Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
Annyit mindenképp én is hozzátennék a dologhoz, hogy az embernek tényleg harmadolnia kell az elképzeléseit, ha valóban ki is akarja vitelezni a dolgokat. A jó minõségû munkához tényleg annyira sok idõ kell (nem renderidõ, hanem munkaidõ), pláne amikor az ember még nem ért hozzá profi szinten, és nem köti egy határidõhöz kötött fizetés hogy ösztönözze (vagy legalábbis rávegye). Úgyhogy mindenképp olyan feladatot kell választani, ami egy fõnek elérhetõ... felesleges azt tervezni, hogy az ember majd egyedül csinál egy jó kis 30 perces animációs filmet, mert minden munkát figyelembe véve évekig tart egy ilyen munka (még egy tucat emberrel is akár). A templomomban is soktíz vagy akár száz órányi munka van, és még félig sincs kész... de lehet hogy ismét elõveszem 😄

szakmai téma: ha render, akkor nálam már vray 😊 nem kell hozzá annyira érteni mint a MR-hez, de nekem ez csak jó... nem olyan gyors, mint amilyen az MR tud lenni ha jól beállítják, de ettõl függetlenül relatíve gyors és szép eredményt hoz egyszerûen...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bnd42: mukodik, nagyon koszi

Wearwolfff
Én már próbáltam régebben a 3delightot. Csak ugye nekem japán shadert programozgatni. Az még úgy megy, hogy alap shader+ao rajta, és azt árnyékkal renderelni. De ilyen bonyolultak, hogy üveg, jég, subsurface. Mentalhoz kapod a csomó jó shadert, például cied, üveg, meg egy csomó lens filter. Azért az más, hogy ott van egyben minden, és megint más, hogy órákig, napokig bújod a netet, mire találsz valamit. Ráadásul újratelepítés után nem fogadta el a régi accot. Újra kellett volna licencelni. Jó persze, ingyen van, de olyan sokszor nem használom. Ha majd kell, akkor elõveszem megint.

de am itt vannak a régebbi teszteredményeim, ami 1.7 celeron volt 512DDR rammal. Már régebben betettem õket, de már olyan messze van, hogy nem keresgélem vissza:

Pad1
Pad2
Ágyú (túl sötét lett)

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Ha lehet egy jo tanacsom, akkor en azt mondanam, hogy talaljatok ki valamit, majd a komplexitasat redukaljatok a tizedere, majd pedig azt felezzetek meg. Es akkor azt talan megtudja csinalni az ember. Tapasztalatbol mondom.😊

Ha elo felvetelbe akarsz elkezdeni beillesztegetni dolgokat, arr aa 4 giga untig eleg szerintem. Kezd egyszerubb jelenetekkel, es egyszerubb targyakkal. Eloszor meg a matchmove-ot se eroltetnem, mert nagyon letudja dobni a CG-t ha nem jo filmzajt pakolsz a 3d-re, vagy nem jol mukodik a lensdistortion. Szoval sok buktatoja lehet egy mozgo hatternek. Ha van affinitasod, akkor elkezdheted nezegetni 3delightot. (Ezt amugy ajanlom mindenkinek... ha tobbet nem is, egy fel napot. Jopofa szorakozas es elfoglaltsag meglatni, hogy mentalray-en kivul is van elet.:
Egy bármilyen objektumot beilleszteni filmbe, match moving technikával. Ez lehetne álló (már próbáltam) és mozgó. Persze tudom hogy itt sokat számít hogy milyen durva látványt akarok. Az biztos hogy nem egy transformers kategóriájú filmet szeretnék. Egyelõre pontosan nem tudok semmit, mert ketten csináljuk egyelõre, viszont a "társam" jelenleg külföldön van még egy évig. Az animációs render, hogy nem csak statikusan állnak az objektumok a filmben, vagy lehetne akár egy egyéb, csak 3D-s animáció is. Ilyet is szeretnék, de egyelõre még az alap szereplõ modellezés alatt áll. Sajnos nekem csak 2 memoria slotos alaplapom van, amibe így nehéz olcsón többet tenni, de majd meglátom mit hoz a jövõ...

