32214
Maya
  • Magnificat
    hát köszönöm a bizalmat, azért vetettem fel a váltást, mert ha napi 8 órát fogok dolgozni, emellett 4-et utazni és 2-3-at tanulni, akkor nem túl gyakran tudok felnézni ide, hogy tegyek-vegyek dolgokat... aztán meg ha valaki bannert vagy valami mást akar váltani, akkor hasznos ha elérhető az illető... de ha gondoljátok, csinálom tovább, ti bajotok :P :D

Wwolff: tényleg nagyon jó ötlet (saját, vagy a zbrush/modo ihlette? :D). ha elmondod hogy készült, lehet hogy én is kipróbálom :)

Rashen: üdv itt
    valóban sötét a kép, ahogy wwolff is említette, valami környezeti, visszaverődő fény is kellene, indirect illumination...
  • Wearwolfff
    Először is szerintem túl sötét. Nem igazán látszanak a részletek.

Milyen módszerrel próbáltad világítani? IBL vagy lámpák? És mivel renderelted?
  • Rashen
    Már egy jó ideje "csendestárs"ként csak ámulok azon, milyen tudással rendelkeznek egyes fórumozók. Mindemellett teljesen korrekt módon, nem lenézve másokat segítenek mindenkinek, ezért úgy döntöttem kikérem a véleményeteket én is. A negatív kritika nem fáj, ha korrekt módon adják elő, építő jelleggel.

Az anyagozás meg textúrázás az nagyon gyerekcipőben jár nálam, valahogy nincs elég videó amiből elég tudás ragadna rám :)
  • Wearwolfff
    Csak sajnos a status line-hoz tartozó rész nem akar tökéletesen működni.
  • imp99
    Nah akkor ket reflekcio:

The Lost Town of Switez
    http://vimeo.com/20013168

Magni ha tul terhes neked en szivesen vallalom, igaz ritkan szolok a topikhoz, de rendszeresen nezem.
  • Peetmaya
    wolf tök jó ötlet!
    Magni én rád szavazok!
  • Wearwolfff
    Egy kis buhera :D

• schorby
    Szerintem is maradhatnál ;)
  • montressor
    felolem maradhatnal Magni, en meg voltam elegedve Veled. Legfeljebb majd szolunk, ha kell moderalni :)
  • Magnificat
    mivel ritkán járok erre, köszönhetően hogy egyre több időmet köti le a munka és a programozás (illetve a programozási munka), így fájó szívvel de úgy gondolom át kellene adnom aktívabb tagoknak a maya topic moderátori posztját. Szóval várom a jelentkezőket, illetve akár kis mini szavazást is tarthatunk, hogy ki vegye át a helyemet (nem nagy "hatalomról" van szó, tud hsz-eket törölni, illetve a banner felületet tudja variálni)
  • Garou
    Szép lesz, ha kész lesz. :)

Azért az oldalára ránéznék, főleg a hátsó sárhányó mögött. De a test ívelése még nem az igazi az ajtónál sem, illetve a fény-árnyék tükröződés is érdekesen hajlik meg. A motorháztetőn az a szögletes rész az szándékos? Most csak olyan képet látok a neten, ahol a beömlő elér a motorháztető elejére, és ott az okozza a "törést". Illetve az első sárhányó előtt ahogy átvezeted a frontális részt alul az oldalára, ott túl szögletes szerintem.

Hajrá!
  • Wearwolfff
    Olyan is van sok, csak tedd utána a keresőben, hogy nurbs.

De van például: Maya Modeling Techniques: Automotive
  • vdanee
    van nekem is 1-2 de az mind polygon, nem ilyen curve-loft modszer amit ő ir
  • Peetmaya
    vdanee teli van a net autó modellező tutorokkal, csak keress rá, és ingyeneset találsz százat legalább.

kenyeresdaniel amúgy szépen vezeted a topológiát, egy-két helyen látok benne azért hibát, amit még el lehetne varrni picit másképp, de igazából a végeredmény, ami megmondja, hogy jó-e vagy sem, úgyhogy lakat a számon, szép lesz!:D
  • vdanee
    nem akarsz egy tutorialt csinalni? :D
  • montressor
    bitang allat :)
  • kenyeresdaniel

