Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ilyen programlistak erdekesek de sok hasznuk szerintem nincs. Bekell latni, hogy mindent hasznalnak mindenre... ahogy azt is, hogy mivel nekem van egy hondam, az nem az a honda amiben jenson button versenyzett par eve a forma1-ben.😊 Maya-val ugyan ez van. Ugy at van irva ra se ismer az ember. Csak mint keretrendszer van hasznalva kb, legyen egy grafikus kezulet amibol meghivodnak a custom scriptek es programok.😄
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Autodesk Maya (most shots)
Pixar Renderman for Maya
Autodesk SoftImage XSI
Luxology Modo (model design, e.g. the Scorpion)
Lightwave (low-res realtime environments)
Houdini (Hell’s Gate scenes, interiors)
ZBrush (creature design)
Autodesk 3d design max (space shots, control room screens and HUD renderings)
Autodesk MotionBuilder (for real-time 3d visualisations)
Eyeon Fusion (image compositing)
The Foundry Nuke Compositor (previz image compositing)
Autodesk Smoke (color correction)
Autodesk Combustion (compositing)
Massive (vegetation simulation)
Mudbox (floating mountains)
Avid(video editing)
Adobe After Effects (compositing, real-ime visualizations)
PF Track (motion tracking, background replacement)
Adobe Illustrator (HUD and screens layout)
Adobe Photoshop (concept art, textures)
Adobe Premiere (proofing, rough compositing with AE)
many tools developed in-house
nem tudom mennyire hiteles, de meglepett konkrétan hogy mit mire használtak (mármint hogy pl a nuke-ot nem a final shot-okhoz használták, hanem csak a previzhez)...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
ui: nagyon úgy néz ki, hogy nagyobb mûvészi érzék híján viszont programozás affinitással valami "artist tool developer" vagy franc tudja mi a neve stílusú munka feküdne... van erre valami név azt hiszem, de nem tudom most perpill... lényeg, hogy az, aki custom eszközöket gyárt a mûvészek keze alá, vagy megold kisebb problémákat 😊
Amúgy nem tudom ki foglalkozott vele, mostanság akadtam bele ebbe a dologba, zbrush 4-ben van egy olyan auto uv-zõ megoldás, hogy 1 gomb az egész, és az a neve, hogy PUV. Hasonlóan mûködik, mint a Ptex, annyi a kül, hogy nem minden face kap egyenlõ méretû textúra részletet és a textúrát sima tif, jpg stb-be rögzíti, nincs spéci formátuma. Ennek az az eredménye, hogy photoshopban ugyan látni fogod az eredményt, de sok értelme nem lesz, mert nem lesz egyértelmûen szerkeszthetõ számodra, viszont az UV terület kb 95%-osan ki van használva, ami meg nagy elõny.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Aztan lehet az, hogy csak ugy random jelentkezel helyekre amik eszedbe jutnak. Ha epp nincs project kezdes es nem kell izombol ember akkor valszleg elraknak egy fiok legaljara, nem szerencses olyankor jelentkezni. Jobb az, ha kifejezetten akkor keresnek, akkor erdeklodes is lesz a reel utan.
Van az, hogy ismersz embert az ott levo cegnel aki szol, hogy figyu most kene jo helyre megpoccinteni egy CV-t meg egy Reel-t, az leadja a drotot es jon a mail.
En ezeket a verziokat tudom elkepzelni.
A leinformalas meg ugy mukodik, hogy 1: utanad neznek kulonbozo adatbazisokban (amik alapbol nem tul hitelesek, de kiindulasnak jok pl IMDB, linkedin) 2: felhivjak a cegeket ahol dolgoztal. 3: szemelyes kontakt, pl valaki mondja, hogy mar dolgozott veled es tudna tovabbra is dolgozni veled es kezeskedik a munkadert. Ezt elszoktak varni nagyobb komolyabb cegeknel.
Nomeg nagy cegeknel az is van, hogy van zseton boven, es 1-4 honapos proba idore felvesznek sokakat, es aki jol teljesit azt tartjak a pozicioban. A ceg meretetol fugghet a probaido hossza (vagy a meret helyett a zsugorisag. Kitudja...)
Imprõl tudom(ha jól),hogy azt a videót látták,amit ide is linkelt.Többieket nem tudom...Hogy mûködik ez?
Hol néznek vidik után?Most pl. én egy noname vki feltesz egy überjó showreelt,azt hogy fogják õk megtalálni?Vagy vmi...Meg hogy veszik fel a kapcsolatot az emberel?Emailben?.
(Nem mintha én is ilyet akarnék csinálni, még nem vagyok olyan szinten, csak érdekel,hogy mûködik ez.)
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
a kérdés amúgy arra vonatkozott, hogy nem lehet-e egy egyszerû paranccsal lekérdezni az uv hatékonyságot, vagy valamit, amibõl egyszerûen számolható...
