Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én tolom a rappet 😊
am igazad van primitív a refrén.. de ha beiszol vagy bölcsre iszod magad /amit persze csak te hiszel úgy/ vagy primitívre 😊 ... szóval ez az oka, hogy ilyen 😊

De amúgy tényleg ne itt vitassuk meg ezt 😊
ha valakit érdekel akkor: www.streetroyal.hu
itt vannak mindenféle elérhetõségek, letöltések...
Hát ez nem tudom.
Sosem bírtam a rappet, de nem lenne ez rossz csak ez a refrén nagyon nem tetszik.
"Töccsed mer isszuk XD" Mit mondjak sztem nagyon primitív.
Én a káromkodást sem szeretem a zenében ,de nyilván ehhez a zenei stílushoz az hozzátartozik.

No de ez nem az a fórum ahol a rappet kritizálhatom ,mert ez nem azért van. 😊
Amúgy mi a te szereped ebben a produkcióban ?

tom, hogy nem ide tartozik... de most álljatok fel MAYA istennõ elõl és irány a haverok és pubok!
kedvcsináló:
klikk ide

kellemes estét! 😊
Magnificat
el is siklottam felette, de tanult kollegám felhívta a figyelmemet, hogy warez volt a téma lentebb (könyv), úgyhogy töröltem...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
a face-ek relatíve egyenletesen helyezkednek el (nincs nagyon sûrû és nagyon ritka rész, pláne nem egymáshoz közel), illetve a lehetõ leginkább quadokból áll (pár helyen lehet tri, de kevés helyen)... lehetõleg minden vertexbe 4 él fusson... stb...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

mióta az eszemet tudom rajzzal foglalkozom... és szerintem ez a letisztultság azt jelenti, hogy pl. régen egy rajzban mindent meg akartam mutatni, hogy igen én ezt is tudom, de mára "leegyszerûsödött". A bonyolult formák helyett keresem az egyszerûbbet meg ilyesmi... persze ha bekattanok akkor... 😊)

Nálam kb. ezt jelenti, de szerintem Nálad is valami ilyesmi lehet nem?
ibor90
Cthuluhusaurus Rex

Imp: a kép alján ott a forrás 😉

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Szerintem azért érdemes lenne legalább nézegetni a képeket benne és a menük úgy is ki vannak emelve a szövegben és az sokat segít.
Nyelvet pedig mindig érdemes tanulni és soha sem késô elkezdeni :-)
Szervusztok reg nem 'latott' emberkek! 😊

Angol: igen fontos, de ha orosz nyelvterultre mesz, nem art az orosz sem 😊 KOmolyra forditva, tenyleg tanuljatok nyelveket, mert anelkul beszukulnek a lehetosegeitek (foleg a zsirosak)

Modellezes: engem mostansag a letisztult topologia erdekel. Mitol letisztult egy topologia? Persze ranezek es tudom, de megfogalmazni nehez. Ti mit gondoltok errol?
Magnificat
Ez amúgy valami Cthulhu-TREX?

Magnificat
Imp: engem meg esz meg az irigység 😄 fotós-videós blogot kéretik vezetni 😄

streetRoyal: nem tudom hol voltál az elõzõ sok évben, de igen, angolul akkor is érdemes penge módon megtanulni, ha az ember csak kukát ürít. bárhol, ahol számítógéppel kapcsolatos valami, iszonyat fontos.

én speciel jó angolosnak tartom magam, de nem azért, mert olyan veszett tökéletes lenne mondjuk a nyelvtanom. Merek és tudok beszélni (nagyon fontos!), eltársalgok bárkivel bárhol (max egy kis lelki rákészülés kell eleinte, mert pl itt az angol anyanyelvû tanárommal is marha jól elcsacsogtunk onnantól, hogy leküzdöttem az elsõ 30 másodperc izgalmat (ha pedig tudom, hogy 30 sec múlva beszélgetni fogok, akkor már megy elejétõl fogva). ezért sem izgulok különösebben azért, hogy elvileg (ha a határidõt nem késem le) márc. végén nyelvizsgázok... késõbb lehet, hogy még a felsõnek is nekimegyek (azért arra már készülni kell).
de ez azért fontos, mert elképesztõen nagy tudás van a neten, csak érteni kell... ehhez pedig az angol a legjobb választás. már maya-nál is szinte minden benne van a súgóban, ha valami módszer kell, ott vannak a fórumok, stb... megérted a hibaüzeneteket, külföldi munkavállalásnál pedig alapvetõ a stabil angol. szóval a mai világban mindenkinek kell tudnia szerintem angolul! (meg nem árt még egy nyelv, tehát a magyarral együtt 3 már remek, de 2 az elég fontos)

