32214
Maya
  • kenyeresdaniel
    Mental Ray-el renderelj.
    Nekem ilyen lett:
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=gafw5pegz98yc3xq6sw0.jpeg
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=6kv2ohwkkjuiqqvillmt.jpeg

A displacementShader1 ben a Scale értéke alapból 1 , probáld ki -0.15 ön (Mínusz legyen mert a textura sötét része huzzon befelé.)

Így már egész jól hasonlít rá.
  • Gis80s
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék displacement map ügyében. A linkelt videó alapján elkezdtem csinálni egy falat. Viszont eredményt tekintve lényegében a 2. perctől már más eredménynél vagyok és nem tudok rájönni az okára.

Displacement map - tutorial

Az én eredményem:

A kollega eredménye:

Mit rontok el szerintetek? (hiába csináltam már meg vagy 5x, mindig ugyanez lett a vége...milyen meglepő) :)
    Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
  • montressor
    szep
  • kenyeresdaniel
    Nagyon jó h a képeket nem rakta be :P
    http://www.kephost.com/images4/2011/10/30/daclf4vng53ej8cuny0b.jpeg
    http://www.kephost.com/images4/2011/10/30/b5s20l27n7e0uqoynlnf.jpeg
  • kenyeresdaniel
    A hétvége terméke.
    Eddig milyen ?
  • vdanee
    legalabb mi is tanulunk belole :)
  • Davidka
    Mehh... mikor már azt hittem, h minden lehetőségen keresztülmentem, rájöttem, h a ray depth limit még mindig 1-en van... :) node legalább megvan a megoldás, így tanul az ember ;)
    thanks anyway.
  • Davidka
    Sziasztok, lenne egy kérdésem... Mostanában egy tükrös felülettel dolgozok és előjött egy probléma amire egyszerűen nem tudom mi a megoldás... vagy hogy egyáltalán van e, bár nyilván kéne legyen...

ez lenne a gond:

1.) felállítok egy nagyon egyszerű jelenetet (akár), belerakok egy tükröt, vagy bármilyen tükröződő felületet (mindennel próbáltam már dgs materialt használok, de nem megy a mia materialokkal sem, sem szimpla blinn-nel...).

2.) szemben ezzel van két tárgy, bármi, az egyik pedig árnyékot vet a másikra. nomármost ha szemből renderelem, akkor látszik az árnyék, ha a tükröt renderelem, akkor maga a fény az látszik, de az árnyék nem, ahogy ezt a képen is látni...

Mi erre a megoldás, ha van? ti találkoztatok már ezzel? próbáltam megoldani az árnyék bake-elésével, de a direkt render egy sokkal jobb hatást hoz létre, ezért szeretném megtartani.

• kenyeresdaniel
    Nagyon jók lettek.
  • bnd42
    Tegnap próbálkoztam kicsit a zbrush-al, nagyon jó modellezési technikák vannak benne, imádom...a testek zbrusban készültek, a lábak mayában...nem hibátlanok, még dolgozom rajta hogy patent legyen, de nem is fektettem ezekbe sok időt csak gyakoroltam, az egész kb 4-5 óra alatt készült...

• bnd42
    Jók a képek :) én ezt használom displacement map-re, normal map-ra stb... http://www.crazybump.com/
  • KirkHammett
    Frissítettem a galériámat, ha valakit érdekel, itt megtekinthető.

Más. Tud valaki arra gyógymódot, ha NURBS felületben kivágtam egy formát, és ezt átkonvertálom poligonba, ne tűnjön el a kivágás (az előzményeket töröltem...)
    Újabb kérdés: egy fotóból hogyan tudok displacement map-ot készíteni?
  • Garou
    Munkalehetőség, akit érdekel, az ne tétovázzon! :)

link
  • aqa
    Hát én asszem bizony sokat köszönhetek az MTS-nek! Hálás köszönet érte megint.:)

Közben itt egy kép-e.

Ami nincs kész.

