Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
Az csak egy snapshot. A minõsége a videokártyádtól függ, illetve a cgfx shadertõl. Lényegében olyan mintha egy futó játékról készítenél snapshootot.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Wearwolfff
Mi a különbség a HLSL és a CGFX shader között?

berlinboy6329
Ez a Viewport 2 mit takarhat?

hogy renderel ilyen gyorsan árnyékokkal,AA-val,GI-vel?😮

És mennyire "valódi" a render?Van olyan,minth V-Ray-jel,v Mental Ray-jel renderelném,v ez csk ilyen Playblastszerû/minõségû dolog kicsit továbbfejlesztve és a valódi render még mindig 100X jobban nézne ki?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
ráadásul a max és a maya is kb ugyanannyiba kerül mára (fele annyiba, mint régebben)
4090 dodó elõfizuval, 3590 dodó anélkül (a max kb 100 dolcsival olcsóbb).
~800e Ft, de borzasztó dolgokat tud... pár munkából meg vissza tudja hozni az árát, ha az ember megfelelõ helyeknek dolgozik...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
ez a what's new most koppant 😊
rég mondtam már ilyet, de ez kezd NAGYON beteg lenni 😊 bár persze majd a használhatóság megmondja, tényleg ilyen szép-e minden, mint ahogy lefestik, de ezek kemény dolgok még így is...

ami megmaradt:
-elsõ látásra BETEG
-a következõ karinak tényleg nvidia-nak kell lennie, bármennyire is rühellem azt a céget
-nem túl könnyû már ez így? ezeket eddig iszonyat jó szemû emberek csinálták, akikre keményen fel lehetett nézni, mert annyit tudtak szimulációról, animációkról, stb, hogy hihetetlen. most meg már megint minden sokkal könnyebb... bár aztán eszembe jutott, hogy egyrészt több dolog eddig is megvolt már máshol, pl a törésszimuláció játékoknál, vagy ezek a dinamika szimulációk más szoftvercsomagnál, nem is beszélve nagy studiók által kifejlesztett pluginekrõl, amiken valószínûleg ezek alapulnak. meg hát a photoshop cs5 új content aware fill-je sem váltotta meg a világot, csak kissé könnyebbé tette, gyorsabbá, de ugyanúgy érteni kell a dolgokhoz itt is, hogy mit is állítsunk, és hogy mikor is lehet használni...

már csak egy kérdés van... mikor jön? 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
garou, te vagy az én emberem 😄

ásom is bele magam 😄

Garou
Maya 2012

Nos, kinek hogy tetszenek az ujdonsagok?

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

<#eljen>

the world is mine

Szerintem szimplán sokszor gyorsan megnyomja a grow selectiont...és ilyenkor ugye csak az elsõként kiválasztott objektum vertexei jelölõdnek ki, más nem

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
nem tudom milyen hotkey lehet, hirtelen nem látom magam elõtt, mi is történik arra a hotkeyre.

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem tõletek. Most kezdtem Mayával foglalkozni, eddig Max-oztam. Szokásomhoz híven elõször végignyálaztam a Mayás tutorialokat (animáció, rig), majd ezután elkezdtem videotutorokat nézni. Az egyik ilyen tutorban az elõadó egy karakter vállvértjén riggelésnél kiválaszt két vertex-et, majd mond egy billentyûkombinációt amivel kizárólag a shoulder vertexeit jelöli ki. Ránézésre hasonló, mintha soft selection-t használna, csak a vertexek közt nincs influence. Annyi még, hogy a hotkey shfit+..... De egyszerûen ezredjére sem értem a második szót. Megnéztem a Mayás hotkey-eket is, neten is keresgéltem de nem találtam. Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném.

Egyébként a 24 órás limit miatt olvasgattam a fórumotokat tegnap,és örülök, hogy rátaláltam.

Üdv, Philippos

U.I:: Egybént ez a tutor a Digital Tutors: Animating Next Gen Character in Maya 2. cd-jén talán az utolsó video. (Igen olvastam itt, hogy a DT-riggelési tut-ok nem olyan jók, mint a Gnomon-osok, de ezt már nem hagyom félbe).
Peetmaya
Wwolf, csak annyit mondok, hogy tökéletesen egyet értek veled, és nincs mit hozzáfûzni...

