32214
Maya
-
Teljesen jó!
Talán helyenként picivel kevesebb polyból is ki lehetett volna hozni, de sokkal kevesebből nem hiszem. Viszont jól futnak a loopok, szépen vannak elvarrva a szálak, úgyhogy gratz. Szépen fejlődsz! -
Kakaduduka #30130 Gondoltam rá, csak azt hittem valami elegánsabbat szeretnétek:D
-
Print Screen :) -
Kakaduduka #30128 Köszi:) Az igazság az, hogy tényleg nem most kezdtem. Pár éve foglalkoztat ez a 3D téma, elsősorban a filmezéshez gondoltam, hogy jó lenne. Azonban soha nem jutottam semmire, próbáltam gyakorlatilag az összes nagyobb 3D-s programot, de valahogy egyik sem volt az igazi. A legjobban a Max-szal haladtam, de még a modellezést sem tudtam megtanulni, inkább 1-2 nagyon, nagyon egyszerű tutort lemásolni és ennyi. A Mayával is már régóta nézek farkasszemet, főleg azért mert anno elmentem venni egy Max könyvet, és hát Maya lett belőle. Érdemlegeset viszont csak most tudtam csinálni, valahogy most jutottam el arra a pontra, hogy túl vagyok az első akadályon, és az elkészült munka önbizalmat ad. Valszeg az is benne van, hogy meg kell érni ezekre a programokra, 15-16 évesen még ez is lehetett a gond. Most viszont 3 év múlva már úgy tűnik hogy haladok valamerre. Szóval van némi múltam, de ez kb. annyi, hogy megismertem sok progi kezelőfelületét. (tényleg :) )
A háló rész talán a legnehezebb az elején, nem véletlen kell átgondolni a modellezés menetét, mert nagyon könnyen össze lehet gányolni. Ennek a fegyvernek is többször álltam neki mire valami értelmesebb alakot vett fel. Annyira talán nem szép mint kellene lennie, de talán nem is annyira rossz.
Azonnal rakok fel olyat is, ha leírja valaki hogy is kell olyat renderelni :) -
huzalok:
curve-ön extrudolok egy circle-t, de nem a legtökéletesebb, maxban ez sokkal jobb eredményt ad...
Kakaduduka, biztos nem 3d-zel már x éve?:D jól tolod, gratu. Ha te ilyen minőségben kezded el, 1-2 év és kapkodni fognak érted a külföldi studiók. Azért wire-t is szívesen megnéznék, mert az sokat számít!:D -
Kakaduduka #30126 Elkészült életem második 3D-s alkotása. Pontosabban hát nincs kész, de nem tudom hogy érdemes-e vagy fogok-e még vele foglalkozni. Elég hiányos, van amit inkább textúrával oldanék meg, de az majd csak a következő lépés lesz a maya tanulásában. Kicsit közhelyes, hogy egy pisztoly-t választottam, és épp egy Colt 1911-est. Igazából ezt egy ismerős ajánlotta, mert hogy van benne minden ami előfordulhat a modellezések során. Hát igen, így kezdőként nem egy egyszerű alak, de azért így a végére egész hasonló lett. Minden esetre sokat tanultam ismét, úgyhogy várom a véleményeteket :)
-
Kakaduduka #30125 Az ilyen huzalokat/kábeleket hogy csináljátok? Egyszerűen egy kis átmérőjű kört ráhúztok egy vonalra és kész? -
montressor #30124 tyuaztamindenitdejolnezkikeremszepen! -
Midas #30123 nice :) -
ilyen alapján csinálom
a hajtómű hátul bőven a talaj felett van ( egy eredeti blúprint alapján csinálom)
az emg hogy a sugara belemegy :) nem számít, emrt nem hiszem hogy valaha a farokra raktak ilyen hajtóművet, szal én azt mondom, hogy az majd csak az spm fokozathoz kell :)
a vezérsíkot meg már énis nézem egy ideje
csak eredetileg sokkal kevésbé részletesre akartam csinálni a gépet, és így utólag nehéz alakítani, de valszeg azt a kicsit újracsinálom :)
Köszi az észrevételeket! -
egy kis észrevétel ha megengeded.
