32214
Maya
  • Magnificat
    http://www.ipisoft.com/index.php
  • kenyeresdaniel
    foglalkoztam kicsit riggel animálással ,de így látatlanban nem tudok hozzászólni.
    Ha gondolod rakd fel valahová és akkor meg tudom(tudjuk) nézni.
  • kenyeresdaniel
    Az a bajom hogy maya mentes volt ez a rendszer ,és felraktam a 2012 trialt.
    De a 2012 Bonus Tools t nem tudtam letőlteni ,letőltöttem most a 2011 BT-t. Installáltam.
    De azzal semmit nem csinál a Maya2012:S
    Nem mintha nagy szükségem volna rá :) de azért megsasolnám miket tud :S

• Philippos
    Sziasztok,

nem tudom hányan foglalkoztok animálással/riggeléssel de egy kis problémába ütköztem. Most jutottam el oda, hogy a props animációt tanulgatom. A problémám az, hogy az adott tárgyat (kétkezes kardot) hozzáriggelem a karakterhez. ( a kard a parent, a kéz a child). Viszont amikor kulcsolni szeretném, akkor a kard abszolút figyelmen kívül hagyja, hogy be van kapcsolva az autokey. Hiába adtam hozzá a fegyvert a character set-hez, úgy sem működik. Megnéztem már több tutorialt is, azokat is végigcsináltam, de azok csak a riggelést mutatják be. Nem nagyon tudom, hogy mit szúrok el...
  • Magnificat
    jó, hát akkor úgy nézzük, mint amibe pár óra ment bele :)
  • Midas
    hat nem molyoltam vele egy honapot mint a repcsis videoval de par orat bele kelett olni azert :)
  • Magnificat
    nem rossz, bár nem tűnik túl komplexnek (mármint munkaügyileg)
  • Midas
    misty island
    setup vue render maya mental ray postwork photoshop

• Magnificat
    nekem a 2011 mellett van 2012, és biza nem szeretik egymást...
    amennyire néztem és utánaolvastam, az a gond, hogy a 2012 bizonyos elérési útjait a 2011-ből lesi, mármint azt használja, amit a 2011 is (valszeg regeditből vagy windows environment variables-ből), és emiatt vannak a bugok... ezért nem jön feltétlen elő, ha csak 2012-es maya van fenn...
  • Peetmaya
    furcsa lenne azért ha attól bugzana a 2012 hogy fenn van mellette a 2011
    nekem a 2011 mellett a 2009 is fenn van és abszolút nincs gondjuk egymással...
  • Garou
    kenyeresdaniel:

Mi uninstallaltuk a Maya 2011-et, utana install 2012, es minden ugyanugy a helyen volt, meg is kerdezi, hogy jok-e a regi beallitasok a telepites alatt.

Egyelore kedvenc bugom, hogy a Split poly tool neha lathatatlan lesz. Mas visszatero hiba viszont egyelore nincs, sot a "Toggle Selected Faces Display" a Bonus Tools-ban most mar nem okoz osszeomlast, ha nekiallok trukkozgetni vele.
  • Peetmaya
    nem kellett hozzá éles szem. a bemutató videoban még mondja is, hogy az rt engine-t most átállítja cpu-ra, és amikor állítja, akkor látszik, hogy opencl a másik lehetőség.
  • Wearwolfff
    Jó éles szemetek van, ha ezt kiszúrtátok, halljátok-e. :)
  • Magnificat
    csak tudja majd a mi karink is :)
  • Peetmaya
    igen, többek között ezért linkeltem be:)
    ez elég erősen odacsap a mr-nek szerintem:D
  • Magnificat
    az másnak is feltűnt a v-ray videóban (az elsőben), hogy amikor lenyitja, hogy with cpu or gpu, ott openCL van? :D :D :D :D
  • Magnificat
    hát én sem foglalkoztam a megjelenése óta a 2012-vel, mivel most még ugye szakdoga, meg hát mostanában eleve nincs sok időm grafikázni, csak muszájból... de amit eddig szívtam vele, bebizonyította, hogy még perpill én is hanyagolom...

