Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cege valogatja. Van ahol TD-nek hivjak ezeket az embereket. Van ceg ahol az is TD, aki gyak nem is csinal semmi technikai dolgot, koze nincs semmifele programozashoz vagy scripteleshez csak egyszeruen igy hivjak a feladatkort. MPC-ben kb mindenki TD. Dneg-nel van olyan peldaul, hogy a TD tenyleg TD.

Az ilyen programlistak erdekesek de sok hasznuk szerintem nincs. Bekell latni, hogy mindent hasznalnak mindenre... ahogy azt is, hogy mivel nekem van egy hondam, az nem az a honda amiben jenson button versenyzett par eve a forma1-ben.😊 Maya-val ugyan ez van. Ugy at van irva ra se ismer az ember. Csak mint keretrendszer van hasznalva kb, legyen egy grafikus kezulet amibol meghivodnak a custom scriptek es programok.😄
Magnificat
beregeltem már, és bekerült a speed dial-ba is😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

SpotLamp
Szerintem Technical Artist vagy Tool programer/developer-re gondolsz.

www.3dsurvival.hu

Magnificat
amúgy nem tudom hogy jutottam az oldalra, meg valszeg már mindenki tudja, de azért érdekesnek találtam az alábbi információkat az Avatar alatt használt programokról:

Autodesk Maya (most shots)
Pixar Renderman for Maya
Autodesk SoftImage XSI
Luxology Modo (model design, e.g. the Scorpion)
Lightwave (low-res realtime environments)
Houdini (Hell’s Gate scenes, interiors)
ZBrush (creature design)
Autodesk 3d design max (space shots, control room screens and HUD renderings)
Autodesk MotionBuilder (for real-time 3d visualisations)
Eyeon Fusion (image compositing)
The Foundry Nuke Compositor (previz image compositing)
Autodesk Smoke (color correction)
Autodesk Combustion (compositing)
Massive (vegetation simulation)
Mudbox (floating mountains)
Avid(video editing)
Adobe After Effects (compositing, real-ime visualizations)
PF Track (motion tracking, background replacement)
Adobe Illustrator (HUD and screens layout)
Adobe Photoshop (concept art, textures)
Adobe Premiere (proofing, rough compositing with AE)
many tools developed in-house

nem tudom mennyire hiteles, de meglepett konkrétan hogy mit mire használtak (mármint hogy pl a nuke-ot nem a final shot-okhoz használták, hanem csak a previzhez)...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
tehát annyi kellene, hogy kijelölsz egy objektet, katt, és megmondja a 0-1 uv térbõl mennyi helyet foglal %-ban? Az egy fokkal (vagy többel) könnyebb, de a shell-ekre még így is ki kell találni valamit... a kulcs várhatóan ott van, hogy egy vertexnek ugye lehet több uv pontja is vágás esetén, és azzal kell kísérletezgetni... na majd rákukkantok 😄

ui: nagyon úgy néz ki, hogy nagyobb mûvészi érzék híján viszont programozás affinitással valami "artist tool developer" vagy franc tudja mi a neve stílusú munka feküdne... van erre valami név azt hiszem, de nem tudom most perpill... lényeg, hogy az, aki custom eszközöket gyárt a mûvészek keze alá, vagy megold kisebb problémákat 😊

Peetmaya
Mag tök jó fej vagy, de igazából on the fly üzemmódra pont hogy semmi szükség. Nekem elsõ ízben annyi kéne, hogy simán kijelölök egy geo-t, object módban, az végigszalad a face-eken (feltételezve hogy az uv map már készen van) és kiszámolja az uv hatékonyságát %-os formában. Igazából túl sok haszna nincs is a dolognak, de ilyen összehasonlító értéknek tök jó lenne.