Mag, gratu gratu!😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
Gratulalok!<#eljen>

gratu😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
6 oldalas = 6 hetes

Magnificat

Végre leadtam ezt is, 20 oldalas beszámoló a 6 oldalas szakmai gyakorlatomról, a gyakorlatvezetõ szöveges értékelése (kiváló, és örömmel látnak majd munkatársként végzés után), valamint az igazolás, hogy letöltöttem az idõt.

Wearwolfff
Nem azért szar a magyar mezõgazdaság, mert szarok a termékek, dehogy. Sõt... Nagyon is jók.
Ott kezdõdik a dolog, hogy amikor országot kellet alapítani, nem volt pénze az országnak, így eladták külföldre az összes gyárat, ami csak létezett. A külföldi meg erre mit csinál, szépen bezárja a gyárat és kiviszi külföldre az értékeket a külföldi gyáraiba. Ebbõl következik, hogy Magyarországnak nincs feldolgozóipara. Csak raktárakkal vagyunk tele. Talán van egy vagy két konzervgyár az egész ország területén, ami megmaradt, de az édes kevés. Mesélték itt a faluban, hogy mindenkinek megérte otthon paradicsomot és paprikát termeszteni, mert elvitték a falu szélére a feldolgozóba és megvették tõlük. Most ahhoz, hogy sûrített paradicsomot állítsanak elõ, azt ki kell vinni egy másik országba, ahonnan megint vissza kell hozni. Vagy almaszörp bármi. Mindent export, majd a terméket import. Ezért van az, hogy ami tulajdonképpen magyar eredetû az tételekkel drágább, mint az elve külföldi, mert ott csak egy utat kell kifizetni. (HardWest chilis bab 129ft, Globus babfõzelék: 350-400ft) Ezért szar, mert a felvásárló nem a gyár, hanem csak egy fuvarozó nagykereskedõ, akinek ki kell vinnie külföldre, és ezért fizet a zöldség-gyümölcsért, annyit amennyit. Ezért fizetnek egy hektár földbérletért csak évi 25-40 ezer forintot. Ráadásul, ha most valaki azt mondaná, hogy nyitni akar egy feldolgozót, a külföldi árakkal versenyezve, tuti pár év alatt csõdbe menne. Ezért szar, mert lassan már külföldi narancs olcsóbb, mint a magyar alma, vagy a paradicsom. A külföldieknek megéri, ott csak egy út van, persze, hogy dicsérni tudják. Ezzel persze nem azt mondom, hogy elk****ták, mert a semmibõl valószínûleg én sem tudtam volna máshogy pénzt szerezni, csak ezzel a lépéssel ellehetetlenítették a magyar mezõgazdaságot. Egy rakás munkahely odalett. Az állattenyésztésrõl már ne is beszéljünk, most már kinek éri meg a a hiány mangalica? Olcsóbb a spanyol import sovány disznó. És ez itt most tényleg no politika, csak szimplán történelem.

Na mindegy jócskán eltértünk a topic témájától.

KirkHammett: Nekem tetszik a járgányod.

Peetmaya
Borzalmasan buták tudnak lenni az emberek. Egyik haverom nagy pókeres, és pár éve ment ki Vegasba a WSOP-ra. Ment át a határon, ott ugye ellenõrizték az útlevelét, vízumot stb. Nézi a határõr, hogy Hungary, ránéz haverra, azt mondja, hogy hamis az útlevél. Megáll benne az ütõ is, hát az lehetetlen. Mondja a fickó, hogy ha tényleg magyar lenne, akkor fekete lenne, mert Mo afrikában van. 😊😊😊 Ekkor picit már megnyugodott, de azért még vagy fél órát gyõzködni kellett, hogy Mo közép európa és alapvetõen fehér emberek laknak ott, még a kisszobába is bevitték, úgy átkutatták, hogy ilyen alaposságot még filmekben sem látsz. A másik vicc az amcsikkal kapcsolatban, sok más mellett, de most ez jutott eszembe: hírekben is volt, amikor megjelent a Juno címû film, néhány amerikai gimis csaj kitalálta, hogy milyen poén teherbe esni, és elkezdtek dolgozni rajta. Ha jól emlékszem 6 lánynak sikerült is, és országszerte örültek neki, hogy wow de faszák vagytok... De amúgy ha felmész jutúbra, és rákeresel, vannak videók róla, hoyg magyarokat szólítanak le és tesznek fel alapvetõ kérdéseket, hogy mekkora fesz van a konnektorban, vagy hogy ki van az ezresen, és egyetemisták nem tudják... Szóval szerintem a hülyeség az emberi tulajdonság, nem nemzeti😊