• vdanee
    tedd fel youtubera, biztos nagyon sokan szivesen megneznek
  • montressor
    vray tutorok, igaz displace-t nem lattam, de en regen innen tanulgattam meg maxhoz
    szerintem igen ertheto es szinvonalas
    aversis
  • Magnificat
    Ártani sosem árt :) anno az MTS sorozat is így kezdődött, aztán látod, csak volt pár ember, akinek segített (ha már egy volt, akkor nem dolgoztam vele hiába). A katedrális modellezést is sokáig vettem timelapse-ként, hátha jó lesz majd valamire, de az is félbemaradt, és nem is vettem fel talán minden részt... Szóval szerintem kárba nem megy ha fel tudod tenni valahova netre, de hogy mennyi egyéb teendődtől veszi el az időt, azt neked kell tudnod. Én anno ráértem, nyáron itthon voltam, így nem vette el semmitől :)
  • Wearwolfff
    Azon gondolkodom, mivel nemsokára lelőnek az itthoni internetről, hogy a nagy unalom ellen készíthetnék egy ház építős videóba. Mármint, hogy én hogyan csinálom. Annyi helyen kerestem már, de mindenütt csak kocsi, különböző járművek meg karakterek. Az épületeket meg hanyagolják. Talán nincs is rá annyira igény? Vagy elkészítsem a videót nagy unalmamban?
  • montressor
    annyit vrayeztek mar, h van egy bazi vaskos anyagom rola, ha vkt erdekel....
  • bnd42
    Akkor megnyugodtam :) a vray disp beállításokat nem piszkáltam valóban, a dof pedig utólag került rá egy képszerkesztővel...állítgatom és újra nekiugrom...kösz Peet!

mental rayel gyorsabb de nem ilyen a végeredmény....

• Peetmaya
    gondolom hagytad a vray alap disp beállításait, és ezért a high res textúra miatt agyon subdivelte, ezért rohadt sok poly volt, ami miatt már lassú lett a render, meg a tökéletes fg is sok számítást igényel, ezen kívül még dof is van rajta, gondolom blurry reflection is, ráadásul 2k-s kép... úgyhogy ne csodálkozz:D

a helyes disp subd beállítása órákat tud nyerni számodra, és a maradék részletet normal vagy bump mappal teszed rá, máris gyorsultál egy csomót.
    A samplinggal sok esetben nem nagyon tudsz mit kezdeni, és vrayhez ilyen szinten nem is értek, hogy mit lehet trükközni. Mr-nél tudsz olyat, hogy alacsony fg-t használsz és picit boostolod a dolgot ao-val. Olcsó fake és egész jó eredményt ad, de animációnál jobban el lehet adni, mint still képnél, de ott is hasznos tud azért lenni. blurry reflectionre is van interpoláció mr-ben, ami tudja gyorsítani a dolgokat, vraynél megint csak nemtudom, hogy erre milyen lehetőség van. Ha jól optimalizálod, mr-rel szerintem egy ilyen képet 1-1.5 óra alatt le kéne húzni 6 magon, és akkor nagyon erős fg-t használtál.
    én 4 magon dolgozom, és idegesít, ha egy renderem 20 percnél hosszabb, szerintem kb 2 órás volt a leghosszabb render, amit valaha is kivártam 1 framere...
  • bnd42
    Egy kis displacement map teszt vrayel...valamit biztos nem csináltam jól mert a 2k-s képet 7óra és 44percig renderelte 6 magos gépen...van valakinek ötlete hogy miért volt ilyen sok idő?

• SpotLamp
    Sziasztok!

Ha valakit érdekel Október 29. szombattól online Karaktermodellező képzés indul. Főleg azokat érintheti akik ismerik már a Zbrusht de sosem használták profi szinten.