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Kakaduduka, mivel is szeretnel pontosan foglalkozni? Az elindulashoz es az otthoni melohoz 8-16 giga eleg. A 8-al mar boldogan ellehet az ember, a 16 gigaval meg uszkalhat az oromben. DE a 4 sem lehetetlen... ez mind attol fugg, hogy mit szeretne az ember csinalni.

Animacios render alatt mit ertesz? Meg mit ertesz filmbe valo beillesztes alatt? Sokmindentol fugghet, hogy eleg-e a 4 giga vagy sem. (Kezdve azzal, ha mentalray alatt dolgozol akkor elfelejted, hogy map-on kivul barmilyen mas formatumot hasznalsz.)
Ahogy olvasgatom ezeket a gépes hozzászólásokat, kezdek kétségbe esni. Én majd (mint írtam már többször) filmezéshez tervezem a 3D használatát. Sajnos, mivel jelenleg nincs kamerám (egyéb okok miatt), azért nagyon nem tudom próbálgatni a filmbe való beillesztést. De nem is ez a baj. Inkább hogy nem tudom mi az a szint, ahol mondjuk a 4gb ram kevés. Nekem is ennyi van, viszont ahogy elnézem a renderfarm árakat jobban kijön ha egész hónapban nyomom a gépet mert azon az áron a villany számla megvan. Viszont ha nem fér el az szívás, tehát a kérdésem az lenne hogy mennyire esélytelen az otthoni animációs render?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

AZ elsõ tesztrender:

a régi gépen 4:52 volt a renderidõ mental ray production beállítással, nincs GI nincs FG, most 0:46

http://www.youtube.com/plastwerk

Wearwolfff
Régebbi kérdés, de itt egy válasz.

Repvez: "Mert neten sokhelyen azt látni hogy minden kis részt külön modellként lemodellez és csak belesüllyeszti a testbe, de ez nekem nem tünik valami profi megoldásnak és sztem ez rendernél vagy texturázásnál gondot is jelenthet nem ? "

Pont tegnap láttam róla egy videót. Az ilyesmi belesüllyesztés csak akkor okoz gondot, ha játékba készíted, és ott is csak akkor, ha az AO-t vertexekhez bakelik. De ilyenkor is lehet külön darabból, csak figyelni kell, hogy ne legyen belesüllyedve, tehát az éleinek pontosan(közel pontosan) a másik test szélén kell legyen. És akkor jól fog kijönni az AO.

Példa: Talaj plane, azon egy ház. Ilyenkor célszerû kivágni a talajból azt a részt, ahol az épület van.
A repcsinél, ha valósághûen akarod megcsinálni, akkor sem egydarabból áll ugye, hanem több kis lemezbõl van beborítva. És a kilincs is külön van, a merevítõ is. Ami csavarozva van, az is két külön darab, csak szorosan egymás mellett.

Egyes játékmotorok érzékenyek az ilyen belesüllyesztésre, mások nem. Az UT biztos nem, mert ott láttam, hogy építésnél azért bele is süllyesztenek.

Peetmaya
vagy channel boxban a scale-re nyomsz jobb gombbal és 'key'

én gépfejlesztésnél mindig gondban vagyok, hogy most vegyek teljesen új gépet, vagy cserélgessem az alkatrészeket. memóriafejlesztés nagyon rámférne, mert 4gb-ba egyszerûen nem férek el sehogyse.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

vdanee: ne s-el csináld a kulcsot hanem shift+r használd...az s az összes transformációt lekulcsolja, a shift+r csak a scale értéket...ugyanígy a shift+w, shift+e csak a translate és rotate értéknek ad kulcsot...így mûködik.

Magnificat
gondolom darabja volt 15+áfa... ráadásul ahogy nézem nem 8 gigás modulokról van szó, hanem 4 gigásakról (2x2x4G😎 persze szép ez így is, de a 8 gigás modulok drágák...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

