32214
Maya
-
http://www.ipisoft.com/index.php -
kenyeresdaniel #29930 foglalkoztam kicsit riggel animálással ,de így látatlanban nem tudok hozzászólni.
Ha gondolod rakd fel valahová és akkor meg tudom(tudjuk) nézni. -
kenyeresdaniel #29929 Az a bajom hogy maya mentes volt ez a rendszer ,és felraktam a 2012 trialt.
De a 2012 Bonus Tools t nem tudtam letőlteni ,letőltöttem most a 2011 BT-t. Installáltam.
De azzal semmit nem csinál a Maya2012:S
Nem mintha nagy szükségem volna rá :) de azért megsasolnám miket tud :S
-
Philippos #29928 Sziasztok,
nem tudom hányan foglalkoztok animálással/riggeléssel de egy kis problémába ütköztem. Most jutottam el oda, hogy a props animációt tanulgatom. A problémám az, hogy az adott tárgyat (kétkezes kardot) hozzáriggelem a karakterhez. ( a kard a parent, a kéz a child). Viszont amikor kulcsolni szeretném, akkor a kard abszolút figyelmen kívül hagyja, hogy be van kapcsolva az autokey. Hiába adtam hozzá a fegyvert a character set-hez, úgy sem működik. Megnéztem már több tutorialt is, azokat is végigcsináltam, de azok csak a riggelést mutatják be. Nem nagyon tudom, hogy mit szúrok el... -
jó, hát akkor úgy nézzük, mint amibe pár óra ment bele :)
-
Midas #29926 hat nem molyoltam vele egy honapot mint a repcsis videoval de par orat bele kelett olni azert :) -
nem rossz, bár nem tűnik túl komplexnek (mármint munkaügyileg) -
Midas #29924 misty island
setup vue render maya mental ray postwork photoshop
-
nekem a 2011 mellett van 2012, és biza nem szeretik egymást...
amennyire néztem és utánaolvastam, az a gond, hogy a 2012 bizonyos elérési útjait a 2011-ből lesi, mármint azt használja, amit a 2011 is (valszeg regeditből vagy windows environment variables-ből), és emiatt vannak a bugok... ezért nem jön feltétlen elő, ha csak 2012-es maya van fenn... -
furcsa lenne azért ha attól bugzana a 2012 hogy fenn van mellette a 2011
nekem a 2011 mellett a 2009 is fenn van és abszolút nincs gondjuk egymással... -
kenyeresdaniel:
Mi uninstallaltuk a Maya 2011-et, utana install 2012, es minden ugyanugy a helyen volt, meg is kerdezi, hogy jok-e a regi beallitasok a telepites alatt.
Egyelore kedvenc bugom, hogy a Split poly tool neha lathatatlan lesz. Mas visszatero hiba viszont egyelore nincs, sot a "Toggle Selected Faces Display" a Bonus Tools-ban most mar nem okoz osszeomlast, ha nekiallok trukkozgetni vele. -
nem kellett hozzá éles szem. a bemutató videoban még mondja is, hogy az rt engine-t most átállítja cpu-ra, és amikor állítja, akkor látszik, hogy opencl a másik lehetőség. -
Jó éles szemetek van, ha ezt kiszúrtátok, halljátok-e. :) -
csak tudja majd a mi karink is :) -
igen, többek között ezért linkeltem be:)
ez elég erősen odacsap a mr-nek szerintem:D -
az másnak is feltűnt a v-ray videóban (az elsőben), hogy amikor lenyitja, hogy with cpu or gpu, ott openCL van? :D :D :D :D -
hát én sem foglalkoztam a megjelenése óta a 2012-vel, mivel most még ugye szakdoga, meg hát mostanában eleve nincs sok időm grafikázni, csak muszájból... de amit eddig szívtam vele, bebizonyította, hogy még perpill én is hanyagolom...
a vray 2.0-t már ideje volt lassan kihozniuk, mivel már régóta tartoznak vele... mindjárt át is lesem az oldalukat... -
Vray 2.0 for Maya
amúgy én nem használom a 2012-t, mert egy bugparádé az egész.
