Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Garou
Igazad lehet, ha jol emlekszem barna haja volt, es igen, fenyelo lehetett nem modellezo.

Nekunk itt arra kell nagyon figyelni, hogy az ugyfeleink semmit ne tudjanak a masikrol. A Merci meg a Porsche legendasan ruhelli egymast a kilencvenes evek elejen tortent csicskaztatas ota. A designereik tobbsege jo fej, de van nehany furcsa gyerek, akik egybol kapcsolnak, figyelnek mindent, sasoljak a monitorokat. Bar sokuk olyan nyomas alatt van, hogy csak a feladatra koncentral, meg arra, hogy veget erjen a nap.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

berlinboy6329
Ajjir se tudom mi értlme..Van vmi értelme azon kivül,h ne lõjjék le mindnekinek a poént mirõl fog szólni a film/játék?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ha egyszer benne leszel aterzed miert....😊 Valami irdatlan sok melo van egy ilyenben, amit egyetlen kukkantassal semmive tud foszlani. Nahmeg illuzio rombolo....

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Az a csaj amugy veletlenul nem inkabb egy fenyelo volt? Abbol tudom, hogy volt kint valami hosszuhaju barna a colorfronttol, talan meg a riportra is emlekszem valamit.

Berlinboy... Mi a francnak? Ne viccelj mar ember... lattal mar NDA szerzodest? Gyakorlatilag a projecten kivul abszolute semmi infot nem lehet megosztani nem projecten dolgozokkal. Se szoban, se irasban... nyersanyag (vagy renderpassz vagy modell turntable, BARMI) kivivesert pedig faszlevagas jar es felakasztas!!!

Olyan pert akasztanak a nyakadba, hogy meg az unokaid is nyogni fogjak a hulyeseged terhe`t!

Amugy nem jatekrol van szo, filmrol. Gondolom jatekoknal is van NDA, de filmnel azert ez eleg huzos.😊
Magnificat
mivel kapcsolatban? millió dologgal kapcsolatban jogos a titoktartás, legyen az üzleti, film, játék vagy bármilyen terület...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

berlinboy6329
Nem érteme zt a titkolózást?ellopja vki v mi a picsa?

Jó' van h nem tolják végig a játékot és dobják ki net-re,de mi a picsának kell ennyit titkolózni?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Garou
Emlekszem meg a King Kong premierje elott volt talan az rtl-es fokuszban egy modellezo lanyka, aki dolgozott a filmen. Akkor meg csak olyan hivatalos anyag latott napvilagot, ahol ki volt takarva a majom feje, hogy ne lathassa meg senki a trailer elott. A holgy meg a Fokuszban siman mutogatta a nala levo anyagot, amin minden reszlet kiveheto volt. Azutan ward-nak mondtak valami forumon, hogy mennyire fasza mar lattuk a tv-ben, mire egybol eldurrant az agya, hogy ki ez es hogy kepzeli, es kicsivel kesobb mondta, hogy a holgy szerinte tobbet nem fog a szakmaban dolgozni. Akkor en meg csak erdeklodtem, hogy mik is ezek a 3D-s programok, es elegge meglepodtem, hogy ennyire durvan komolyan veszik a dolgot.

Most az enyem itt Stuttgartban csak 4-5 oldalas lehet. Mondjuk nem olvastam vegig csak alairtam. 😊

Magnificat
szóval senkinek semmit, vagy jönnek a fekete öltönyösök keletrõl, harmadnap? 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Hosszabb es cizellaltabb az NDA-nk mint a gyuruk ura best of!😄
Peetmaya
illetve néhány technikai trükköt, pipeline dolgot is megoszthatsz velünk!😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
jaja... meg úgy általánosságban minden public infó 😄

Garou
Spoiler alert!<#banplz>

Ha publikus azert ilyesmikrol, hogy mire mennyi ido van (pl lemodellezni valamit), hany ilyen-olyan fonok lattamozza mire azt mondjak, hogy ez ok, munkatemporol, tulorakrol vagy akarmirol meselhetnel kicsit, minden erdekel minket szerintem!