Örömmel jelentem hogy elindítottam a 3DSurvival blog mellett a fórumot is. Külön kategóriák a Mayán belül a segítségkérésre és hasznos linkekre is.
Szívesen látok mindenkit és persze ötleteket is várok a fórum bõvítéséhez.
www.3dsurvival.hu/forum

www.3dsurvival.hu
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
nem törlöm, segítsük egymást amiben lehet. hát igen... csak mari miatt vga-t cserélni... nem könnyû 😊 szerencsére mivel engem nem izgat, én jól megvagyok az én 1 gigás 4670-esemmel 😊
rászántam magam, kénytelen vagyok venni egy új vidi kártyát cuda miatt, úgyhogy ez vun.
ami annyit tesz, hogy eladó a 4670 radeon hd-m, 1gb ram van rajta, akit érdekel 8eftért viheti😄 és bocsi a reklámért, töröld Mag, ha gondolod.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
mudbox 2012 nem akar elindulni, azt a hibát kapom, hogy appcrash mudbox.exe fault modul name: QtGui4.dll
meggugliztam a dolgot, mayanál fordult másnál elõ ez a gond, mudboxra nem nagyon írt senki semmit, és egyesek az ati kártyára gyanakodnak, nekem is az van.
Valakinek volt már ilyen gondja, próbálkoztatok-e már mudbox 2012-vel?
amugy ha valaki mar azon agyalt honnan kene ilyen gombot szervalni olcson, annak itt a link:
http://www.amazon.co.uk/Stainless-Steel-Mirror-Spheres-6-5cm/dp/B001BJIECA/ref=pd_sim_lp_2
Anno a double-negativeos CG supervisortol kaptam az infot, O mondta, hogy a 13 centis golyobol szoktak 3at venni es az 1 forgatast kiszokott birni, gyakorlatilag filleres koltseg. Ok ugy oldjak meg, hogy hatulrol olyan gumis vaakumos racuppanos csatolast alkalmaznak, es az van egy haromlabu fenykepezo allvanyra rakva. Nagy otlet, es tokre olcso. Es ha nem uberszuperhighres cuccokat akar az ember, akkor nem is kell a csilivili forgo panoramafejes halszemoptikas canon5d.😊
Tegnap este kiraktam egy új videótutorialt V-ray HDRI workflow témakörben ha valakit érdekel itt meg lehet nézni.
www.3dsurvival.hu
http://www.youtube.com/plastwerk
Egye fene, fogalmam sincs miket láttam 😄 volt benne hdri az biztos, egy rakat boolean mûvelet a zb-n belüli content creation fázishoz, jó kis in-viewport renderelést (a hdri is ide kapcsolódott), cartoon szerû shadingot, a többit meg majd Peet elmagyarázza 😊
ha 64bites oprendszerre felteszek egy 32bites progit, akkor az is mûködni fog?
64 bites maya stabilan mûködik? Talán szeptember elején meg lesz az új gépem és win7 64bites oprendszert szeretnék feltenni. Volt vkinek ezzel gondja?
Köszi.
én mondjuk pont az vagyok, aki baromira nem vágyom külföldre, mert olyan erõs szálak kötnek itthonhoz (család, barátok), hogy nem pálya nálam a külföldi munka.
Velem sajnos az a baj, hogy nagyon lassan dolgozom, bár ez is attól függ, hogy mit csinálok. Modellezés az abszolút nem nekem lett kitalálva, van úgy, hogy órákon keresztül csak szenvedek 1-1 loop elvarrásával, aztán rájövök, hogy nem is fog látszani, vagy ha otthagytam volna 15 percre és pihizek picit, akkor 10 perc alatt megcsinálom, és mehetnék tovább. Érdekes, pedig modellezéssel foglalkoztam a legtöbbet, mégse megy jól. Renderelés, light setup és kompozit az, ami nagyon bejön nekem, és tök gyorsan is tanultam. Úgy repülnek az órák, amikor azzal a résszel tudok foglalkozni, hogy csak na😄 Múltkor még Obicseknek is tudtam tippet adni, hát netudjátok meg milyen büszke voltam magamra😄😄😄
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
most épp ott tartok, hogy a gépen egy háttérszálon az udp szerver már megy (mármint figyeli a megadott portot), és amit ott kap üzenetet, azt nagy kapitálissá alakítja, és visszaküldi (ez egy jó kis udp tutorból lett nézve/átalakítva). A telefonra pedig már megírtam a kliens oldalt, ami perpill egy általam begépelhetõ szöveget elküld a szerónak wifin, és megjeleníti a visszakapott üzenetet (a kapitális betûkre átalakított általunk beírt szöveget). Valahogy a pc-s szerver oldalt bele kell öntenem swing-be (a java egyik GUI-ja) úgy, hogy az udp szál ne ölje meg a gui szálat, de annak jobban utána kell olvasni. Úgyhogy jelenleg a kapcsolat már él a pc és android oldal között, csak még a pc oldal konzolos, az android oldal pedig nem a szenzor adatokat küldi (ami már nem sok extra meló lesz majd)