a vray 2.0-t már ideje volt lassan kihozniuk, mivel már régóta tartoznak vele... mindjárt át is lesem az oldalukat...
  • Peetmaya
    Vray 2.0 for Maya

amúgy én nem használom a 2012-t, mert egy bugparádé az egész.
    Mag, ma előjött nekem is a renderview probléma, de továbbmegyek, bekapcsolom a vp2-t és szétfagy az egész, illetve már a batchrendertől is elszáll, tehát konkrétan nem tudok renderelni.
    meg még csak puppet shaderek sincsenek hozzája, úgyhogy...
  • Magnificat
    még nincs szerintem, bár nem is kerestem eddig :)
  • kenyeresdaniel
    hali
    egyszerűen nem találom a maya2012 bonus tools-t :P
    lehet h még nem lehet letölteni , nem tudom
    valaki használja már ?
  • bnd42
    Köszönöm!

valószínűleg azért tűnik úgy hogy egy frame alatt lenullázódik a sebesség mert az sokszor anim hosszabbra van csinálva de csak egy részét renderelem le, pl az utolsó "city" videónál 200 kocka lett, de 500 frame a teljes...ez a 200 is 33óra render volt és már nagyon szerettem volna látni :)

Odafigyelek erre ezentúl, köszi...
  • Garou
    Udv!

Nekem tetszenek a dolgaid, vannak koztuk nagyon otletesek is. A bevilagitas is a legtobbnel bejon. De azt muszaj vagyok megjegyezni, hogy ha mar egyszer tok jo camera mozgasokat csinalsz, akkor please, ne ugy allitsd le a svenket, hogy egy frame alatt lenullazod a sebesseget, mert az ugy szerintem nem jo! De egyebkent kiraly, hajra, csak igy tovabb!
  • bnd42
    Sziasztok,

2-3 éve tanulgatom a mayát, sajnos senki nincs körülöttem akivel megosztatnám a próbálkozásaimat és tetszik ez a fórum, gondoltam beszállok :)

ide töltögetek fel rendereket: http://www.youtube.com/plastwerk

üdv

Andris
  • Magnificat
    nem, a kávén délután túl voltam (bár még gyanítom iszok majd egyet estére :D)
    a chillis bab meg most fő (nem én csinálom, csak kuktáskodom...)
  • Garou
    Chillis bab tejeskávéval? Az igen... utána még küldj be egy banánturmixot finoman meghintve erőspistával, és fojtásnak egy búzasört! Ha már lúd...
  • Magnificat
    sajna én is, adhatom vissza holnap a másik 22-est :(...

a kakaó pedig kávés lesz (mármint nagy bögre tej, bele kakaó és 1-2 kanál instant kávé). most meg chillis bab készül :)
  • Garou
    Haboskakajó mellett ott van a fogkefe is, nagyon helyes!
  • Peetmaya
    már majdnem irigy vagyok:D
  • aqa
    Megy már nekem is, itt volt a hiba.:)
  • Magnificat
    nálam kattra simán megy minthárom kép...
  • aqa
    Csak én nem birom megnyitni?:/ Kíváncsi lettem volna.
  • Magnificat
    noha csak ideiglenes a helyzet, de fuck yeah!
    Yeah 1
    Yeah 2
    Yeah 3
  • Garou
    Nagyon jo, hogy ezt igy bemutattad nekunk, en sem ismertem ezelott. Koszonjuk!
  • Peetmaya
    igazad van, mert az általad mutatott módszer nem csak betűkre használható, hanem akármire:)

azt hiszem minden fórumozó nevében mondhatom, hogy még ilyet!:D
  • SpotLamp
    Jól tudod ott is megvan. Csak gondoltam megközelítem a dolgot másfelől és megmutatom hogy működik a dolog sima görbékkel utólag beállítgatva :)
  • Magnificat
    az ottaniakból nem sikerült kicsikarnom ilyen polyt, pedig próbálgattam őket...
  • Peetmaya
    én úgy tudom, hogy a create->text optionsba ha belépsz, ott konkrétan ezek a beállítások megtalálhatóak, szal kvázi a bevel plusz be van építve oda is.
  • Magnificat
    köszönjük, maya-zok már vagy 5-6 éve, de ez még nekem is új volt :) bár igazán én megoldottam eddig máshogy, de ez így hatékonyabbnak tűnik :)
  • aqa
    Óóóó, ez igen jó. Már át is nézegettem, köszi!
  • SpotLamp
    Sziasztok!

Egy korábban tett ígéretemhez híven készítettem egy kis tutorialt a Bevel Plus-ról. Ezzel könnyedén konvertálhatsz át görbéket modellekké. Jól jöhet ha logokat akarsz 3D-zni.

itt megnézhető