Maya
-
nah, hát jó rég jártam már erre (ezért mondtam, hogy a modi szerepét is átadhatom, mert tényleg be se hoztam a fórumot vagy egy hete...). Sajna a munka és a tanulás minden időmet elveszi (gyakorlatilag be vagyok táblázva reggel 5-től este 11-ig, no meg itthon netem sem mindig van). Mindegy... Végignézve a hsz-eket, amiket hozzá tudok fűzni:
Garou: Gratz az új géphez, a főnökömnek is kb ilyet raktam össze (i5 2500, 8gb ram, ti550), mondjuk ott játék egyáltalán nem kell...
Az ati vs nvidia témában meg csak annyit, hogy nekem éppúgy problémák jöttek elő amikor nv-t használtam (trilinear filteringet ki vagy be kellett kapcsolni, mert nem indult a maya), mint atinál (most hirtelen ilyen hiba nem jut az eszembe). Akinek játékra kell, annak én ATI-t javasolnék, az 5850/5870 és 6850/6870-es karik nagyon kellemes teljesítményűek, az nvidia PhysX-et pedig ha használja is valami, akkor az alig kamatoztat belőle (tipikusan mondjuk anélkül a játékban ha egy autó robban, füst lesz és 10 törmelék, míg physx esetén 50 törmelék, de ennyi). Én a 4670-esemmel is remekül elvagyok a mai játékokkal is (lásd heti 1-2 alkalommal skyrim, ami az utóbbi idők egyik legjobb játéka szerintem, csak fenének sincs rá ennyi ideje :D).
Ugyanakkor ha már grafikai dolgokra kell, maya, after effects, mari, stb, akkor már NVidia célszerű (illetve sokszor kötelező), a Cuda miatt... Mondjuk nem értem, mit késlekednek az OpenCL változatok (sok dologból nem is akarnak kiadni), de ez már tipikusan nvidia gusztustalanság (jó sok pénzzel biztosítjuk a cégeket, hogy cuda-ra írják a dolgokat, mert az opencl kb ugyanolyan jó lenne, de az futna atin és intelen is, ami első blikkre érthető gondolkodás lenne, de ezt nevezik monopóliummal való visszaélésnek, ami gazdasági bűncselekmény, ha bizonyítják)