Garou
Peet, most szivembol szoltal! 😊

NINCS egy kib...ott normalis kenyer a nemeteknel, csak ilyen mirelit szarok vagy mini kiadasu bagettek. A szalamikban a mi Pick termekunk van itt is kirakva a premium termekek koze, a fokhagymat fapofaval tudnam egeszben megenni, a paradicsom-paprika iztelen fos. Mar vegigittam az itallapot, de a borokkal a wc-t nem oblitenem, sorok teren nyilvan jok, de a tomenynek csufolt szajoblogeto snapszuk is csak a helyet foglalja a polcon. Nem tudnak sutni-fozni, mert minden, a levestol kezdve a kesz rantotthuson at a porkoltig mirelitben kaphato, es csak bedobjak a mikroba. A legjobb dolgokat a torok boltban, torok import termekekbol tudom beszerezni.

Nemet muveltsegrol annyit, hogy munkatarsaim pl a masodik vh-rol annyit tudnak, hogy "jok voltak a nemet tankok, de nem volt eleg uzemanyag." Ennyi!!! De, hogy mi tortent Sztalingradnal, vagy Kurszknal, vagy ugy barmikor a haboru alatt a sajat nemzetukkel kapcsolatban, az nincs meg nekik. Kozepkorrol csak a sajat tortenelmuket ismerik tomondatokban, a keresztes hadjaratokrol, torok-haborukrol, vagy angol-francia dolgokrol nulla ismeret, irodalom: Danterol mar hallottak, mert volt a Dante pokla cimu film (de szerintuk a varost hivtak igy). Nem altalanositok, de eddig elegge muveletlennek tunnek (meg megkerdeztek ismerem-e az Opel markat).

De haverom chef a franciaknal, neki 3 het szabit adtak, mert amig eljut Magyarorszagra (Mongolia melle szerintuk), az egy het (mert arra nem jar repulo), egy het a visszaut, es tudjon otthon is lenni egy hetet... Four Season hotel nemzetkozi vendegkorrel, es ennyire nem vagjak. 😊

Peetmaya
hát azt nem tudom, hogy az általános, vagy középiskolás képzés milyen most Mo-on, de azért egy középszínvonalat sztem kb megüthet. Felsõoktatás viszont annál kevésbé. Van egy jóbarátom, PhD-zik mûegyetemen polimer technikán, és dióhélyban az a véleménye az egyetemrõl, hogy a 40-50 éves hírnevébõl él, de amúgy nincsenek meg a normális feltételek ahhoz, hogy valaki egy phd kutatást végig tudjon csinálni, hogy annak értelme is legyen. Másik meg bátyám, aki anesztes orvosként dolgozik már 4 éve, elõtte meg ugye 8 évet töltött (nem bukott, ennyi az orvos képzés) az egyetem keretein belül, és egyszerûen felháborító mennyire elavult dolgokat tanítanak a Sotén. 1-2 hónapja volt az anesztes szakvizsgája. Nem vagyok orvos, ezért nem tudom pontosan megmondani, hogy mibõl, hogyan vizsgázott, csak a lényegét nagyjából. Azért buktatták meg, mert olyan dolgokat vártak el tõle válaszként, amik 30 éves technikák, és ma már nem használják õket. Adott szituációk nem fordulhatnak elõ a fejlettebb mûszerek használata miatt, az újabb gyógyszerek miatt és a pontosabb tudásismeret miatt. Bekövült vén csontok vannak a felsõbb székekben, akik alkalmatlanok már a fejlõdés követésére, és õk döntik el, ki lesz orvos, és ki nem. Az meg hogy milyen szinten túl vannak dolgoztatva az orvosok, egyszerûen botrány, de ez a világon mindenhol így van, talán annyi különbséggel, hogy egy angol orvos kb 5-10x ennyit keres, mint a magyar.

