Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Én is a magyaros tapasztalatokkal körberöhögöm a munkatársaimat, amikor a stresszes munkakörnyezetrõl beszélnek. Fogalmuk sincs róla...
Majd írok a Mercirõl Mayas vonatkozásban, mert láttam pár érdekességet modellezés terén. Csak most éppen elkések...
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
A magyarokat meg alapvetõen mindenhol várják _szerintem_. Otthon általában jóféle generalist képzés van, és kész kell lenni tegnapra munkatempó. Jó felkészítést kap otthon az ember, és jóeséllyel állja meg a helyét máshol is ha keményen tolja és húzza felfele a szinvonalat. Nekem mondta már a gyártásvezetõnk, hogy szeret a magyar pár emberrel dolgozni aki a cégnél van mert ránk számíthat és húzzuk mint a barom. A másik ami "jó" az otthoni viszonyokban az az, hogy kisebb cégek vannak és van a "meg kell oldani" mentalitás, azaz muszáj, hogy az ember tolja neki mint a barom mert csak úgy mûködik. Filmben is, reklámban meg aztán pláne. Vannak kollégiám akik magyar reklámból jönnek, huhú, rájuk nagyon fel lehet nézni mert õk aztán tényleg darálnak mint a fene.
hát nekem bebizonyosodott, hogy sosem leszek ilyen szinten 😊 de nem is akarok 😊 nincs hozzá annyi tehetségem és mentális beleborulásom, hogy valami magas szinten lévõ céghez jussak. No meg a 16-18 órás munka-rush-ok... Szerintem nekem a maya megmarad olyan szinten, hogy grafikával láthassam el a fejlesztett szoftvereimet, illetve persze hobbi, ahogy mindig is mondtam (21. századi legózás korlátlan legókészlettel). Szoftverfejlesztésben legalább nem olyan gyakori a 16-18 órás munkaidõ (legalábbis ember legyen a talpán, aki többszöri 16 óra után is tud még programozni, és vág az esze). Emellett itt nagyobb a lehetõségek tárháza számomra, élvezem is, és helyfüggõen elég jól meg tudják fizetni. Sosem voltam az a nagy mûvész...
Alapvetõen az van, hogy nem mindegy hol dolgozik az ember ILM-es melón. Lehet azt kapni Los Angelesben, vancouverben singapure-ban meg Sidney-ben meg mucsaröcsögén és felsõhejehuján is. Ahogy ILM-nek is vannak csapatai, projectek alapján megoszlanak, nem a redtails banda viszi gondolom a következõ transformerst meg ilyenek.😊 Én senem Los Angelesben vagyok, senem az A, sokkal inkább a ZS csapatban.😊
A felvételi meg általánosságban minden nagyobb céghez kb úgy zajlik, hogy kell valami ismerõs aki megneszeli, hogy van felvétel. Ilyenkor jó idõben kell leadni egy CV-t meg egy reelt. Utána az ismerõs a HR-esnél nem árt, ha beajánl vagy valami mert amúgy gondolom elég sokan jelentkezhetnek mindig.
A felvételi menete szerintem olyasmi lehet, hogy megnézik van-e már nagycéges filmes tapasztalata az embernek, hány év és milyen szinten. Nézik azt, hogy vízumköteles-e az ember, beszélnek a cégnél lévõ ismerõssel, hogy mennyire mer beajánlani valamint felhívják az elõzõ cégnél lévõ managementbõl valakit és leinformálják az embert. Aztán jöhet egy telefonos vagy skypeos beszélgetés meg fizetési kérelemrõl dumálás. Mit kérek én, mit tud adni a cég, és van-e a kettõnek metszete. Általában az ember hosszabb-rövidebb próbaidõt kap elsõre kevesebb fizuért. Próbaidõ után jön bértárgyalás meg ilyenek és eldõl, hogy marad-e az ember.
A szuper projectekrõl semmit se tudok, mivel nekem a belsõ frankó losangelesi ILM-be nemigen van belekukkantásom. A legkomolyabb belsõs dolog az volt, amikor Craig Hammock-al a supervisorunkkal kezet fogtam és bemutatkoztam neki, vagy itt volt a John nálam az animációs supervisor és ma találkoztam az ILM head of compositing-jával.😊 Plusz egyszer láthattam volna magát Lukács Györgyöt, a Csillagok háborúja alkotóját... de pont elõtte 3-4 napi folyamatos 16-20 órákat toltam és délután hazamentem aludni. Utána mondták a skacok, hogy itt volt az öreg meg a Rick McCallum, a nagynagy ILM-es producer, de sajnos lemaradtam róluk. Na, asszem elkalandoztam kicsit.
