Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

the world is mine
pénz (fizetés) nélkül a munka másodlagossá válik, határidõk csúsznak, stb... én ezt magamon látom a legjobban, amikor önszorgalomból kell valamit csinálnom, akkor mondjuk 2-3 órát max belefeccölök per nap, bezzeg amikor most kódolnom kellett gyakornokként, szíves örömest öltem bele napi 10-et is...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Nem szeretném hogy ez a hozzászólásom reklámszagú legyen, bár sokak szerint biztosan abba a kategóriába fog tartozni.
Itt elég sok modellezõ, és az ehhez kapcsolódó szakmákban dolgozó személy fordul meg, ezért is szeretném/szeretnénk az itt jelenlevõk segítségét kérni ahhoz, hogy elkészíthessük Magyarország elsõ szuperhõs websorozatját, a Párduc Projektet, mely 3 évadból állna, és vetítéskor egy film trilógiát alkotna. A projekt alapelve a felajánlásokon alapul, így mindenki ingyen adja tudása legjavát a projekt fejlõdéséhez, és elkészüléséhez. Egyes csatajelenetek csaknem 2000 statiszta munkáját igényelnék, szóval nem egy kis dologról beszélünk. Szponzoraink közé lép hamarosan a T-Mobile is, így az is látszik, hogy sok embert érdekel a dolog. Arra kérném az itt jelenlevõ modellezõket, tervezõket, hogy munkájukkal segítsék a projekt elkészülését, és megvalósulását.
Alább linkelném a konkrét grafikai/3d munkákat egy videóban összegezve:
A projekt szervezése egyenlõre még csak a facebookon történik rendes honlap hiányában. Ha felkeltette az érdeklõdésetek, látogassatok el FB Oldalunkra: http://www.facebook.com/pprojekt
Ha ezt a hozzászólást reklámnak minõsíti a nagyérdemû, akkor nyugodtan törölje a házigazda. Köszönöm türelmetek, és köszönöm annak aki hajlandó pusztán jóindulatból segíteni egy ilyen nagyszabású sorozat elkészülését. Köszönöm. 😊
13 éve itt. Szép idő.

the world is mine

the world is mine
Még a szárny törzs egybe van nálam igy a texturázásnál is egybe lett uw-zva, de akor lehet külön szeden, csak valahogy meg kéne oldanom, hogy egy modelként érzékelje,de mégis külön objektumként hogy a texturázáskor egy lapra tudjam tenni öket .
raer, majd ha lesz idod
koszi
Repvez, szerintem a bonus tools-t tedd fel, ott tudsz face-t hide-olni, van ra opcio. De jatek modelleknel is kulon van a test es a szarny UV-ja, szoval ha kulon ojjektum nalad is mindketto az nem baj szerintem. Ha ossze is illesztik a szarnyat es a torzset a vegen, az Uv-t ahogy lattam nem mergelik egybe. Nem is lenne egyszeru, hogy szep legyen a vegen.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Szóval hogy kéne csinálni a uwzást hogy kevés lapra rá tudjam tenni , mert játékba lenne igy meg van kötve a kezem.
Garou: a szarny es a torzs egy test?
aki akar vegyen fel (csak írja meg, hogy milyen néven van a fórumon), nem tudom még mire, csak mondom 😊 skype-on kevesebb az ismerõsöm, mint msn-en, de mostanában (fõleg a gyakornokság alatt) skype volt az elsõdleges platform...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Rashen: Nincs semmi titka, csak csinálom. Meg persze ki van téve egy üveg tömény, ami segít egyenesen ülni. Illetve megfelelõ zene, ehhez éppen Sabaton. 😊
Itt van par kep, lof*sz egyelore, nincs normalisan kidolgozva, de majd folytatom...
\\HKD-SBS\RedirectedFolders\PeterBalogh\My Documents\My Pictures\B1701.JPG
\\HKD-SBS\RedirectedFolders\PeterBalogh\My Documents\My Pictures\B1702.JPG
\\HKD-SBS\RedirectedFolders\PeterBalogh\My Documents\My Pictures\B1703.JPG
\\HKD-SBS\RedirectedFolders\PeterBalogh\My Documents\My Pictures\B1704.JPG
Mindent meg lehet vele csinalni, a komplex renderek meg ugyis megzabaljak valamennyire a gepet. Amiben szamit, hogy tobb milla ployt tud akadas nelkul mozgatni melo kozben, mint egy gyengebb gep. Van ra penzed vedd meg, nekem fele ilyen eros gepem sincs otthon, es csak azert renderelek a ceges dupla procis nyolcmagos vason, mert annak 30 perc, ami otthon 9 ora. Kb, ennyi a kulonbseg a ket gep kozott lenyegeben (arban meg egy auto ara-versus 50 ezer forint). Modellezeshez, texturazashoz, anim kesziteshez egy 4 eves alap dual core-os gepet hasznalok otthon, es no problem.
Meg annyit, hogy a 4 Giga RAM lehet keves lesz neha renderhez. Nem biztos, de elofordulhat.
Egy ilyen konfigról mit gondoltok? Fontos lenne a véleményetek. Mennyire pörögne vele a 3D? Elõre is köszönöm ha válaszoltok. Remélem nem fárasztok nagyon senkit 😊
HP 8200E CMT Core i5 2500, 500GB HDD 7200 SATA, DVD+/-RW, 4GB PC3-10600
Memory(dl ch),
AMD Radeon HD 6570 DP (1G😎 PCIe x16 Graphics Card
Samsung S22A300B SAM LED 21,5", 16:9 wide, SA300, 1920x1080, MEGA DCR,
250cd/m2, 5ms,
170?/160?, DVI/analóg, Eco Saving, Multi
Screen, MagicBright3, MagicAngle
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