Az elején EP Curve a fő vonalakra,vagdosás ,újraépítés , loft ,aztán convert poly.
    Most már csak polygon
  • bnd42
    nagyon tuti, szép lesz a végeredmény ebben biztos vagyok...nurbs vagy polygon? felraksz egy wireframe-et is majd?
  • kenyeresdaniel

Alakulgat a Fordom
  • bnd42
    off: itt pihen a régi quadro fx-em már egy ideje, gondoltam eladom ha valakit érdekel, mayához nagyon jól jött csak már van másik

http://www.pny.com/products/quadro/fx/3400PciExsli.asp

ha valakit érdekel, ide írjon: [email protected]

• bnd42
    tök jó lett :) simán mintha egy játékban lenne átvezető anim...

• kenyeresdaniel
    Nekem tetszik.
  • JackMeadow
    (egy könyv introja lesz)
  • JackMeadow
    Öszedobtam egy videot kiváncsi vagyok mit szoltok hozzá : link
  • Obicsek
    Viccen kivul mondom, hogy jo kerdes. En is elgondolkodtam rajta. Tobbszor volt mar olyan velem mondjuk, hogy farmra kikuldok XY szekvenciabol egy rendert es par oran belul valaki megjelent az asztalomnal, hogy ugyanmar mondjam meg ez miert tart ilyen sokaig, stb. Ha van egy korrekt lead altal belott jelenet adott szekvenciaban, az alapjan mar tudnak viszonyitani, hogy kb milyen gyorsnak kell lennie a Te renderednek. Bizonyos elteres tutira belefer, de egy dupla renderidot mar meg kell tudni magyarazni.:)

Az meg, hogy eltolt az ember sok idot az optimalizalassal valszleg megeri. Ha van X jelenet, Y frammel akkor nagyon behozhatja. En dolgoztam olyan szekvencian, ahol a mi feladatunkra eso terulet (mondjam layernek, vagy objektumnak vagy mittomen minek, ertitek...) renderelese per frame volt 10-12 ora. Ott ha meg tudsz sporolni egy keveset, akkor az igen jol tud jonni.

Olyanokra gondolok, mint hogy volt az X jelenet, oda jobb AA kellett mert kis szogben latott ra a kamera, de amikor merolegesen nezel ra akkor lehet kicsit butitani. Vagy megnezed, hogy melyik passod vagy renderlayered az ami flickerel, es csak ott allitasz valamit.
  • Peetmaya
    amúgy meg általában úgy szokott lenni, hogy egy cégnek van egy kialakult pipeline, amibe az új ember beilleszkedik, megtanulja, mit hogy merre, és úgy csinálja a munkákat, hogy az illeszkedjen a menetrendbe.
  • Peetmaya
    hát figy, annak idején, mikor gyűrűk urát renderelték, volt olyan frame, ami 10-12 órán keresztül ment a renderfarmon, és ma is gyakori, amikor 4-5-6 órás frame render megy...
    Az, hogy te az otthoni gépeden valamit csak 1 óra alatt húzol le, hát az még mindig egy nagyon gyors render, mert azt egy rendes farm kb 10 perc alatt vagy még annyi se, lehúzná...
    Persze azt hozzá kell tenni, hogy általában 2k-ban, imax felbontásban stb-ben renderelnek a studiók, nem 640x480-ban...
  • berlinboy6329
    henm mondjuk 10-20..A perc lemaradt,de az azért mégis csak sok..legyen 10-20 helyett inkább 3-7 perc.
  • berlinboy6329
    Még egy valami..

Inkább szakmabeli cucc,általánosságban.

Számít az,hogy old meg egy ember egy adott feladatot,amit kap?

Tehát nem horribilis renderidővel,hogy egy szimpla karakter render 200 óra egy frame,hanem pl nem teljesen hatékony,hogy 1frame 10mp,henm mondjuk 10-20...