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Köszi szépen a beszámolót is, nagyon édekes. Valszleg nekem még jobban is, mint sokaknak mert én valami hihetetlenül nagy autóbuzi hírében állok. Imádom az autókat, úgyhogy nekem ez a munkahely tuti álom munkahely lenne, és ott fetrengenék a földön ha beülhetnék a saját magam által tervezett kocsimba.😊 Nekem ipari formatervezõ tanárom az Audinál van, hasonlókat mesélt. Németek gondolom ilyenek.😊
link
Ha valakit esetleg érdekel a Merci belsõ világa munkavégzés terén, akkor írok kicsit (remélem vannak ilyenek) 😊
Múlt héten egy románnal, meg egy szlovákkal dolgoztam együtt. Érdekes volt... Most összeállt egy másik csipet csapat, itt egy néger-francia a rajzos, egy brazil-olasz keverék meg én vagyunk a Mayasok, és egy angol gyerek a Surface modellezõ. A supervisor kínai. A cég még talán német. A teljesítményem okán októberig itt tartanak, addig nem lesz repcsi modellezés szerintem.
A Mayahoz kifejlesztett NextGen toolst istenítik, meg a ZenTools-t ami nekem anno nem jött be. Egyesek scriptelik a Mayat modellezéshez is, csinálnak saját hotkey-ket, hogy pl 1 millimétert tolja el az ojjektumot kattintásra meg ilyenek. A brazil gyerek NextGennel, saját gyorsbillentyû srciptekkel, két billentyûzettel és spéci egérrel tolja a melót. Nagyon profi, csak belehal a szépségbe, a sok precíz, munkát gyorsító bizbazzal sincs olyan gyors, mint én az alap Maya 2011-el, nulla plug-innel. Két monitort kértem a melóhoz, mert nem volt szabad 30 colos, ennyi segítségem van. Viszont a NextGent késõbb megveszem otthonra, ha lenne szabad példány most is használnám melóra, vadállat. A szükséges munkaidõ kétszeresét biztosítják a feladat elvégzésére, a kész modulokat legyártják, és mondjuk beleülhetsz a mûanyag interiorbe, hogy a további munkához ihletet meríts. A többiek itt a könnyeikkel küszködnek, meg 6 éve próbálnak ide bejutni, hurrá ez a menyország, én inkább rágyújtok még egy szálra, annyira nem hoz lázba. Fõnök szerint becsüljem meg magam és a lehetõséget, de sajnos nagyon nem vagyok autóbuzi, meg már egy éve ezt csinálom csak ugye a külsõ studióban. A munkát persze maximális teljesítménnyel végzem, máshogy nem is lehet. Mondjuk családi szinten történtek miatt szívesen mennék egy kicsit haza, lehet, hogy ezért nem lelkesedek.
Kezdés reggel 9-ig, fél11-kor kávészünet, egy órás ebédszünet délben, fél háromkor még elmennek büfézni, és negyed ötkor mindenki hazamegy. Ebbõl a szempontból döbbenet, a külsõs cégeknél folyamatos a túlórázás, gondolom ezt a ganét takarítják. De bent nulla stressz, nyugalom, vidám emberek. Kb mintha nyaralnék. Lehet persze, hogy két irodával odébb meg mindenki bent alszik, de ezt nem hiszem. Ja, internet nincs a gépemen, a telefont bevinni nem lehet, és fülessel nem mászkálhatsz a komplexum területén mert elütnek az elektromos kocsik.
A BMW is tavasszal vett fel egy rakás Mayast, szerintem aki a jövõben szeretne modellezni, és szereti az autókat, az tehet majd németben egy próbát. Alias Surface modellezõknek mindig van hely. A munkát nagyon szigorúan el kell végezni, precízen, de nem ördöngõsség. Ha valaki majd egyszer jönne ki, és ért hozzá, annak remélem tudok majd segíteni, hogy mikor hova érdemes cv-t küldeni. Remélem akkor még alkalmazásban leszek.
http://logout.hu/cikk/dell_inspiron_n5010_jatekra_is_jo/belso_homerseklet_tuning.html
Far Cry 2 - DX10 - 1366x768, magas 59 fps
GRiD - 1366x768, közepes 44 fps
World in Conflict – DX9 – 1366x768, közepes 52 fps
Oblivion – 1366x768, magas 37 fps
Stalker Benchmark – 1366x768, közepes 40 fps