Nem tudom, hogy milyen futomuvet terveztél hozzá, de ha olyat mint az eredeti akkor a hajtómü rossz helyen van , mivel farokfutos volt az eredeti és igy belelógna a földbe a hajtómű vagy a gázsugár által felvert törmelék sérülést okozna a vezérsikban.
A másik, még gondolom kidolgozás alatt van de a függöleges vezérsik még lehetne áramvonalasabb és vékonyabb.
egyébként jó lesz -
Helyzet jelentés. -
én még a könyveket nem kezdtem el, de a sorozat epic... és azt mondják a könyv még jobb :) -
Mar varom, hogy hazautazzam par het mulva, es megszerezzem a sorozatot. A konyveket ket napja olvasom, tegnap munkaszuneti nap volt, le is tudtam 300 oldalt, pedig volt par dolgom nap kozben, ejjel meg meg 50-et. Nagyon jo, pedig magasra tettem a lecet. :) -
http://www.awn.com/articles/article/playing-game-thrones -
ez egy típus:
Canon 5D Mark II
és gyönyörű szép képe van:) -
Obicsek #30115 Na... sikeresen belezavarodtam. Canon 5D es MKII asszem a pontos neve. Az, hogy MKII vagy MKIII azt viszont mar nemtudom. 5D, az tuti. -
Obicsek #30114 Canon MK5-el egesz komoly kis dolgokat vesznek fel... pl en is dolgozom Mk5-el felvett shoton.
A fokuszt meg ugyan ugy oldjak meg mint a filmes cuccokon. Fokuszpuller csinalja, kulon ember van ra. -
montressor #30113 webcam 3.0 :) -
nah ilyet veszek :D
azért jó mert be tudod rakni a zsebedbe és bárhol bármikor csak előkapod ha valami izgit látsz :D -
montressor #30111 beteg -
nah ez már döfi:D -
nah jah, ilyen felszerelésekkel lehet is keménykedni filmkészítés terén is:
http://www.zimbio.com/Digital+Cameras/articles/0gjAtWNSWLc/canon+7d+video+equipment
FrankenCamera :D -
hát amit én hallottam, hogy iszonyat nehéz a fókusszal bánni
amúgy a kamerás felvételeknél is csomó külső cuccot hasznának, úgyhogy ez nem jelent hátrányt. Sőt, szerintem az a jó, ha valami konfigurálható...
Amúgy a 7d mark II asszem valami 300-350 körül mozog és talán egy obit is kapsz hozzá ennyiért, de nem vagyok benne biztos. -
Azért az nem a 200ezres kategória amivel a háuszt vették fel
Amúgy a készítők mondták hogy nagoyn nehéz volt felveni a 2 részt vele, mert igaz hogy eszméletlen DOF-ja van, de a kezelése annyira nehézkes
plusz egy csomó külső cucc volt rá csatlakoztatva hogy megtudják oldani. -
első munkának teljesen jó!
igen, tudnak 97 ezres gépek is hd-t felvenni, de a legtöbb az nem fullhd hanem valami 720p 15fps-sel vagy interlace szar.... szal a jó minőségű hd felvételhez szerintem az 550d vagy 60d az alsó hang...
amúgy dr house részek közül volt csomó olyan, amit 7d mark II-vel vettek fel. -
Slyr #30105 Sziasztok!
Új taggként szeretném publikálni első valamire való renderemet.
Mental Ray-jel készítettem, 35 perc render idővel OSX alatt...
http://www.imageupload.org/?d=1C5F64C61
http://www.imageupload.org/?d=F62A951A1
Nagyon láma kérdés, de valakinek nincs értesülése arról, hogy a 3DS Maxot az Autodesk-esek nem akarják, natívként OSX-re portolni?
