Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ryleh
Ubuntun kb 10 perc alatt beizzult a maya,,
igaz ezt egy oreg vason toltam be..(munkahelyi masina)...atlon 1800,2 gb ram,es a 32 bites 2008 siman felkuszott ra...+ service pack is.
ahogy olvastam a 64.bitest meg egyszerubb rakni,mert nem kell konvertalni az .rmp ket.
Fedoran,es Suse-n(utobbit utalom),pedig eleve a gyarto ad a maya melle util-t a telepiteshez...

Termeszetesen PLE nem fut linuxon

ezt amiatt irom mert alapon sem zabal annyit igy a vas mint win alatt....ha csak all a maya,,,systemmel egyutt a gep 5% cpu es 120 mb ram ban megall.(kozben aktiv net,es torrent fut hatterben.
tehat ha nincs atomeromu,azert meg van alternativa😊

schorby
😄 elsztam... sry...
schorby
Nemtudok ellenállni, csak berakok egy képet, hogy hogy állok
sajnos annak se birtam ellenállni, hogy telipakoljamrészletekkel, ahoz képest hogy mekkora akart lenni a háttérben a végsõképen...
szóval most egyet hátulról
rere

the world is mine

Magnificat
re, ismét itt vagyok 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
jaj látom te is ráfüggtél erre a számra 😊

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

schorby
Összejammelgettem kicsit a témára, ez sült ki belõle, fogaggyátok ajándékként...
Hóban ébred
Garou
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Wearwolfff
Na én se maradjak már ki. Karácsonyt mindenkinek.
Jujjjj de szar képet alkottam magamnak. Ez tipikusan annak az esete amikor valamit elképzelsz, és persze nem lesz olyan szép a végén..

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Peetmaya
Csatlakozom én is. Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Boldog Karacsonyt mindenkinek.

the world is mine

schorby
Karácsonyt!
Nagyon-nagyon boldog békés karácsonyi ünnepeket kívánok a fórum összes látogatójának, és egyben köszi az egész évi segítséget és türelmet a néha hülye kérdéseimhez.😊
Ryleh
Kellemes Karacsonyt mindenkinek!

ibor90
nah hát ha így mindenki elõre elsüti akkor csatlakozok én is
Szóval hát így gondoltam csinálok valami kis egyszerû képet így nektek...de nem volt semmi ötletem
hát így ez lett belõle....mindenki képzeljen alá azt amit nagyon szeretne...
Boldog Karácsonyt kívánok itt mindenkinek és a családjaitoknak is!

Megkoszonom idei segitsegeteket es kellemes karit kivanok, es ha addig esetleg nem akkor buekot is!
Neked is kellemes unnepeket.

the world is mine

Magnificat
nah a hét további részére hazautazok, mindenkinek Kellemes Ünnepeket... vasárnap jövök...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

jo lesz, meg ezen a kepen most jol lejon a formaja is.

the world is mine

schorby
még eg kép, szembõl
aztán egy darabig nem floodolom vele a fórumot...
Magnificat
nem bírtam elindítani linux alatt... próbáltam debianon és ubuntun is

Ryleh
hello!
Infokat kerek a kov miatt:
Ki,s milyan tapasztalatokkal hasznalta mar a maya-t linux alatt,,s afontos!!...melyik dist alatt?
a Suse-n instabill,a fedorarol is olvasni csunya dolgokat😞
elobb neztem keresobe,aztan irtam ide,de ha vkinek elsokezbol van infooja,azt koszonom..
sok dist van,de nem celom vegigprobalni mindet.,..

koszonom😊

Magnificat
hát végülis erre lenne az incremental save, csakhát pl én túl gyakran mentek ahhoz 😊 még ha kb 30 file-t is adok meg, könnyen eredményezné azt, hogy mind a 30 ugyanott tart, csak más nézetbõl 😄
nincs más megoldás: állíts be órát, hogy mondjuk félóránként-óránként ments más file-ba 😄
Nekem inkább a file-ok elnevezésein kéne dolgoznom (ugye Peet? 😄). Noha nagyobb munkáimnál jó a rendszer (eleinte), pl a flash játékunknál is az idõ 80%-ban jól bevált a módszerem... csak aztán el kellett kezdeni sietni 😄

Peetmaya
Akárhány tutort néztem meg, nagyjából mindegyikben megjegyzik több helyen az oktatók, hogy mentsünk. Simán el tudom azt is képzelni, hogy ezek a fagyások a nagyiparban is szopatják az embereket.
Nálam a baj ezzel csak annyi, hogy akkor mentek, ha eszembe jut. Ha épp nagyon belemerülök valamibe, akkor órákat is el tudok tölteni vele, majd a végén egy deleteHisotry kinyírja a maya-t, mert olyanja volt...😊 Történt már meg, nem egyszer, fizetõs munka közepén😊
Ennek az lett a következménye, hogy ma már kb 2 percenként mentek. A fileokkal viszont valamiért nem vagyok túlságosan kibékülve. Úgy értem, hogy én egy fileba mentek mindent, nincsenek verziók, hanem van A verzió😄 Ezen még változtatni kéne, fõleg ha esetleg valami komolyabb projectbe fognánk...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Nah most mintha magamat halottam volna 😄 en is minden komolyabb valtoztatas utan mentek egy uj fileba.

