Maya
-
Hát igazából még nem nagy dolog. A shelf legenerálja a users mappába a shelf gombokat.. Ezeket megnyitottam és kitöröltem belőlük az elején levő global proc shelf() részt meg a végéről a zárójelet, hogy csak a gombok legyenek benne. majd átneveztem a filet és elmentettem. Szóval a fő scriptben csak az ablak van, és a layoutok, majd ebbe töltöm be külsőből a gombokat. Szóval hozz létre egy akármilyen shelfet, akármikkel, másold át a shelfet a script könyvtárába, és töröld ki belőle a többit, hogy csak a gomb maradjon. Készíthetsz hozzá akármennyi lenyíló framet, akármennyi gombbal.
Ha nincs a documents részben mentett shelf, akkor csak dobj rá egy gombot mindegyikre mentsd el őket, majd töröld ki azokat a gombokat, és mentsd el megint, és így már ott lesznek lementve a shelfek. Vagy végső esetben a maya/scripts/startup részben is ott vannak, csak ezek még nyers gombok, mindegyiknek kell a hozzálevő .res.mel is.
Momentán eddig így van a script. Most még nem auto, szóval át kell írnod a sourceban az elérési útvonalat. Ebbe még nagyon alap dolgok vannak csak benne, majd kibővítem mindenféle hasznos scripttel.
Igazából úgy szeretném az egészet majd, hogy automatikusan a shelfekből generálja a frame elemeket, és ha készítesz egy új polcot, akkor ebben is létrejön egy új keret. Ha ott leteszel egy gombot itt megjelenik. Plusz legfölül lenne egy rész a status line elemeivel, ami még nem akar működni. És így modellezéskor be lehet zárni azt is, meg a shelfet is De ez még nagyon a jövő.
Az ihlette, hogy minél nagyobb viewportot akartam, és utáltam mindig átklikkelni a shelfet poligonról, mondjuk curvre, meg vissza, De igazából az, hogy csak foglalta helyet. Kikapcsoltam őket, oké, de valami kellett, akkor meg vissza, és csiki-csuki. egyszerre akartam látni a nekem kellő dolgokat, egy helyen. De igen elsősorban a Lightwave és a zbrush ihlette. Így most ha bedokkolsz még valamit baloldalra, akkor megjelennek oldalt a fülek, és ugyanúgy togglézni tudod keskeny sávvá, mint a jobboldalt. Tehát, ha csak körülnézel, vagy keresed a kellő képbeállítást, vagy világítasz, akkor egy kattintás, és máris ott az egész képernyő.
Már beszereztem két jó könyvet a témában, meg lementettem a commands helpet, így ha majd nemsoká lekapcsolják a netem, akkor is tudom csiszolgatni.