Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Bulldozerek kissé módosítani akarnak az elnevezéseken is, innentõl "bulldozer modul" néven akarják vinni a dolgot (ami modulonként két bulldozer magot jelent), magok helyett, hogy ne az legyen, hogy az Amd 8 magos proci vetélkedik az Intel 4 magosával (ami amúgy a HT-nek köszönhetõen amúgy is 8 szálat jelent, de ez persze túl szakmai ahhoz, hogy a mezei ember kövesse, úgyhogy azt nézi hogy a 2x annyi magos proci gyengébb mint az intel). Ehelyett legyen az hogy a négy modulos amd (8 mag 8 szál) harcol a négy magos intellel (ami 4 mag 8 szál). Ez hasonlít a régi PR számozáshoz (performance rating), amikor az 1,6-os amd-k agyonverték a 2 ghz-es inteleket is, ezért az amd-ket 2000+ -os néven forgalmazták, mert a mezei userek csak azt nézték, hogy 2 ghz jobb mint az 1,6, úgyhogy intel...
Szóval a 3 modulos (6 magos) 3,3-as (turbo core módban 3.9-es) Bulldozer 150$-os árkategóriában játszik, a 4 modulos (8 magos) 3.2-es (turbo core 4 ghz) bull 185$, a 3,6 (TC:4,2)-os bull pedig 230-250$ lesz.
Ehhez képest a 230-250$-os amd-vel a 300$-os i7-2600 van partiban,
Szóval ezek után is az lesz, hogy magas árkategóriában (4-5-600-1000$-os prociknál, ami magyarországon ~100k feletti procikat jelent) az intel lesz várhatóan a gyorsabb, de alatta az amd (a legerõsebb bull kb 60-70k-ra várható, ami messze van a legdrágább intel proci ~250k-s árától).
Úgy néz ki, ha a késõbbiekben processzor cserém lesz, ismét amd-t veszek, mivel lehet szép és jó az intel proci sebessége, ~100-120k-t kiadni proci-alaplap kombóért nem az én világom... egy jó árú erõs 8 magos bull viszont ~50k körül kapható lesz (persze ez sok dologtól függ, dollár árfolyam, adók, stb)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
az i5 2400as kb pont fele annyi ido alatt renderel a teszt szerint mint a q6600asom 😊 szerintem ez nem lesz rossz vetel
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
CUDA: mivel a gpu-k sok kicsi skalár processzorból állnak (ami kevés fajta mûveletet de borzasztó gyorsan tud megcsinálni), ezért ideális ilyen nagy számítási igényû dolgok párhuzamosítására, mint a renderelés, 3d számítások, vagy úgy eleve nagy mennyiségû matekozásra. Ebbõl fakadóan bárhol feltûnhetnek, ahogy Peet is elmondta, videó utómunka szoftverektõl kezdve a realtime rendermotorokon át, de még adatbázis-kezelõ rendszert is ismerek, ami ezen fut... csak meglévõ programokat nehéz néha átírni ilyen szintû többszálúságra
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
koszonom
http://www.digitaltutors.com/11/training.php?pid=419&autoplay=1
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
ill milyen egyszerubb texturazo progit tudtok ajanlani (vm polypainter jellegut, mert az uv szet van robbantva), ami elindul egy egyszerubb gepen? Mari kizarva 32 bit, meg videokaresz miatt 😞
Mari pl anélkül el se indul.
Vray új verziója használ OpenCl meg Cuda támogatást, beauty rendert tudsz vele csinálni, hasonló cucca a mental raynek az iRay, ami csak Cuda támogatású
ott van még a premiere cs5, amiben van egy mercury playback cucc, ami szintén cuda, meg az encode-ere is cuda támogatású.
Ha jól tudom akkor a flame is cuda-t használ
egyébként meg egyre inkább fejlõdik a technika, és szerintem már nem sok idõ kérdése, mire végre megoldják a scanline render cuda támogatást.
Magasabb kategóriában viszont egyenlõre nincs vetélytársa (a bulldozert várja mindenki mint a messiást). úgyhogy ha most akarsz váltani, akkor q6600-ról ~60k-nál olcsóbb procival nem éri meg váltani... elvileg 1155-ös foglalat kell neked (Ebbe mennek a sandy bridge-ek), de ahogy az intel eszi a foglalatokat, nem feltétlen mész vele sokáig 😊
jelenleg q6600 van msi p35 alaplapban
namost socket 1366 vagy 1155? jol gondolom hogy a 1155 ujabb?
chipsetbol meg van x58, z68, p67, h67, h61... meg valami p55 is 1156 sockettel
egy i5 proci ala vajon melyik lenne a legjobb? i7et nem tudok megfizetni sajnos
ugy nezem x58 meg z68 most a top, de eleg dragak, inkabb a p67et tartom jo ar/ertek aranynak egy i5 2600-al
jol gondolom vagy esetleg van mas tanacsotok?