Jól.😊 Kulisszatitok? Nyernek az amcsik.😄
repvez
jol emlékszem hogy te is közremüködsz a red tail filmen?
Ha igen van valami hirmorzsa a várható megjelenés vagy kulisszatitkokrol ? 😊
Nagyon sok mindent ami a filmekben fullCG megépítik, hogy referencia legyen. Legyen az kocsi, repülõ ( 😉 ) vagy karakter. Én a repülõre mernék tippelni, hogy igen... szerintem ha kellhet egy filmbe repülõ, azt könnyen meglehet, hogy megcsinálják és shotonként befotózzák, agyba fõbe fényképezik késõbbi referenciaként több féle világítási szituációban és nagyon sok szögbõl HDRI-ként.😊 Még ha nem is csilivili 100%osan akkurátus repülõrõl van szó, nagyon de nagyon sokat tud segíteni. Úgy lehet erre tekinteni, mint egy nagyon drága szürke és tükörgömbre. Egy transformersnél elhiszem, hogy ez beleférhetett a költségvetésbe. Mégiscsak autókról szól az a film, és a kasztnieleme az ûrdongónak ugyan úgy mûködik mint az optimusnak, vagy a racsninak. Szóval nem csak egyetlen egy autóra érvényes az a tudás, amit megszerezhetnek. Nagyon durva kutatómunka van minden CG-ben létrehozandó tárgy elkészítése elõtt. Mindenkinek az az érdeke, hogy a valósághoz minél közelebb kerüljünk. Ha a budget engedi ezt a fajta referenciát, akkor az király.😊

Aztán kitudja... lehet tök faszságot hordok itten összevissza.😊
Magnificat
személyesen nem vettem rész még ilyenben, tehát nem tudhatom. azért így laikusként több száz ezer dollárt (csak a festés 75k) kiadni egy referenciaként, ami a végleges filmbe talán be se kerül, ráadásul mozogni se nagyon tud, nekem kissé feleslegesnek tûnik. De mondom, a tapasztaltabbak biztos tudják, milyen sokat számít...

Real bumblebee-nel nincsen jobb stand-in referencia szerintem. Azt bepakoljak a jelenetbe, csinalnak par fotot es nagyon de nagyon felgyorsitjak ezzel a CG-t. Szerintem. Jo referencia kincset er.
Magnificat
hát amit a werkben mutattak, az az volt, amikor bumblebee-t lekötözték az asztalra miután elkapták, és ott mozgatták pneumatikával. azt, hogy hol és mire használták még, az passz, de az tuti, hogy alig bírt mozogni (iszonyat nehéz volt), és marha drága volt. Csak úgy, mint maga a camarro, amibõl kettõ volt még akkor a világon, ezt kapták a GM-tõl, de ha valahol mekkoccolták a festést (márpedig lehetett rá példa, amikor össze-vissza piruetteztek egymás körül a kocsik), akkor a komplett panelt le kellett cserélni (pl a komplett ajtót), és arra várni kellett, mire a GM legyártott még egyet nekik (mivel ugye nem készlet eszközökrõl volt szó). Szóval Michael Bay-nek volt az elsõ részre vagy 150 misije, és azt el is pukkangatta mind. Meg azok sem voltak olcsók, amikor pl egy autót véletlenül belerepítettek egy házba, mert a katapult véletlen úgy mûködött...

a robot (élethû nagyságban) kb 150 darabból állt, habból megcsinálták- >öntõforma->karbonszálas mûanyag. Viszont annyi vasmerevítés volt benne, hogy csak na... de fõként guide-nak használták pár jelenetnél...

A smink vs CG-rol csak annyit kerdeznek, hogy animald mar meg a real sminket. Koszi.😊 (Kellettmar "cg sminket" krealnunk, kb pont ugyan ugy mint a hereafter videoban. Arc letrekkel, effekt elkeszit, visszaprojektal, orul...)
Garou
Hol használták utána? Benne van, hogy hányan, vagy milyen szisztéma alapján csinálták meg a robotokat? Embertelen munka lehetett.

Magnificat
most nézem (sokadjára) a transformers 1 making of videóját... érdekesség, hogy ott megcsinálták Bumble Bee életnagyságú modelljét is (a digitálisan elkészített modell alapján, azt küldték el gyártásra). 75 000 $ volt a festése (hogy azonos legyen a kocsiéval)!

Magnificat
ez a rész mennyire durva
hát igen, a hõskor 😊 ehhez képest hasonlókat már szinte otthon is tudnánk készíteni ezekkel a programokkal.

jah, és az is vicces, ahogy mesélte Spielberg, hogy a pohárban remegõ vízzel mit szenvedtek, mire jó lett 😊

Magnificat
amikor meséli az eddigi animátor, hogy amikor meglátta, mit csináltak Murenék tesztként CGI-al, csak annyit tudott mondani, hogy "azt hiszem kihaltunk" 😄 😄 😄

Magnificat
jaja, azt a making of-ot én is láttam. Beteg volt, ahogy azokon a gépeken, olyan eszköz(telenség) mellett, olyan "renderfarmon" ilyet alkottak. Dennis Muren és Stan Winston pedig a két CG-isten a szememben...

amúgy youtube-on van róla videó
pl itt, bár biztos van nem tv-bõl kamerával felvett verzió is Itt a part1 végén már mutatják a bábúkat,
de fõleg a kettes szól elsõnek róla

Garou
A neten lattam talan a making of-jat a Jurassic Parknak. Abban volt, hogy eredetileg mindent babukkal akartak megoldani, egy hangar mar tele is volt veluk, amikoris besetaltak a CG-s sracok Spielberghez, es mutattak neki egy par masodpercet a vadaszo T-Rexrol. Spielberg azt hiszem csak behivta Stan Winstont es leultette a monitor ele, az oreg egybol megertette, hogy a modellek nagy resze kuka. Ahol nem latszik a teljes teste a dinoknak, ott maradtak a babuk ha jol emlekszem.

Akkoriban osszehozni a cg dinokat nem kicsit lehetett kihivas. Parszor lehet a hajukat teptek.

Wearwolfff
Öregem, milyen jó film is volt a trükkös halál. Mikor a film egy trükkmesterrõl szól, merjen csak valaki cg-t alkalmazni.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

igen de ott vannak szetrepulo darabok etc szinhatasok. Most pont amit belinkelt a srac szepen latszott a maya beepitett tuz efektje kb.
De amugy ha rakeresel par tuzoltos videora meglathatod hogy mekkora tuzzel egnek az autok vagy egy lakas tuz nem kell hozza tartaly kocsinyi benzin.
De amugy en a realitasrol beszelek es hogy meg kellene talalni az egyensulyt ameddig erdemes cgvel dolgozni es ahol mar nem kellene mert lassan minden zold fal elott jatszodik.

the world is mine

Magnificat
élethû tüzekrõl meg akkor beszéljünk már, amikor nem 80 liter benzinnel helyettesítik a gránát erejét. a gránát tudod hogy robban? egy büdös nagy porfelhõt csap, és kész... másoknál ez rontja a film minõségét (meg az, ha belelõnek egy autóba, és akkorát robban, mint 500 liter benzin és két rúd dinamit keveréke)

Magnificat
mert hátha a 60 éves stallone papa nem tudná így elkapni, kicserélni és frissé váltani a tárát 😊

http://www.youtube.com/watch?v=pPAeGtlab3A&feature=player_embedded
Valaki magyarázza el nekem miért nem igazi tölténytárat használtak 3:09 nél X
most a robotokat es hasonlo dolgokat persze hogy cg-ben kell. De egy robbanason konretan meglatszik es sztem az rontja a film minoseget persze ha muszaly legyen mert vannak olyan helyzetek amikor jobb cgben megcsinalni.
En azt mondom amikor foloslegesen hasznalnak az mindig elvesz egy picit a filmbol mivel sosem olyan mint a valodi latszik a szineken hianyoznak dolgok etc.
Kar hogy nem tudom annak a videonak a cimet pedig itt lattam sg-n 0 bekerulesu dolgokat is megcsinalnak mar inkabb cgben.
De amugy jo pelda erre az ego dolgok az rendszerint cg most pl itt angliaban hasznalhato autot vehetsz mar 100-200 fontert ami megy. Most egy roncsot sztem kb egy csoki ara es inkabb cgben csinaljak meg.

the world is mine

Magnificat
én azt szeretem, ha olyan helyen alkalmazzák, ahol van értelme. ha idõben változó sminkrõl van szó, akkor az legyen is digitális. dollármilliók felrobbantása helyett is jobban preferálom a trükköt. ha valaki csak sima sminkre használja a cg-t, az meg vagy õrült, vagy veszett gazdag. az viszont pl a halálom, amikor egyszer egy robotot szépen megcsinálnak digitálisan, élethûen is mozog, aztán egy másik jelenetben az ennek szemmel láthatóan makett verziójával szerencsétlenkedik valaki olyan darabos famozgással, hogy a plafon leszakad... mind a digitális, mint az "analóg" technikákat lehet jól és rosszul használni, megfelelõ és nem megfelelõ helyen. az ész nélküli cg-t én sem preferálom, de amilyen lehetõségek és néha még spórolási esetek is vannak benne, nem csodálom, hogy ma már nagyon sok dolog készül abban.

amúgy jó példa a transformers 2: NAGYON sok dolgot valóban felrobbantottak, komplett városrészeket zártak le, stb. ki is jött 40 milliárd forintra a végösszeg (200m $, a világ ~10. legdrágább filmje), holott sok dolgot leselejtezve vagy ajándékba kaptak (pl a kocsikat, jármûveket, stb. ) Persze ennek szép összege a cg is, de ha minden valós lett volna, lehet gondolni mibe fájt volna.

Hat jah de nekem igazabol az a bajom vele hogy nem igazi, szukseg van a cgre sot mikor latok egy szep muveszi cg alkotast pl imaginefx-ben vagy exposeban es sorolhatnam nagyon orulok neki es nagyra ertekelem oket.
De legyen egy cg oldal urhaboruk magni kedveert araszanak el mindent vizzel de ami megvan es kezzel foghato azt ne csereljuk mar le mure nem igazira.

the world is mine

Garou
En is ezt neztem, mar a smink is cg vazz! Nem hiszem el,hogy olcsobb, mint a sminkesneni berlese!

nem de smink helyett is azt hasznalni sztem tulzas vagy egy alap utcai folvetelt is mar zold hatter elott vesznek fol multkor volt errol egy video mar semmit nem vesznek fol kint szinte de pl nekem csalodas volt az Expendables-ben is hogy mikor felrobantjaka a molot az is digitalis volt habar ha neked minden digitalisan a jo akkor go for it

the world is mine

Magnificat
akkor a látvány kedvéért árasszuk el megint Haitit vízzel?

ibor90
omg hát ez brutális! 😮

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Mondjuk en ennek nem vok annyira hive mar hogy minden digitalis lesz lassan.

the world is mine

Magnificat
hát ezen lehet is 😊

Garou
Jo lett ez a zombis video, az otlet nagyon utos. Csak annyit tudnek felhozni, amit Peet es Mag is irt. A karakterek furak kicsit, lehet, csak a shaderek miatt, de neha nekem is in-game erzesem volt kozben. Meg a ruhak neha furcsan mozogtak (pl a terdgatyas fazonnak), bar lehet, hogy csak en neztem felre. Amugy kiraly, az animacio is ott van a szeren.

En most ezen sirok par napja (artiston linkeltek):

Hereafter

ibor90
am senki ne dõljön be! A "PS I love you" egy átverés! Semmi köze a photoshophoz! 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ibor90
már kiraktam én is ide kb egy hete, szóval láttuk 😊

Magnificat
basszus milyen szinten csorgatom a nyálam a most zajló Gnomon Master class 2011-re 😄
kb mindre nagyon kíváncsi vagyok, 1-2-re pedig csak úgy közepesen 😄

Magnificat
ty az infót... belõlük ki is nézem 😄

Malakai
Blur.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Magnificat
passz

Melyik ceg csinalta ezt a videot?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
csak a tejútrendszerben (a galaxisunk) több mint 200 milliárd csillag van, ebbõl kb 8-10 milliárdnak vannak bolygói. 125 milliárd galaxisból áll az általunk egyenlõre látható univerzum.

Magnificat
simán csak a méretekben hiszek. A rádióhullámok fénysebességgel haladnak. a mi általunk küldött üzenet csak a legközelebbi helyekre juthatott el eddig. egyszerûen annyi galaxis van, hogy ha minden milliomodik galaxisban van egy olyan csillag, ami szóba jöhet, és minden milliomodik ilyen csillagnak van olyan bolygója, mint a miénk, akkor is milliárdszor milliárd szóbajöhetõ galaxis lehet. mi viszont olyan kicsik vagyunk, hogy rosszabb, mint a tû a szénakazalban (sõt rosszabb, mint egy homokszem a galaxisunkban). mi nagyon kevés ideje vagyunk a földön, ennyi idõ alatt észre se vagyunk vehetõek. és akkor még a párhuzamos dimenziókat, mint szorzó tényezõt bele se vettük. és mi is "csak pár milliárd fényévre" lévõ galaxisokig látunk el... olyan méretek ezek, meg olyan számok, amiknél bizonyos dolgoknak (élettel rendelkezõ bolygók száma) már szinte végtelenek, míg ebbõl adódóan az 1 bolygóra való leszûkítés esélye szinte 0 (sõt gyakorlatilag az)

jah nem csak egy megjegyzesnek szantam 😊 azzal en is egyet ertek hogy nem nagy muveszet ilyen videokat krealni.

the world is mine