Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nemreg csinaltam egy digital tutors tutorialt, abba mukodott
most csinalok egy masikat, nyilvan uj project, uj project fileok, es nincs ott a render option kozott a mental ray.
vmi beallitas letiltja vagy mi lehet?
gondoltam megnezem a plugin managerben, de nem talalom ott
Ezértinkább egy alap valamit extrázok fel mindenfélével. Gépészmérnökként a legtöbbször reális, a valóságban is használható dolgokat próbálok felrakni (kivéve pl a hátsó hajtómûpár 😊)
másik elõnye, hogy sok szakszót tudok, ami alapján könnyebb gépekrõl, gépelemekrõl referencia képeket találni, sõt gyakran találkozok élõben is iylen eszközökkel, sõt tervezek is ilyeneket 😄
szóval ha nem kéne lemodellezni csak lefényképezhetném amit a fejembe látok, az nagyon állat lenne, sajnos annyira nem értek a majához, vagyis nem érzem annyira hogy mit mennyire szabad, hogy elég jó legyen ahhoz, hogy oylan legyen mint elképzelem.
Például nem tudom mennyi polit birna a gépem, így inkább spórolásra játszok.
ilyen okokból pl sose használok subdivet. minden szín poligon.
Ahogy most áll a repülõ 100k poliból van.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Szabadidõmben én is megpróbálgatnék modellezni ilyesmiket ,de egyszerûen nem találok hozzá elég referencia képet.
Nem is értem , el nem tudom képzelni hogy googleban rákeresel és találsz olyan képeket amirõl ilyen részletesen le tudod modellezni.
http://www.youtube.com/plastwerk
Szerintem a fenyek mar jok, mar csak azt nem ertem, h a renderen miert nem szep folytonos az atmenet... pl a bal oldali az egy gula es a szinek hatarai olyan bitesek..
Alapvetõen pozitív tengely az, ami jobbra, vagy felül van. negatív ami, balra, vagy alul van. z-re ugyanez vonatkozik, ha topnézetbõl nézed, akkor a +z felül, -z alul.
Nálad +y jó helyen van, csak fordítva világít..
Az x tengely, ami jobbról balra megy +x jobbra, -x balra. (ha a front feléd néz), akkor nálad a két tengely fel van cserélve.
Az z tengely, ami hátulról elõre megy, + hátul, távolabb, -z, elöl, közelebb ( ha a front feléd néz), ez úgy néz ki jól van.
tehát, a képed alapján cseréld meg a két x tengelyen levõ lámpát, és az y lámpa iránya az origóba nézzen.
Az összes lámpa az origóba néz, és a colort, ne hsvben add meg, hanem a color choosert állítsd át 255RGB-be.
Ha nem megy beteszek egy képet, hogyan kell, de már most nem kellene itthon lennem, úgyhogy pár pillanat és megyek suliba.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
ilyen lett
valamiert nincs meg a folyamatos atmenet a szinek kozott. Mi lehet a baj?
repcsi
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
the world is mine

ebben a leirasban a 3. oldalon a ciradasos displace mapnal miert csinalja a polyt olyan surure? Ha ugyis displace akkor nem eleg kissebb? Vagy nagyobb surusegu poly, kisebb displace beallitasokkal kevesebb memot hasznal?
Ja igen, render elõtt biztos, ami biztos, a render settingsben a "use default lightot" ki kell lõni.
transfer maps meg azt csinálja nagyjából mint zb, csak gyengébben, meg picit másképp is, hogy lowpoly object a target, high poly objectek a source meshek, és legenerálja a lowpoly uv-jára a highpolyhoz hasonló normal mapet.
disppel nekem az a bajom, hogy mr nem kezeli túl jól. mondjuk ez is olyan, hogy az ember egyszer próbálja ki mit tud a renderman disp meg aa terén és utána már minden más szar. De ugyanakkor mr meg nagyon jó raytracer, úgyanúgy vray is, ha nem jobb.
Bár az alacsony sziluett kiélezõ disp+normal map megoldást még nem teszteltem sokat.
Normal mapból pedig én is csak a sima, pár kattintásos transfer maps cuccot ismertem. Ez a lenti szerintem olyan helyeken lehet jó, ahol még nincs ez a feature (maya 6 körül 😊 )
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
amúgy van a mayanak a transfer maps nevû cucca, ami raycast módon csinl normal/disp/bump stb mapokat uv alapján.
Leteszel öt lámpát a grid fõ tengelyeire.