Itt vannak a részletek.
  • Midas
    en is taskaban hordom szinte mindig van nallam, abban boven elfer en a doc filokat szeretem olvasni rajta a legjobban azt valahogy eleg jol beiltja. pdf-nel akkor van baj ha ket laposan scaneltek mert akkor mar nekem is kisebre kell venni hogy elferjen de amugy oke. en pont ugy probaltam amugy valasztani hogy kb egy szetnyitott konyvhoz hasonlo meretu legyen :D
  • Wearwolfff
    Nem mindenki hordja a mobilt zsebben. Vannak övre csatolható, vagy fűzhető táska tokok is. De egyébként egy ilyet persze nem hordasz kényelmesen még abban sem talán, de nekem volt övre tehető diskman tokom, ami elég vastag volt, mert még 15 darabos cd-tok is volt benne, és nem különösebben zavart. Pláne, hogy nincs olyan, hogy valahova csak úgy puszta kézzel induljak el. Mert mi van, ha tovább maradok el, és estére kell pulóver. Egy szatyor vagy valamilyen táska mindig van nálam, de legalább övtáska az irataimnak, abba meg befér a 10 colos olvasó is. De hát kinek mi praktikus. Például itthoni használatra, vagy az iskolába 15-17 colos színes olvasót is el tudnék képzelni, tekintve, hogy a töritankönyvem gyárilag digitálisan lapozható flash flipbookban van meg, A3 alakú kinyitva, hát nem tudom milyen lenne ez, 7 colon. Még a 19 colos monitorom is kicsi hozzá, de ugye itt rá tudok zoomolni. Nem tudom az ilyen olvasók, hogy birkóznának meg az ilyesmi tartalmakkal.
  • Midas
    7 colost sem teszed mar zsebre :) de azon mar biztos nem nezel meg egy diagramot vagy hasonlot.
  • Peetmaya
    sztem xsi-ből, mert abban már nagyon nagyon rég ilyesmi a material editor...
  • Magnificat
    még egy gondolat erejéig visszatérve a tablet méretre: akárki akármit is mond, elég sok helyről, tesztből és véleménykutatásból/fórumból lehet azt hallani, hogy sokaknak sok (!) a 10". Egyszerűen nagy ahhoz, hogy az ember rendeltetésszerűen mindenhova magával vigye mondjuk egy zsebben, stb... sokak a 7"-t tartják ideálisnak, és tényleg sok helyről olvastam már ilyet... személyesen nem tudom megmondani, nem volt a kezemben mindkettő, de lehet benne valami...
  • Magnificat
    hát, valljuk be ez már várható és elvárható volt... minden vetélytárs kapott már új node editort, már ide is kellett...
  • imp99
    Ezt a houdinibol vettek at. De jo lesz, mar mi is varjuk :)
  • Peetmaya
    hah, nem is tudtam róla...:D
    tényleg jónak ígérkezik...
  • Wearwolfff
    Itt: http://www.youtube.com/watch?v=v3uxvqzUy3Q&t=4m26s

• Wearwolfff
    Ebben a Subscription advantage packban van egy node editor elnevezésű új cucc, ami első ránézésre jobbnak ígérkezik a hypershadenél. Ez még a sima maya 2012-ben nem volt benne.

Ebben a videóban van róla pár képkocka:

• Peetmaya
    wwolfff én kb vagy fél órát próbáltam ki a 2012-t, elég bugos volt, úgyhogy megmaradtam 2011-nél. mit értesz új node szerkesztő alatt?
  • Wearwolfff
    2011 mb filet, simán megnyitottam zokszó nélkül 2009-ben. Ez a Subscription Advantage pack, telepítéskor ellenőrízte, hogy van-e frissítés, de nem volt. Én is csak kipróbálásiból tettem fel. De láttam már videót és az az új node szerkesztő egész ígéretes lesz.
  • Magnificat
    de volt, legalábbis én jártam így 2011 vs 2009 és 2009 vs 8.5 esetén is... mondjuk ha jól tudom, a file-ban (ha ma-ban mented) kell átírni egy helyen, vagy beolvasásnál kell bekattintani, hogy ignore version (Vagy mi)... egyedül az új node-okat nem lehet átvinni, ha lenne benne (tehát pl ha 2012-ben mentesz egy olyat, amiben substance textúra van)
    Nálam a table layout-os hiba sem jött elő, ennek ellenére én is futottam bele párba ha jól emlékszem (nem is léptem még meg a váltást).
  • Wearwolfff
    Most tettem fel Maya 2012. Mikor megnyitottam egy jelenetet ki is írta, hogy a scene egy régebbi verzióval készült és ha rámentek, akkor már nem lehet megnyitni régebbi verzión. Hát eddig ilyen nem volt. Másik egy kis bug, hogy mikor a render settingsben átváltok másik render motorra, akkor hibaüzenet, hogy nem talál tablayoutot és így nem adja be az újhoz tartozó beállításokat. Mindig be kell zárni, és csak újranyitás után jó. Kerestem hotfixet, de nincs frissebb.

Ez az új node szerkesztő érdekes lehet, csak még ki tudja mibánatra való :D
    Kéne róla nézni filmeket.
  • Magnificat
    most kb ez a csúcs, vagy ha nem is csúcs, a jobbak közül való:
  • Magnificat
    ez sem rossz azért, pláne nem akkor, amikor jók a fényviszonyok (1080-ban célszerű nézni)
  • Magnificat
    amúgy ez az ülésmegoldás azért sem lenne jó nekem, mert nagyon izgek-mozgok a gép előtt... már a fotelben/karosszékben is úgy ülök, hogy először normálisan, aztán magam alá húzom az egyik lábam, majd a másikat is, forgolódok, dőlök ide-oda, stb...