Maya
-
Igen. Ilyesmit nekem akkor csinált, még a régi masinámon, hogyha túl sok volt a poligon, és nem tudta megfelelően frissíteni a viewportot. Megakadt 2-3 másodpercre a forgatás, vagy a mozgatás. Habár a mostani konfigon ez nem fordult elő, holott jóval kisebb a tidenél.
Meg olyan is volt, hogy mikor valami a netről frissítette magát, akkor is behalt a lelkem, nem tudom miért. Talán a hálókártya hibája volt. Ilyenkor felugrott a proci százra, és azért akadt meg. A maya ablaka mellé nyisd ki a taskmanagert, ha velemi program okozza ezt, akkor azt meg fogod látni.
Persze a vinyó is ludas lehet, ahogy mondod. Érkeznének az adatok gyorsan, de nem tudja követni, ezért torlódás alakul ki és picit megakad, míg nem végez. Nem marad kapacitása a maya programnak, merthogy bármit csinálsz benne, elmozdítod a modellt, vagy nyitsz egy ablakot benne, azt ő mentené a temp könyvtárba. Nekem is százszor lassabb volt az xp a 7200-as és egy 5400-as merevlemezen, ugyanazzal a vassal.
És persze ahogy montressor írja, ha sosem törölgeted a historyt, annyi adatot kell észben tartania a memóriában és mentenie abba a temp fileba, hogy nem bírja..
Más ötletem nincs.