Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igaz ezt egy oreg vason toltam be..(munkahelyi masina)...atlon 1800,2 gb ram,es a 32 bites 2008 siman felkuszott ra...+ service pack is.
ahogy olvastam a 64.bitest meg egyszerubb rakni,mert nem kell konvertalni az .rmp ket.
Fedoran,es Suse-n(utobbit utalom),pedig eleve a gyarto ad a maya melle util-t a telepiteshez...
Termeszetesen PLE nem fut linuxon
ezt amiatt irom mert alapon sem zabal annyit igy a vas mint win alatt....ha csak all a maya,,,systemmel egyutt a gep 5% cpu es 120 mb ram ban megall.(kozben aktiv net,es torrent fut hatterben.
tehat ha nincs atomeromu,azert meg van alternativa😊
sajnos annak se birtam ellenállni, hogy telipakoljamrészletekkel, ahoz képest hogy mekkora akart lenni a háttérben a végsõképen...
szóval most egyet hátulról

the world is mine
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Hóban ébred
Jujjjj de szar képet alkottam magamnak. Ez tipikusan annak az esete amikor valamit elképzelsz, és persze nem lesz olyan szép a végén..

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
the world is mine
Szóval hát így gondoltam csinálok valami kis egyszerû képet így nektek...de nem volt semmi ötletem
hát így ez lett belõle....mindenki képzeljen alá azt amit nagyon szeretne...
Boldog Karácsonyt kívánok itt mindenkinek és a családjaitoknak is!

the world is mine
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
the world is mine
Infokat kerek a kov miatt:
Ki,s milyan tapasztalatokkal hasznalta mar a maya-t linux alatt,,s afontos!!...melyik dist alatt?
a Suse-n instabill,a fedorarol is olvasni csunya dolgokat😞
elobb neztem keresobe,aztan irtam ide,de ha vkinek elsokezbol van infooja,azt koszonom..
sok dist van,de nem celom vegigprobalni mindet.,..
koszonom😊
nincs más megoldás: állíts be órát, hogy mondjuk félóránként-óránként ments más file-ba 😄
Nekem inkább a file-ok elnevezésein kéne dolgoznom (ugye Peet? 😄). Noha nagyobb munkáimnál jó a rendszer (eleinte), pl a flash játékunknál is az idõ 80%-ban jól bevált a módszerem... csak aztán el kellett kezdeni sietni 😄
Nálam a baj ezzel csak annyi, hogy akkor mentek, ha eszembe jut. Ha épp nagyon belemerülök valamibe, akkor órákat is el tudok tölteni vele, majd a végén egy deleteHisotry kinyírja a maya-t, mert olyanja volt...😊 Történt már meg, nem egyszer, fizetõs munka közepén😊
Ennek az lett a következménye, hogy ma már kb 2 percenként mentek. A fileokkal viszont valamiért nem vagyok túlságosan kibékülve. Úgy értem, hogy én egy fileba mentek mindent, nincsenek verziók, hanem van A verzió😄 Ezen még változtatni kéne, fõleg ha esetleg valami komolyabb projectbe fognánk...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
the world is mine
énis gyakran mentek, amikor kész van egy egy elem,de ez pont kész lett és mentettem volna, mondom még körbenézem, és annyi
már pár éve nem volt majafagyásom...
nade haladgatok szépen vele, most a teknika az hogy semmi elõre ötletelés, hanem csinálom, és adogatom hozzá a részleteket, ahogy jön, amit épp elképzelek
annyi hogy emberszabású lesz a teste, míg a nyaka hosszú lesz 😄
régebbi verzió
és a mostani állapot
A templomom jelenleg 3 gigányi scene file-ból áll, és ebbõl csak 100 mega a jelenleg használt, a többi backup...
A Documents and Settingsbe ilyenkor elvileg megpróbál valami vészmentést összehozni, szerintem nézz körül ott, hátha.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
the world is mine
8400GT kerülendõ... 8600, de annak árából inkább 9600-as a célszerû minimum

the world is mine
valaki?
nekem is volt ilyen játék hogy a szemem elé kell tartani mint valami távcsõ és képeket lehetett beletenni és teljesen 3D-ben lehetett õket látni...de az is úgy volt hogy két kép egymás mellett és a két kép kicsit eltérõ
És mint mondtam az egymás felett levõ képes megoldáshoz is van egy szemüveg ami szintén optikai módon neked rendesen 3d-ben jelenít meg. De ezek egyike sem nyújt olyan élményt, mint mondjuk az a szemüveg amiben monitorok vannak.
ÉS mint mondtam, lehet, hogy jócskán félreértelmeztem valamit, mert angol cikk volt.
én személy szerint ha intel, akkor Core 2 Duo alapú Intel Dual Core-t vennék (E6300-as vagy afölött), AMD-nél pedig Athlon II X2 250-est, vagy pedig Phenom II X3-ast vagy X4-est vennék (ez utóbbiak nevükbõl adódóan 3 és 4 magosak).
E6300-E7400-as szériát 17.700 (E6300, (2 magos)) - 25.400 (E7400, (2 magos)) körül látom most az elsõ kezembe kerülõ árlistán, míg AMD oldalról 16.000 a 250-es Athlon II X2 (2 magos), 24.700 Ft a 710-es Phenom II X3 (3 magos), és 26.900 Ft a Phenom II X4 (4 magos)... Amd-hez Socket AM3-as alaplap dukál (de belemegy AM2+-os és bizonyos AM2-es lapokba is, míg ezekhez az intelekhez ha jól tudom Socket 775-ös lap kell...
és igen, FÕKÉNT a proci és a ram számít maya-nak, de ez nem azt jelenti, hogy egy integrált, vagy egy nagyon alsó kategóriás vga elég lenne hozzá... én oda is javaslom a 15-20k-s kategóriát legalább (Radeon 4670 és felette AMD oldalon, 9600GT vagy felette NVidia oldalon...)
a 3D-s képek/filmek különleges eljárással készülnek...két kamera van közel egymáshoz....így a dolgokat két külön szögbõl rögzíti...ezt aztán az agyad összerakja az alapján hogy mennyire tér el egymástól a két kamera által rögzített kép
szerintem nem írtam hülyeséget de ha valaki másképp tudja, cáfoljon meg
szóval rakhatsz egymás mellé akármennyi monitort egy sima film akkor is sima film marad csak több képernyõn nézed....gondolom jártál már elektronikai szaküzletben ahol sok TV van egymás mellett/fölött....ott sem látod 3Dben akármilyen közelrõl vagy távolról nézed
De ennél egyszerûbb, ha veszel egy olyan szemüveget amiben eleve benne van a monitor és a szemeid elé azt vetíti amit látni kell. Mondjuk ez a megoldás jelenleg a legdrágább.
Vagy van még egy harmadik megoldás is, mégpedig ha a monitort vízszintesen ketté osztod. A film eleve is szélesvásznú, szóval elfér egymás felett a két szemnek való külön képsor, és van egy erre fejlesztett szemüvegvalami ami képes megfordítani, eltolni valahogy a képeket a megfelelõ helyre.
Vagy eleve ott van a stereo playerben az, hogy át tudja valahogy alakítani anaglyph változatra, ami nem olyan jó, mert oda vannak a színek, de legalább valamennyire 3D.
Legalábbis szerény értesüléseim szerint. Aztán, lehet, hogy valamit, jócskán félreértettem.
Huhh, hát ez durva volt. Engem vitt magával, és õszintén sajnálom azokat az embertársaimat, akik kifelé menet azon röhögtek, hogy otthon hogyan lehetne ilyen 3D szemüveget csinálni. Az õbennük lakozó Örök Gyermeket ezek szerint már falhoz csapták és lehúzták a Felnõttkor wc-jén. Az enyém még megvan, és gátlástalanul élvezte a filmet. Csodálatos volt! 10/10!
the world is mine