32214
Maya
  • bnd42
    GTX 550 Ti, ezen 192 cuda mag van...

az fx1700 nem jó...amit figyelni kell még vásárláskor az a Compute Capability, ezzel a számmal jelöli az nvidia a cuda képességeit, ez legyen 2.0 vagy a feletti különben bizonyos dolgok el sem fognak vele indulni, pl. egy videó vágó szoftver gpu támogatását 2.0 alatti kártyával elképzelhető hogy nem fogod tudni használni...az fx 1700 csak 1.1, régebbi kártya...érdemes valami újabbat keresni...

http://developer.nvidia.com/cuda-gpus
  • gergo4
    Bnd42!

Milyen Nvidia karit vettél a quadro mellé?
  • gergo4
    Hú amindenit! Köszi bnd42!

Szóval több Cudával gyorsabb a kártya? :O
    Egy Nvidia Quadro fx1700 kártyát akartam venni használtan amin 32 cuda mag van, de most Inkább keresek egy GTX-et. Vagy nem tudom. Ejj...
  • montressor
    pedig a videok kecsegtetoek, (meg alattuk a zene is jo :) )
  • montressor
    atim van, szeretem, de szivtam vele en is
    mayahoz nem azt vennek...
  • Peetmaya
    nekem ati kártyával bugos volt a vp2, nvidiával még nem próbáltam, azóta is maya 2011-esv agyok, 2012 még nem tetszik nekem annyira, hogy váltsak
    meglássuk mit hoznak majd a 2013-ban aztán kiderül.
  • bnd42
    aha, csak baromi lassú volt az iray nekem, bár a mostani gépemen még nem próbáltam....

mondjuk ezt a viewport 2.0 támogatást lehet hogy félreértelmezem, csak gondolom hogy használja mert a múltkor nagyon nagy segítségemre volt egy cudás kártya...beültettek egy céghez ahol egy idősebb faszi rajzolta papírra a terveit és nekem meg kellett modelleznem mindent mayába, az lett a vége hogy 1héten át tolta a rajzokat reggeltől estig, építettünk egy komplett kávézót kerthelyiséggel és a végén 7millió poligonos lett a model :)) a sima viewport egyből lefosta magát a viewport 2.0 pedig simán bírta a tempót akadás nélkül a cudás karival, egy régebbi quadro amin még nem volt cuda ugyanígy elvérzett rajta...
  • Peetmaya
    de mr alatt meg ott van az iray, ami gpu-s, az is brute force-ot használ, ahogy az összes gpu cucc, és baromi szép eredményt ad...
  • Garou
    Mental Ray van csak otthon a gepemen, ugyhogy akkor ez cuminak tunik egyelore, csakugy mint a Ptex Marikaval. :S

viewport 2.0-at sokat hasznalunk meetingeken a cegnel, akkor ennek ott utanajarok.
  • bnd42
    innen: http://furryball.aaa-studio.eu/ 30 napos trial :) de csalódás volt

• montressor
    furryball ezt honnan szerezted?
  • bnd42
    Így van :) amivel kipróbáltam maya alatt: iray, vray, furryball, maxwell, ezekkel működik a gpu rendering de elég lassú, ide már kéne egy erősebb kártya, mondjuk egy tesla :)) a bekapcsolást a render settingben kell keresni, vray-nél az RT használja, maxwellnél Fire néven kell keresni, az iRay-t egy kis scriptel lehet működésre bírni maya alatt mert gyárilag még nincs bekapcsolva csak a 3dsmaxban...amiben sokat segít a cuda azok a dinamikai számítások (fluid, nparticle) a viewport 2.0 remekül használja...
  • Garou
    Jol ertem, hogy ez a CUDA lehetove teszi a render szamitast GPU-n? Hogyan tudom ezt akkor "bekapcsolni" vagy hasznalni a gepemen?
  • bnd42
    Helo,

mióta a sima nvidia kártyák is élvezik a cuda támogatást, szerintem egy jobb GTX kártyával is próbálkozhatsz, nekem van quadro fx-em is de vettem mellé egy sima nvidia karit amin több cuda mag van és jobban teljesít ráadásul sokkal olcsóbb is...

