Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
Csodalatos ez a modern technika!
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
persze azért alapvetõ igényeket én is támasztok, pl hogy post-ban a lehetõ legjobban lehessen alakítani még a képen, passokba renderelés, vray is tud 16-32 bittel dolgozni, stb...
Peet: azért emlékszel, hogy nálam is mit tököltünk ezzel a surface shaderes megoldással, mivel szép eredményt hozott a templomomon 😊
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
szürke surface shadert nem értem, ibl-en belül kell megadni neki a színt, nem kell hozzá shadert adni.
ezzel a módszerrel is használhatsz dir lightot, annak a szögnek a beállítása sem bonyolultabb, mint a sunsky dirlighté.
renderelni pedig marha jó!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Azt nem is számítva, mennyire utálom az egészet. A Renderelés számomra egy szükséges rossz, ami nélkül nem lehet meglenni. Csak annyit szeretnék érteni hozzá, amennyi feltétlenül kell hozzá, a többi részét meghagyom a profiknak. Nekik is kell élni valamibõl.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Másik, észrevettem, hogy az OPrendszered XP SP3, ha jól tudom ez egy 32bites OPrendszer. Ez öreg hiba, azonnal rakj fel magadnak egy 64bites XP-t vagy inkább win7-et ilyen gépre, mert 8gb ramot 32bites XP-n soha nem fogsz kihasználni. Amúgy meg 64bites maya stabilabb, gyorsabban renderel és ráadásul használ 3gb memóriánál többet (azért 3, mert a vidikarid 1GB-ot rögtön le is vesz az egészbõl). Ezt kb ki kéne írni mostmár a bannerba, hogy 32biten nem mayazunk!
Kakaduduka nálad meg annyi volt a probléma szerintem, hogy amikor a physical sky-t létrehoztad, akkor létrehozta a létezõ kamerákhoz bekötve a lens shadert, ami a rendszer része ugye, de amikor új kamerát hoztál létre, hogy abból renderelj, abba nem köti be automatikusan. Render globals/indirect lighting/physical sun and sky -> és ott update camera connections.
Amúgy én mindenkinek azt javaslom, hogy felejtse el a physical sun and sky cuccot, mert baromi gagyi. Az a mental ray kb make it beautyful gombja, csak az a baj vele, hogy nem lesz tõle szép.
Lens shadert se nagyon használok, mert postban sokkal jobb a színeket állítani. Kiteszel egy 16-32bites float pointos képet linear workflowban (istenem hány éjszakát kutattam a netet és hallgattam Obicsek kiselõadásait, mire megértettem, hogy mi a tökrõl van szó😊 (-btw, utólagosan is thx Obi😊, és postban szépen színkorrekciózol. Lens shader majdnem ugyenezt csinálja, sok különbség nem lesz. De ha használsz lens shadert, akkor legalább a physical lens shadert használjad, mert a simple az gagyi😊
én amúgy azt szoktam, hogy bekapcsolom az FG-t, a következõ értékekkel:
accuracy 50, point density 0.3, interpol 30, sec bounces 4. Ez így gyorsan renderel, és egész tûrhetõ eredményt ad, ez a tesztrender minõség, final renderhez nyilván fel kell majd húzni a dolgokat picit.
indirect tabon fent IBL node-ot adok hozzá, ott kiválasztom, hogy textúra alapján, és annak meg adok egy színt, vagy egy rampot. Vagy persze hdri képet is lehet, ha olyan rendert akarsz, de tesztekhez én egy középszürke színt szoktam alapvetõen.
Így kapsz egy olyan környezetet, ami szép szórt fényt vet a modelledre, minden szépen fog rajta látszani.
Mindenkinek javaslom, hogy tanulja meg használni a mental ray production shadereket, vagy mip shaderek, ezek alapvetõen rejtve vannak mayaban, nézzetek utána neten hogy kell aktiválni, illetve ott van még a puppet shader is, a MegaTK, az egy nagyon jó kis komplex gyors shader, érdemes vele próbálkozni, majdnem olyan szép eredményt ad, mint a mia_material_x, de vagy 3x gyorsabb és pipeline barátabb!
Nah én mentem nyaralni, 10 nap múlva leszek, de ha lesz net elérhetõségem, lehet benézegetek 1x-2x😊
Üdv néktek!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
1000x kösz, WWolfff!!!

http://www.holomatix.com/download/
Hibás modellezés? Az meg micsoda? Mit lehet azt annyira elrontani, hogy az mr behaljon tõle?
Mivel ahány ötlet elõjött (részben Tõled részben más fórumokról) és kipróbálva egyik sem jó nálam, ezért tényleg kénytelen leszek átállni egy másikra.
Mire kell odafigyelni? Jokerdes... minnel kevesebbet fakeljen az ember. Azaz fizikai shadereket kell(!) hasznalni (ezerszeresen meghalalja magat, ha energy conserving physichal shadereket hasznal az ember), fizikai lampakkal. Nomeg linear workflow forever. Ha konkretabb kerdes van, arra konnyebb valaszolni.😊
bnd42: Ez kiraly lesz, csak azt az elulso sarhanyot iveld meg egy kicsit jobban szerintem!

