetracknél mire leveszem a thresholdot, addigra a ledeket is alig látja. Mozgásnál is hamar elveszti őket.
Opentrack hasonló. Freetracket be tudtam állítani, de az meg mozgásnál "úsztatja" a ledeket, több pontot lát, és dobálja a mozgást.
Wii-vel még cifrább a helyzet. A saját drivere régi, még XP-s, fel sem ismeri. A W7 bluetooth drivere felismeri, csatlakozni is tud. Azt viszont nem látja a Facetrack, sem a Freetrack. Az Opentrack randomban vagy látja, vagy nem. De amikor látja, akkor is csak úgy, hogy egészen közel kellett raknom a kamerát, akkor meg már nagyok voltak a rálátási és elmozdulási szögek. A Bluesoleil-lal használtam régen, de az a verzió W7 alá már nem is települ fel. Letöltöttem az újat, a Freetrack kiválóan működött vele, de mire beállítottam, lejárt a 2 Mb shareware. Így játékban kipróbálni sem tudtam, illetve sem Facetrackben sem Opentrackben tesztelni. Itt tartok most. Jövő héten jön meg az új gépem, szóval nem vagyok késésben, de nagyon küzdök... 😊))
Még lesz vele egy-két köröm shaolin varázslatokkal, hogy múkodásra bírjam.
TF Clod flight manuals
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2018.12.28. 20:25:40
Garanciális dolgom még nem volt velük, ez az első EVGA kártyám. A hallottak alapján nekik a legjobb az ügyintézésük, ezért is választottam őket. (Amazonról van a kártya és biztosra akartam menni)
www.smart-bus.hu
meg vagy elégedve vele?
Úgy tudom a gariztatás nincs túlbonyolítva náluk, erről van vmi infód?
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.12.28. 13:07:45
GOOBY, pls
www.smart-bus.hu
Csak mert úgy néz ki lesz egy ilyen eladó kártya és nézegetem, jó lenne vmi infó első kézből.
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
Nekiugrok😊)
https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=30223&p=325806&viewfull=1#post325806
www.pumaszallas.hu
Első körben én a pumaszállás.hu -t ajánlanám, ott vannak magyar nyelvű elméleti anyagok fent.
www.pumaszallas.hu - elméleti anyagok
Ezek nagy része a régi IL-2 alá íródott, de az elméleti alapok nem változtak azóta sem, szóval teljesen jól használhatóak.
A "Repüléselmélet" alatt van pár rövid összefoglaló, amit az aerodinamikáról, "mitől repül a repülőgépről" tudni kell. Igyekeztünk közérthetően, egyszerűen leírni, ha bármire részletesebben kíváncsi vagy, akkor kérdezz itt, vagy mondjuk wikipedián is lehet tájékozódni.
A "Műszaki elmélet" menüpontban szerkezettan és műszertanról van szó, szerkezettanban sorra vannak véve a gépre ható erők és a repülőgép részei, mi mire jó és mi miért van a gépen. Műszertan alatt az alapvető repülőműszerek vannak felsorolva, mi hogy működik és pontosan mit mér.
A "Harcászat" alatt a játékosok tapasztalatai vannak leírva, különböző helyzetekben mit érdemes tudni. Ez is nagyon rövid, és olyan nyelvezetet használ, amit reméljük bárki megért. Az itt leírt dolgok tapasztalat alapján íródtak, hogy mi működik és mi nem.
"Navigáció" alapfogalmak alatt a főbb szabályok vannak leírva, de ezt pl kifejezetten csak gyakorlással lehet megtanulni. Egy fontos szabály van, navigálni felszállástól kezdve kell, nem csak akkor előszedni a térképet amikor már nem tudod, hogy hol vagy. Pár navigációs tipp mellett a DR tárcsa van részletezve, ez már erősen haladó szint, az különböző számításokra, szél eltérítés számolására használt eszköz (magyarok is ilyet használtak). Online repülésnél ritkán használjuk, de ha valakit komolyabban érdekelt az akkori navigáció, akkor el lehet vele szórakozni.
"Rádiózás" alatt pár alap fogalom van leírva, de online repülésnél nem is igazán használjuk ezeket. A fónia táblázat, hogy melyik betűt milyen szóval helyettesíted, azt mondjuk érdemes tudni.
"Meteorológia". Ez csak érdekesség, online repüléseknél egyenlőre nem sok haszna van, mondjuk az sosem árt, ha az ember tisztában van azzal, hogy miért és hogy alakulnak ki a felhők, párásodások. De ezt csak akkor olvasd át, ha érdekel.
"Tan és gépkönyvek". Szerintem a leghasznosabb rész, komplett második világháborúban írt tankönyvek vannak fent (magyarul), amik a repülőgép vezetését, bombázók használatát írják le az alapoktól. A nyelvezete néhol kicsit régies, de amiket leír az teljesen jól használható a valóságban is és a szimulátorban is. A magyar tankönyvek közül a lista tetején lévő 4-5 tételt mindenképp ajánlom, hogy olvasd át (nem hosszú egyik sem, de nagyon jól leírják a repülőgépvezetés alapjait).
