Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
Van egy sci-fi elmélet mely szerint minden olyan életforma, ami képes lehetne ûrutazásra, hasonló az emberhez. Nem azt mondom, hogy humanoid, de ugyanazok a dolgok vezérelhetik. Kíváncsiság, félelem, harag, stb. Ha már ilyen motivációk alapján az ember is kitalálta elméletben az álcázót, akkor egy nálunk sokkal fejlettebb civilizáció is simán kitalálhatta, és gyakorlatba is ültethette. Itt járhattak, csak nem tudunk róla, vagy nem jártak itt, ki tudja. Schrödinger macskája.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
nem azt mondom hogy igaz-e vagy sem a videó (bár szerintem fake), hanem azt, hogy akár meg is lehetne csinálni, nem túl nagy idevágó tudással.
amúgy hiszek abban, hogy van élet rajtunk kívül is, csak azt nem, hogy a környékünkön lenne, legalábbis látogatnának minket ûrhajókkal.

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Amugy ha jol emlexem ebbol a vdeobol van par tobb szogbol is folvettek.

the world is mine

Magnificat
Batman Arkham City trailer
elég jól kinézõ trailer... amikor kisebb felbontásban láttam, akkor néha el-elbizonytalanodtam, hogy ez nem cgi... de szerencsére azért "jó volt a szemem", és pár sec után leesett (a sokkolásig még nem!)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
ne haragudj imp, de ebben nekem is azon az állásponton kell hogy legyek, hogy ezt márpedig nem bonyolult megcsinálni. a villanásig semmi sincs, sima camera match egy szar felvételrõl ugyanúgy mehet (és igen, csináltam már ilyet). a villanásnál meg nagyon azt sem látom, hogy bármit is megvilágítana külön. persze full hd-ban nappal, realisztikusan kinézõ ufóvak sokkal nehezebb lenne, de a videó, amit látunk még 640x480-at se elérõ, zajos esti felvétel, amin egy világos, kivehetetlen alakú valami mozog...

az pedig, hogy felkapják-e a videót, vagy sem, marhára nem a minõségtõl függ, hanem a körülményektõl. ez olyan, hogy ha csinálok egy videót, ami totál biztosan látszik, hogy fake, a laikusok ugyanúgy bevehetik. a nézettség meg nem minden, a youtube-on totál idióta baromságoknak is néha összejön a 100k nézettség, míg komoly dolgoknak sem a 10k...

Én részemrõl azzal zárnám a témát, hogy csinálja meg mindenki, aki úgy gondolja hogy könnyû (hiszen akkor gyorsan össze lehet dobni nem?), tegye fel valahova aztán, ha látom hogy bekerül vmi híradóba vagy legalább 5000 fölé megy a látogatottsága akkor megemelem a kalapom, addig kár szót is pazarolni rá.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

rooney8
ezt láttátok már? 😄 nem tudom már ki csinálta, de tudta h ide is felkerült? 😊
link

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

berlinboy6329
Mert ez szerinted "real CG"?

Egy buzi fénygömb az egész,rátrackeled a videóra oszt szevasz.EGy fénygömb meg nem csillan meg nem tükrözõdik rajta semmi...A házak meg kurvamessze vannak,h lehessen rajtuk akármilyen tükrüzõdést látni v becsillanást.A többi meg csak glow meg motion blur,meg a piros geynók az égen.

Nem tom miért kell túlkomplikálni egy béna videót...Ki a picsa és mi a picsáért akarna húdereálul megcsinálni egy fake ufós videót?És a legtöbön amõgy se lehet észrevenni h miaz....CSak nagy fénygömb...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Hát nem azért, de amíg nincs valakinek komoly produkciós kompozitálós háttere az ne dobálózzon szerintem olyannal, "hogy könnyû megcsinálni". Egyáltalán nem könnyû megcsinálni ha real CG-rõl van szó. Ha hozzáértõk vizsgálják frame-rõl frame-re elég nagy esetben lebukik az ember. Értem ez alatt, elég egy becsillanás egy rossz reflekció a képen egyetlen frame erejéig és már ki is derül hogy valami fake. (Pláne ilyen esetnél nagyon sokan kockánként néznék meg)
Ha ennyire egyszerû lenne, akkor van annyi idióta ember, hogy ezzel szórakozna.....egyébként ez már nekem is eszembe jutott és próbálkoztam is vele sikertelenül. Szimplán nem tudtam megcsinálni totálisan tökéletesre hogy egyáltalán ne lehessen észrevenni, hogy valami nem stimmel. Ha meg az ember elkezdi rontani a minõséget, akkor meg alig fog valami látszódni és onnantól kezdve bármi lehet a tárgy és mindenki megmagyarázza, hogy az nem UFÓ.

Tény, hogy ma már meg lehet ilyet csinálni, de sok meló van egy ilyennel, hogy perfect legyen.