Hogy jót is mondjak. Mindenki szidja a magyar mezõgazdaságot, élelmiszer ipart, hogy sokkal jobb lehetne. Nem tudom hányan voltatok külföldön, én voltam már Eu-ban pár helyen, és alkalmam is volt fõzni, úgyhogy megismertem a különbözõ országok nyersanyag állományát, és minõségét. Franciák közepes szinten vannak, olaszoknál nagyon finom húsok vannak, de ahogy picit délebbre megyünk, spanyol, görög, délolasz vagy török alapanyagok már sokkal rosszabbak. Magyar élelmiszer termékek azok kifejezetten jó minõségûek, ennek ellenére mindenki panaszkodik rá, hogy szar a mezõgazdaság. Az anyagi támogatottsága lehet, hogy az, de a termék, amit elõállítunk, az kifejezetten jó minõség, sõt vannak termékek, amelyek elsõ osztályúak világviszonylatban. A tokaji borok európai borminõségi versenyt nyertek leelõzve az olasz és francia borokat 2 évvel ezelõtt. A szentkirályit európa legjobb ásványvizének nyilvánították. És még sorolhatnám, de elég annyi, hogy mindenki a magyar konyha csodájára jár.

Hopsz 2. sort elírtam....szóval NEM minden szar 😄😄😄

Egyetértek...

Erre reagálva én is úgy gondolom, hogy mivel mindenki csak ezt hajtja, hogy de szar, így szar MO ezért már mindenki el is hiszi. Birkaeffekt. Tény hogy van 2-3 gond, de minden szar.
Egy jó példa...a BKV-t sokan szidják sok olyan is, aki más tömegközlekedési rendszert nem is látott. Elárulom, hogy Európában az elsõ 3ban benne van az éjjszakai járatok összehangoltsága és sûrûsége. Amsterdamban egy járat éjjel össz vissz 3X jár és kész. Itt Glasgowban 3 különbözõ busz társaság van és persze ha veszel bérletet csak az egyikre érvényes. A legsûrûbben járó busz is 12 percenként jár és nem mondanám gyorsnak. Jah és mire rájöttem hogyan mûködik maga a rendszer kb 2 hét volt, mert abszolúte nem egyértelmû és interneten sincs normális leírás, sem megállótérkép. (erre a googlet kellett használnom). A zebránál is baromi sokat kell várni míg átenged.
Mindig amikor elkezdünk sorolni jó dolgokat, mindig több ország legjobb tulajdonságait hozzuk fel. De ezek tények mindenhol vannak jól mûködõ és rosszul mûködõ dolgok. Az iskoláztatásunk messze kimagaslik akármit mondanak a hírek v reklámok én akárhol jártam MO kívül általános egyszerû dolgokat nem tudnak emberek idekint. Sokszor csak csodálkozok mennyire alap dolgokat sem tudnak. Otthon meg alapnak számít.
És nem utolsó sorban gondoljunk arra vannak országok, ahol meg aztán még rosszabbul mennek a dolgok. Elég csak tõlünk kicsit keletebbre menni.

Magnificat
eddig jó

Sziasztok!

Készül az új modellem, még csak 60% körüli a gép...
Az anyagozással kapcsolatban lesz majd kérdésem, de addig is szívesen veszek bármilyen észrevételt, ha van...

BTR80
Magnificat
csak amíg egy technológiánál, logónál stb egyértelmûen lehet bizonyítani a lopás tényét, addig egy forgatókönyvnél (ahol mondjuk csak részeket vettek át), vagy hasonló, bárkinél bármikor felmerülhetõ dologról van szó, már sokkal nehezebb. pláne, ha nem tudod bizonyítani, hogy a tiéd hamarabb volt, mint a másiké. ha tudod bizonyítani, akkor kapsz pénzt hogy túllegyetek a kérdésen, ha meg nem tudod, akkor szeva'. a jogvédõ hivatalba is csak akkor mehetsz, ha levédetted a dolgodat. levédeni sem olyan egyszerû, mert jópár dologra nem is lehet ilyet kérni (pl nem védetthetem le az A betût meg hasonlót).
szóval ha az ötletedet sikerül levédetned, akkor valóban nem lophatják el jogszerûen, de ha nem...