Amúgy nem tudom ki foglalkozott vele, mostanság akadtam bele ebbe a dologba, zbrush 4-ben van egy olyan auto uv-zõ megoldás, hogy 1 gomb az egész, és az a neve, hogy PUV. Hasonlóan mûködik, mint a Ptex, annyi a kül, hogy nem minden face kap egyenlõ méretû textúra részletet és a textúrát sima tif, jpg stb-be rögzíti, nincs spéci formátuma. Ennek az az eredménye, hogy photoshopban ugyan látni fogod az eredményt, de sok értelme nem lesz, mert nem lesz egyértelmûen szerkeszthetõ számodra, viszont az UV terület kb 95%-osan ki van használva, ami meg nagy elõny.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Ami imp-el tortent az is megszokott esni. Ritka, de eleg sok esetrol tudok amikor az tortent, hogy ugymond fejvadasz bongeszi a netet mindenfele, megtalalja az embert es megkeresi. Ez a legjobb ami tortenhet, kapasbol nyertes pozicioban vagy.

Aztan lehet az, hogy csak ugy random jelentkezel helyekre amik eszedbe jutnak. Ha epp nincs project kezdes es nem kell izombol ember akkor valszleg elraknak egy fiok legaljara, nem szerencses olyankor jelentkezni. Jobb az, ha kifejezetten akkor keresnek, akkor erdeklodes is lesz a reel utan.

Van az, hogy ismersz embert az ott levo cegnel aki szol, hogy figyu most kene jo helyre megpoccinteni egy CV-t meg egy Reel-t, az leadja a drotot es jon a mail.

En ezeket a verziokat tudom elkepzelni.

A leinformalas meg ugy mukodik, hogy 1: utanad neznek kulonbozo adatbazisokban (amik alapbol nem tul hitelesek, de kiindulasnak jok pl IMDB, linkedin) 2: felhivjak a cegeket ahol dolgoztal. 3: szemelyes kontakt, pl valaki mondja, hogy mar dolgozott veled es tudna tovabbra is dolgozni veled es kezeskedik a munkadert. Ezt elszoktak varni nagyobb komolyabb cegeknel.

Nomeg nagy cegeknel az is van, hogy van zseton boven, es 1-4 honapos proba idore felvesznek sokakat, es aki jol teljesit azt tartjak a pozicioban. A ceg meretetol fugghet a probaido hossza (vagy a meret helyett a zsugorisag. Kitudja...)
berlinboy6329
Akit felvettek külföldre dolgozni az nem írná le nekem,hogy hogy sikerült?

Imprõl tudom(ha jól),hogy azt a videót látták,amit ide is linkelt.Többieket nem tudom...Hogy mûködik ez?

Hol néznek vidik után?Most pl. én egy noname vki feltesz egy überjó showreelt,azt hogy fogják õk megtalálni?Vagy vmi...Meg hogy veszik fel a kapcsolatot az emberel?Emailben?.

(Nem mintha én is ilyet akarnék csinálni, még nem vagyok olyan szinten, csak érdekel,hogy mûködik ez.)

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
Tolom az új Deus Ex játékot (ami azt kell hogy mondjam nagyon kellemes), és nagyon bejön a vizuális világa... szerencsére a játék mellé csomagolták az art bookot is (+pdf), hát igen... remekül ötvözik a jövõt mindenféle régebbi idõ elemével. kína olyan, mint ahogy elképzeled, csupa szûk utca és felfordulás, a mûszaki épületek nagyon sci-fik, pazar ez az art book 😊

Magnificat
gondoltam jó fej leszek, és este éjfél fele elkezdtem írogatni a kódot (persze lassan haladtam, mert a MEL azért nem egy Java, és újra kellett tanulnom a változóktól kezdve pár dolgot). addig jutottam, hogy kilistázza, mik vannak kijelölve, megadja hány uv pont van összesen, de ekkor beugrott, hogy több objekt kijelölése esetén, illetve objektenként több uv shell esetén trükkös lesz... majd még lehet nézem tovább, egyenlõre fáradt is voltam, meg nem is találtam megoldást (olyat akarok, ami on the fly mutatja a %-os értéket a kijelölt objekteknél, nem pedig olyat, ami egy kattintásra végig kijelölget mindent (elcseszve ezáltal az eddigi kijelölést), és úgy szórakozik...). Hát majd meglátjuk... a kiszámolás amúgy nem bonyolult (link), csak felírod a koordinátákat a végén duplikálva az elsõt a körbeéréshez, és az i. elem y-ját összeszorzod az i+1. elem x-ével (összeadogatod õket), majd kivonod a keresztszorzatukat és osztod kettõvel. nem ismertem ezt a formulát (legalábbis nem rémlik, de annyi szar szabályt és formulát tanítottak nekünk hogy lehet nem csoda), de most megjegyzem 😊

