Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Egy dummie-nak is joga van fejlődni!
Szerintem. A kép világításának 90%át a jelenlegi munkámban a direkt lámpák adják, és csak a maradék fill-t adja a GI. Azokra a részekre, amiket lámpával már baromira nehéz vagy lehetetlen bederíteni. Aztán lehet, hogy hülyeséget beszélek... archviz-t sose csináltam komolyabb szinten.
Ha nem Batch renderrel renderelsz, akkor igencsak meg tudja akasztani a rendszert. Nekem szerencsére a firefox még megy mellette, de christv-rõl, már álmodni sem merhetek.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Nem ertem vue alatt siman konnyu kismillio geprol is renderelni de backbrunert sosem tudtam elinditani.
the world is mine
Ahogy most olvastam itt az utolsó pár hozzászólást, látom nem csak nekem van ilyen gondom. Kezdõ mayás vagyok, elõtte maxban próbálkoztam. Viszont a renderelés ott sem volt épp a szívszerelmem. Egy tutor alapján csináltam egy pár bútorból álló képet (két fotel, asztal, szõnyeg), amit mental ray-ben szeretnék renderelni, meg a tutorban is így volt. Fényforrásnak két area light-ot tettem be. Mindent beállítok ahogy a leírásban volt, viszont valami irtózatosan sok idõbe telik lerenderelni, nem is vártam eddig meg. A leírásban az illetõnek kb. 7 perc alatt megvolt, nem is olyan kis felbontáson, nekem ez final gather nélkül 640x480-ban sikerül kb. A konfigum olyan mint amit Matahari leírt, gondolom neki is akkor i3 van szolgálatban. Kérdés, én rontottam el mégis valahol valamit, vagy ez ilyen idõt vesz igénybe? A másik meg, hogy nálam egy 100%-on pörgeti a masinát, szinte már a windows akad. És már a maya sem reagál semmire. Ez normális? Csak hogy el tudjam helyezni magamban mégis mi vár még rám a tanulás útján...😄
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
Az én gépemen zokszó nélkül elindul, csak a másikon nem. Érthetetlen.
Ezt a beállítást miért nem menti el ?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Amugy szerintem mentsd el a GI mapot is! 😊
Csak aztan ha elmozgatod a kamerat az fg-t ujra kell szamoltatni (GI-t nyilvan nem).
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
ha úgy érzed megéri, és nem sok renderidõ, akkor lõjj nyugodtan több fotont, én alapvetõen kevesebbel szoktam, hogy gyorsabb legyen. Az FG beállítások fontosabbak minõség szempontjából de igazából nem hanyagolható el egyik sem.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Machina? Nem nevezném annak mayához, de 2 mag, 3ghz, 4 giga ram, és win7 32. Sajna. Szóval renderidõ ennek megfelelõen elég magas, fill 1024 ben kb 10 perc volt a batch render a light és occlusion layerekkel együtt. Nem döngetek eget vele, azért is kell nagyon iodafigyelnem, mikor renderelek és mit. modellezéshez elég még magas poly esetén is, egyelõre ez van, de egy i5 proci jólesne😊
padló szép, mehet neki a bump és specular map.
Az AO max distance értékét úgy 30%-kal megnövelném, és még egy picit visszavennék az erejébõl.
A kompozíció már jobb, mint az elõzõnél. Én többet mutatnék a jobb oldalon a piros székbõl, picit balra és le vinném a kamerát.
A függöny alja jöhetne lejjebb szerintem, és rámennék a soft selectionnel, picit megtörni az egyenletességét. csak kijelölsz egyesével pár vertexet nagy falloffal és elmozgatgatod pár pontját ide oda, lejjebb húzogatod, a gravitáció hatását szimbolizálva. nem kell extrém módosításra gondolni, de az ilyen apróságok tudják igazán eladni a képet.
mennyi a renderidõd most? milyen machina?
a foton mennyiség a GI minõségét befolyásolja, a fényerõt a GI multiplier a render globalsban, vagy a photon energy a lámpánál. Amúgy nemtudom használsz-e, de én azt szoktam, hogy GI+FG, elég szép eredményt tud hozni. Vagy érdemes lenne még kipróbálnod az irradiance map-ot. Az picit lassabb, de szebb, mint a GI+FG kombó. Illetve ajánlom figyelmedbe a vrayt, ha van rá lehetõséged, én most kezdtem el barátkozni vele, és nagyon tetszik a raytracere. Image samping és AA valahogy MR-nek jobb eredményt ad, de a vray fényei lenyûgözõek. A vrayMat is elég jónak tûnik.
http://img651.imageshack.us/img651/2792/daylightroom216bit.jpg
16 óra picit sok...
http://img21.imageshack.us/img21/2530/pelda.jpg
ezt masold be. Bakker...

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Lehet, hogy Light Attributes-nel a Decay rate, esetleg a Caustic and Global Illumination-nal az Exponent nem ugy van, mint a tutorban?
De megjon majd Peet talan, aztan segit neked. Meg elzavar minket AOC-ot gyakorolni, ahelyett, hogy itt a fotonokkal szorakozunk. 😊
the world is mine
Köszi elõre is
a linken 3 txt van, amikben benne vannak a darabok rapid címei... nekem a kezdo_part1.rar gond nélkül elindult
Megpróbáltam letölteni a faq-ban szereplõ videót, de nem engedte a rapid oldal. Esetleg valahol más helyen fel lelhetõ az anyag?
Belemehetünk filozofikus mélységekbe, de szerintem mindenkinek igaza lenne és egyben senkinek se... 😊
A zenérõl még annyit, h én se vagyok fanatikus rap hallgató... a jó és minõségi zenéz szeretem, ami mûfajtól teljesen független... és, hogy mi a minõségi zene nálam az szubjektív.
Részegre ivás alatt nem tudom mire gondolsz... 😊 de én szeretek a régi barátokkal leülni, kiengedni a gõzt és elszürcsölni reggelig jó pár fél finom házi-pálinkát 😊
De tényleg térjünk vissza Mayához... Mert aki most idelátogatna igen meglepõdne, hogy mikrõl van szó 😊)
Szép Napot!