olvasd el ezt a cikket, Jeff Patton render guru is a GTX-et javasolja :)))

http://jeffpatton.net/2010/11/gtxquadrotesla-my-opinion-on-todays-gpu-selections-for-rendering/
  • gergo4
    Külhoni fórumokon panaszkodnak az Ati firepro-ra nagyon. Mayánál folytonos hibákról írnak amin még a driver frissítések sem segítenek. Lassulás, fagyás...
    Marad az Nvidia Quadro.
    A Memória-sávszélesség (GB / sec)-re lennék még kíváncsi, hogy az mennyit számít a cgi folyamatoknál.
  • gergo4
    Sziasztok!

Nvidia Quadro, Ati FireGl, AtiFirePro vga kártyák iránt érdeklődnék!
    Mayához, C4D-hez, After Effectshez kellene. Később Nuke is lesz.

Melyik adat számít igazán?
    -Shader Model 2,3,4,5
    -sávszélesség 64bit-256bit
    -ram

OpenGl 2.0 támogatást vágom After effectsnél,hogy az mennyire fontos, de a többit nem.

Üdv.

• Wearwolfff
    Banyek, egy csomó képem el fog tűnni innen, amit még freewebről linkeltem.
  • JackMeadow
    Legközelebb akkor szólj ha ezt full HD ban is produkálod:D nagy szép amugy! :D
  • schorby
    Kicsit off, de már majdnem művészet.
    Haverokkal csináltunk egy kis lassított videót, ha már van egy erre képes fényképezőm :)
  • KirkHammett
    Én voltam, köszönöm a linket, szerintem jó lesz...
  • Kakaduduka
    Valaki érdeklődött hogy miként is csinálnak Mayában ilyen robbanásokat, ezt a videót találtam, remélem ez segít: Link
  • bnd42
    igen, biztos hogy gyorsabban lesz vágva és a kameramozgás is átgondoltabb lesz...itt csak egy gyors kamera riget építettem + assets hogy könnyen tudjam követni a helit...
  • JackMeadow
    a kameramozgatást én mindenképp ujragondolnám, több vágással fel lehetne dobni, de olvastam h csak vázlat :D de akoris :D
  • bnd42
    Nem döntöttem a Maxwell mellett csak szeretek sok mindent kipróbálni ami maya...

a helikopter egy kicsit el lett túlozva, gigantikus hatást akartam elérni és átestem a ló túloldalára :)
    egyébként is csak skicc egy ötletről amit nem akartam elfelejteni...

az alapsztori hogy az atlanti óceán közepén egyszer csak hatalmas kő oszlopok jelennek meg amiket a hadsereg persze egyből meg akar vizsgálni, és az oszlopok nem is állnak meg hanem nagyon lassan emelkedve elhagyják a földet...valami ufós dolog, még dolgozom rajta :) "seapile" kódnéven fut a projekt, ha valakinek van kedve beszállni dolgozhatunk rajta, csak valami rövid 1-2 perces animban gondolkozom...
  • Garou
    Miért döntöttél a Maxwell mellett, és miért akarsz vele animot renderelni? Biztos, hogy ez a legjobb választás, amikor ott a Mental Ray is automatice hozzácsapva a Maya-hoz?

Helikopterhez: a villámos megoldás az elején ötletes és nagyon jól néz ki! Sajnos később látszik, hogy a víz ezzel a shaderrel úgy néz ki, mintha 1 méterrel lenne a kamera alatt, tehát a gép ilyen 10 centis modellnek tűnik. Az óriás hullámok felszíne szerintem nem ilyen. A rotorokra kéne még blur, illetve a fluidot rá kéne venni, hogy interaktívkodjon kicsit a sziklákkal, mert így a víz átfolyik rajtuk, a valóságban ugye ilyenkor "megtörik" a hullám.