mataharii
Ez nem érzésre megy, a jog az jog, legyen az egy logo, technológia, egy szöveg vagy szlogen, Hollywood vagy Bollywood. Ha egy Oscar díjra felterjesztett filmrõl akár a gyanúja is felmerülne, hogy lopás történt, az elég nagy port kavarna. Nem akarok részletekbe belemenni, mert pont filmrendezést hallgatok, és esszéket írtunk szerzõi jogról, na meg tanuljuk is. elég bemenni a Szerzõi Jogvédõi Hivatalba, és bejelenteni a dolgot, ha valóban megalapozott a gyanú. Ha nem, akkor ez csak pletyka, arra meg mindenki sz.rik, szakma és jog egyaránt. Garou, ha te írsz valamit, és valóban a te ötleted volt, akkor nem nehéz bizonyítani, mert valószínûleg te tudsz a legtöbbet a dologról. Egy projectemhez használtam pl egy Infected Mushroom számot, kapcsolatba kellett lépnem a banda menedzserével, és addig "járnom" a nyakára, amíg kicsikartam belõle egy megegyezést. Ha átírom a számot és akár 2 hasonló motívuma is van, már megbüntetnek, nem beszélve arról, hogy persze azonnal kirúgnak a suliból, mint ahogy történt már ez mással is. Fõleg egy kisjátékfilm ötletnél, ahol nincs szó pénzrõl, legalábbis a kezdetekkor semmi esetre sem, könnyebb megkérni az illetõt, hogy közremûködjön a projekt munkálatain, és kap egy kreditet a végén, mint lenyúlni az ötletét, nem éri meg ugyanis még a kockázata sem.

Egy dummie-nak is joga van fejlődni!

ibor90
félreértés ne essék, én is büszke lennék ha egy ilyet animációt feltudnék mutatni referenciaként, de az oscar-díj szinthez képest és ahhoz képest hogy mennyire fel kapott ez a kis filmecske, hogy még a tvben is volt anno, ahhoz képest ez bõven szar...így értettem

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
azért Aranico Atlas színben (lásd honlap színminták) elfogadnám 😄

Magnificat
amúgy ennek az Aventadornak az oldalsziluettje nagyon odab*sz. meg hátulról is kemény...

Magnificat
beteg, elég bejövõs, de a saját ízlésemnek kicsit "barbár" az oldalán a nagyon mélyítés, valamint az orrán a légbeomlõ nagyon elõrenyúlása. Összességében kicsit a Reventon magasságában van nálam, de még mindig a Murcielago és a Gallardo a kedvenc formában.

jah, és az R8 is nagyon betegül néz ki 😊

Garou
Delelotti spammelesemet befejezve meg mutatnek valamit. Most publikaljak Genfben hivatalosan a Lamborghini uj modelljet, az Aventadort. A stuttgarti szakma fele kint van es kocsikat nez. Illetve gondolom csak az Aventadort nezik majd es sirnak. Az irodankban is reggel abbamaradt a melo, mindjart szonettet is irnak a kocsihoz... De ez a design tenyleg hibatlan. Olyan szinten atgondolt es kidolgozott, amit utoljara talan az R8-as audinal lehetett latni. Nagyon durva megoldasok, de minden osszhangban. Szivbaj nelkul felcserlik pl a vonalak iranyat pozitivbol negativba a teto es a csomagtarto kozott, es megis minden passzol. De tele van az egesz forma erdekessegekkel. Ja, es 113 centi magas...

Adatok

Galeria

weboldal

Garou
Egy velemenyen vagyunk, csak szerintem eleg nehez bizonyitani, hogy ezt toled nyultak le. Egy otthon megirt par eves reszletes dokumentum sem bizonyit semmit, mert barmikor irhattad (pl mutan megnezted a filmet).

Olvastam Joe Eszterhas konyvet Hollywood-rol, o irta pl anno az Elemi Osztont. Allitasa szerint a rutinosabbak egy brainstormingra is, ahol konkret sztoriotleteket kell bemutatni ugyveddel mennek plusz felveszik a megbeszelest. Ha nem igy tesznek, mindenki lenyulna a masik otleteit.

Magnificat
ezért egy komplett film alapötletének átvételét ne keverjük már egy rövidfilm szinte egy az egyben való átvételével. érzésem szerint nem ugyanaz.

ezekszerint akkor Peet is hasonlót érzett ki a cikkbõl, mint én, akkor nem én vagyok paranoid 😊

Panasszal élni? ne legyünk már naívak. amilyen macerákat kell megcsinálni, hogy esetleg (!) bizonyítsd a hasonlóságot, megelõzést, lopást, stb... és akkor itt csatlakozunk is az elõzõ témához: na EZÉRT kell NDA-kat köttetni az emberrel.

mataharii
Ennyi erõvel a Harry Potter forgatókönyvíróját, Steve Kloves-t is beperelhetnék a Csillagok Háborúja lenyúlásáért. Ugyanaz a sztori, ugyanaz a forgatókönyv.