Szóval ahogy Peet-nek is mondtam, és egyáltalán nem álszerénységbõl mondtam, én egy utolsó kis elnyomható hangya vagyok a gépezetben. Úgy szoktam én magam hívni, hogy "ipari robotgép".
Van ismerõsöm aki ugyan abból a cégbõl nõtte ki magát a Weta-hoz pl, szóval meg lehet csinálni csak nagyon kell tolni neki. Alapvetõen az embernek kell legyen egy jóféle munkaimádata, ami mármár túl sok. Eddig akárhány embert ismertem meg aki magas szintre jutott mindegyiknek az volt a baja, hogy a magánélete mellett elég dúrván nyomott latba a szakma is. Nálam is az volt, ha választani kellett egy sörözés vagy egy másik render kiindítása között akkor a rendert választottam. Vagy inkább maradtam még 1 órát melóhelyen, de egy fél százalékkal tökéletesebbre csináltam meg a shotomat, ilyenre gondolok. Nomeg az, hogy ha nem dolgozok, akkor is a melón jár az eszem. Ez miatt vettem pl DSLR gépet, világításban sokat segít. Nomeg a soksok okító könyv, tutorialok, leírások a neten meg ilyenek.
Na banyek, jó hosszúra nyúlt. Bocsi, remélem nem volt annyira para végigolvasni.
Ja igen, és nincs esetleg tipped, mi lehet az az új mérföldkõ, Avatar-alázó szuperprodukció, amin állítólag nálatok is dolgozik pár magyar? Tudom, nem mondhatsz semmit, de azért hallottál róla?
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Ezt olvassátok el:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cinematographer
Itt szerintem elég jól le van írva. Elég nagy a káosz szerintem ilyen téren. Baaaromira sok ember kell a kamera mûködtetéséhez (arról nem beszélve, hogy egy sima focus pullerség is mekkora ügyességet igényel, pedig milyen egyszerû feladatnak tûnik).
tehát van külön operator aki a kamerával (video) bánik és van egy fotos .
Mert ugye egy filmnél 25 képet kell 1mp alatt késziteni, most ha fotozok valamit az ugye csak egy kép , meg lehet hogy más szögböl van és más beállitásokkal , mint a kamera akkor hogyan tudják azt a képet felhasználni a videoban ?
ezt elmagyarázhatná valaki
hihetetlenek amúgy a jurassic park dínói is...máig döbbenetesen élethûek (bár nem hiszem hogy mindenhol cg lenne)
nekem az animáció, fõként a mimika az, ami nagyon meg tudja ragadni a tekintetem. Mivel valamibõl adódóan én mindig mások száját nézem beszéd közben (bármennyire is "illetlen" nem a szemébe nézni a másiknak, de akkor mindig gondban vagyok, hogy melyik szembe nézzek 😄), ezért nagyon észre tudok venni minimális rezdüléseket is beszéd közben. Ez rengetegszer lebuktat trükköket, amiket mások adott esetben nem vesznek észre, no meg tizedmásodpercnyi csúszásokat a beszédben, stb... Ezért is ragad meg nagyon, amikor egy digitális karakter megtévesztõen/megdöbbentõen részletes és élethû mimikát produkál...
A linket mindenesetre nagyon köszi... nem láttam még... Hát igen, a final fantasy filmen is elgurult az állam akkor, de pár helyen még biza most is, pedig nem mostani már...
http://vimeo.com/14437767
Nem is tudom, hogy nekem mi utott legnagyobbat. A dinok a jurassic parkbol tutira, Davy Jones-tol is az allamat kerestem a padlon. Jarjar is anno igencsak jofele volt, ahogy a Kingkong vagy az Avatar navi-jai sem voltak piskotak.
Hiaba no, nagyon durva dolgokat tudnak mar ezek a cegek, le a kalappal elottuk.😊
(ui, nem birom ki... megkell tegyem a teteket, es muszaj szavaznom. Nekem Davy Jones a kedvencem.)
Brutalis, hogy a Weta mindig ennyire meg tudja dobni a le`cet felfele. Maxi respect nekik.
,
ez utóbbi oldalt nem ismertem, de ahogy nézem, nagyon jó, sok érdekességet tartogató site 😊
szerintem totál cg
arra azert kivancsi lennek hogy Cezar szemét / tekintetét valami élõ szineszbol vettek, vagy teljesen cg. mert ha teljesen cg akkor le a kalappal.
