Maya
  • Magnificat
    Nah hozzászólok már én is :D

"wwolf: De olyanról már hallottam, hogy a jelenetbe csak egy pár polys hivatkozást tesznek a sokpolys modellről, ami csak a renderen látszik. "
    Igen, proxi modellnek nevezik, gyakorlatilag egy helyettesítő, hogy pl az animátor tudja az 5-8k polyszámú karit animálni, mert a 100 milliósat nem lenne egyszerű :) a mai szoftverek már tudják azt is, hogy megfested a súlyokat mondjuk 100k-s modellen, és azt átadhatod a 100 millásnak... Emellett nagy jeleneteknél is fontos, ahol 5000 lónak kell szaladgálnia, vagy hasonló...

scriptelni ezt szerintem (jelenlegi tudásom szerint) felesleges. Már alapból nem számol valósan a távoli de nagy polis objektekkel, elég csak arra gondolni, hogy ha fogsz egy 500k-s modellt, és annyira távolra mész a kamerával, hogy kicsi legyen a renderen, akkor azt leküldi 2 sec alatt... mivel kevés a pixel, amin látszik... az optimalizációs eljárások egyik fontos eleme tudtommal, hogy annak függvényében (is) számolja a dolgokat, hogy mekkora lesz a végleges képen...