repvez
én is hasonlo konfigon gondolkozok, mivel , most nem olyan veszélyesek az árak., de sztem 8gb-ra érti a 15k-t és azt 2x, mert én is ennyiért néztem az én konfigomba.Csak én még várok hogy mennyi lesz egy bulldozer proci vagy hogy az FM-1-es procik hogyan teljesitenek.
Hali
segitsegre lenne szuksegem, remelem ez egy abszolult kezdo nyomorek kerdes es nagyon egyszeru lesz ra valaszolni 😊
szoval a lenyeg hogy egy animaciot kene csinalnom, annyi lenne hogy egy motion path menten egy akarmilyen targy vegigmegy...
idaig jutottam:
csinalok egy EP curvet, meg mondjuk egy sima cubeot az egyszeruseg kedveert
kijelolom a dobozt, aztan shifttel a curvet. majd animate, motion path, attach to motion path
tok jo minden
a baj csak az hogy ha barmit kozben szeretnek csinalni, pl hogy a kocka a kozepso kepkockan a duplajara no majd a vegere visszacsokken az eredeti meretre akkor hiaba nyomkodom a S betut kozepen hogy beiillesszek egy keyt, leveszi a motion pathrol a kockamat...
ez miert van?
nem lehetne valahogy azt hogy azt hogy pl. az elso kockan nyomok egy "S"t utana rarakom a pathra, es kozben mondjuk a kozepen nyomok meg1 "S"t hogy ott tudjak pl meretet novelni?
ha csak siman attach to motion patht nyomok akkor nem is rak be keyframet a timeslidera, megis veigmegy a kocka az animacion....
nem ertem, segitsetek plz, remelem erthetoen vazoltam a problemat 😊
koszike

Peetmaya
15eft ért 16gb ram?

abból a megfontolásból vettem ezt a konfigot hogy néhány évig ismét ne kelljen gépet vennem...amit most cseréltem le azt még 2008 januárjában vettem (amd 4400+, 2giga ram) és már lassú volt nekem, szeretnék fejlõdni és úgy gondolom szükséges egy gép ami megbízható és gyors...

amúgy nem volt drága a cucc...

ASUS M4N75TD*(AMD-AM3) 16 200 Ft +áfa
AMD Phenom- 2 1075T X6 BOX 28 500 Ft +áfa
2db G.Skill DDR-3 8Gb /1600 KIT*(F3-12800CL9D-8GBRL) 14 500 Ft +áfa

Ezzel csak az a baj, hogy 4 gigaba semmi se fer bele szinte. A procin valoban lehet sporolni, lassabban lesz kesz. Nabumm... de az, ha nem fer bele a memova, no az cinkes lehet.😊 Onnan kezdodhetnek a durva hekkelesek, hogy megis letudjon renderelodni a jelenet.

Tudom, hogy ez sokaknak nem alternativa (az emberek 99%anak valszleg), de ha nagyon geometria es textura heavy jelenetekkel dolgozik az ember, akkor elgondolkodhat rendermanon is. 3delight pl nagyon szepen beepul mayaba, kezes es jol hasznalhato. A mentalray-es csilivili shadereket mondjuk hianyolni lehet, meg a gyors raytraceinget de elkell donteni, hogy melyik resz kell jobban.
Wearwolfff
Ilyen megfontoltságból inkább több gyengébb gépet szerválnék be. Mondjuk 3db kétmagost 4GB rammal, vagy 2db négy magost, azért egy hatmagos proci nem olyan olcsó mulatság. Ha elfüstöl, akkor cseszheted. Legalábbis valaki hónapokig gyûjt egy ilyenre. Ha van több kétmagos gép vagy hárommagos, akkor azért olcsóbban kijössz pótalkatrésszel. Persze másik oldalról 5 év múlva már sehol nem fogsz kapni kétmagos procit. Hatmagos gépet még azért én is túlzásnak találok otthonra. Persze akinek fussa...

En mar otthonra is latom letjogosultsagat a 8 giganak. Munkahelyre pedig must have a tobb. Az en gepemben most 24 giga van... mondanom sem kell gondolom, hogy alig ferek el benne. A preview renderem (lowres texturak, lejjebb vett displacement minoseg, preview lightning beallitasok) 18-22 gigat fogyasztanak jelenettol fuggoen. A full quality final render ofkorsz meg csak el se indul a gepemen.
Hát nem tudom..én a reelemet prompt-ból rendereltem ( nem volt nyitva maya) és 4.7 giga volt a csúcs amit megevett. Össz 6 giga ramom volt akkor. Persze sok optimalizálás volt benne. Pedig voltak jelenetek amiben 7-8 map volt bekötve egy shaderbe és 8K-ás volt mindegyik. Erõs túlzásnak tartom a 8 giga feletti mennyiségeket.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Wearwolfff
Hû.. még csak ma sikerült feltelepíteni a mayát. Ugyanaz a render ezelõtt 10 perc volt, most 1perc alatt. Belegondolni sem merek, mit produkál hat maggal és 16 giga rammal. És mûködik a viewport2.