ja és persze azért köszönöm! 😊
itt am mindenki penge angolbol? 😊
érdemes tanulni a nyelvet ha komolyan ezzel akar az ember foglalkozni ugye?
Szia!
Sajna gond! Annyira nem vágom az angolt, hogy könyvet olvassak 😞
Tetszik. Honnan van a kép?

Nah közben megérkeztem Glasgow-ba, már a stúdióban is voltam....fasza lesz ez gyerekek, alakul a molekula.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

ibor90
Na ki szeretne organikust modellezni mostanában? 😊
Itt az inspiráció hozzá 😊))

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Garou
streetROYAL:

Te egyel elobb irtam le. 😊
"Nyisd meg a Window-ban az Uv editort, nyomj a modellre egy planar, vagy egy automatic mappingot (modell kijelol, create UVs menuben valasztasz utana). " Ha nincs CreateUVs menud, akkor a File meg Edit pontok alatti kis legordulo fulecsket nyomjad szepen at Polygons-ra!

De ha csak nem egy tokegyszeru feluletrol van szo, vagy rossz szogbol nyomod a planart, akkor nem fog jol kinezni. Eleg egyszeru (technikailag) megcsinalni egy normalis UV mappot egy egyszeru modellhez, de azert nem fog csettintesre menni sajnos.

Ezert neked is ajanlom: "Magnificat UV tutorja kovetkezhet tanulas ugyileg, (lasd Faq) es akkor utana mar nem lesz para. 😊"

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Wearwolfff
Az edit poligons edit mesh-re változott. És a poligons is mesh-re. De szevasz ugyanazok a dolgok vannak bennük, csak jóval több. Ha rányomtál volna megtaláltad volna. 😊

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
változott a neve Edit Mesh-re, nem kell megijedni... a help menüben úgyis van egy Find Menu nevû utasítás, amibe ha beírod, mit keresel, akkor megmondja hol van. A cuccok nevei nem emlékszem, hogy változtak volna, csak a menü variálódott át némileg...

???
a gyorsmenüben, meg úgy általában sehol 😊 nincs EDITH POLIGONS menü... mivel a könyv ami alapján tanulom 2003-as lehetséges, h ez megváltozott, és máshol kell beállításokat végrehajtani?

Egyébként arra lenne szükségem, h egy képet a felületen tudjak igazítani /a könyv szerint PLANAR MAPPING/.
Garou
power750z:

Ezt a bitmaposat nem ertem, a material color-file attributumanal kapcsold ki a szurot (a file ablak folott lesz, alapbol quadratic), ez segithet, vagy alacsony felbontasu a texturad, vagy passz...

A vertexes torzulasos tortenet: Szoval az adott face-nek vannak UV koordinatai, amik behataroljak a textura azon reszet, ami az adott face-en megjelenik. Alapbol ezek az UV pontok statikusak, tehat ha te elnyujtod az adott face-t, attol az UV pontok meg "ugyanott" vannak az UV editorban. Ezert nyulik. Mivel bolcsesz vegzettseggel estem be erre a palyara, ezert nem tudom jobban elmagyarazni. 😊 Nyisd meg a Window-ban az Uv editort, nyomj a modellre egy planar, vagy egy automatic mappingot (modell kijelol, create UVs menuben valasztasz utana), aztan akkor latod az editorban, hogy mi a tenyalladek. Jobb klikk-UV, aztan az editorban lehet tologatni a pontocskakat, meg figyelni, hogyan jelennek meg. Ha meguntuk, akkor Magnificat UV tutorja kovetkezhet tanulas ugyileg, (lasd Faq) es akkor utana mar nem lesz para. 😊