az elsõ 23" és full hd a felbontása a második 22" 1680x1050 viszont sokkal jobbak elvileg a szinei és kevesebb az ips re jellemzõ lilásodás, szerintetek a +1 col és a nagyob felbontás mennyi elõnyt jelenhet modellezésben, megérné azt hogy ez menjen kicsit a színhûség kárára,
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Dell ST2220t (21,5"-os multitouch-os (!) fullhd ips monitor kb 65k-ért)
Asus ML239 (23", p-ips fullhd led, közepes/jó minõsítéseket kapott több helyen, kb 55k)
Dell 2209wa (22", ~58-60k az ára árgépen, a többi meg itt le van írva )
Dell 2211H (hasonló mint a 2311h, csak kisebb, de nem néztem utána, hogy pl a talp is olyan-e)
HP ZR22W (22", kb 56k ár, stb)
LG IPS226V-PN
ViewSonic VP2365wb, bár az mára drága lett...
szóval kb ezek jöhetnek szerintem szóba, ha az ajánlásom kell, olvass utána kb mi mit tud és milyen minõségben... ezek közül az LG és az ASUS biza nem a kategória csúcsai gyártóilag...
Itt van egy lista, amirõl esetleg lehet szemezgetni gyártót (de júliusi a lista, szóval azóta változhatott)
http://www.pchardwarehelp.com/guides/s-ips-lcd-list.php
Értelem szerint kb 3-400$-os kategóriát kell nézni, illetve elolvasni a hozzá való teszteket netrõl mert ezek ugye csak azoknak a monitoroknak a felsorolása, amikben ips panel van (p-ips, e-ips, vagy valamilyen), a monitorok valós minõségérõl nem beszélnek (hogy pl egy CinemaDisplay milyen szinten agyonveri mondjuk az lg készülékét mind árban, mint minõségben)
Ezzel szemben az LG terméktámogatása sokkal rosszabb, volt már pár LG tv-nk, dvd-nk, most a telóm is az. Gyártónak nem rossz, de a minõségre nem figyel annyira oda az ár miatt... Úgyhogy minõségben a Dell veri az LG-t, de kb csak a monitorok területén találkoznak a termékeik, mert az LG nem gyárt rak össze notikat, míg a Dell nem gyárt tv-ket és telefonokat(bár volt a Dell Streak tablet), ami a másik fõ platformja).
Szóval az én szavazatom még mindig a Dell-é... pláne hogy pivot képes (tehát függõlegesbe állíthatod).
A Dell nem "normál tft". A LED a háttérvilágítás típusára utal (tehát nem CCFN), amitõl stabilabb, konstansabb a fényerõ (mivel a CCFN esetén csak a perem van világítva). Ezt az eltérõ bevilágítási erõt a jobb cégek tudják kompenzálni (mint pl a Dell), elég csak ezt a linket megnézni, ahol a hosszú záridõs foltosodás látszik (azaz nem látszik). Ennél százszor fontosabb a panel. márpedig ez (és a lentebb említett LG is) e-ips paneles, ami fényévekre van a LG LED 2260-as paneljától. Sokkal szebb színei vannak az ips-nek. de tényleg összehasoníthatatlanul szebb...
Szóval nem kell benyelni a marketing dumát, jó monitorok esetén a háttérvilágítás kb 1%-ot képvisel a képminõségben (mert hasonlóan konstans fényeloszlást biztosít), míg a panel típusa kb 50%-ot... Az sem véletlen, hogy az ipon szerint (akik elég sok monitort tesztelnek), az e-ips-es lg 70/100 pontot kapott, míg a dell 2311h 90-et. és 90 körüli értékeket borzasztó ritkán lehet ám ott látni.
lg bevilágítása hosszú záridõnél
Dell-é
Szóval csak annyit még errõl, hogy érdemes elolvasni a két tesztet róla:
LG vs Dell
Sajna perpill az Iponról már elfogyott a Dell, nem mai termék, és a gyártását lehet hogy már leállították. Ez esetben keresgélnék az új modellek között, ami szintén e-ips legyen.
Nekem egy LG2260 LED monitorom van, nemreg vettem. Azert esett erre a valasztas mert kb masfel eve nezek egy LG LED tvt is, es hihetetlen jo kepe van. Nem bantam meg oket, csak ajanlani tudom mindenkinek.
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
De eleddig így néz ki. 56sec render, mindenfajta gi+fg+ip nélkül.

persze fontos hogy alapból dvi legyen rajta (no meg a vga-n is), én 23-24"-osokat vennék.
Úgyhogy most kettõ közül választanék perpill:
LG IPS236V
Dell U2311H Nagyon dicsérik mindenhol, de mivel nagyon jó monitor, sokszor elfogy 😊 meg már kifutó termék 😞
mindenesetre én ilyet vennék, e-ips paneleset.
2011 et sikerült felraknom
van 2 model amivel elkezdtem bohockodni nemrég ,de 2011-el enm tudom megnyittani.
Megtenné vki h kiexportálja nekem obj-ben és visszadobja data-ra ?
http://data.hu/get/4148838/pack.zip (28 kb) 😛 köszi
http://www.digitaltutors.com/11/training.php?pid=177