Hm, már meg is találtam, de mégse jó arra amire akartam 😄

A cilinderes uv projection csak állított hengeres lehet? Épp egy fektetett hengerre lenne szükségem, de sehogy sem tudom elfektetni.

van egy régi quadro fx 3400 és ati 4830...de már úton van ide egy quadro fx 600, sajnos a régi nem cudás, és a viewport 2.0 sem támogatja de az ati bírja...

Peetmaya
gratz
16gb ram? jól hangzik😄 vidi kari milyen?

na megvettem az új gépet...hétvégén súlyos tesztelés következik 😊)

ASUS M4N75TD*(AMD-AM3)
AMD Phenom- 2 1075T X6 BOX
G.Skill DDR-3 16Gb /1600

majd a csokin fogom tesztelni, igaz hogy ez csak sima mental ray render volt production beállítással, se FG-t se GI-t nem használtam, így volt egy 1280x720 render 1.5 és 2perc körül, majd leírom hogy az új konfiggal mennyit gyorsult aztán megnézem FG-vel is...

jó hétvégét mindenkinek

repvez
A problémámat a max topicban leirtam, de gondoltam, mivel a plugin maya-ra is elérhetö hátha használja valaki és tud segiteni vagy csak tanácsot tud addni, hogy hogyan célszerü egy bonyoliltabb modellt texturázni
textools plugin
No...mi újság rég jártam erre. Látom szépen fejlõdnek itten az emberek. 😊

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

repvez
Obicsek ennél ugye minöségibb VFX lesz a projectedben 😊 remélem szép hosszu dogfightok lesznek benne és autentikusságra figyelnek
the german
de inkább feltettem saját szerverre is, az a biztos...

Peet: nem tudom, nálam szépen megjelenik de feltöltöttem ide és tettem mellé egy mudboxban készített modelt is...

https://picasaweb.google.com/crbnfls/BELGACSOKISpacelab

Értem, de akkor a Mudboxhoz nem kell UV? Meg az úgy tudom poligon festéssel foglalkozik, tehát oda már millió polis modellek kellenek, hogy szép legyen, nem?

(bnd42 képeit én sem látom)

Peetmaya
mudbox annyira egyszerû program, mint a faék. be lehet állítani, hogy maya irányítása legyen, úgyhogy még megkavarodni se fogsz. Azt javaslom kezdd ott a dolgokat, aztán ha komolyabb kell, majd menj tovább marira, mert jelenleg az az über.

amúgy szép lett a modell, csak így tovább!

bnd42 én nem látom a képeket, nálam van a baj?

Én a rendeset szeretném megtanulni majd, ami szép egész, mivel elsõsorban filmezéshez szeretném a 3D-t használni. Bár egyelõre ezzel is úgy állok mint anno a modellezéssel, nincs hozzá akaraterõ, nem nagyon értem hogy kéne, de végül a modellezés is sikerült, majd idõvel fog az UV is.

Wearwolfff
Három féle UV megoldás van.

1. Render specifikus. Ha eldöntötted, hogyan lesz a kompozíció, akkor nyomsz rá egy kamera planart. Láényegében PS-ben azt fested rá, amit látsz.

2. Egyszerû. Például kijelölni az összes facet, és tenni rá egy boundingbox planart oldalról. Megfesteni a nagyon alapszíneket és mintákat rátenni, pl faerezet. Szóval ne szórakázz vele, 10 percnél ne tartson tovább az egész. Utána megnézed szembõl, és kijelölöd azokat a részeket, amik fontosak. A csõ eleje, az irányzék, a távcsõ eleje. Ezeket is kijelölöd és planar rá szembõl. Majd hátulnézetbõl is. Ha fontos az alja, akkor azt is. Az egészet úgy képzeld el, mint egy vetületi kép. Mint mikor egyszerre látod apuskát elöl, oldal meg szembõl nézetbõl. Kivéve a csövet, mert arra egy cilindrical mapot teszel körbe (az elejére ugye nem) Cilindricalt használhatsz a távcsõnél is. Bonyolultabb formáknál az egész UV mûvelet nem tart tovább 15 percnél.