mataharii
Azt el tudom képzelni, hogy Magyarországon ez nem ver nagy vizet, nemezetközi szintû versenyeknél azonban elég komolyan veszik a plágium fogalmát. Én Írországban járok suliba, és az egyik osztálytársam tavaly bebukott egy esszén. Nem Oscar Díjról volt szó, hanem egy sz.ros esszérõl😊 De ha úgy van, ahogy Obicseg mondja, akkor ez ellen lehet tenni, meg vanak a megfelelõ csatornák, ahol panasszal lehet élni. Ha nem tette meg a leányzó, akkor az az õ baja, én megtettem volna, ha valóban lopás történt, bár ezt erõsen kétlem.

Garou
Tudod hanyan nyulnak le otleteket? Szerinted erdekel valakit? 😊

Legjobb pelda 😊

Raadasul o meg azt is kozolte, hogy egyedul talalta ki az egeszet.

Garou
Az kivalo. Akkora trutyi van kis hazankban ezen a teren (is), hogy semmin sem kene meglepodnom, de megis ujra es ujra megteszem...

Mondtam en barmit is? Ugyan dehogy...
mataharii
Ott a pont, ez a lényeg. Jó a sztori, hazai filmhez pláne, no pénzbõl pláne. Obicsek, gondolod, hogy egy Oscar esélyes alkotást nem vizsgálnak meg minden szempontból? Ha valaki egyáltalán nevez bármilyen versenyre egy lenyúlt ötlettel, az elég nagy balf.sz, már ne haragudj😊 Mellesleg nem olvastam, hogy ilyen támadások érték volna akármikor is a produkciót, de lehet, hogy én vagyok tudatlan.

Csak ugy kivancsisagkeppen kerdezem, hogy nektek mi a velemenyetek arrol, ha egy hires magyar rendezo lenyulja egy kepzomuveszetire jaro lany storyboard-jat, megcsinaltatja a rovidfilmet az egyik itthoni reklamgrafikai studioval majd Oscart nyer vele ugy, hogy gyak 5 percnel tobb munkaja nem volt vele?

Termeszetesen meg veletlenul se M Toth Gezara gondolok, es a furcsa egybeeses csak es kizarolag a veletlen muve lehet.
Peetmaya
Hát picit tényleg pökhendi a riportban Gézuka, és kevésbé szólt arról az elmesélése, mint amit vártam volna tõle. Nagyjából az utolsó pár sorban írta le azt, amit szerintem bõvebben ki kellett volna fejtenie, bár lehet pont azért pár sor, mert nincs mit kifejteni rajta:

"Az, hogy mégsem plakátot ragasztok, és az alkotómûhelyünket minden gátló körülmény ellenére fenn tudtuk tartani, semmiféle összefüggésben nincs a munkáink nemzetközi vagy hazai sikereivel."

Ugyanakkor a kisfilm nekem nagyon tetszett, bár a kivitelezés közel sem mondható profinak, grafikus szemmel nézve, de maga a rendezés szerintem zseniális. Jók a kameramozgások, ez volt az elsõ, ami nagyon tetszett, hogy egy óra ketyegését imitálta, és egészen addig nem is érted, amíg a végén be nem következik a csattanó. A zene volt a második, amire felfigyeltem, szépen összehozták a kiskakukk beéneklésével, bár azon helyenként hallani lehetett, hogy egy simán felgyorsított 'éneklésrõl' van szó. Persze itt meg is jegyezném, hogy Mo-on nincs akkora szakmai tudásháttér, mint ahogy az Los Angelesben, mi nagyjából pár éve kezdtük el a szárnyainkat próbálgatni, õk meg már 20 éve folyamatosan repülnek.
A kisfilm csattanója is olyan volt, amilyennek lennie kell, hosszú vontatott bevezetõ után egy hirtelen és egyértelmû poén. Oszkárt nem adnék érte, de semmiféleképpen sem mondanám azt, hogy szar.