Wearwolfff
Letettem egy Nurbs gömböt, amire raktam egy surface shadert, felhõs panoráma textúrával. A surface shaderben a hardvare texture résznél nem jelenik meg semmi. Nem tudom átrakni a texture channelt outcolorra. Így olyan elmosottak a felhõim, pedig a filefiltert levettem 0.1-re.

Van valakinek valami ötlete, hogyan tudnék éles felhõket varázsolni?
Ami textúra rajta van. 3648*1368*96dpi jpg
Ennél nagyobbat nemigen szeretnék rátenni a gyenge masina miatt.

Jó, oké, értem.
Azért poénból csinálhatnátok egy hasonlót.Nagy sikere lenne.Ufó Budpest felett címmel... 😊
Garantált a többszáz ezres nézettség....Lehet még a fókuszba is bekerülne...😊

Wearwolfff
Mert mi a francért tömjék tele ilyen idézõjelbe tett pofonegyszerû 'dedós' dolgokkal? Ha már egy modellezett 3d környezetbe teszed bele, amire én is utaltam, az megint más.

Hát, ha ez tényleg ilyen egyszerû akkor miért nincs tele a jutyúb hasonlókkal?

berlinboy6329
LEgegyszerúbben After effectsben..CSinálsz egy adjustment layert kimaszkolod hol világítsa meg a cuccot,feathereled a maszkot add-ra teszed a blending modeot és teszel rá egy glow effectet,amiben beállítod,h mennyire világítson,majd keyframeled a glow erõsséget és beállítod a szinét ha kell..Semmi bonyolult nincs benne..Ilyen egyszerû dolgokat, amiben 3D sincs miért kéne 3D-s progival megoldani?Ez csak egy sima glow effect.Akármelyik videószerkesztõ megcsinálja.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

ez akár jó is lenne alapnak

mondjuk itt a parlament túl közel van, viszont a vár fölé pont ideális lenne

Ha ez "csak" ennyi, tudnál csinálni ilyet mondjuk budapesti látképpel?Pl. a parlament fölött?
Kiváncsi lennék rá, hogy tényleg meglehet-e ezt ilyen hatásosan csinálni.
Kicsit szkeptikus vagyok e tekintetben.
Megemelíteném, hogy kicsit sem értek sem a maya-hoz sem más hasonló progihoz...

Persze más is megcsinálhatja, ha késztetést érez rá...😊
Egyébként ezt leadták az
ATV híradójában

Nagy show lenne az tuti...
Valaki csinálja meg légysziiii.....:-D

Wearwolfff
Legegyszerûbben mayában

Leteszel egy gömböt(vagy oválist, amit akarsz) fehér lambert bevonattal. Kicsit megnöveled az incandescent értéket. Adsz neki egy kis halványsárga glow effectet. Aztán mikor oda jutsz, hogy villanna megnöveled a glowot. Jobb eredményért teszel a gömb belsejébe egy pontlámpát fehér fénnyel, és mikor jön a villanás megnöveled a fényerõt.

Hi!

A profiktól kérdezném, tudtok-e csinálni?:

ilyet

Fõleg arra gondolok, amikor villan kettõt és bevilágítja az alatta fekvõ épületeket.

Nagy meló van fõleg deadline elõtt, de hidd el a pihenésre is bõven hagynak idõt, mert a nyugatiak már tudják hogy egy pihent lelkileg kiegyensúlyozott ember sokkal jobban teljesít mint egy agyonterhelt.

Peetmaya
marha jó, fasza lehet ilyen környezetben dolgozni. a videon nyilván nem mutatják meg, hogy mekkora hajcsármeló mehet ott, úgyhogy hiába a fun, sztem ott vért izzad mindenki😄

axis video visszafele nagyon jó. kicsit olyanok az animációk, mintha ingame karakterek lennének, de az ötlet nagyon jó.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
nem ide tartozik, de a szakdogámnak szerintem fogok valami androidos felhangot adni, (meg úgyis el kellene benne kicsit mélyülnöm, és mostanában sajna nem volt rá idõm), úgyhogy újra elõvettem az android programozást, és ismét tesztelgettem kicsit magam. Ez lett az eredménye:

lényeg, hogy a három csúszkán lehet állítani a színt, a gomb lenyomására a fejléc háttérszíne megváltozik, illetve lent a két szürke panelben külön-külön touch érzékelés megy (mivel single touch-os a telóm, így egyszerre csak egy esetén, de a kettõnek külön koordináta rendszere van 😄)
Persze maga a kód nem bonyolult, lévén még csak most kezdtem, inkább csak a UI elhelyezése volt kicsit problémásabb... pár eseménykezelõ, pár lekérdezés és kész...