3. Részletes kidolgozott. Míg a fentebbinél nem biztos, hogy a textúra mindenütt jól fog kinézni, esetleg az uv vágásoknál. Itt erre is van figyelve. Minden alkatrész külön lesz UVzva, És elhelyezve a tér egyik pontjára, megfesteni sem két perc egy ilyet.

4. Amikor tojsz az UV-ra és kirendereled szürkén, renderelsz külön egy AO-t, és egy zDepthtet, és egy Shadow rendert és photoshopban fested meg a képet. Lényegében ugyanaz, mint az elsõ, csak itt az egész képet fested, és nem csak egy dolgot róla. Természetesen állóképeknél.

A támasztóra én is gondoltam, majd meglátom hogy akarok-e még foglalkozni vele. A textúra viszont elmarad, mivel még fogalmam sincs hogy kéne ezt az UV-t, Mudboxhoz meg hasonlókhoz pedig egyáltalán nem értek...

Wearwolfff
Igen, de 64 bites rendszernél eleve szükség van 2 giga ramra, és nekem momentán a videókari is alaplapi, és annak is küldtem 512mb-ot, hogy végre végig tudjam tolni azokat a játékokat, amik eddig kimaradtak. Annyira nem értek ehhez a 64bithez, de ha alapból eleve több kell az alaprendszernek, akkor nem az következik logikusan, hogy mástól elveszi? Fejlett memóriakezelés ide vagy oda, de ha nem jut renderelni. Nem is biztos, hogy hú de azonnal megveszem. Mert kellene egy mikis fülhallgató, meg egy normális 2.1 hangfal. Inkább most még nem csesztetem. Legalább tesztelem így is. Meg kiismerem a Win7 rendszert.

Tegnap BËLGA CSOKI-t csináltam 😊)

Jó kis puska lett, még megcsinálnám a támasztó kecskét az elejére és lehet textúrázni 😊

Úgy néz ki elkészült a következõ, sorban a harmadik modellem. Sokat gondolkodtam a pisztoly után, hogy mit is kéne csinálni, végül arra jutottam, hogy még nem kezdek bele egy nagyobb projektbe, inkább gyakorolgatok. Így esett a választás az M24-es mesterlövész puskára. Az már az elején kiderült számomra, hogy nem lesz egy egyszerû valami, mivel a puska test részének igen érdekes formái vannak, és nekem mint kezdõnek sok fejtörést okozott, fõleg az, hogy milyen alakzatból induljak ki. Végül csak nem tudtam megúszni a több alakzatot, és azoknak a kapcsolását, de ez nem baj, hisz egyszer ezt is meg kell tanulni. Sok próbálkozás után sikerült valami hasonló formát kialakítanom. A test még így sem teljes, nem lett az igazi, de hogy õszinte legyek kezdett elmenni tõle a kedvem szóval maradtam ennél. Talán nem egy M24, de szerintem hasonlít rá, íme az eredmény:

És két wire:

Azt se felejtsetek el, hogy ugyan a 32 bites oprendszer 4 giga memoriat lat, de csak 2 gigat tud megcimezni programonkent. Es ha pl maya batch ennek a kozeleben jar (1.6-1.7 giga) akkor igencsak instabil tud lenni.

En nem latom ertelmet mamar 32 bites oprendszer hasznalatanak. Azt mondod, ugyis veszel meg 2 gigat hamarosan a mostaniak melle. Szerintem menjen mar fel most a 64 bites rendszer.
Wearwolfff
Momentán még csak 2 giga ddr3 1333 van benne, de a közeljövõben veszek még mellé egy másikat. De mindegy, akkor maradok a 32bitnél. Valahogy nincs kedvem két hónap múlva újratenni majd. Talán majd jövõre.

Peetmaya
nem értem egyet!
nekem a 64bites maya sokkal stabilabban fut, mint a 32bites társa. Legalábbis amikor váltottam, ez volt az elsõ észrevételem.
Ha van 64bites rendszered, mindenképpen azt javaslom neked!
Amúgy gratu a géphez!