Peetmaya
ok tehát se a matekhoz se a melhez nem értek ilyen szinten😄
a kérdés amúgy arra vonatkozott, hogy nem lehet-e egy egyszerû paranccsal lekérdezni az uv hatékonyságot, vagy valamit, amibõl egyszerûen számolható...

Magnificat
latok egy kepletet wikin

Magnificat
lehet az en geometria tudasom kopott meg, de a konvex konkavsagot, es hogy ezaltal a resz-baromszogek kozul melyik terulete adodik a teljeshez es melyik nem, szoval hogy dontod el? nem remlik ide vonatkozo szabaly

SpotLamp
Sziasztok!

Örömmel jelentem hogy elindítottam a 3DSurvival blog mellett a fórumot is. Külön kategóriák a Mayán belül a segítségkérésre és hasznos linkekre is.

Szívesen látok mindenkit és persze ötleteket is várok a fórum bõvítéséhez.

www.3dsurvival.hu/forum

www.3dsurvival.hu

A kiterített lapok uv pontjainak a koordinátáját uv térben le lehet kérdezni...a pontok koordinátái alapján tudsz területet számolni. Az egész terület meg általában u:0-1 v:0-1 tartományban van, innen már csak egy sima osztás.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Peetmaya
skacok, van valakinek ötlete arra, hogy hogyan lehet egy uv map alapján lemérni azt, hogy hány %-a hasznosan felhasznált az UV területnek?

Magnificat
nah megint van netem 😄
nem törlöm, segítsük egymást amiben lehet. hát igen... csak mari miatt vga-t cserélni... nem könnyû 😊 szerencsére mivel engem nem izgat, én jól megvagyok az én 1 gigás 4670-esemmel 😊

Peetmaya
mudbox rendszeresen fagyott nekem, legalábbis korábbi verziók, de ez az újabb meg már el sem akar indulni.
rászántam magam, kénytelen vagyok venni egy új vidi kártyát cuda miatt, úgyhogy ez vun.
ami annyit tesz, hogy eladó a 4670 radeon hd-m, 1gb ram van rajta, akit érdekel 8eftért viheti😄 és bocsi a reklámért, töröld Mag, ha gondolod.

Garou
Nekem a céges kártyán, és az otthoni 8600GT-n is simán elfut, nem tudom, mi lehet a hiba. Igazából nekem Mudbox még soha nem fagyott ki ha jól emlékszem.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
1 darab ennyi.. lentebb ott van a 2-3 db-os szett

Obicsek, itt az egész szett 2 font? Már régóta keresek ilyesmit, valami videón mondta egyszer egy fickó hogy kertészeti boltban vette a sajátját, de itthon nem találkoztam még vele. Most már látom mire használják, bár én ha lenne kertem biztos nem ilyesmivel díszíteném. Szóval én is köszönöm a linket!

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

SpotLamp
wow Obicsek köszi a linket, mindenképp beszerzek egy szettet.

www.3dsurvival.hu

Peetmaya
Kérdés:
mudbox 2012 nem akar elindulni, azt a hibát kapom, hogy appcrash mudbox.exe fault modul name: QtGui4.dll
meggugliztam a dolgot, mayanál fordult másnál elõ ez a gond, mudboxra nem nagyon írt senki semmit, és egyesek az ati kártyára gyanakodnak, nekem is az van.
Valakinek volt már ilyen gondja, próbálkoztatok-e már mudbox 2012-vel?

