Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
bathroom pictures
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
az avataron is csak a wetánál vagy 800-an dolgoztak (ha jól tudom) és 4-5 éven keresztül, szal képzelheted.
ráadásul õk rutinos profik, mi meg csak hobbiskodó amatõrök.
Borzasztóan sok munka van egy piciny kis shorttal is. :)
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Koszonom
Egy dummie-nak is joga van fejlõdni!
montressor nem értem mi a bajod, teljesen jól néz ki ott minden, az egy specular becsillanás, és a lowpoly miatt látható töredezett élek. Renderkor subd-ben rendereled, vagy nyomsz rá egy smoothot, akkor királyság lesz.
azt szeretnem kerdezni, h az alabbi kepen, a targynak adtam egy materialt, ami tukroz es a feluletet ellenorzom, de valamiert nem akar szep szabalyos lenni. A object nincs meg simitva, amugy smootholva jo a tukrozodes, de ugy gondolom, a nelkul is mar szabalyosnak kene lennie. Probaltam set normal angle-t beallitani 85 fokra, ill az osszes elnek soften edge-t adni, de nem igazan jo a bejelolt teruleten.
Mi a fene baja van?
koszonom
kep
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Rohadtul utáltam már, hogy mindig startmenübõl kellett a elõkaparni a calculátort, ezért kitettem magamnak a shelf-re. Bár, ha jobban belegondolok a photoshopnak is csinálhatnék egyet.
system( "start H:/WINDOWS/system32/calc.exe" );
Persze, ez a v1 verzió, a v2 majd egyszer úgy fog mûködni, hogy lekérdezze melyik partíción van maga a rendszer. Aki tudja ne mondja meg, mert én akarok rájönni.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
De most komolyan ez hogyan mûködik? Elvárják, hogy kimenj és ott dolgozz, vagy csak pofavizitre mész? Õk fizetik a repjegyet, vagy azt majd le kell dolgozni.(Bár én biztos csak vonattal mennék). Gondolom csak határozott idejû megbízást adnak egy munkára. Ennyiért nem éri meg felborítani az életed, eladni a lakásodat. Max kiadni albiba, de mivel te ott kint vagy, bajosan intézed a lakás ügyeit. Ha meg nem lakik benne senki, elõbb-utóbb fel fogják törni.
Legalábbis nálunk úgy jönnek éjjel melléképületeket feltörni, hogy otthon vagy. A múltkor a kukánkat vitték el a ház elõl. Persze egy új kuka 8ezer, ha meg nem veszel és zsákban teszed ki, akkor jön a bírság. Bár gondoltam, hogy körbejárok a városban és ha felismerem, akkor visszalopom magamnak., de a város fõutcáján lakom, bárhova elvihették.
Szóval, ha ki kell menned, az értékeidet helyezd el a szüleidnél, barátaidnál, mert sosem lehet tudni.
Én a Quidam-ot nézegettem sokáig ,de sajna ingyenes verzióban nincs export
Nem tudom mennyi idõ rádobni egy textúrát egy arc modellre de akkor lennék a legboldogabb ha valaki rádobná.
Igen AxisAnimation
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Melyik cég, Axis?
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
a tömörítetlen videó (mégha aviban is van) lazán lehet ekkora... felbontásfüggõ... aviba amúgy sem renderelünk! mindig képkockákba... sokkal rugalmasabb, kezelhetõbb, bizonyos részeket újrarenderelhetünk az egész nélkül, ráadásul minden post effect progi is kezeli (ez az alapértelmezés mindenhol). Szóval senki se szokja meg az avi-t...
optimális renderbeállítások nincsennek, mármint minden jelenet esetén más, és millió paramétertõl függ... maximum tippek lehetnek, hogy merrõl merre célszerû debugolni a képet, de konkrét értékek nem... mivel MR-ben nem vagyok otthon, így arról nem is okoskodnék, de ha vray kellene, szólj, abban esetleg tudok...
délibábhoz én utómunka progit használnék, bár konkrét pontos leírásom nem lenne... valami hullámos dolog rászorzását tartanám elsõ ötlettõl vezérelve üdvösnek, persze kipróbálva lehet, hogy nem lenne jó...
a memóriába való íráshoz szükség van egy címre, amin megmondható, hogy hova tegye az adatot a gép. Tehát olyan mint egy fiók, amibe pakolhatsz adatot, de minden fióknak kell egy cím, hogy tudj hivatkozni, hogy ide tedd, vagy innen vedd ki... minden memóriafélének kell ilyen (a gép alap ramja, a vga ramja, stb...). Ez 32 bites os esetén 32 bites címként tárolódik, tehát 2^32 db ilyen cím lehet (4 294 967 296 db). Ebbõl félre van téve a vga-nak illetve pár egyéb feladatra jópár cím, így általános esetben (nem sok gigás durva vga-k esetén) egy 4 giga rammal rendelkezõ gép 32 bites operációs rendszer esetén olyan 3-3,5 giga ram körül képes kezelni (a többi hiába van a gépben, nem címezhetõ, ezáltal nem elérhetõ, a gép nem tud oda írni). persze bizonyos módszerekkel (pl virtuális memóriacímzés) elérhetõ több, de nem olyan... a megoldás a 64 bites operációs rendszer használata (64 bites processzor esetén persze), ami képes 2^64 címet (1.84467441 × 10^19, az olyan 18 Exabyte (18 exa=18 x 1024 peta=18 x 1024x1024 tera=18 x 1024x1024x1024 giga)) ramot megcímezni. ez sok... nagyon nagyon sok, tehát úgy néz ki már kibírja (mint az ip v6 cím, aminél ráadásul 2^128 db (128 bit) a címtér, ami a föld mind a 6,5 milliárd emberének adhat 50 000 000 000 000 000 000 000 000 000 IP címet, tehát tényleg a szahara minden homokszeme kaphatna saját IP-t, akkor se fogyna el... kaphat mindenki saját IP címet végre, de a kutyája is, sõt a kutyájának minden szõrszála... a telefon, a hûtõ, minden termék, minden...)