+x dirlight color: R255 G0 B0 intensity: 1
-x dirlight color: R255 G0 B0 intensity: -1
+z dirlight color: R0 G255 B0 intensity: 1
-z dirlight color: R0 G255 B0 intensity: -1
+y dirlight color: R0 G0 B255 intensity: 1
lambert: color: RGB128,128,128 incandescent: 128,128,128 diffuse:1
Rádobod a high polyra a lambertet, topnézetre váltasz rázoomolsz, hogy beleférjen és render. mayasoftware production quality. Letehetsz még egy plane lapot az aljára, ugyanezzel a lamberttel és akkor nem lesz fekete a széle. Ha viewportban ráböksz a use all lightra, akkor látod élõben is.
Ezzel a módszerrel tudsz készíteni tileable téglafalakat, padlóköveket, cserepeket. Meg tulajdonképpen bármit, amit planar mappolt low polyra rátehetsz.
ha háttérelem, akkor normal map.
én kezdek amúgy a displacementbõl kiábrándulni.
ja, és a mari egy istenkirály progi😄
amugy ennek a tetejet probalom megcsinlani
bár alapvetõen nem az én stílusom a zene, de egészen emészthetõ volt számomra is!
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
egy kis off, remélem nem haragszotok érte...
Nemrégiben elkészült zenekarunk a The Carbonfools legújabb videóklipje a Hippie Song címû dalra, a videó 3D, bár nem maya hanem max de szerintem érdemes megnézni...a KGB Studio kisfilmjéhez adtunk zenét és cserébe megkaptuk a filmet hogy vágjunk belõle egy klipet...
Gondoltam megmutatom nektek mert a zene és a videó is nagyon jó...
A film oldala: http://www.koosarpad.hu/babelmozi.html
http://www.youtube.com/plastwerk
kis ZB vagy MB és okés lesz
ja meg még annyi hogy nekem kicsit nagynak is tûnik az a szegycsont
+ ha mese szerû karaktert szeretnél, egy picivel kevesebb izéke a szárnyra és egy picivel vastagabbak és meglesz a hatás
üdv,
ibor90
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Ezt most fedeztem fel, hasznos lehet néha, fõleg stúdióvilágításhoz.
Ha már ismertétek akkor bocs, csak nekem volt új...
HDR Light Studio
elfogadnám
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
nekem egy 20eft-os bamboom van és tökjó
Kéne egy kis help.
Hogyan lehet lekérdezni egy face-hez tartozó UV-k id számát körbejárási irány szerint sorrendbe rakva, hogy tudjam melyik edge után melyik jön?
Elõre is thx
inkább csak linkben mert nem a legjobbak 😄
egyik
másik
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
persze nekem közöm nincs ezekhez (maya és úgy összességében a 3d modellezés világában), én csak hobby szerûen maya-zok. most is pl. már nyár eleje óta meg se nyitottam. de néha kedvet kapok és olyankor elkezdek valamit alkotni 😄 legutóbb a szobámat modelleztem le (már másodszor, mert az elsõ verziót sikerült letörölnöm egy win reinstallal. a sors fintora, hogy ez a 2. verzió sincs már meg ugyan csak win reinstall miatt 😄). persze ezek tele vannak hibákkal és eléggé hiányosak is, de azért néha elszórakozgatok velük. múltkor a csapatom "stadionját" akartam modellezni, de hát nem sokáig jutottam. maga a pálya, körülötte a kerítés és a lelátónak a 0.01-es béta változata volt meg. még képet is tettem be róla (de amúgy ez is elveszett reinstall miatt... jó, tulajdonképpen már semmi kézzelfogható eredményem nincs, mert minden törölve lett 😄)
most ezt nem tudom miért írtam, csak úgy akartam jelezni, hogy én is itt vagyok, olvasom a topikot, csak inkább én a háttérben vagyok 😄
Úgyhogy vagy megnézed a cégek oldalait, vagy vannak álláskeresõ portálok. Én ott találtam, elküldtem. Írtak, hogy oks, akkor fizetik a szállodát (az útiköltséget nem), és menjek egy körre. Volt tesztelõs próbanap, végén másfél órás elbeszélgetés. Utána szóltak egy héttel, hogy felvettek, egyeztettük a pénzt, és intézték a vízumot, mert akkor még kellett a németekhez. Majd szóltak, hogy akkor okt 1-el mehetek kezdeni, a papírok az irodában várnak, remélik már van pecóm lakni.
Ebbõl következõen kellett pénz, hogy kint fizessem a lakást meg az indulást, amíg megjött az elsõ fizu, ezzel is kell kalkulálni.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
amúgy meg Ward legutóbb azt mondta, hogy weta-nál nem használnak zbrusht, mert mudbox házi fejlesztés, ezért azt nyomják. Persze avataron sok cég dolgozott, rengedet hollywoody studio, ott tuti használtak zbrusht, amúgy meg pixologic oldalán volt is egy interview egy scott spencer nevû csókával, asszem õ, de aztán nemtom, lehet tévedek, aki mégcsak nem is weta-s, de zbrushban csinálta meg a scannelt fejek alapján a navi-sított arcokat.