Koszi a linket SpotLamp!😊 Mekkora otlet a merokanal, nagyon zsir.😊 Ha lesz idom otthon mindenkepp vegig futom, marcsak a maya + vray miatt is.

amugy ha valaki mar azon agyalt honnan kene ilyen gombot szervalni olcson, annak itt a link:
http://www.amazon.co.uk/Stainless-Steel-Mirror-Spheres-6-5cm/dp/B001BJIECA/ref=pd_sim_lp_2

Anno a double-negativeos CG supervisortol kaptam az infot, O mondta, hogy a 13 centis golyobol szoktak 3at venni es az 1 forgatast kiszokott birni, gyakorlatilag filleres koltseg. Ok ugy oldjak meg, hogy hatulrol olyan gumis vaakumos racuppanos csatolast alkalmaznak, es az van egy haromlabu fenykepezo allvanyra rakva. Nagy otlet, es tokre olcso. Es ha nem uberszuperhighres cuccokat akar az ember, akkor nem is kell a csilivili forgo panoramafejes halszemoptikas canon5d.😊
Peetmaya
Vannak benne ilyen instant mesh creation cuccok, rajzolsz egy görbét és létrehozza az állat szarvát, meg, ha jól láttam, akkor átvették a sculptrisbõl a sculpt közbeni tesszalációt, ergo sose fogysz ki a polyból, hanem mindig annyira osztja fel, amennyire kell. Instant 3d textúrák, nagyon komoly boolean operációk satöbbi satöbbi. Igazából már mondogatom Magnak egy ideje, hogy zbrush forradalmasítja a modellezést, lassan tényleg ott tart, hogy a hagyományos box modellinget elfelejthetjük, mert még alap dolgokat is gyorsabban lehet majd megcsinálni zbrushban. Persze a precizitás még mindig a maya/max stb oldalán áll, mert zbrushban minden szemre történik, de elõbb utóbb ezt a 'hibát' is kiküszöbölik.

SpotLamp
Sziasztok!

Tegnap este kiraktam egy új videótutorialt V-ray HDRI workflow témakörben ha valakit érdekel itt meg lehet nézni.

www.3dsurvival.hu

jön valaki ide délután? http://www.mesharray.hu/42/0/mesharray/nyiltnap/

http://www.youtube.com/plastwerk

Magnificat
sok területen már tényleg megéri zb-ben csinálni a sculptolandó mesh-t.

Magnificat
fordítok én, és akkor nem kapsz olyan ZB marketing hype szöveget, mint Peet-tõl (no offense 😄 😄 😄):

Egye fene, fogalmam sincs miket láttam 😄 volt benne hdri az biztos, egy rakat boolean mûvelet a zb-n belüli content creation fázishoz, jó kis in-viewport renderelést (a hdri is ide kapcsolódott), cartoon szerû shadingot, a többit meg majd Peet elmagyarázza 😊

Garou
Peet egy mobilstickel próbálom elérni a kérdéses oldalt, ami le is van korlátozva, mert átléptem a havi 500 megát. 😊 Össze tudnád foglalni, mirõl fogok Mudboxosként lemaradni?

99.99% 😊

Köszi a válaszokat! Lehet, hogy nem ide tartozik, de biztosan tudtok rá válaszolni:
ha 64bites oprendszerre felteszek egy 32bites progit, akkor az is mûködni fog?
Peetmaya

elobb utobb ra lesz kenyszeritve mindenki a 64bites oprendszerre meg programokra, hacsak nem akar vki 3.5 giga memoriaval dolgozni mer ugye a 32bites windows csak annyit lat max

Peetmaya
stabilabb mint a 32 bites, amúgy meg mindenképp 64bites mayat javaslom

Sziasztok.

64 bites maya stabilan mûködik? Talán szeptember elején meg lesz az új gépem és win7 64bites oprendszert szeretnék feltenni. Volt vkinek ezzel gondja?