-
van amúgy a 200 ezres DSLR-en kiforgatható kijelző csak mondom... :D
amúgy biztos hogy egyenlőre megyek a kompakttal, csak még nem tudom milyet
ezeket nézegetem:
http://www.safari-guide.co.uk/fujifilm-finepix-hs20exr-digital-camera-review.php
http://www.safari-guide.co.uk/canon-powershot-sx30-is-digital-camera.php
http://www.safari-guide.co.uk/panasonic-lumix-dmc-fz100-digital-camera.php -
ismeritek a képeimet
ezek mind egy 75ezres kompakttal készültek
EZ pl 97ezer, és tud hádé-t felvenni (ami szerintem egy fényképezőnél nem olyan fontos) megoltható nagy zoom és makró is, ha nem elég avaku, van rajta vakupapucs egy rendes vakuhoz, és ilyenek hogy kifoorgatható kijelző, a 200ezres tükrösön még tuti nincs. Itt amúgy egy teszt.
Szal érdemes megfontolni, de én azt mondom a mai teknikánál akkor jobb a tükrös, ha van hozzá egy hatalmas objektíved, meg egy makró, meg egy halszem, meg mittomén, szal egy teljes készlet, meg egy nagyon jó vaku -
az tény, hogy a tükörreflexeseknél illik megadni a körülbelüli elnyomott expo számot ha el akarod adni használtan, mert valóban a kopó alkatrészek miatt limitált az ideje... megnézem már, mit tudnak a mai új kompaktok, nekem még egy fuji s1000fd-m van, nekem megfelel (no meg olcsó volt), de elég silány képet tud csinálni néha (Szar látási körülmények között, vagy néha a fény is kifakítja a színeket, pár helyen már-már fekete fehérnek tűnik olyankor a fotó) -
vagyis hát jelenleg a 200000 Ft-os céges gépet nyúzom, de akarnék egy sajátot... -
igenvaz enyém is az 550d (nincs nagy különbség köztük), de sima fényképezéstől is tönkremegy idővel -
60d már tud fulhd-t felvenni 30fps-ben, gondolom ott nem csapdossa a tükröt, úgyhogy arra ez nem vonatkozik. -
50000-100000 kép körül, a tükörfelcsapások miatt elkopik, a tükör amúgy is kényes, porosodik stb, meg még egyéb dolgok is tönkremennek benne egy idő/bizonyos képmennyiség után de ennyire nem értek hozzá h megmondjam mik ezek pontosan
-
haverom most vett nemrég 60d-t, és nagyon szép képeket csinál.
miért hal meg attól egy dslr gép, hogy csinálsz vele képeket? -
utána olvastam ezeknek az új kompaktoknak...
elég durvát fejlődtek mostanság
engem meggyőzött
lehet valami super zoom kompakt lesz...már ott is van amin lehet objektívet cserélni, vagy kiegészítő objektívet rátenni, de meg vannak faszák, amik már nem ilyen kis zsebszámológépnek néznek ki
majd beszélünk erről holnap :D
csak reggel vizsgám lesz, szóval ledőlök kicsit -
Azért a canon 60D már nem alap gép ;)
De utánakérdezek h mit mondanak a prök.. -
140 ért kapsz egy fullos kompaktot
ha canon, akkor ahoz még telepíthető programis van, amihez szkripteket írhatsz, vagy tölthetsz le, pl intervalométer
sőt ezekhez is lehet objektívet kapni, van olyan kompakt amire pluszba rámegy, vagy simán ugyanolyan csatlakzása van mint a tükrösöknek.
vagy vehetsz 200 ért egy alap gépet, alap obit, és nagyon alap vakut
nézd meg fotós sg-n, vagyis kérdezd meg ott :) -
jók! :)
sajnos nekem nincs állványom se, meg jó lenne egy intervalométer is, mert most laphoz van kötve a gép és onnan irányítom meg állítom be, így viszont elég nehézkes terepen megoldani.
De amúgy nem is fogom szerintem erőltetni ezt a timelapset, mert nagyon megeszi a fényképezőgépet. egy fél perces videóhoz kell 720 képet csinálni. Ezek a DSLR-ek meg bizonyos számú kép után behalnak, és lehet őket vinni a szervizbe.
Amúgy akartam kérdezni Schorby, hogy szerinted ha mondjuk szánok kb 200 ezret egy gépre, akkor melyik éri meg jobban egy Canon 60D és ahhoz tudok venni objektíveket, vagy egy akármilyen kompakt gép hasonló árban? -
timelapse
Énis feltoltam jútúbra régebbi próbálkozásaimat a témában
(közben amúgy halad a repcsi is :)