Legvégül az "oktatófilmek" alatt van néhány angol video belinkelve, eredeti 2. világháborús oktatóanyag a gépek kezeléséről, repülési manőverekről, de a youtube feljődése után ez a kezdeményezés a weblapon elhalt, értelmetlen lenne nekünk videókat listázni, mikor youtube-on fent van rengeteg hasonló. Pár mintát fent hagytunk azért.
Ezen kívül ha van bármi kérdésed, akkor arra szívesen válaszolunk. De egy kicsit konkrétabb kérdés kellene, hogy pontosan mit akarsz tudni.
Üdv
T
www.pumaszallas.hu
Próbáld meg ezzel leszedni csökkentett módban: DDU
Amennyiben ezután is fekete képernyő fogad, akkor dugd át (kikapcsolt állapotban!) a HDMI / DP kábelt másik csatlakozóba a kártyán... ha ez sem segít, akkor meg kell nézni másik gépben, hogy ott működik-e.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Megvettem a Clod-ot és akkor megragadnám az alkalmat egy kis info kérésre.
Tehát semmit nem tudok szóval eléggé az alapoktól kellene kezdenem.
Köszönöm!
Merrikriszmösz
"10- L&S target heading on attack format. - ez valami AA radar funkció lesz, vagy inkább kijelzés. Nem egyértelmű nekem, hogy pontosan mit takar."
Lásd a 8.1.3. pont alatt, bár nem mondom, hogy minden szavát értem... Meg az is kérdés, hogy a valós rendszert milyen mélységig tudják/akarják reprodukálni...
F-18 avionics
esetleg még:
NATOPS F-18 A/B/C/D manual
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2018.12.19. 23:10:21
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Ryzen7 1700X, vagy Ryzen5 2600X? Mindkettőnek vannak előnyei.
Nekem ez ami kissé zavar benne, amúgy tényleg jó progi, de nem érzem , magam megnyugtatva vele, hogy innentől majd legalább látom, hogy ha valami nincs rendben a winyóval és tennem kell valamit ellene, hogy ne vesszen el adatom.
www.smart-bus.hu
@repvez. Én vettem egy winyót, rátettük a windowst gyerek gépén, egy nap után a gép nem látta, hogy benne lenne az a winyó. Újrapróba, akkor elindult, de a windows kékhalálozott. Utána megint jó volt, majd elkezdte ezt a szarakodást, hogy bekapcsoláskor vagy látja vagy nem. Két nap után visszavittem a boltba, ott rádugták a Sentinelre, ami kiadta, hogy valami 15000 kapcsolódási hibát szedett össze ennyi idő alatt. Kiolvassa azt a S.M.A.R.T. diagnosztikát, amit a winyó maga tárol. Mondta a gyerek, hogy higgyük el, a winyónak nincs baja, kicseréli ha kérjük, de jobban járunk ha egy SATA kábelt viszünk el, mert azzal lesz a gond. És igaza lett. Azóta semmi gond a winyóval.
A sentinel sem lát a jövőbe ("mennyi ideje van hátra" azt én sem nézem), de igenis jelzi ha szektorhibák keletkeznek a winyón, jelzi ha csatlakozási gondok vannak, jelzi ha túlmelegedik (nyáron hasznos). Sokkal több haszna van, mint nem használni semmit. Nekem volt, hogy két winyóm két hét különbséggel ment tönkre, vitte magával 5-10 év gyűjtögetéseit, ami akkor is qrva nagy szívás, ha a fontos solgok persze le vannak mentve máshova is. Hasonlót a jövőben inkább passzolnám, és az ilyen monitoringra teljesen jó a Sentinel.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.12.18. 03:05:11
www.pumaszallas.hu
A Sentinelt én is használtam, de nem tudok megbízni egy olyan pogiban ami azt mondja egy vinyóról, hogy 9%os kondíciója van és 100%os teljesítménye ,meg, hogy 9 napja van hátra a vinyonak, és ennek már 4 éve. azóta változatlan minden adat. Míg a másik meg 100%os értéknél minden előzetes jel nélkül megdöglik.
Érdemes lenne megnézned a HD Sentinellel, az ki tudja olvasni a lemez eltárolt diagnózisait, ha rengetegszeg megszakadt a kapcsolat, az SATA kábelre utalhat.
Ha a winyó döglődik, szektorhibák vannak benne, azt is külön jelzi. Nagyon jó progi egyébként, nekem bootoláskor is indul, és nézem, hogy minden winyóval minden rendben.
www.pumaszallas.hu
Volt egy régebbi vinyóm, ami azt csinálta, hogy időnként "eltűnt" a rendszerből, még a win lemezkezelője sem látta, csak újraindításkor jött elő újra. Volt, hogy egész este rendesen működött, volt, hogy 10 perc után leakadt. Gondoltam régi a vinyó, kezdi megadni magát.
Viszont tegnap ugyanezt csinálta a vadiúj SSD-vel is! A Blitz letöltése/telepítése egy rémálom volt, döcögő letöltéssel, 5-25 percenként leakadó vinyóval. Másnap kíváncsiságból átdugtam Sata#5 portról Sata#2-re, és érdekes módon azonnal megjavult.
(A régebbi ugyanilyen hibát mutató vinyó Sata#4-es porton van) Látott már valaki hasonlót? Ötlet?
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2018.12.15. 17:31:12
GOOBY, pls