A labda is tetszik, csak a bump picit túl erős nekem.
  • bnd42
    Na készült maxwell render...ezek gyors renderek a maxwellhez képest ezért szemcsés, a metró 3óra a foci 20perc volt, ahogy olvastam maxwellnél nem ritka a 20-40 órás renderidő egy jobb képnél de még tanulnom kell hogy felgyorsítsam a folyamatot ha animációt is akarok...mindenesetre tetszik ahogy dolgozik...

• bnd42
    Buék!

Nálam is volt ilyen a 2012-es mayával laptopon, főleg mikor a viewportban a texturákat is bekapcsoltam, nekem az segített hogy a virtual memory swapelést átállítottam másik vinyóra, + csináltam egy rendszertakarítást (defragment stb...) nem a C vagy ahol a windows van meghajtóra dolgozok és rendszeresen törlöm a historyt munka közben...a hotfixeket is érdemes feltenni ha még nincs fent... ezek után sokkal jobb lett a helyzet...

közben készült egy kis gyors egyéjszakás anim is + elkezdtem próbállgatni maya alatt a maxwell rendert ami nagyon tetszik, majd teszek fel képeket...

• Cypher83
    Köszi, reméltem hogy nem feltétlen a videokártya. Nálam az a fő probléma, hogy kevés poly esetén is előjön, próbáltam egy sima alap cube-al, ott még jó , de egy alap sphere esetében már 1mp körüli a lag, a lemodellezett beretta92-mnél pl. a szán esetében 18k poly, használhatatlan, pedig ennyit még bírnia kéne a masinának. Remélem esetleg a következő mayában orvosolják, vagy lesz valami, mert ha valami régi driver meg is oldaná, akkor meg a többi progimnál sanszos, hogy lennének problémák.
  • Peetmaya
    nem ati hiba, nvidia-val is ez a hiba van nálam is, de nagyon sok poly esetén jön elő, és baromi idegesítő.
  • montressor
    hat elkepzelheto, probald meg lecserelni a drivert ujabbra v. epp regebbire
  • Cypher83
    Sziasztok!

Támadt egy "kis" problémám a 2012-es mayával, hátha ti tudjátok a megoldást, ugyanis ha uv-editorban akarok dolgozni és kijelölök uv pontokat, akkor minden egyes kijelölésnél kb 5-10 mp-re lefagy(gondolkodik) a maya, az igazi érdekessége, hogy ha a viewport-ban jelölöm ki (uv editor nyitva mellette) akkor meg tökéletesen megy. Google nem hozott eredményt, a problémát megtaláltam, de csak annyit írnak, hogy talán ati kártya miatt lehet. I3-as pentium proci, Asus 5770-es radeon, 4gb ram dolgozik alatta.
  • KirkHammett
    Köszi, így már tudom, hogy mit kell keresni, megtaláltam, már minden renden, köszi!
    (fent a Status Line sorban van egy kapcsoló az Open Render View mellett...)
  • Peetmaya
    van valami construction history beállítás de nem tudom hirtelen hol.
  • KirkHammett
    Boldog Új Évet Kívánok én is mindenkinek...

... és máris egy kérdés:
    Teljesen új fájl, alapbeállítás minden, és mikor létrehozok egy poligon objektumot (sphere, cube, plane...), azután még tudok módosítani egy-két dolgot a Channel Box Shapes rész alatt, ez a lehetőség most teljesen eltűnt, ahogy létrehozok valamit az úgy is marad. Tud valaki segíteni, mit állítottam el?
  • Peetmaya
    BUÉK BELÉTEK SKACOK:D
  • Rashen
    BUÉK mindenkinek :)
  • Garou
    Boldog új évet kívánok mindenkinek!
  • schorby
    Bujjék!
  • aqa
    Békés, boldog új esztendőt! :)
  • montressor
    Eszeveszett jo esztendot kivanok mindenkinek!