Magnificat
elõször is gratu a géphez

másodszor: 64 bit 4 giga vagy afölötti ramnál kell... ha kevesebbed van, akkor nem kell váltani 64 bitre, ha 4 vagy több, akkor kell, mert a gép nem látja a maradékot... amúgy a 64 bites ugyanolyan jó mint a 32 bites (Sõt pár dologban jobb), ha valamivel mégis baj van, az általában a program hibája, nem az os-é... de nekem hirtelen nem jut az eszembe példa rá, pedig már jó ideje 64 bites w7-em van...

Wearwolfff
Na megvan az új masinéria. Erre már én is win7-et pakoltam fel rá. Attól eltekintve, hogy az elsõ napon még semmit sem találtam benne. Azt kell mondjam, hogy tényleg jobb, mint az xp. De ez majd programkompatibilitásnál veszi majd ki magát. Még nagyon az elején járok, szóval akár újra is kezdhetném. Feltegyem én a 64 bites verziót? Vagy maradjak ennél a 32 bites változatnál? Hallottam dolgokat, hogy a 64 még nem olyan jó programnemszeretõs oldalról tekintve.

Illetve ha nektek van win7 64, akkor azon hogy fut a Maya 64?

Magnificat
http://prohardver.hu/teszt/mestersegesen_krealt_crysis_2_oriasi_gepigeny2/rejtett_geometriak.html

summázva: az NV megkente a Crytek-et, hogy számos grafikai feladatot végezzen el a játék feleslegesen, túlságosan vagy épp többször. Kiszámoltatja a város alatti óceán kinézetét, holott nem látszik, és az utolsó pillanatban egy shader törli is), automatikusan 64x-es tesszelálásnak veti alá az útpatkákat, amit ráadásul kétszer is számoltat ki... Ergo mesterségesen szándékosan magasan tartja a játék gépigényét, pedig ha ezek nem lennének benne, akkor 30-50%-kal gyorsabb lenne... És az NV-nek ez már nem az elsõ ilyen húzása (emlékezzünk csak az Assasins Creed valamelyik részére, ahol a dx10.1-es verzió ATI-n sokkal gyorsabban futott mint NV dx10-en (mert nekik nem volt 10.1), és rövidre rá jött a patch, ami letiltotta a 10.1 használatát)

Akkor lényegében azt mondjátok, hogy akár a Mudbox-ban is meg lehet mindent textúrázni? Én szerintem nem nagyon fogok organikus modelleket készíteni, egy jó darabig biztos nem, viszont ha egyéb tárgyakat meg tudok így is festeni, akkor nem hülyéskedek az UV-val. Közben találtam egy idevágó tutort, csak belekukkantottam, de jól néz ki. Ahhoz hogy a kezdõ lássa a folyamatot szerintem ideális. Link
Lehet hogy már ismeritek az oldalt, ha nem érdemes megnézni, mert szerintem nagyon jó, ez a tutor is 3 részbõl áll. (modell, uv, textúra) Illetve sok egyéb van, szóval ha nem ismeritek nézzetek körül 😊

Csak kis plusz info Marirol... aki azt egyszer kiprobalta, nem akar mast hasznalni.😊 En bent a cegnel hasznaltam fel honapot (arcok voltak es feltehettem a melos gepre a legal trial verziot) es azon jatszadoztam az itteni texturakkal meg itteni modellekkel. Trex-et villantani nemtudok, de az 1.2 millas base mesh-es repulot ha 1szer subdivide-olom, majd beviszem a darabokat akkor 14 darab 8k-s texturaval ugy tudtam dolgozni mint a villam. 8 magos 3 ghz-s xeon meg egy quadro 3800 mellett. De haver pl kiprobalta egy 4 magos coreQuad-on meg nvidia 9600GT-n es elfutott. Olyan tempot produkalt neki mint a bodypaint, csak ugye tobb feature-el.
Garou

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Garou
Igen, koszi! 😊

Festegettem mar Mudboxban, csak ez a Ptex nem volt vilagos. De majd kiprobalom, jol hangzik. A Mari is erdekes, bar ahhoz nekem is gepet kene vennem, ZBrusht meg eddig is kihagytam. Amit most kezdtem el projektet otthon, abban ugyis amit lehet Mudboxban akarok megcsinalni gyakorlas keppen, akkor a texturat is ott fogom festeni.

Itt az uj Digic cinematic:

The Secret World

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD