32214
Maya
-
hát azért sebesség az kell :) meg ezek nem olyan kevés ramosok :) de te tudod mire kell... :D -
megnéztem a többi ddr5-ös termékeket, és 1gb-os drágábban van, úgyhogy valszeg amit én írtam az ddr3.
de pont a mari lenne az egyik feltétel, ami miatt ilyen kártyát evnnék, oda meg kell a video ram, meg előbb utóbb a maya 2012 vp2.0 is sokat fog ám zabálni nagy jeleneteknél, úgyhogy sztem a több ramos kártya jobb lehet, mint a kevesebb de gyorsabb ramos kártya. nemde? -
hát 2 giga vram szerintem amúgy is elég sok egy karira (bár lehet a mari kihasználná, én ettől még nem venném). meg sok gyártó ugye a lassabb ramokból többet tesz a karira, és eladja úgy (ominózus 256-512 megás radeon 9200se, ami csak 64 bites volt, és lassú ramból pakoltak rá ennyit) -
igen tudom, de msot így nem tom hogy melyik az igaz:) -
én csak a fentit néztem: Gainward GF GTS450 2GB 128bit DDR3 PCI-E Videokártya , Memória mérete: 2048 MB, Memória típusa: DDR3... -
termékleírás fülnél jobb oldalon ez van róla:
nVidia, 2024MB, DDR5, PCIE, 1xDVI, 1xHDMI, SLI, GPU:783MHz, RAM:400MHz, 128bit, Aktív hűtés -
az igazából ddr5, és a linken mindkettő szerepel ugyanannál a terméknél...
-
aqa #30044 Köszi a segítséget.! -
pont ezt nem nagyon javasolnám, gts450 DDR3-mal? inkább ddr5... -
rooney: ment pm
játékra az ati most nyerőbb kevés pénzből, ennek ellenére grafikai munkára talán jobb az nv, mert a cuda-t jobban használja minden, mari ugye csak cuda-ra van, ellenben a legújabb vray-t még nem volt szerencsém kipróbálni, de az elvileg openCL-t használ... nekem a 4670-es atim 1 gigra video rammal kivitte 1680-ban gond nélkül a dirt3-at, csak proci és alaplap kellett alá... emellett legalább 1280x800-ban minden mai játékot bír, pedig kb 2 évvel ezelőtt volt 20k ez a vga...
ramból én nem szállnék el annyira, kezdetnek szerintem 4 giga elég, de úgy, hogy 4 ram slot legyen az alaplapon, és 2x2 giga... emellé ha kell még ram, még mindig bele lehet tenni + 2x4 gigát, hogy legyen 12 giga ramod (2x2 + 2x4). VGA-ból GTS450 vagy 6750 (utóbbi gyorsabb, előbbi cuda-s).
Prociból viszont mindenképp elgondolkodnék egy 4 magoson ha anyagilag lehetséges, én 20-ért vettem újonnan az 2.9-es Athlon X4 635-ösömet... kevés pénzből nincs nagy választék, mármint intelből talán i3-at lehet venni, ami 2 magos (de HT-s, tehát 4 szálú, és bitang kis proci amúgy, de nekem inkább akkor valós négy mag). normális táp kell (nem gagyi), ami megint csak nem olcsó, de az sem az, ha leég, és nem menti meg az alaplapot meg tartalmát...
szóval én amit vennék:
márkás alaplap, gigabyte vagy hasonló
2x2 giga ddr3
lehetőleg 4 magos Athlon II
450-500W-os normális táp (pl gigabyte Superb 460, ami nem is túl drága)
diszkrét vga, gts450, esetleg 460, ha van pénz...
ssd + nagy vinyó (60-80 GB körüli ssd-k már baráti áron, 20-25k körül vannak, mellé egy 2-3TB-os nagy de lassabb tár, és csókolom...)
nekem most az enyém elég sok dologra elég, a szakdogám képeit is optimalizációs lépések nélkül is a 4 mag azért effektíven dobálta ki (kb 1,5-2 óra volt egy render, 2048x1024, kb 20-25 fényforrás, vray, sok tükröződés, üveg, stb...)
-
aqa #30041 Egyébként van egy rönó pályázat kiírva, nem láttam ide belinkelve, hát belinkelem én, hátha valakinek épp lenne kedve vele foglalkozni. Habár a határidő hamarosan itt lesz.
link -
aqa #30040 Modellezés felé hajlok leginkább, animációt csak most kóstolgatom digitaltutors segítségével(leginkább a blend shapes-eket, lipsync-et), render sose ment, már lassan ott vagyok, hogy nem is erőltetem. Bár, végre egyszer sikerült elérnem, hogy az autóm karosszériájának elég jó legyen a materiálja textúrákkal együtt(majd megmutatom, előbb-utóbb, de nincs nálam most).
Zentáról írok. Mit csinálok itt? Jó kérdés.:D Itt élek. -
Ja igen, komplex modelleknel meg a videokartya is szamit. :) Nehez ugy, nem akarlak osszezavarni, meg tenyleg Mag ert hozza a legjobban. -
Ha jatszani nem akarsz, akkor nem kell tul eros. De ahogy Peet is irta, eloszor proci, aztan memoria, es utana videokartya a fontossagi sorrend. En most fejezek be egy otthoni hobbi projectet, a kartya meg elviszi ugy-ahogy az 1-2 milla polyt (8600GT), a memoria (4GB) mar eppen betellne renderkor, a procim meg (AMD X2 2 Ghz) fel napot is elszamol rendereleskor. Ez mar igy kicsit gyenge, en ha tehetem az eros proci miatt a ceges gepen szamoltatok melo vegen, mert megengedik. De meg birja, ha nagyon muszaj.
Amugy honnan irsz, es ott mit csinalsz? -
ha modellezés amit csinálsz, akkor elég a kevesebb ram, viszont oda a jobb vidi kari kell inkább:D
Nvidia GTS450
én ezt a kártyát néztem ki magamnak, merthogy kb ilyen árkategóriában gondolkodom én is. Valszeg az ati erősebb kártya, erről Magot kérdezd, ő penge benne, vagy keress neten ilyen összehasonlító benchmark táblákat.
4gb ram már elég tud lenni. -
aqa #30036 nVidián belül milyesmit? ami kábé beleesik a harmincezer forintos kategóriába.:)
Nemigazán mélyedek még el a renderben(bár lehet kéne), eddig megvoltam egy 1.8as egymagossal, igaz már nagyon nehezen. Szóval akkor a két mag szerintem marad.
A ramot akkor felviszem egyelőre 4re, onnan majd a hónapok folyamán szép lassan. -
én azt javaslom, hogy inkább 6-8gb memóriával indulj és max a vidi kariból vegyél vissza picit.
vidi kariból amúgy inkább nvidiát vennék, azt jelenleg több minden támogatja.
ha renderelni akarsz, akkor a 2 mag kevés lehet, de ez attól is függ, hogy mennyire mélyedsz el benne. -
aqa #30034 Hopp, félreírtam. Induláskor nekem is csak 2gb-om lesz. Itt errefelé kicsit drágábbak a technikai cuccok, mint Magyarországon, én már nem is tudom mióta gyűjtök..:D
-
Figyu, én is most gyűjtök egy ugyanilyen konfigra, csak nekem induláskor 2GB memóriám lesz.
Annyi különbséggel, hogy nekem az alaplapon lesz egy Radeon HD3000, ezzel elleszek addig, míg nem tudok megvenni egy GT 440 kártyát, akkor már csúcs környezet lesz a mostanihoz képest. És már csak hatezer hiányzik, az alaplapra, és már rohanok is megvenni. Utána gyűjthetek vagy fél évig a vidkarira. -
aqa #30032 alaplap - Gigabyte GA-770T-D3L
processzor - AMD Athlon II x2 dual core 255, 3,1ghz (am3)
VGA - AMD Radeon 6750 powercolor 1gb, ddr5, 128bit
ram - 2x2gb ddr3 1600mhz (ezt utólag még majd úgyis bővíthetem)
Mayához, photoshophoz, satöbbi grafikai programhoz. Jó, nemjó, lehetnejobbis? Mit cseréljek? Mire? Két mag megteszi-e, vagy érdemes befektetnem 4re? Szóval értitek, várom a véleményeket.:) -
Mellesleg Bruce Lee idejében is össze tudták hozni a tükörszobát. És akkoriban még vajmi kevés cg-t alkalmaztak. És így is milyen jó volt már. A valóságot miért kell egyfolytában lehazudni? Jó az egész hazugság, de ha egy tükörszoba be van világítva, evidens, hogy látszik benne a fényforrás, mert a tükör visszaveri, legyen az napfény vagy lámpa. Ha a tükrökben látszana a lámpa, akkor miért nem a díszlet része?? Csak én gondolok ilyen marhaságokra? Nem CG kell ide, hanem egy jó fizikus, aki megmondja hova rakd a tükröt, hogy ne látszódjon a lámpa. Csakhátugye, akkor meg kellene venni(vagy bérelni) a tükröket, meg a lámpákat, minden autót és minden kutyafülét, ami egy filmben benne van. És akkor többe kerülne a film, és nem tudnának rajta annyit nyerészkedni.
Mikor fognak már megint ilyen minőségi filmeket készíteni, mint a Most és mindörökké, Elfújta a szél, Ok nélkül lázadó??? -
nekem olyan siránkozósnak, nagyzolósnak tűnt az egész interview.
Biztos vagyok benne, hogy a 48fps többletmunkát jelent, de hogy kétszer annyit nem, az tuti. -
Krajcsik Zsolt interju
Nem ertek a lovakhoz, de 48 frame/sec miert jelent ketszer annyi munkat? Az utomunkalatok miatt? -
Magni!
neked gt540-ed van igaz? tudnál róla egy kis infót adni? elhagytam az iphone-omat és kéne venni vmi olcsóbb cuccost, mert drágára most nincs keret :D -
láttam már régebben is, de cool nagyon :)
-
-
montressor #30025 Nagyon jo! Ugyes!
Pici critique: neha olyan, mintha a gerince es csipoje teljesen fuggetlen lenne egymastol. pl 0:34-nel, mintha kulon fordulna. Amugy a zene is nagyon tetszik!
Grat -
bnd42 #30024 Saját zenére ötletelek valami robotosat maya 2012, hardware render + fusion:
-
ja lehet linket is beszúrni... bocs :)
http://vimeo.com/24601086 -
Sziasztok!
Tegnap este összeraktam egy új maya tutorial videót. Ezúttal az UV setekről szól a történet.
http://vimeo.com/24601086 -
Obicsek #30021 Franko lett nagyon... vegre nem egy olyan jatek trailer ami a valosagot probalja meg minel inkabb megkozeliteni (mert ugyse megy...).
Grat a bandanak... Jol tom, hogy mind a ketto magyar aki ott volt nalatok lelecelt? Egy Prime egy Dr.D? -
montressor #30020 en is csak az orom konnyekben tudok osztozni. szeretem az ilyen vicces figuras torteneseket :)
szep lett -
csatlakozok az előttem szólóhoz, amennyire meg tudom ítélni, abszolút profi munka :) millió gratz -
imp99 #30018 Ha valaki HD-ra vágyik :)
Age of empires online HD -
gratz, fasza!:D -
imp99 #30016 Az első hivatalosan is megjelent munka, amin dolgoztam :) Az egyiptomi karakterek riggelése volt a feladatom ezen a projecten.
Age of Empires Online -
gergo4 #30015 :D igaz.
Na a windowsban kell írogatni:
1. On your desktop, right-click the My Computer icon and choose Properties.
2. Under the Advanced Tab, click on Environment Variariables.
3. Under the System Variables list, click New.
4. Next to Variable name, enter MAYA_SLOW_DRAWPIXELS
5. Next to Variable value, enter 1
6. Click Okay buttons until everything is gone.
7. Restart Maya. -
hát igen, érdekel!
már be kellett volna írnod a megoldást:D -
gergo4 #30013 Wháá!
Import image plane zoomolás torzítás hiba megoldva!
Érdekel valakit? -
A wip szekcioban latszik, hogy nem millimeterre pontos a srac, foleg az alkatreszeknel van nuansznyi elteres itt-ott. De ez nem baj szerintem, csak en arra gondolok, hogy szerzett egy rakas jo refkepet es megcsinalta. Ha van hozza eleg ido, akkor egyaltalan nem lehetetlen tervrajz nelkul se. Lasd pl Levente BMW-je az artistpubon...