koszi
nyomhatod, a 'nem hasznos hsz'-t 😊
na de nagyon jo lett, nem ertek ezekhez a kutyukhoz, ugyhogy jo tanacsot sem tudok adni
talan csak annyi, h elol a kukucskalo ablakok belseje, olyan tul feher, kene oda egy fuggony vagy nem tudom mi van egy ilyen ketyereben ott, de biztos nincs feherre meszelve. Bar ha papirmodellnek lett modellezve maradhat 😊
nagyon szep lett, kerhetek egy wire-t? ilyen modellnek biztos tutik a loopjai, es sokat tanulhatok belole
BTR80
Esetleg valamilyen kritika, jó tanács?
FAQ-ban elvileg megtalálnád a videokat, ám sajnos már nincsenek fent Rapidshare-en
Kicsit le is törtem mint a bili füle, mert annyira megtanulnám, de munka, suli, meg család mellett még ennek is kéne napi 1óra legalább...áhhh 😊 Kár, hogy nem 48 óra egy nap. Az talán elég lenne.
Köszi a segítséget. Azért neki állok. 😊
link
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
A PS elég tûrhetõ szinten megy, legalább is napi szinten használom, de eddig a 3D-hez annyi közöm volt, hogy halottam valakit aki ismer olyat aki a Maya-t használja erre a célra. Végül is ezért is gondoltam,hogy megismerem,mivel neki álltam egy nagyon egyszerû játék fejlesztgetésének (csupán hobby szinten),de hát ugyan az animációk és modellek nélkül eddig csak sok scriptem van,amik majd csinálják amit kell. 😊
Végig nézegetem a tutorialokat, aztán ha kész vagyok vissza térek.
Esetleg tudtok könyvet ajánlani,amit érdemes elolvasni, vagy nem igazán van értelmes irat ezzel kapcsolatban? Angol nyelvû is lehet.
Köszi
Nuke 6.2-es vagy 6.3-as verziójától van benne egy olyan cucc, hogy dense point cloud. Sima cameraq track-el létrehozol egy 3d-s teret, ahol a video alapján kitalálja ugye, hogy mi hol van, aztán ezt a camera solve-ot felhasználva létrehozol egy dense point cloudot, ami meg kb kitalálja, hogy az adott pixelnek hol van a helye a térben, és ez alapján létrehoz egy point cloud modellt. Nagyon ígéretes cucc. A lényeg az, hogy ezt a technikát összeolvasztani valahogy azzal, amit Garou linkelt be a fórumról, lehet hogy errefelé halad a technika, de nagyon durva... Komolyan ennek a vége amúgy az lesz, hogy lesz egy felvétel, ami konkrétan teljesen 3d felvétel lesz a végén, és onnan azt szednek ki és raknak be 3d-ben amit akarnak, és teljesen új, saját kamera mozgásokat találhatnak ki. Megszûnhetne a nehéz operatõri munka, focus pulling meg minden ilyen cucc. Eszméletlen...
link
Ezt muszáj lesz beszerezni attól tartok.
Amennyiben magát az ojjektumot akarod festeni, akkor ne ps-t használj hozzá, hanem zbrush-mudbox-bodypaint-mari programok valamelyikét. De amennyiben a Maya-t is csak most kezded, ez még nem idõszerû. Javaslom egy általános UV-tutor megtekintését, majd Ps-ben textura festést, aztán Maya-ban megnézheted az eredményt, és utólag igazíthatsz rajta az uv koordináták mozgatásával.
Még csak ismerkedem a Maya-val és lenne már az elején egy kérdésem.
Az összes tutorial videóban amit láttam ha pl létrehozonak poligon gömböt akkor az automatikusan, nem tudom hogyan fogalmazzak, egy felülettel rendelkezõ gömb lesz, nem csak poligonok halmaza. Ezt hogyan tudom elérni? Mert gondolom ez kell ahhoz, hogy be is tudjam festeni a az adott testet.
A másik kérdés szorosan ehhez kapcsolódik. Milyen formátumban kell egy elkészített objektumot kiimportálni, hogy a PS-ban tudjam festegetni?
Köszönöm a válaszokat.
/Autodesk Maya 2012, PS CS4/
A másik problémámmal még nem volt idõ foglalkozni, de az is kell majd, hogy szépen tudjam kompozittálni a kész képet...
ha ez megvan, utána behozod a relationship editorokból az uv linking menüt
kijelölöd a materialt meg az objectet, így ki fogja listázni az obj-hez tartozó uv seteket és a materialba bekötött fileokat. összelinkeled a megfelelõket, ami létrehoz a shader treeben egy-egy uv chooser node-ot.
ezzel a megoldással csak az a probléma, hogy MR alatt nem mûködik, ahhoz spéci shader kéne.