Köszi.
Peetmaya
srácok, nagyon köszi a beszámolókat, leírásokat, eszméletlen tanulságosak voltak.
én mondjuk pont az vagyok, aki baromira nem vágyom külföldre, mert olyan erõs szálak kötnek itthonhoz (család, barátok), hogy nem pálya nálam a külföldi munka.
Velem sajnos az a baj, hogy nagyon lassan dolgozom, bár ez is attól függ, hogy mit csinálok. Modellezés az abszolút nem nekem lett kitalálva, van úgy, hogy órákon keresztül csak szenvedek 1-1 loop elvarrásával, aztán rájövök, hogy nem is fog látszani, vagy ha otthagytam volna 15 percre és pihizek picit, akkor 10 perc alatt megcsinálom, és mehetnék tovább. Érdekes, pedig modellezéssel foglalkoztam a legtöbbet, mégse megy jól. Renderelés, light setup és kompozit az, ami nagyon bejön nekem, és tök gyorsan is tanultam. Úgy repülnek az órák, amikor azzal a résszel tudok foglalkozni, hogy csak na😄 Múltkor még Obicseknek is tudtam tippet adni, hát netudjátok meg milyen büszke voltam magamra😄😄😄

Wearwolfff
Na lerántottam én is a cryengine-t. El is indult. Addig eljutottam, hogy 1024-es terraint generáltam, fû textúra, meg pár szikla rajta. Betettem pár hordót, egy fát, egy csónakot. És már a game test 10-20 fps-el megy. Az árnyék meg annyi, hogy egy fekete fa áthalad a földön. Kevés ez a 2 giga ram asziszem 😊. Elsõ ránézésre a material editorja sem tûnik túl bonyolultnak. Szóval, ahhoz képest az udk egy megfejthetetlen valaminek tûnik. Majd megpróbálok valahogy betenni saját modellt. Aztán már csak egy ingame anim render lenneaz igazi, de azt még nem találtam meg, ha van egyáltalán. Szerintem nincs. Az udk-ban mintha lenne, movie editor.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
nekem most megy 😄 Egy olyan progit írok épp, ami az androidos teló adatait (fõként szenzor és tapi adatokat) küldi át valós idõben gépre egy pc-n futó java szerverre UDP csomagokban wifin át.. ha ez meglesz, akkor reményeim szerint valós idõben lehet majd monitorozni pc-rõl a telefon állását, mi van lenyomva, mit ír a log, stb... Aztán keretprogramként akarom megírni, hogy pár utasítással bekapcsolhassam bármelyik késõbbi programomban, hogy stream-elje ki az adatokat a gépre. Onnantól pedig akár olyan irányba is elvihetem, hogy maya kamerát lehessen pl vezérelni a kapott szenzor adatokkal. Elvileg annak sem kéne túl nagy ördöngõsségnek lennie, de még semmit sem foglalkoztam a maya belsõ dolgok elérésével külsõ, c api-n át (Csak tudom hogy lehetséges).

most épp ott tartok, hogy a gépen egy háttérszálon az udp szerver már megy (mármint figyeli a megadott portot), és amit ott kap üzenetet, azt nagy kapitálissá alakítja, és visszaküldi (ez egy jó kis udp tutorból lett nézve/átalakítva). A telefonra pedig már megírtam a kliens oldalt, ami perpill egy általam begépelhetõ szöveget elküld a szerónak wifin, és megjeleníti a visszakapott üzenetet (a kapitális betûkre átalakított általunk beírt szöveget). Valahogy a pc-s szerver oldalt bele kell öntenem swing-be (a java egyik GUI-ja) úgy, hogy az udp szál ne ölje meg a gui szálat, de annak jobban utána kell olvasni. Úgyhogy jelenleg a kapcsolat már él a pc és android oldal között, csak még a pc oldal konzolos, az android oldal pedig nem a szenzor adatokat küldi (ami már nem sok extra meló lesz majd)