Magnificat
Epic 😊

bár annak a rejtett szobának a bejárata (eddig) egy nagy, amcsi stílusú lékkondícionáló rács volt (persze ahogy szokott lenni, volt vagy100x100 centis 😄)

mindenesetre én azért félek, hogy inkább csak a fun menne általam, nem a munka 😊

berlinboy6329
Minden animációs/játékfejlesztõ studiónak ilyen jól megy?Gecinagy termek,büfé,konditermek,moziterem....Akármelyik stúdiót néztem meg eddig,mind ilyen volt.😮

Ha meg nem ismertetek volna
pixar studio
Wearwolfff
Hát nekem ez az ign videó nem jön be. Beütöm az évszámot, aztán nem történik semmi. Hiába nyomok entert vagy submitra semmi sem történik.

Megnéztem a youtube linket. Azt meg tudtam nézni, de...
Emlékeztet egy kétrészes könyvre amit régebben olvastam. Az író megírta a múltat (elsõ rész) majd a jelen történetet (második rész). Aztán vagy a kiadó vagy az író nemtom, összekeverte a kettõt. Egy fejezet ebbõk, egy fejezet abból. Gondolom, mert így két fél történetet kapsz, és meg kell vedd mindkét könyvet. Miután semmi kapcsolat nem volt köztük, vagy hogy csak visszaemlékezés lett volna, egy idõ után meguntam és elõször minden második fejezetet olvastam el, majd minden elsõt, és a történet folyamatos volt.

Az meg halálom a filmekben, mikor hátrafelé megy a film. Az még elmegy, hogy pár másodperces hatásként gyorsan visszatekerik, és valamit megmutatnak, ami eddig rejtve volt, de hogy az egész ilyen legyen... Bár tény, hogy így emlékezni fognak rá, mint én arra a pocsék megoldású könyvre.

Ebbõl a szemszögbõl nekem sokkal jobban tetszik ez a verzió. Itt a cselekmény folyamatos
Bocs, ha ez ugyanaz, de én nem tudtam megnézni a másikat.:
http://www.youtube.com/watch?v=w-U0g8GNzkA

Magnificat
jobban bejön az eredeti, visszafele játszott verzió 😊 amúgy jó munka, bár az arcok általánosságban nem jönnek be. azért a kislány, meg néha az apa jól néz ki 😊

Egy másik verzió...itt fordítva vannak a visszafele lejátszott jelenetek 😊 Ez az eredeti és sztem jobb is, mert a végén van a csattanó 😊
Dead Island

Magnificat

Magnificat
Peet kérdezte, hogy tudok-e valamit a vray-es SSS shaderrõl, mert ugye kettõnk közül én használtam többet a vray-t. mondtam hogy semmi, de megnézem, van-e valami elõre gyártott shader a pakkomban. láttam kettõt, de egy harmadikat kézzel is csináltam. Hogy jobban látszódjon, hogy milyen a shader, kerestem neten egy jobb fejmodellt, és ennyi 😊

Ez lett belõle:
link

Elkeszulet egy ujabb munkaja az axis animation-nak.
axis animation - dead island

mataharii
Animálni is fogod? Vagy mi a cél vele?

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

Magnificat
az külön textúrában megvan...

mataharii
Szerintem az ötös fasza, de mondtam ennek a baromállatnak, hogy ne borotválja le a szempilláit, nem áll jól neki😊

mataharii
Hogy kezdõ vagy, nem baj, én is az vavgyok, de mayához egyvalami nagyon kell, és az az idõ. Ha az nincs, akkor se modellezni nem fogsz megtanulni, renderelni pláne. A tutorial nekem nagyon bejött, de biztos más másképpen gyakorol. Tapasztalat útján lehet, ja, ha tudod, melyik menüben melyik beállítás melyik attribútuma melyik izécskének a hatványozott ráhatásának a szomszédos elemével lesz egyenértékû, ha azt a csúszkát ott a jobb oldallal szemben lévõ harmadik dimenzió channelboxában feltolod, ennek eredményeképpen pedig kapsz egy boxot, amit ha kipipálsz, minden sárgán villogni kezd. Na, nekem kb ennyire jött be a tapasztalat, úgyhogy maradok a tutorialnál, ahol végigvezetnek egy projekten😊

mataharii
Én is most sasolom a tutorialt, de a korábbi fotonszámolgatós mental ray projektemhez képest elég pöpecnek tûnik, fõleg, hogy beállíthatsz konkrét fényforrás attribútumokat konkrét gyártóktól. Na és a fényerõt is egyszerûbb kiszámolni, a scale használata tilos😊

Magnificat
ennél erõs lett a bump, meg a fényre reagálás is túl selymes...

az elõzõ változatok jobban bejöttek:
http://magnificat.uw.hu/lightingtest/head4.jpg
http://magnificat.uw.hu/lightingtest/head5.jpg

Magnificat
most Minimálisan beletúrtam a skin shaderbe (annak se nevezném, 1 fast SSS shader csak, szín, bump és spec textúrából vezérelve, de semmi bonyolult.). A modell, textúrák nem sajátok, egy scannelt fej netrõl...
Direkt mutatom ilyen szögbõl, a fényes oldala nem a legjobb (sõt), a light cache miatt pedig a zaj is ugrál a sötétben, de ahhoz képest, hogy 2-3 órával ezelõttig még nem csináltam soha bõrt, nem is rossz...