MR-rel azt sikerült elérnem, hogy ne csak a 0-1-ig terjedõ UV space-t használja, hanem használjon 1-2 2-3 stb uv patcheket, amivel kb ugyanezt az eredményt tudtam elérni, egyes részeket külön uv patchra uv-ztam, és külön file textúrát húztam rá, de egyazon shaderen belül. Elengedhetetlen Mari workflow😄
A másik gondom, hogy meg lehet-e csinálni azt hogy egy felületen akár háromféle UV leképzés is mûködjön. LayerShaderrel összehoznám a textúrákat, csak külön UVmap kellene...
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
http://davidlantos.blogspot.com/
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
de mind1 lenyeg hgoy ma is tanultam vmi okosat, koszi 😊
/* This file downloaded from Highend3d.com
''
'' Highend3d.com File Information:
''
'' Script Name: RESET STARTUP CAMERAS SCRIPT v0.0
'' Author:
'' Last Updated: June 30, 2005
'' Update/Change this file at:
'' http://www.highend3d.com/maya/mel/?section=interface#3634
''
'' Please do not alter any information above this line
'' it is generated dynamically by Highend3d.com and will
'' be changed automatically on any updates.
*/
global proc resetStartupCameras()
{
setAttr "top.translateX" 0;
setAttr "top.translateY"100;
setAttr "top.translateZ" 0;
setAttr "top.rotateX" -90;
setAttr "top.rotateY" 0;
setAttr "top.rotateZ" 0;
setAttr "top.scaleX" 1;
setAttr "top.scaleY" 1;
setAttr "top.scaleZ" 1;
setAttr "top.visibility" on;
setAttr "front.translateX" 0;
setAttr "front.translateY" 0;
setAttr "front.translateZ" 100;
setAttr "front.rotateX" 0;
setAttr "front.rotateY" 0;
setAttr "front.rotateZ" 0;
setAttr "front.scaleX" 1;
setAttr "front.scaleY" 1;
setAttr "front.scaleZ" 1;
setAttr "front.visibility" on;
setAttr "side.translateX" 100;
setAttr "side.translateY" 0;
setAttr "side.translateZ" 0;
setAttr "side.rotateX" 0;
setAttr "side.rotateY" 90;
setAttr "side.rotateZ" 0;
setAttr "side.scaleX" 1;
setAttr "side.scaleY" 1;
setAttr "side.scaleZ" 1;
setAttr "side.visibility" on;
}
near clip plane 0.001, far clip 1000.
van e már pár éve...
ebben jobb az hogy van alá egy template lap, ami alapján magától beállítja kameraszögeket (bár gondolom ebben is van erre mód)
az autodeskesben meg jobb a modellezési teknika, mert a strata csak körvonalak alapján dolgozik.
Nem tom kimerem e próbálni, hisz nem szeretek netre feltölteni ilyen dolgokat, deköszi azért, még elgondolkozok... (bár ez gondolom senkit se érdekel 😄 )
találtam egy érdekes dolgot az Autodesk Labs oldalon...Photofly...fotókból készít 3d modelt, exportálható (obj, fbx stb...) kipróbáltam, mûködik rendesen...
a program ingyenes letölthetõ: http://labs.autodesk.com/utilities/photo_scene_editor/
videók
ha már volt akkor bocsi...
http://www.youtube.com/plastwerk
Itt egy script, ha valakit érdekel, jól jön modellezéshez. A perspektív kamera torzítását kapcsolhatod ki vele, kvázi egy mozgatható ortografikus kamerát kapsz. Rögzíti a kapcsolás elõtti pozíciót. Bemásolod a script-et a MEL editorba, de nem nyomsz entert, hanem ctrl+a-val összes kijelölése, aztán középsõ egérgomb segítségével felrakod a gyorsmenübe. Az lesz ott kapcsoló, lehet nyomogatni. Ennyi.
if(!`tumbleCtx -q -orthoLock tumbleContext`)
{
//ORTOGRAPHIC OFF
tumbleCtx -e -orthoLock true tumbleContext;
tumbleCtx -e -autoOrthoConstrain false tumbleContext;
setAttr "perspShape.orthographic" 0;
displayRGBColor "background" 0.125 0.125 0.125;
}
else
{
//ORTOGRAPHIC ON
tumbleCtx -e -orthoLock false tumbleContext;
tumbleCtx -e -autoOrthoConstrain false tumbleContext;
setAttr "perspShape.orthographic" 1;
displayRGBColor "background" 0 0 0.15;
}
Egyébként szerintem valami még mindig nem kóser a beállításokban. De gúlánál határvonalasnak is kell lennie, kúpnál, vagy félgömbnél lesz átmenetes. Ezt importáld be a jelenetedbe, vagy ebbe importáld a modellt.