Wearwolfff
Hát most én is berhelni akartam kicsit, de rá kellett jönnöm, hogy csak egy outliner fut egy idõben. Rátehetem többször is egy ablakra, de ha az egyikben változtatok a display filteren, akkor a másikon is változik. Pedig olyan jó kis ötletnek indult. Nulláról építeni egy alkalmazást, ahhoz én még nulla vagyok.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Ja, mégvalami... céges dolgok. Sztem alap, hogy szénné van hekkelve az egész rendszer és ha otthoni maya után beülsz egy ilyen maya elé akkor elsírod magad.😄 Én alapból egy nagyon durván szétírt és customizált maya-t használok (gyak csak mint keretrendsze rvan használva a maya, kb minden más proprietary cucc) és én még azt is tovább konfigoltam. Ugye mindenki saját izlésére állítgatja, hogy mi hol van, hogy gyorsabban tudjon dolgozni. Na... viszont ez akkor cink, ha megpróbál jönni valaki nekem segíteni vagy fordítva, és anyázunk a másik hotkey rendszerére, meg hogy melyik panel hol van meg ilyenek. Vicces tud lenni az fix!😄
Huhh, köszi a linket! Nagyon királyos😊 Kár, hogy még megy a project és jóideig nem leszek otthon, szívesen elmennék meghallgatni a srácot. Hát ezaz, tolni kell mint a barom és akkor menni fog!😊 Fórumon keresztül is nagy gratula neki!

Köszi szépen a beszámolót is, nagyon édekes. Valszleg nekem még jobban is, mint sokaknak mert én valami hihetetlenül nagy autóbuzi hírében állok. Imádom az autókat, úgyhogy nekem ez a munkahely tuti álom munkahely lenne, és ott fetrengenék a földön ha beülhetnék a saját magam által tervezett kocsimba.😊 Nekem ipari formatervezõ tanárom az Audinál van, hasonlókat mesélt. Németek gondolom ilyenek.😊
Garou
Akiket érdekel, hogy egyik hazánkfia hogyan kaparta ki a gesztenyét az usákoknál, azok menjenek a Mesharray nyílt napra! Én mennék...

link

Ha valakit esetleg érdekel a Merci belsõ világa munkavégzés terén, akkor írok kicsit (remélem vannak ilyenek) 😊

Múlt héten egy románnal, meg egy szlovákkal dolgoztam együtt. Érdekes volt... Most összeállt egy másik csipet csapat, itt egy néger-francia a rajzos, egy brazil-olasz keverék meg én vagyunk a Mayasok, és egy angol gyerek a Surface modellezõ. A supervisor kínai. A cég még talán német. A teljesítményem okán októberig itt tartanak, addig nem lesz repcsi modellezés szerintem.

A Mayahoz kifejlesztett NextGen toolst istenítik, meg a ZenTools-t ami nekem anno nem jött be. Egyesek scriptelik a Mayat modellezéshez is, csinálnak saját hotkey-ket, hogy pl 1 millimétert tolja el az ojjektumot kattintásra meg ilyenek. A brazil gyerek NextGennel, saját gyorsbillentyû srciptekkel, két billentyûzettel és spéci egérrel tolja a melót. Nagyon profi, csak belehal a szépségbe, a sok precíz, munkát gyorsító bizbazzal sincs olyan gyors, mint én az alap Maya 2011-el, nulla plug-innel. Két monitort kértem a melóhoz, mert nem volt szabad 30 colos, ennyi segítségem van. Viszont a NextGent késõbb megveszem otthonra, ha lenne szabad példány most is használnám melóra, vadállat. A szükséges munkaidõ kétszeresét biztosítják a feladat elvégzésére, a kész modulokat legyártják, és mondjuk beleülhetsz a mûanyag interiorbe, hogy a további munkához ihletet meríts. A többiek itt a könnyeikkel küszködnek, meg 6 éve próbálnak ide bejutni, hurrá ez a menyország, én inkább rágyújtok még egy szálra, annyira nem hoz lázba. Fõnök szerint becsüljem meg magam és a lehetõséget, de sajnos nagyon nem vagyok autóbuzi, meg már egy éve ezt csinálom csak ugye a külsõ studióban. A munkát persze maximális teljesítménnyel végzem, máshogy nem is lehet. Mondjuk családi szinten történtek miatt szívesen mennék egy kicsit haza, lehet, hogy ezért nem lelkesedek.