Ez pedig Matahari egyik hozzászólásából:
"miért mondná akárki, milyen büszke Magyarországra, amikor nem kap támogatást, és ahol lehet, bokán rúgják (ha szerencsés)"
Kiment a fickó az oszkár díjátadóra mint jelölt, megismerkedhetett a szakma nagyjaival, néhánnyal még barátságot is kötött, sõt, még állásajánlatot is kapott, ennek ellenére azt a döntést hozták meg a családban, hogy nem tudnak Mo-on kívül máshol élni. Szerintem ha valaki itt akar élni, akkor ne panaszkodjon, és ne húzza le nyilvánosan az országot, mert ez a képmutatás netovábbja. Ha szeret itt élni, akkor legyen rá büszke, és mondjon olyat a világnak, amitõl jobb kép alakul ki rólunk. Csúnyán fogalmazva ez a cikk arról szólt, hogy a csávó a 0-ból jött, és õ mekkora király, hogy egy ilyen szar helyen, mint Mo gazdaggá tudott lenni és három rétegû szmokingban tudott neves amerikai studiók állásajánlatát visszautasítani az oszkár díjátadón. Nevetséges és nagyon hazafiatlannak tartom. Mégha nem is úgy gondolja, de legalább hazudhatna, hogy egy picit jobban érezzék magukat a magyarok, hogy valami jó is készült az országban. Aztán meg arra panaszkodik, hogy alig kapott állami támogatást. Kíváncsi vagyok a pixar vajon mennyit kuncsorog azért, hogy támogatásból csinálja meg a Presto c. kisfilmjét... Ez a baj, hogy mindenkibe bele van nevelve ez az attitûd, hogy ez az ország egy szar, de azt senki nem fogja fel, hogy azoktól ilyen, akik így gondolják, és ebbe majdnem 10 millió ember tartozik bele.

ibor90
hát én nem akarom megsérteni a készítõjét ennek a kis animációs filmnek, de ahhoz képest hogy mennyire "híres" lett, ez egy szar...

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Nem vagy eleg kreativ 😄
Szoval deviantarton is lattam mar par komoly alkotast ami mogott lengyel keszito volt.

the world is mine

Magnificat
és amúgy félreértés ne essék, örülök hogy ott voltak, meg hogy a miénk, össz-vissz csak nem vagyok elájulva a produkciótól. egy Fallen Art pl szerintem sokkal mélyebb, jobban kivitelezett és kiemelkedõbb ötletû videó volt, az más, hogy a témájából adódóan várhatóan esélye sem volt bekerülni az oscarra, meg mint olvashattuk, nem árt ha játszák Los Angelesben, ahol ezt el sem tudnám képzelni...

Magnificat
az hogy mi kap oscar jelölést, és mi nem, az meg megint totál más dolog. különösen mostanában olyan filmek kapnak oscart, pláne többet, amiket hol lehetne egy lapon említeni egy Ben Hur-ral, Gyûrûk Urával, vagy épp Keresztapával. pl tavaly a Bombák földjén... 10 oscar jelölés, és ebbõl 6-ot meg is kapott? hol van ez az eddigi színvonalhoz? az egy dolog, hogy gyakran szarabb filmeket gyártanak mint elõzõ években, de emellett hihetetlen ideál-szûrés megy. mint a The Time c. újság esetén, ahol megkérdezték ki kerüljön a címlapra, és valami 50-60%-kal Assante nyert (wikileaks), de nem merték kitenni, így megint Zuckenberg került ki, másodszorra)...

Magnificat
lehet büszkén nyilatkozni anélkül, hogy az ember öntelt lenne. az hogy mások hogy viszonyulnak hozzá, az megint más dolog, ettõl is lehet még az ember szerény.

mataharii
Ezek egyike sem kapott Oscar jelölést, valamit nyilván látott benne az Oscar bizottság, ha úgy gondolták, érdemes lehet az elsõ 5-be jutásra. Én csak azt mondom, hogy ilyenkor nem kell kritika egyáltalán. Örüljünk, hogy valakinek otthonról sikerült legalább egy lépést tennie, én legalábbis örülök. Fõleg, hogy az egyik csávóval a stábból együtt nõttem fel😊

mataharii
Szerintem ez nem szerénység kérdése, miért mondná akárki, milyen büszke Magyarországra, amikor nem kap támogatást, és ahol lehet, bokán rúgják (ha szerencsés). Kertészt pl lezsidózták. Az elsõ Magyar Nobel-díjas írót. Ez azért jelent valamit😊

Magnificat
ebbõl egy kukkot sem értettem...

Magnificat
pl egy Tomek Baginski féle 2005-ös Fallen Artot sem szabad kihagyni a képbõl (lengyel Platige Image )

Link a Fallen Art-hoz

vagy ugyanúgy tõlük a Cathedral, (részben) ami miatt elkezdtem CG-vel foglalkozni...