Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
hát a trial már csak ilyen... nem tudok segíteni benne.

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Elírtam sorry , Maya 2012 rõl van szó.
Hali
tudna valaki tanácsot adni?
Maya 2011 trialt használtam ,de lejárt az ideje.
Hiába törlök le mindent , registry cleaner ,wise stb , nem tudom újra mûködésre bírni.
A rendszer win 7 64 bit. Installáláskor még a háló kábelt is kihúzom hátha már regisztrálták a MAC címem, vagy nem tudom.
Emlékeim szerint xp alatt ilyen problémám nem volt , lejárt , uninstall , reg pucolás , install és kész..
Magnificat
nem rossz 😊 kár hogy nem csípem ezeket a gépeket, de tényleg látványos 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Na sorry a spamert, van vegre nem szaggatos normalisabb minoseg:
http://www.youtube.com/watch?v=1yCEMkJ0YF8

Ha jol tudom akkor meg 2 trailer lesz. Itt mar lenyegesen tobb melom van a trailerben.😊
Magnificat
persze... ezek a progik azért nem olyan egyszerûek, hogy egybõl mindent tudjon az ember... bár ha már volt a keze alatt udk, és tudott benne pár dolgot csinálni, akkor erre-arra itt is rájön (ilyen volt az asset manager 😄)

Wearwolfff
Én azért majd megvárom a tutorokat. Nem kell sok és ehhez is lesznek, mint az udk-hoz.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
nézegetve a cryengine 3-as modelleket... hû de durván jól tud mûködni a normal map 😄 olyan cuccok jönnek ki 1500-1800 polyból, amiket én kb 2x annyiból tudnék kihozni. Ugyanakkor nem ritkák a 5-10k polys elemek sem... hiába no, 2011/2012... nekem editorban 500k poly körül volt a képernyõn átlagosan...

Magnificat
látvány elég brutális, a regelés kissé problémás (terheltek a szerók), és már kétszer lecrash-eltem...

Magnificat
ingyen letölthetõ a cryengine 3 sdk... saját otthoni felhasználásra ingyenes, a licenszelése pedig 20% crytek-es részesedésért megoldható. Ergo ha játékot készítesz, és pénzért adod, 20% a crytek-é. Ez kissé kevésbé elõnyös mint az udk-é (50k $-ig ingyenes, felette a 50k feletti rész talán 10%-ka), de még így is remek...

Wearwolfff
Én meg végülis rájöttem, a ramp miatt csinálta. Mivel a fal csak egy szín, kicseréltem egyszerû surface shaderre és így már jó lett a fal. Bár nem értem miért, mert elméletileg csak a ramp outcolor megy a gammacorrect value részbe, és az megy a material colorba. A ramp többi részét figyelembe se kellene vennie.

Onnan jöttem rá, hogy az, mert megatk ba is ezt csinálta. Csak azt ezért nem szeressük, mert a viewportban nem látszik. Legalábbis én még nem jöttem rá, hogyan lehet elõcsikarni a colort. Mindig csak egyszínû piros minden.

Ja és megvolt a 2011 elsõ fagyása win7 alatt. Kiszedtem a pipát a pohotolenshader use previewbõl, utána viszakapcsoltam az irradiance particlet és abban a pillanatban megkukult. Se minimize, se maximize, se close, totális fagyi. 10perc hátha történik valami várás után taskból lõttem le.

Magnificat
besz*rás, tegnap azt csinálta a zb amit akartam tõle 😊 nem tett keresztbe, nem vesztettem el fél évnyi munkámat egy rossz mozdulat miatt, és kényelmesen tudtam használni a zspheres-t is... ledöbbentem 😄

Nem ugy ertettem. Hanem azt, hogy infoszerzesbol (vagy meghallasbol) nem jeleskedek. Neha elegge letud blokkolni az ember agya, es csak szigoruan azt latja ami az orra ele van tolva.😊
repvez
Nem hiszem hogy lama lennél, ha elérted azt ,hogy ott dolgozhass.
Nemtudom, hogy 3d lesz-e vagy sem. Remelem nem, igy is olyan kamera mozgasok vannak benne, hogy megfajdul a fejem es teriszonyom lesz.😄

Eloszor is igen, kegyetlen nagy titoktartas van kb mindenrol. A megjelenesi idot is a trailerbol tudtam meg pl meg ilyenek. Nomeg, a nagyobbik indok az, hogy valoszinuleg kegyetlen lama vagyok. Es lehet masok tudtak, csak nekem volt ujdonsag.😄
repvez
3D vagy hagyományos technológiás mozi lesz?
Amugy ez egy kicsit furcsa nekem hogy te sem tudtad, mikor azon dolgozol, vagy ekkora a titkolozás a projekt körül?
Mozi. Januar 20 a bemutato datuma. (En is aszittem, hogy minisorozat, de aztan felvilagositottak, hogy ILM azert talan nem dolgozik mini-serieseken😄)
repvez
köszi tetszetös.
Ez amugy egy mini sorozat lesz vagy egy mozifilm?
Az eddigieket eddig elnézve egy kicsit olyan érzésem van mintha a Memphis Belle, a pearl harbor és a tuskegee airman filmeket gyurták volna egybe
ui. sorry for a pocsek minosegert. Instant kidobtam ellenorzes nelkul. Remelem majd lesz nezheto verzio is.
Haho. Red tails trailer 2
http://www.youtube.com/watch?v=qJyBopVpiec