http://www.youtube.com/plastwerk
Csak pár dolgot tudopk mondani, ami néha beválik:
1. Néha elõfordul, hogy hibás lesz a scene file. Ki kell exportálni csak a modellt, és egy tiszta új jelenetbe beimportálni. Ilyen már nálam is volt. Ha simán nem mûködik akkor obj export.
2. Ha hibásan modelleztél, és van valahol valami gubanc. Akkor segíthet a clean up. De ha ezt egy alap kockánál is produkálja, akkor nem ez a gond.
Illetve itt találhatsz pár megoldást, de minden hardware más. Talán beválik, talán nem. Hanem tudod mûködésre bírni, akkor válassz más rendermotort. Próbáld ki a vrayt, final, maxwell, 3dlight
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
Window/Rendering Editors/Render View, Render Menüpont, Render/*itt a kiválasztott kamerádra klikk*
Más: felpakoltam a 2011-et is. Ugyanúgy meghal 80M memóriáért könyörögve a hülye maya....mostmár kezd bosszantó lenni -_-
Nem nagyon tudom hogy jött ez ki neki, hasonlót mûvelt már másnál is?
Így egyértelmû. Ne kérj bocsánatot, én köszönöm a segítséget 😊
Ha minden jól megy a 2011-el mûködni is fog a dolog.
Bocs ha nem fejeztem ki magam.
http://www.pixero.com/downloads_mr.html
"MEM 0.0 fatal 031008: can't allocate 80750332 bytes."
A batch renderrel hozza a képet viszont... de a fõ probléma, hogy nem tudom meglesni a munkafelületemet még mindig adott 😞 Általában csak region renderelek, mert nem kell nekem egy egész kép, az viszont pár mp. Batch renderelgetni képeket azért nagyon durva, hogy meglessem egy bump map vagy specular map minõségét/elhelyezését stb. T_T
keresd meg ezt a file-t: mentalrayUI.mel és írd át a 128-at mondjuk 512-re...hátha...
C:\Program Files\Autodesk\Mayaxxxx\scripts\others\mentalrayUI.mel
global int $miMemoryLowerLimit = 128; // 128 MB
http://www.youtube.com/plastwerk
A batch jó ötlet, de igencsak körülményes mindig ha csak meg akarom lesni az aktuális állapotot 😞
Textúra mapek/egyebek semmi, csak a bump mapet pakoltam eddig a materialra, illetve persze elõtte UV-t kapott.
A tûzfalazást meg hálókártyásat majd kipróbálom persze, de ugye akkor netem se nagyon lesz 😄
A modell perpill ~80k poly szal elvileg bírnia kéne, nem?
Másodszor szerintem nem jut neki elég memória. Elsõ körben próbáld meg, hogy minden textúrát átkonvertálsz map formátumra és Batch rendert használsz. Megpróbálhatod kicsit lejjebb venni a tetúrák felbontását, vagy tömörítettségét. Ha így sem megy próbálj meg kilõni minden nem kellõ háttérben futó alkalmazást. Ha letiltod a hálókártyát vagy kihúzod a kábelt, akkor teljesen le tudod lõni a tûzfalat és a vírusírtó rezidens felügyeletét is. Nekem is volt már ilyen hibaüzi még 512 mega ramnál, de csak milla poly fölött és ablak renderben. Batch render megcsinálta.
Új vagyok itt, szóval ha rossz helyre írtam elnézést 😊
Maya '10-ben lenne kérdésem (segítség-igényem):
-Egy kocsikereket megmodelleztem és bump mapet is szépen rápakoltam, mr rendert akarok róla kreálni, de sehogy sem megy, folyamatosan behal a mayam, hogy "can't allocate enough (80M+) memory"
Mivel lehet ezt kikerülni, illetve mit szúrtam el/nem állítottam be rendesen?
Köszi elõre is minden segítséget.
Ettõl eltekintve meg vagyok vele elégedve. Voltam...
Tegnap éjjel jön a vihar. Elõtte szokás szerint kihúzni a modembõl a bejövõ netkábelt, tunerbõl ki a tévékábelt, tápot le, hosszabbítókat le. Megyek alszani, és már félálomban vagyok, mikor két bazi nagy csattanásra ébredtem onnét gép felõl, azután teljes sötétség borult, nemhogy a házra, de még a városra is. Reggel keservesen kellett megtapasztalnom, hogy ezek mellett az óvintézkedések mellett is kisütötte az alaplapi hálózati kártyát. Úgyhogy majd most viszem garanciás cserére, és kábé egy hétig gép nélkül maradok. De legalább van xbox.
Úgyhogyminden szart ki kell húzgálni, minden konnektorból, mert a villám nem tréfa.
gondolom valahogy meg kene mondani a proginak hogy azzal a fenyforrassal is jelenitse meg a materialt vagy vmi ilyesmi, de nem sikerult rajonnom hol 😞
keresek egy korona modellezesi leirast, nem ismeros valakinek? valamelyik kulfoldi 3ds oldalon volt, nem ismeros valakinek?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user