Kezdés reggel 9-ig, fél11-kor kávészünet, egy órás ebédszünet délben, fél háromkor még elmennek büfézni, és negyed ötkor mindenki hazamegy. Ebbõl a szempontból döbbenet, a külsõs cégeknél folyamatos a túlórázás, gondolom ezt a ganét takarítják. De bent nulla stressz, nyugalom, vidám emberek. Kb mintha nyaralnék. Lehet persze, hogy két irodával odébb meg mindenki bent alszik, de ezt nem hiszem. Ja, internet nincs a gépemen, a telefont bevinni nem lehet, és fülessel nem mászkálhatsz a komplexum területén mert elütnek az elektromos kocsik.

A BMW is tavasszal vett fel egy rakás Mayast, szerintem aki a jövõben szeretne modellezni, és szereti az autókat, az tehet majd németben egy próbát. Alias Surface modellezõknek mindig van hely. A munkát nagyon szigorúan el kell végezni, precízen, de nem ördöngõsség. Ha valaki majd egyszer jönne ki, és ért hozzá, annak remélem tudok majd segíteni, hogy mikor hova érdemes cv-t küldeni. Remélem akkor még alkalmazásban leszek.

Magnificat
meg az autodesk progik futtathatóságát igazán csak quadrokon, mobil quadrokon és ezeknek a firegl-es megfelelõin garantálják.

Koszi szepen a helpet! Hat vegulis ha akarom, ha nem ennel jobb vga zsuga mar csak a nagyon draga laptopokban van ugyhogy egy 525 vagy 540-esnek elegnek kell lennie.😊
Magnificat
pontosan nem tudom, de az adatokból adódóan szerintem vagy a közelében van, vagy lehet hogy talán kissé gyorsabb is nála... de azt persze fontos tudni, hogy a mobil gpuk támogatottsága általában kisebb, mint a diszkréteké (bár manapság már azért annyira nem). Több memory leak-es problémára az újabb driverek megoldást nyújtottak... szóval én bizakodó vagyok, de persze sajna tapasztalat híján nem mondhatok semmit biztosra... én azért várhatóan olyat vennék 😄

Koszi szepen! Abban van tipped, hogy az asztali 9600GT-mhez kepest milyen tempoja van? Ha azt hozza, nekem az mar eleg lenne otthonra is, de az ala nem szivesen adnam.
Magnificat
tehát nem egy igazi high-tech gamer kari, de a korrektebbek közül van...

http://logout.hu/cikk/dell_inspiron_n5010_jatekra_is_jo/belso_homerseklet_tuning.html

Magnificat
A Samsung RF511-ben is 540m van (i5-ös proci társaságában):
Far Cry 2 - DX10 - 1366x768, magas 59 fps
GRiD - 1366x768, közepes 44 fps
World in Conflict – DX9 – 1366x768, közepes 52 fps
Oblivion – 1366x768, magas 37 fps
Stalker Benchmark – 1366x768, közepes 40 fps

Magnificat
ahogy nézem az 540m egész korrekt kis kártya. technológiailag modern (fermi alapok, 96 shader proci, egy erõsebb asztali geforce-ban kb 3-400 darab van belõle). Olvastam némi memory leak problémáról (mármint hogy páraknál lehet hogy van), de játékteljesítményben youtube-on bc2 és crysis 2-t tolnak nem totál 0 beállítások mellett 1280-ban... szóval anélkül hogy különösebben járatos lennék a noti gpu-kban, egész korrektnek tûnik... ez van az xps-ben?