Magnificat

ezt anno kb fél óra vray tanulás után hoztam össze iszonyat alacsony beállítási értékek mellett...

Magnificat
a város-dátumos fénybeállítás inkább csak parasztvakító feature, mintsem komolyan hasznos dolog 😊 az idõjárástól túl sok függ így is, tehát nem érsz vele olyan nagyon sokat.

Wearwolfff
Nekem fent van, de nem igen használom. Az tetszik benne, hogy alapból jól belövi magának az árnyékot. Az is zseniális, hogy városra, dátumra, másodpercre beállíthatod a napot. Ha a color korrekciót beállítod, akkor már szinte fotoreál. Ezzel csak egy baj van. Nem szeretem a fotoreált, akkor már inkább fényképezek, és nekem hosszabb ideig tart a render, mint a Mentalray Sun/Sky.

Jelen pillanatban maradok a MentalRay-nél. Meg már kezdem ezt egyre jobban kiismerni.

Magnificat
én vray-t használok

nekem csak pro van: kevésbé kell értenem a renderhez, a vray elég sok dolgot elintéz kevés paraméterrel is. persze egy alap metodikát érdemes begyakorolni, de engem meggyõzött... pláne, hogy az újban van RT (realtime) szerûség az IPR-en át (nem olyan jó mint a Max Vray RT, de azért fasza). Szóval én csak abban renderelek már vagy fél-egy éve... Az MR talán memória-barátabb, illetve bizonyos körülmények közt valszeg gyorsabb is, de vray alatt könnyebben tudok jobban kinézõ rendereket csinálni a meglévõ, hiányos rendertudásommal is.

ibor90
ki használ vray-t mayaban?
és most egy pár napja felraktam meg tutort nézek hozzá és eddig elég meggyõzõ a videók alapján
ti mit tapasztaltatok? mental ray-el összehasonlítva mik a prok és kontrák?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Én nem hogy kezdõ vagyok, még az sem, navigálni tudok a programban max 😊 De más programokkal a tapasztalatom az, hogy:
1: nagyon akarni kell, fõleg ezt a 3D-t, mert az eleje szerintem unalmas és vonatott, még megtanulod az alapokat, bár ez attól függ hogy hogy teszed
2: véleményem szerint ha nem tudsz megfizetni egy rendes tanfolyamot, akkor nincs sok értelme ilyen videókra, vagy sok könyvre költeni. Ilyen kezdõ szintre gondolok!
Nekem is megvan ez a könyv, már 1 éve, de 0 idõm van ilyesmivel foglalkozni, így nem sokat tanultam belõle. Egyébként szerintem jó a könyv, bárhogy is vágj az ember az angolt, mégis csak vannak olyan dolgok amiket úgy jobb magyarul hallani, jobban megragad

Összefoglalva: szerintem egy immi, mesharray stb. tanfolyam jó dolog, csak piszok drága, ha nincs rá pénz, akkor a tapasztalat útján. Tutorok nézegetése, és csinálni kell. Ez persze hiányosságokat fog eredményezni, de ha nincs rá szükség, akkor mindegy is <#vigyor4>

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

mataharii
A tanulás verziófüggetlen...szerintem😊

mataharii
Nem tudom, én annak idején megvettem a maya könyvet, nem mentem vele semmire, összevissza ugorgatott témákban, és egyik sem volt valami hú de kimerítõ. Én a tutorialokra esküszöm, legalábbis azon a szinten, ahol én vagyok, segítenek.

Most lehet en csinalok oriasi 'forblemat', de hogy lehet extrudalni szabalyosan ferde feluletet? Az a gond, h extrudnal, ha ha a scale-t szeretnem egyik oldalra, az egesz megferdul, es nem marad szabalyos offset-szeru alakja. Mi lehet a gond? A feluletet nurbsbol konvertaltam poliba, de gondolom ez nem szamit, mert mar poli.
Fél évvel ezelõtt vettem meg én is, tudom ajánlani , nagyon részletes.
Garou
Szerintem vedd meg a nemreg kiadott uj Maya konyvet. Az magyarul is van, es az egesz programot atveszi.

Ez itten e

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
természetesen alkalmas, amúgy minden maya help menüjében van egy olyan, hogy find menü... amit keresel, oda beírod, és megmondja, hol van...

<#eljen>