http://www.youtube.com/plastwerk
régebben használtam mia_material_x shadert, a preset-nél beállítottam a chrome-ot és tök jó ilyen fémes tükrözõdõs anyagot kaptam. aztán most próbálgattam, de sehogy se sikerül olyan tükrözõdést létrehoznom mint régebben.
most ez lett az eredmény. mint látható elég csúnya, elmosódott, halvány a tükrözõdés... mit hagyhattam ki? (egyébként ilyen hdri megvilágítást vagy mifenét használtam 😊 )

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
közben elkezdtem kóstolgatni a v-ray-t...nem rossz csak MR után nagyon lassúnak tûnik...ami az MR-nek 3 perc az a v-raynek 13...persze biztos én vagyok a béna de hát csak 2 napja próbálgatom...használ valaki v-rayt?
íme néhány teszt...csinálok majd MR vs V-RAY összehasonlító képeket is...

Erdemes lehet csekkolni. Kitudja, hatha jo valamire.😉
Olyan szar nyaraláson voltam hogy fáztam áztam volna végig de helyette inkább mayáztam 😊)
elkezdtem modellezni egy Nash Metropolitan 1500-as autót de a végén egy Retropolitan Future Car lesz belõle...

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
üdv mindenkinek!
én a four viewt sose használtam, az elsõ pillanatban kiiktattam a tárból. leggyakrabban perspben modellezek, és ha ritkán kell valami, top vagy side, akkor átmegyek arra, de a four viewt nagyon feleslegesnek tartom...
Garou, te beteg vagy. Eszméletlen milyen sebességgel tudsz modellezni, nagyon durva.
Schorby, tök jó ötlet, de ha van rá lehetõséged, akkor jobb minõségben rendereld újra a dolgokat, mert eléggé zajosak...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
nincs valami parancs amivel vissza lehet allitani az alap ablak beallitast?
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
ha new scenet inditok akkor visszaall a rendes four viewra
es ha megprobalom az egyik frontot atallitani sidera, akkor mind3 front ablakba kirakja a side viewt, de az ablak aljan meg mindig frontot ir? (mind3 ablakban)
ja es raadasul ha barmelyik front ablakban ezek utan zoomolok, vagy barhogy mozditom a nezetet, mind3 front ablakban ugyanugy valtozik... mintha ossze lennenek kotve
a persp ettol fuggetlenul helyesen mukodik...
amúgy ha van idõm a repcsit bíbelem 😊
De a CG az nekem nagyon bejön, Meg rég volt már ilyen mozi.
Schorby ezek királyosak, de én azért remélem, hogy egyszer majd azt a szitakötõt is befejezed. 😊
NEkem egyvalami nem tetszik a legtöbb hasonló filmben, hogy a gépek mozgását irrealistikusra készitik, mert a P-51-es nem hiszem hogy ilyen kobra manövert csinált volna bármikor is és nem ilyen fürge a mozgásuk a me-262-eseknek sem, pár hete láttam élöbe repülni a zeltwegi repnapon egy replikát és ilyen manöverektöl vagy a pilóta ájult volna el vagy széttörik a gép.Egy szakértõ vagy egy veterán pilóta biztos van ott a közelbe.
REmélem egyszer eljut hasonló szintre a magyar filmgyártás, vagy valamelyik külföldi filmgyár felkarolja a Magyar légierõ hösies küzdelmét a behatoló szövetséges bombázok ellen .A Puma vadászosztály nagyon sok olyan tettet hajtott végre amit érdemes lenne megfilmesiteni.CSak az nem olyan jól mutat a vásznon hogy az amerikaiakat lövik le és nem ök a hösök .
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
elso red tails trailer (4 lesz)... a shotok nem finalok.