Merthogy nem-e mindegy,ha úgyis renderfarmmal renderelnek és nem-e elég az,hogy arany középút...Nekem is jó,mert nem kell azon idegeskednem a munkahelyen,meg most is itthon,hogy bezzeg a profik,biztos nem csak jók,hanem pontosak,hatékonyak is..

kérdezem,ezt,mert visszább írtam,h úgy vaagyok vele,hogy biztos van egy módszer hozzá,ami tökéletes,meg biztos a profik ezt mind ismerik,de mennyire baj az,ha nagyjából minden mást figyelmen kívül hagyok(renderidő meg ilyesmi),viszont tökéletesen úgy néz ki,ahogy azt én/a megrendelő/akinek ekll a cucc szeretné,hogy kinézzen.
  • Peetmaya
    hát Lanti tud expressionből segíteni, meg Magni is viszonylag jó benne, amit én tudok, azt kb megtanulod te is egy délután, úgyhogy sok segítséget ebben a témában nem tudok sajnos nyújtani.
    Amúgy a scale randomizációval 1 féle kőből csinálhatsz kb 80 félét úgy, hogy nem tűnik fel, hogy azonos...
    szóval csak bátran!
  • berlinboy6329
    Hát igen,kellene..Egy minimális mozgást és random rotationt.Viszont expressionökből mindig is hülye voltam...

És igen azt akartam először.Csinálni Zbrushban köveket aztán betenni a particle systembe.De több randomizáltságot akartam,azért írtam ide.

Most az a terv,h a generált köveket instanceolom vagy 2-3 féle systembe és majd vmi animot csinálok neki..Kézzel..Expresionöből még azóta is hülye vagyok,h írtam,h hülye vagyok belőle...

Ha esetleg tényleg megcsniálnám,biztos fogok jönni,h mit,h kell megcsinálni gyorsan és egyszerűen.
  • Peetmaya
    azért így, mert a particle-öket nagyon egyszerű expressionökkel lehet animálni, már ha akarod...
  • Peetmaya
    amúgy meg sztem az is jó, hogy fogsz egy kockát zbrushban, csinálsz belőle 4-5 féle szikladarabot, aztán ezt egy particle systemben isntance-olod és állítasz neki random scale, rotation-t. valszeg én ezt a verziót csinálnám.
  • Peetmaya
    ja meg csinálj jó pár tileable textúrát, illetve nézz bele a procedurális textúrákba, mert aszteroida mezőre ezeket javasolnám elsősorban. az tuti, hogy nem mariban kezded majd el festegetni...
  • bnd42
    Nem láttam hasonlót vagy újabbat, majd körbenézek, de szerintem ez rendben van ;)

textúrázásnál próbáld ki az automatic mapping lehetőségeit az összes követ egyszerre kijelölve, tettem most egy gyors próbát 15-20 kővel és egész jó lett a végeredmény...
  • berlinboy6329
    Tetszetős..Jó régi..Nem készült azóta vmi fejlettebb/összetettebb esetleg?

Ezután már csak textúrázni kéne majd:C

Ahhoz nem értek.:(
  • bnd42
    ez egy hasznos kis mel script, szerintem segít a problémádon

RockGen
  • berlinboy6329
    Apró kérdés...

Ti hogy csinálnátok aszteroida mezőt?Azaz az én esetemben inkább egy övet...

Én meg tudnám csinálni,csak fogja a tököm...Én mindent úgy csinálok,hogy tök mindegy hogy,csak úgy nézzen ki a végén,ahogy akarom...Viszont ehhez nincs türelmem...

Hogy lehetne olyat,hogy a kövek randomak legyenek?Tehát ne kelljen az összes töb ezer darabot egyesével lemodellezni ÉS textúrázni,hanem vmi randomizáló és sokszorosító cuccal megcsinálni?Viszont ha még lehetne is,textúrázni hogy?

Olvastam,h vmi particle cuccal meg lehetne csinálni a darabokat,a sokszorosítást,de mi lesz a randomizálással és a textúrázással?
  • Midas
    jol mutat :)
  • Gis80s
    Köszönöm a segítségedet! ;)
    Sikerült végre....és bár tudom, hogy nem egy nagy történet, de valahol el kell kezdeni :)