par uj shottal. Mindenkepp hanggal nezzetek.😊
Peetmaya
mia material xnek nincs is specularja, reflectionje van, azt kell levenni nullára. vagy feketére állítani, fene se emlékszik már rá, jó rég használtam.
ellenõrizd le a normál vektorokat, arra kényes szokott lenni.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Wearwolfff
El tudná nekem valaki magyarázni valaki, miért van az, hogy ha mentalray miamat_x-ben leveszem a specularityt 0-ra, akkor mégis ezt kapom? Mindent úgy csináltam, mint a többinél, csak itt nem file, hanem egyszínû ramp, ami gamma correctedbe kötve, és az megy a material colorba.

Magnificat
zbrush = boolean csak szarakszik a netem hogy javitsam

Magnificat
montressor: az a gond, hogy végig nem mutatja, hogy a végleges darab hogy fog mutatni, mert ugye a lyukakat létrehozza, meg egy befoglaló felületet neki, de annál tovább nem...

Peet: a zbrush nem pocsék, nem is lesz soha az, csak tudni kell használni 😊 A templomomnál sok helyen használtam, kezdve a torony körüvegjének foglalatától számos a falból kivágott motívumig sok helyen. Legutóbb tipikusan kulcslyukat is és egyéb különlegesebb levágásokat ezzel készítettem. Persze 1-2x eltûnik elsõre az objekt, ilyenkor lehet tudni, hogy valami gond van az egyik mesh-el...

nagyon ugyes a nox-os emberke. Azt nem ertem, h a part2 3:00 nal mutatja az apro lyukak kesziteset, de igazandibol nem is lyukakat csinal, hanem a feluletbol kikandikalo peremes csoveket. Ezt mar mashol is lattam csak nem ertem, h mostanaban ez tenyleg megoldas a valo vilagban, vagy csak azert csinalja igy, h nem keljen pocsolni az ives veluleten... vagy nem ertem
Peetmaya
boolean pocsék, használhatatlan cucc. 1-2 szitu van, amikor mûködik, de amikor igazán szükség lenne rá, mindig csõdöt mond.
zbrushban vannak boolean operációk, azok nagyon tutkók! persze picit más alapon mûködik😄

hernyó amúgy tényleg szuper lett, gratz

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
A boolean jó cucc nagyon, csak tiszta mesh kell hozzá... de ezt már sokszor mondtam... én sokszor használom

Magnificat
jah, kihagytam, tényleg nagyon király a hernyó 😊

Köszi srácok 😊)

schorby: a fû paint effects egy darabig azután a background egy füves fotó

Berlinboy: esetleg boolean helyett próbálkozhatsz "project curve on mesh" eszközzel

http://www.youtube.com/plastwerk

Magnificat

Magnificat
mindig azt mondtuk, hogy négyszögeket kell használni AHOL CSAK LEHETSÉGES. sok helyen, pl embereknél a fejen szinte lehetetlen csak négyszögeket használni, és sokszor nincs is rá szükség. Az a fontos, hogy hol használjuk a háromszögeket, mert pl smoothnál/subd-nél nagyon el tudja szúrni a felület simaságát, ha rossz helyen van használva. Ugyanakkor egy teljesen sík helyen semmit sem befolyásol. Mindig manõverezni kell, hogy inkább viszed még egy kicsit a loopot "biztonságosabb helyre" (nõ a polyszám), esetleg körbe is viszed, vagy lezárod félúton egy biztonságos helyen. legalábbis nekem ez a tapasztalatom nem ipari környezetben.

fontos az eszközök ismerete. tudd hogy milyen dolgot mivel tudsz megcsinálni, és akkor nem vagy programhoz kötve. youtube-on amúgy találsz még dögivel, részek készítésére vonatkozó videókat, pl itt

berlinboy6329
Hmm..Találtam egy sajtos tutort,sajtokkal meg epres tállal.

De ott csak a wireframe van..Az meg pont olyan,mint mikor gondolkodtam,hogy nézne ki egy jó wireframe egy sajthoz,így képzeltem el...De megcsinálni még így sem tudnám.