Ha van penzed tanfolyamra, akkor menj persze, megtanitjak a dolgokat rendesen. Itt kozulunk senki nem volt ha jol tudom. Ha nekem lenne annyi penzem, akkor ket zsak Digital Tutors/Gnomon videot vennek rajta, azokat sokszor ujra lehet nezni. De ez en vagyok, es en mar sokszor tevedtem. 😊

Magnificat
én maradok a sajátomnál 😊

nekem jöhet küldöm pü-ben az email címem. Frankó ez a gyüjtemény

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
Schorby: ez a virág beteg... tetszik 😊 szép modellezési munka, és mégjobb ötlet

üdv

http://www.mymentalray.com/index.php?option=com_shaders&Itemid=0&Action=DisplayDetail&ObjectId=1

szeretném ezt a materialt használni mayaban , ám ez egy .mat file 3ds Max-hoz.
Meg lehet oldani valahogy azt hogy ez mayaban is használható legyen ?
Wearwolfff
Kiegészítettem a creaticecrash oldalon talált checkerswitcher scriptet. Tettem bele még 19 mapot, így van benne összesen 23. Akit érdekel az jelezzen, és elküldöm privátban. Kilinkelni nem akarom. Bár neki is elküldtem, de nem szeretnék összeveszni senkivel.

Ezeket gyûjtöttem bele.

IMP, gratula az Axis-hoz! Üdvözlöm Kálmánt és Danit!😊 (Szintén két Axis-os magyar... Õk már tudnak Rólad😄)
schorby
Hát sajna az összevissza tekergõ pillangót még a régi géppel kezdtem, ahol nagyon korlátozni kellett a poliszámot, viszont az új géppel meg már nem tudtam normálisan folytatni, mert elüt az eddigi kevésbé részletes modelltõl a folytaás
szal azt majd egyszer újrakezdem

a szitakötõsbe meg beletört a bicskám, mert az organikus modellezés megakasztott, bár azóta belemélyedtem kicsit amudboxba is és teccik hogy ilyen könnyû átjárásvan majából

szóval valszeg késõbb a 2 projektet egybekötve egy robotszitakötõ lesz a vége

+van egy projektem amit suliba csinálok, egy kabala figura (persze robot verzióbe) 😊

szóval van mit csinálni, csak idõ lenne ennyi...
Szia!
Az említett eep faces together ki van pipálva... de már újrakezdtem... 😊 rá néztem a régire, de nem tudtam összehozni amit mondtál 😞
Igazából azt sem tudom, hogy lett ilyen 😊
Azért köszönöm a segítséget!

Kellemes 7végét!
Sziasztok!

Most kezdtem el a ismerkedni a maya-val. Elsõ problémám, hogy nem tudom miért, de ha egy bitmap-et teszek egy lapra, akkor az rendereléskor életlen, a másik meg az, ha már van egy texturám egy lapon és annak a vertexeit módosítom, akkor a textura is torzul és nem tudom, hogy adjam meg, hogy ne menjen el a vertexekel.

Köszi a tippeket elõre is :-)

ui: olvastam, hogy budapesten 2 helyen is lehet tanulni maya-t nem kevés pénzért. Érdemes egy ilyen tanfolyamot elvégezni szerintetek?
Garou
Streetroyal, lehet nem voltam egyértelmû:

Extrude elõtt pipáld ki, akkor össze lesznek mergelve a kérdéses élek. Ha elmaradt, akkor egyenként kell összemergelni a vertexeket. Ilyenkor figyelj oda, lehet, hogy "bezársz" egy face-t a modell belsejébe. Akkor azt egyszerûen csak ki kell törölni.

Garou
Szerintem az edit mesh-nél nincs kipipálva a keep faces together opsön.

A vizsgák letételéhez mindenkinek grat!<#eljen>

Schorby ez egyre durvább! A rovaros projekteddel mi lett?

ibor90

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Következõ fázis:
virág
jah.. persze azt vágom! 😊 annyira már belejöttem! de nem az a para vele...
de mind1 újrakezdtem 😊 addig is gyakorlok gyurmázni! 😊
Azért köszi a figyelmet!