Mag, ma előjött nekem is a renderview probléma, de továbbmegyek, bekapcsolom a vp2-t és szétfagy az egész, illetve már a batchrendertől is elszáll, tehát konkrétan nem tudok renderelni.
meg még csak puppet shaderek sincsenek hozzája, úgyhogy... -
még nincs szerintem, bár nem is kerestem eddig :) -
kenyeresdaniel #29912 hali
egyszerűen nem találom a maya2012 bonus tools-t :P
lehet h még nem lehet letölteni , nem tudom
valaki használja már ? -
bnd42 #29911 Köszönöm!
valószínűleg azért tűnik úgy hogy egy frame alatt lenullázódik a sebesség mert az sokszor anim hosszabbra van csinálva de csak egy részét renderelem le, pl az utolsó "city" videónál 200 kocka lett, de 500 frame a teljes...ez a 200 is 33óra render volt és már nagyon szerettem volna látni :)
Odafigyelek erre ezentúl, köszi... -
Udv!
Nekem tetszenek a dolgaid, vannak koztuk nagyon otletesek is. A bevilagitas is a legtobbnel bejon. De azt muszaj vagyok megjegyezni, hogy ha mar egyszer tok jo camera mozgasokat csinalsz, akkor please, ne ugy allitsd le a svenket, hogy egy frame alatt lenullazod a sebesseget, mert az ugy szerintem nem jo! De egyebkent kiraly, hajra, csak igy tovabb! -
bnd42 #29909 Sziasztok,
2-3 éve tanulgatom a mayát, sajnos senki nincs körülöttem akivel megosztatnám a próbálkozásaimat és tetszik ez a fórum, gondoltam beszállok :)
ide töltögetek fel rendereket: http://www.youtube.com/plastwerk
üdv
Andris -
nem, a kávén délután túl voltam (bár még gyanítom iszok majd egyet estére :D)
a chillis bab meg most fő (nem én csinálom, csak kuktáskodom...) -
Chillis bab tejeskávéval? Az igen... utána még küldj be egy banánturmixot finoman meghintve erőspistával, és fojtásnak egy búzasört! Ha már lúd... -
sajna én is, adhatom vissza holnap a másik 22-est :(...
a kakaó pedig kávés lesz (mármint nagy bögre tej, bele kakaó és 1-2 kanál instant kávé). most meg chillis bab készül :) -
Haboskakajó mellett ott van a fogkefe is, nagyon helyes!
-
már majdnem irigy vagyok:D -
aqa #29903 Megy már nekem is, itt volt a hiba.:) -
nálam kattra simán megy minthárom kép... -
aqa #29901 Csak én nem birom megnyitni?:/ Kíváncsi lettem volna. -
noha csak ideiglenes a helyzet, de fuck yeah!
Yeah 1
Yeah 2
Yeah 3 -
Nagyon jo, hogy ezt igy bemutattad nekunk, en sem ismertem ezelott. Koszonjuk! -
igazad van, mert az általad mutatott módszer nem csak betűkre használható, hanem akármire:)
azt hiszem minden fórumozó nevében mondhatom, hogy még ilyet!:D -
Jól tudod ott is megvan. Csak gondoltam megközelítem a dolgot másfelől és megmutatom hogy működik a dolog sima görbékkel utólag beállítgatva :) -
az ottaniakból nem sikerült kicsikarnom ilyen polyt, pedig próbálgattam őket... -
én úgy tudom, hogy a create->text optionsba ha belépsz, ott konkrétan ezek a beállítások megtalálhatóak, szal kvázi a bevel plusz be van építve oda is. -
köszönjük, maya-zok már vagy 5-6 éve, de ez még nekem is új volt :) bár igazán én megoldottam eddig máshogy, de ez így hatékonyabbnak tűnik :) -
aqa #29893 Óóóó, ez igen jó. Már át is nézegettem, köszi! -
Sziasztok!
Egy korábban tett ígéretemhez híven készítettem egy kis tutorialt a Bevel Plus-ról. Ezzel könnyedén konvertálhatsz át görbéket modellekké. Jól jöhet ha logokat akarsz 3D-zni.
itt megnézhető