Tehát sokkal nagyobb címtér elérhetõ, sokkal több ramot lehet megcímezni, ezáltal használni. Az operációs rendszereknek ettõl eltekintve vannak címzési határai (pl asszem a Win XP x64 Professional kb 128 gigáig enged, ennél nagyobbakat csak különleges unix/linux és esetleg windows szerverek engednek), de ez sem telik be egyhamar... Tehát 2 giga ramnál felesleges a váltás, de 4 gigánál már elgondolkodtató (felette meg kötelezõ szinte)
A másik, inkább fontosabb dolog, hogy 32 bites OS-ek esetén minden processz csak 2 giga ramot használhat egyszerre (ami egy boot flag bekapcsolásával talán 3-ra növelhetõ). Tehát bármilyen is a programod, max ennyi ramot használhat. 64 bit esetén ez a méret is jelentõsen kibõvül (passz mennyire, de a következõ 10-100 évre tuti :D) Tehát pl nálam a Maya vagy a ZBrush gond nélkül megehet 4-5 giga ramot ha akar, míg ez 32 bites operációs rendszer esetén nem lenne így...
2.Tömörítetlen avi simán lehet akkora, sztem nem durva.
Én képekbe szoktam renderelni, majd a virtualDub al összeilleszteni a képeket . Így azt hogy a Mayában a codec beállításokat hol kell elvégezni azt nem tudom.
3. 64 bites verziónak annyi elõnye hogy ha 64 bitet támogat a procid akkor gyorsabban fut a program.
Maga a munka (modellezés , animálás ,stb) szempontjábol semmi különbség szerintem.
Mi a munkamenete ha egy animaciohoz olyan effektet szeretnek hozzatenni ami a "Delibab"ot szimulalja,vagy amikor nagy meleg mellett "barsonyos,elmosodott" lesz a levego?
a masik kerdesem:
renderbeallitasokrol kerek infot
egy fust-gyakorlatot rendereltem.nos a 36 sec-es .avi majd 1,3 GB -os lett!
nem durva ez?
mik az optimalis renderbeallitasok,ha csak ellenorizni szeretnem a munkam,nem egy minosegi rendert szeretnek?(az Fcheck valamiert nem muxik)
vagy hasznaljak kulso render progit?
a harmadik:
milyen elonyokkel jar,ha nem 32,hanem 64 bites verziot hasznalok?
koszonom:)
Pedig végignéztem a reference library-t mégsem jutott az eszembe. Most már jó.
Mellesleg egy boxot is ráteszek a képre, csak hogy legyen minél több kábel. Most még félkész.

Peet, köszi a képeket. Kicsikbõl dolgoztam eddig.
A #29256 hozzászólás, hogy jön a topicba? :D
Koszi
Itt ez a kep. Mental ray-jel vilagitottam egy digi tutors alapjan. Egyetlen directional lampat hasznaltam kivulrol es egy masik area lightot pont az ablak elott, de intensity 0-n es jol feltolva a foton ateresztest, szoval egyfajte fotontorpedokent lottem meg vele a szobat. Elso projectnek en elegedett is lennek vele, ha lennenek arnyekok. Ambienten kivul semmit nem latok, azt is halvanyan. A tutorialban valahogy ugy oldottak meg, hogy occlusion layert rendereltek es az eredmenyezett nemi arnyekot, de nem vittek tulzasba. Van valakinek otlete?
Koszi
Frankó, mostmár a facebookon is terjednek a vírusok....egerem elszállt, netem néha ugyancsak, semmilyen programban nem mûködik a pen...de hál égnek legalább weben tudok kattintgatni :/
pentablet kontra Zbrush
A billentyû átmappelése nélkül h oldják meg a balkezes zbrusholók a ctrl-alt-shift kombót? :S
Akkora sz***s mint állat számomra ilyenkor h balkezes vagyok.
illetve rémlik Carmack atyától valami voxel octree adatstruktúra, amivel minden kánaán lenne, talán még a raytracing is, mivel már kevesebb adat kellene hozzá, mint a polykhoz
de mint ahogy látom, most is használgatják, pl a crysis talaj-felépítése voxeles (hisz sérülések esetén valszeg egyszerûbb vele számolni, mint polyval)