Attól parázok, hogy nekem nem is a modellezéssel lesz gondom, 5napja kezdtem el mayával foglalkozni, és viszonylag jól haladok... az animálástól meg fõleg a textúrázástól parázok... de majd kiderül 😊

Szép Estét!
Jobb klikk nyomva tart a modellen ,és úgy tudsz válltogatni a módok között : face , vertex , edge , vertex face , object , uv , meg még nem tudom mi.
...és hogy jövök ki belõle? 😊
Pedig ugy néz ki mintha smooth preview ban lennél ,és nem lennének mergelve a vertexek.
Esetleg Vertex Face módban vagy, azt tudom elképzelni.
nem.. 😞 azt tudom én is...
itt egy kép, hogy hogy néz ki:

és ez eddig egybe volt 😊
Wearwolfff
Szerintem megnyomtad a hármas gombot, ami a smooth nézet. Nyomj egy 1-et és megint jó lesz. De mindegyik számnak van valami funkciója;

megint csináltam egy kis zûrt! 😊
poligont mintázok, és valamiért a felületek körré változtak 😊
elég idétlen...
mit kattintottam félre? hogy lehet visszaállítani?
Magnificat
várjuk, várjuk

Most volt a Life in a Day címû film vetítése youtube-on, többek között Ridley Scott rendezte abból a 4500 órányi youtube-ra feltöltött videóból, amit a Life in a Day felkérésre a világ minden tájáról feltöltöttek. A "forgatás" 1 napig tartott, tehát ugyanazon nap készültek a felvételek. az elsõ 20 percrõl lemaradtam (élõ stream volt, tekerni se lehetett), de egész biztos elérhetõ már most vagy hamarosan ismét. Nekem nagyon tetszett, sok helyen elgondolkodtató, megindító, de nem hatásvadász film készült. Mindenkinek ajánlom a figyelmébe.

de most vissza a munkához 😊

Wearwolfff
Készül egy újabb házam. A normal map a téglákhoz egész jó lett, annak ellenére, hogy a transfer maps nem akart mûködni, úgyhogy rendereltem, és ps-ban rátettem az UV-re.

...közbe rájöttem! 😊
ismét elakadás! 😊
tükröznöm kellene egy felületre egy síkot...
kijelölöm a síkot és amire tükrözni szeretném és Project Curve on Surface...
de nem csinál semmit 😞
hibaüzenet:
Select at least one curve to project.
Pedig jól van kijelõlve!
Magnificat
ahh... hát nem vittem át mindent akkor 😊

Wearwolfff
Ha nemcsak a shelfet, ikonokat, scripteket és hotkeyeket vitted át, hanem az egész dokuments könyvtárban levõ, prefs meg minden egyebet, akkor mikor rányomsz a transfer mapsra, nem jön be semmi, viszont, ha rányomsz ide, akkor ezt kapod.

Én is így jöttem rá, hogy nem jött be a transfer maps, és utánajártam miért nem. Orvosolni a következõképp lehet:

átnevezed a dokumentumok\maya\2011 mappár valami másra.
Elindítod a mayát, akkor feldobja az ablakot, hogy létrehozza a default beállításokat.
Ezután átmásolod bele csak a hotkeyeket, scripteket, shelfet, iconokat, de minden mást békén hagysz.
Szevasz ezért nem mûködött nekem a viewport2 sem.

Magnificat
mit kéne ott látni?

Wearwolfff
Hehehe... Aki 2011-est használ, és áthurcolta a régi beállításokat, az kattintson a menüben a CREATE - CAMERAS - CAMERA option négyzetére

rendben!
Köszönöm! 😊
Magnificat
nem is azért kell foglalkozni vele, hogy ne legyenek vele problémák, hanem azért, hogy ne szokd meg az igénytelen modelleket. szépen meg kell tanulni össze-snappelni a dolgokat, szép rendezett legyen a modell... szóval megengedhetõ, de azért illik igényesen csinálni a dolgokat (ahol kell persze, mert ha mondjuk valahol pont az kell, hogy simán át legyen dugva egy objekten a másik, bár én ezt is szeretem rendesen lemodellezni. igényesebben néz ki, és sokkal többet és alaposabban megtanulsz a modellezésrõl. De a legfõbb lényeg mindig a forma. Ha a forma engedi, sõt jobb lesz tõle, és egyszerûbb megcsinálni úgy, akkor arra kell(ene) törekedni.