Meg azon gondolkoztam,meg láttam is,hogy 3szögek voltak a Wireframeben...Az nem baj?én úgy olvastam még itt a fórumon,h 4 szögeket használjak..de ha bevelezek valamit akkor iskeletkeznek sarkokban 3szögek:C

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Fejével sokat szarakodtam...Az a feje búbja lenne.A teteje.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Igen fejet már csináltam egyet 😛

Olyan lett amilyen.követtem a tutort még is más jött ki..Emléxek még a fejével sokat szarakodtam mert nem volt sima,hanem hegyes volt a közepe, felfele állt az egyik edge és sehogy se tudtam kisimítani😛

kocsit is próbáltam de olyan hosszú a tutor és olyan unalmasan magyaráznak kis felbontásban,hogy nehezemre esik végnézni:C

Bonyolult tutorokat meg a bonyolult formák miatt akarok:,a bemélyedések,krixkrax, össze-vissza csíkok egy már kidolgozott tárgyban,meg mindenféle egyéb bonyolultnak kinézõ dolog.Az autót annyban találom "egyszerûnek",mert nem sok minden van benne..Általában minden sima rajta:motoháztetõ,ablakok,tetejeEgyedül az oldalában vanak olyan bemélyedések,amik úgy érdekelnek..Ami igazán érdekelne autó témában az egy belsõ..Egy olyan tutort megnéznék.Mûszerfal,kormány,ülések,ajtónyitók..

Garou
Jó lett ez a hernyós kép, bravo! 😊

Berlinboy: Szerintem nálad még technikai tudás hiányzik, nem ismersz még minden megoldást a különféle szituációkra. Addig nem bonyolult kihívásokat kéne keresni. Sajtos tutor van a neten valahol, a fazon egy gyümölcstálat csinál, és látszik a sajt a wire képeken is, ott meg tudnád nézni, de a link már sajnos nincs meg. Gyakorlásnak tökéletes ez a sajt amúgy, de az igazi kihívás az mondjuk egy ember karakter pontos izomzattal, vagy egy autó olyan szinten, hogy tényleg perfekt legyen. És ezekhez tutor is van dögivel.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

schorby
Jóféle, a füvet mivel csináltad?
n1 nekem tetszik jo nagyon 😊

the world is mine

elb*tam a beszúrást, bocsi...

Hernyóm

http://carbonfools.com/bnd/pillar8_2K_dof.jpg

http://carbonfools.com/bnd/pillar8_2K_dof-2.jpg

http://carbonfools.com/bnd/pillar8_2K_dof-3.jpg

http://carbonfools.com/bnd/pillar8wire.jpeg

berlinboy6329
Utóbbi idõben megint kezd érdekelni a modellezés....Érdekes...neki knellene kezdeni,de már azt is elfelejtettem amit eddig tudtam...:C

Nézegettem tutorokat DT-n,gnomonon,de vhogy nem találtam egy igazán bonyolultat..Létezik olyan tutor,ahol rohadt bonyolult dolgok modelleznek,kommentárral lépésrõl lépésre,nem felgyorsítva?Abból jó sok mindent tudnék tanulni..kinéztem magamnak ezt.Ez tetszik,de Maxhoz van..:C Pedig egész jó lenne.

Másik..Egy iparban dolgozó ember mihez ért?3D-n belül és programokon belül..

Tehát,hogy egy modelezõ v akárki más általában mi mást tud modellezésen akármi máson kivül(textúrázás,világítás,renderelés stb...)

vagy esetleg a 3D-s progiján kívül(Nuke,After Effects,Photoshop,Vue...)

Harmadjára..hogy lehet boolean nélkül amorf formákat varázsolni egy meshbe?
V boolean után összekötözgetni a dolgokat..

Ez az amit a büdös életben nem tudtam hogy kell...Mondjuk akarok csinálni egy lyukakkal teli sajtot..Egy körön/cilinderen úgyis sok vertex van..hogy csinálom meg,hogy a sok lyuk - mondjuk egy oldalon 12 különbözõ nagyságú lyuk- kialakításánál ne legyen olyan brutális össze-visszaság.Hogy kössem,hova kössem stb.Meg ugye a 3szög másik oldalán is.

Igen, pl. az arcnak kifejezetten megvan a kötelezõ topológiája, ugyanis képesnek kell lennie a mimikára, ergo animáció-képes állapotban kell lennie. Csináltam már arcot amire megkaptam a "hát szép-szép, csak használhatatlan"...úgyhogy tanulhattam meg külön. Javaslom, hogy gnomonworkshop-ra nézz fel és ott a character making résznél nagyon szép wireframek vannak amik valóban animációképes karakterek.

Wearwolfff
Én egyszer próbáltam, de über pocsék lett.
Van akinek megy, nekem nem.
Talán majd pár év múlva visszatérek rá.

De egyébkéntmeg: link1 - link2

Vagy az Evermotion hivatalos pdf-je

hali!

Emberi testet modelleztetek már? Van arra valami szabály hogy hogy legyenek a loopok?

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

szep, jo lett

the world is mine

v-ray teszthez készült processzorhûtõbõl végül ez lett...

Koszi igyekszem elvileg hetvegen lesz tobb idom ra 😊

the world is mine

Garou
Nagyon királyos, nekem az elsõ kép is bejött, hajrá!<#eljen>

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

az alap otlet a star wars-bol jott de egy varos lenne majd folotte urhajokal stb lehet majd vmi animacioba fordul az egesz 😊

the world is mine

Ha ez a halálcsillagnak, vagy egy csillagrombolónak a felülete, akkor tök király😄 (de egyébként is jó😛)

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Magnificat
Midas: az elsõ képben még nem láttam a potenciált, de már értem merre haladsz és mit látok (és amit látok, az tetszik 😄