the world is mine

Magnificat
hajrá, érdekes módszernek ígérkezik, egyszer próbálkoztam én is, csak elsõre nem ment, nem könnyû kikapcsolni ezt a bolygónyi agyamat 😛

schorby
ó miez a link? 😄
régi
új:
schorby
Ujra csináltam, nem is teccik annyira...
énis gyakran mentek, amikor kész van egy egy elem,de ez pont kész lett és mentettem volna, mondom még körbenézem, és annyi
már pár éve nem volt majafagyásom...
nade haladgatok szépen vele, most a teknika az hogy semmi elõre ötletelés, hanem csinálom, és adogatom hozzá a részleteket, ahogy jön, amit épp elképzelek
annyi hogy emberszabású lesz a teste, míg a nyaka hosszú lesz 😄

régebbi verzió
és a mostani állapot
Magnificat
meg célszerû gyakran, több helyre menteni... én legalábbis marha gyakran mentek, és olyan fél-egy óránként új file-ban folytatom (ezért is van néha 10-12 file-om, pedig még csak a kocsi orránál tartok 😄)
A templomom jelenleg 3 gigányi scene file-ból áll, és ebbõl csak 100 mega a jelenleg használt, a többi backup...

Garou
Schorby ne csodálkozz, azt ne mondd, hogy még sosem volt totál értelmetlen fagyásod...

A Documents and Settingsbe ilyenkor elvileg megpróbál valami vészmentést összehozni, szerintem nézz körül ott, hátha.

schorby
Az mitõl van hogy forgatáskor, simán, megfagyott a maja, annak meg semmi jelentõsége hogy 5 órás munkám veszett el....
Ezzel en is igy voltam engem igazabol a tortenet fogott meg, es ezzel parosult hogy tokeletesen kiviteleztek az egeszet.

the world is mine

Magnificat
nálunk 1200 Ft a Cinema City-be a 3d-s, diákjegy

8400GT kerülendõ... 8600, de annak árából inkább 9600-as a célszerû minimum

8400 nem 840
és 840 gt 512 mbvel? shader 4.0?
ibor90
amúgy mennyibe kerül egy nem IMAX-os de 3D-s diák mozijegy? hátha tudja valaki

Garou
Az Imaxos elvileg "térhatásúbb", de nagyjából ugyanolyan a kettõ. Ha még nem láttatok ilyet be fogtok trottyolni a teremben, olyan kb, mintha a vászon egy ablak lenne, lehet érezni a mélységet frankón. Az Avatár meg nagyon ízlésesen oldja meg, más filmeknél látszott, hogy azért olyan a jelenet, hogy meglegyen a térhatás , itt nincs ilyen érzése az embernek, a technika nem tolakszik elõtérbe. Meg annyira szép, hogy nem is néztem a cg-t "szakmailag", hanem olyan szinten transzba estem, mint régen a Végtelen Történeten, vagy a Labirintuson kisgyerekként.

ket utolso kepem meg nyers majd meg photshoppal alakitom sztem

the world is mine

Magnificat
az IMAX esetén speciális vetítõteremben nézitek, görbített vászonnal, míg normál 3d esetén nem (bár nem voltam még egyiken sem, de elvileg...). Nem tudom mekkora a különbség (normál filmnél sem tûnik fel, ha nincs mellettem is a kép, csak elõttem). Mivel miskolcon nincs IMAX, én csak "normál" 3d-re jutok el, de majd csak a két ünnep között...

schorby
mennénk megnézni az avatart, de nem tom hogy mi a különbség a 3D és az IMAX 3D verzió közt...
valaki?
Wearwolfff
Igen. A cikk valami olyasmit írt, hogy van egy ilyen 3D film formátum amiben benne van ugye a két filmsáv, amit egy sima lejátszóval nem tudsz lejátszani, csak valami speciális programmal. És ennek a lejátszóprogramnak vannak ezek a megjelenítési módszerei, hogy a két filmsávot, hogy jelenítse meg. Simán 3d hatás nélkül mezei filmként, vagy egy monitoron mind a két képet, vagy két monitoron, vagy átalakítja anaglyph(kék-vörös) rendszerûvé, vagy küldje ki a jelet 3D szemüvegre.

ibor90
de ez is csak akkor ha a két monitoron nem azonos kép megy hanem az egyik kicsit más szögbõl van
nekem is volt ilyen játék hogy a szemem elé kell tartani mint valami távcsõ és képeket lehetett beletenni és teljesen 3D-ben lehetett õket látni...de az is úgy volt hogy két kép egymás mellett és a két kép kicsit eltérõ

Wearwolfff
Igen, de mint mikor a két kép egymás mellett van akkor be tudsz bandzsítani és látod középen a 3d képet. Ez nincs máshogy akkor sem, ha két monitorra teszed egymás mellett a két szemednek való képet, és ha kellõ távolságból nézed akkor már nem zavar be a monitorok közti rés. Persze létezik erre valami prizmaszerû optikai mittoménmilyen valami amit a szemed elé raksz és akkor már nem kell bandzsítással strapálni a szemed.

