Maya
-
vati182 #30746 Sziasztok
Magnit már kérdezem, de most úgyis elfoglalt az új munkahelye miatt..:D napi 14 óra elmegy az életéből az utazással együtt (ahogy ő mondja)
Az lenne a kérdésem, hozzátok is hogy valaki tapasztalt már olyan jelenséget, hogy csinál valamit a maya-ban pár ezer polygon már van, és pl: face re vált elkezd kijelölni, és erre befagy a maya vagyis nem úgy véglegesen hanem pár(jó pár) másodpercig nem tudod mozgatni még az ablakát sem, de nem írja ki mint a Windows intézőnél, hogy nem válaszol vagy ilyesmi hanem csak úgy mint aki odafagyott ha meg van nyitva egyéb ablaka texture editor vagy egyéb bármi akkor azokat sem lehet mozgatni hiába kattintasz a kattintok persze utólagosan érzékelődnek, de hát addig nem tudod mit csinálsz mert semmi nyoma nincsen változásnak, és amikor elkezdi onnantól kezdve elég gyakran csinálja, lehetetlenné téve midnent, és kinyírja az idegrendszerem, de először a kitartásom utolsó cérnaszálait, szaggatja szét.
Maga a gépem, nem lehet problémás, mert (azt leszámítva hogy laptop, bár volt ennél sokkal gyengébb laptopom is meg többön is próbálkoztam s ilyen problémával nem találkoztam.
Jelenlegi config: i7-740Q M, 8GB DDR 3- 1333, ATI Mobility Radeon HD 5730, WDC WD5000BEVT-24A0RT0
Maya 3D jelenleg: a 2012 x64 verzió, a 2011 nél is volt ugyan ez a jelenség
Most hogy írom az adatokat gondolkodtam el azon, hogy a HDD az menyire játszik ilyenkor szerepet mert erőforrás figyelőt megnéztem, de az semmit nem jelzett szinte, viszont azt úgy vettem észre hogy a HDD nem a legerősebb még az 5400 azok között véve sem, egyébként tervezek egy SSD bele, mert ez visszafogja teljesen ezt a gépet :(
Előre is köszönet mindennemű segítségért, kedves és kedvtelen hozzászólásért :)
Üdv