És mint mondtam az egymás felett levõ képes megoldáshoz is van egy szemüveg ami szintén optikai módon neked rendesen 3d-ben jelenít meg. De ezek egyike sem nyújt olyan élményt, mint mondjuk az a szemüveg amiben monitorok vannak.

ÉS mint mondtam, lehet, hogy jócskán félreértelmeztem valamit, mert angol cikk volt.

Magnificat
mindenképpen javasolt több mag, tehát a jelenleg felsorolt háromból a Pentium Dual Core 2.8-as a legjobb rá, majd P4 2.4 (felteszem ez egy magos), és végül celeron 1,6 (A celeron mindig butított teljesítményû a normál pentiumokhoz képest...

én személy szerint ha intel, akkor Core 2 Duo alapú Intel Dual Core-t vennék (E6300-as vagy afölött), AMD-nél pedig Athlon II X2 250-est, vagy pedig Phenom II X3-ast vagy X4-est vennék (ez utóbbiak nevükbõl adódóan 3 és 4 magosak).
E6300-E7400-as szériát 17.700 (E6300, (2 magos)) - 25.400 (E7400, (2 magos)) körül látom most az elsõ kezembe kerülõ árlistán, míg AMD oldalról 16.000 a 250-es Athlon II X2 (2 magos), 24.700 Ft a 710-es Phenom II X3 (3 magos), és 26.900 Ft a Phenom II X4 (4 magos)... Amd-hez Socket AM3-as alaplap dukál (de belemegy AM2+-os és bizonyos AM2-es lapokba is, míg ezekhez az intelekhez ha jól tudom Socket 775-ös lap kell...

és igen, FÕKÉNT a proci és a ram számít maya-nak, de ez nem azt jelenti, hogy egy integrált, vagy egy nagyon alsó kategóriás vga elég lenne hozzá... én oda is javaslom a 15-20k-s kategóriát legalább (Radeon 4670 és felette AMD oldalon, 9600GT vagy felette NVidia oldalon...)

magnificat mondtad, hogy aprocesszor és a ramnak kell jónak lennie a mayához. milyen processzor jó hozzá intel celeron 1,6 vagy esetleg intel pentium 4 2,4 ghz? vagy egy pentium dual core 2,8 ghz
ibor90
hát nem éppen....
a 3D-s képek/filmek különleges eljárással készülnek...két kamera van közel egymáshoz....így a dolgokat két külön szögbõl rögzíti...ezt aztán az agyad összerakja az alapján hogy mennyire tér el egymástól a két kamera által rögzített kép
szerintem nem írtam hülyeséget de ha valaki másképp tudja, cáfoljon meg
szóval rakhatsz egymás mellé akármennyi monitort egy sima film akkor is sima film marad csak több képernyõn nézed....gondolom jártál már elektronikai szaküzletben ahol sok TV van egymás mellett/fölött....ott sem látod 3Dben akármilyen közelrõl vagy távolról nézed

Wearwolfff
Egyébként meg nem nagy kunszt. Fogsz két monitort egymás mellé teszed õket veszel egy olyan szemüveget. és ha kellõ távolból nézed akkor már nem zavar be a monitorok közti hézag. Talán ez a legolcsóbb megoldás. És voilá, készen is van a 3d hatás.
De ennél egyszerûbb, ha veszel egy olyan szemüveget amiben eleve benne van a monitor és a szemeid elé azt vetíti amit látni kell. Mondjuk ez a megoldás jelenleg a legdrágább.
Vagy van még egy harmadik megoldás is, mégpedig ha a monitort vízszintesen ketté osztod. A film eleve is szélesvásznú, szóval elfér egymás felett a két szemnek való külön képsor, és van egy erre fejlesztett szemüvegvalami ami képes megfordítani, eltolni valahogy a képeket a megfelelõ helyre.
Vagy eleve ott van a stereo playerben az, hogy át tudja valahogy alakítani anaglyph változatra, ami nem olyan jó, mert oda vannak a színek, de legalább valamennyire 3D.

Legalábbis szerény értesüléseim szerint. Aztán, lehet, hogy valamit, jócskán félreértettem.

Garou
Most jöttünk meg az Avatárról.

Huhh, hát ez durva volt. Engem vitt magával, és õszintén sajnálom azokat az embertársaimat, akik kifelé menet azon röhögtek, hogy otthon hogyan lehetne ilyen 3D szemüveget csinálni. Az õbennük lakozó Örök Gyermeket ezek szerint már falhoz csapták és lehúzták a Felnõttkor wc-jén. Az enyém még megvan, és gátlástalanul élvezte a filmet. Csodálatos volt! 10/10!

vettem ma egy hd-s kabelt most hogy a video kartyam tamogatja ezt rakotottem a tvre marha jol lehet rajta, rajzolni meg miegymas 😊

the world is mine

Magnificat
sajna nem jutottam oda, hogy megnézhessem, a haverunk rossz napra foglalt jegyet, és mára (és a hétre) már nem volt... így valszeg két ünnep között jutok oda, hogy megnézzem...