58390
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • ricsa008
    2007 -es [email protected]
    és előre is köszi
  • tomas10
    de melyik ?mindegyiki f1 .2002 vagy a 2007?meg ha érdekel akkor emailcím ahova tudom küldeni
  • ricsa008
    engem az F1 magyarosítás érdekelne
  • tomas10
    na elkészültem a f1 2007 magyarosítással is aki 34035 komment-be lévő magyarosítás vagy ez érdekli szóljon itt vagy küldjön üzit a [email protected]
  • TGWH
    nah közbe rájöttem, a sorok számozását már kilőttem.
    ha v.kit érdekel, akkor itt egy kis statisztika a Sacred Underwold szövegmennyiségéről:
    187 723 szó és 880 757 karakter (szóközök nélkül)
    224,5 oldal 10es betűmérettel, enterek nélkül.

nem is rossz :D
  • TGWH
    hááát nekem csak az a bajom, hogy a szövegfájlok között sok az olyan kifejezés, ami a játéknak ad utasításokat, vagy éppen a játékból szedi ki a szavakat, és oda vágja be játék közben. pl. van egy sablon, és oda csak beírogatja hogy melyik, a játékban szereplő ország küldte, és az éppen aktuális királyát, és rangját is úgy vágja be.
    tehát pont a nyers szöveget nemtom milyen módszerrel lehetne megkapni... mert enélkül jóval több karaktert számolna össze, mint amennyit valójában fordítani kell...
  • ricsa008
    Titan Quest magyarításról lehet tudni valamit Lyon hónap végére datálta a Magyarítasok Portálon
  • xem
    Hali a Two Worlds lesz magyarítás? Vagy nem is fog készülni?
  • IMYke2.0.0.0
    Már régóta van neki magyarítása. Ettől függetlenül gratula a fordításhoz!
  • IMYke2.0.0.0
    Amúgy rosszul írtam a dolgot, mert én a Helyesírásellenőrzés-t mondtam neked, miközben a jóra akartam utalni.

Tehát, helyesen, Word Count-ot keress!

Meg kellene helyesebben fogalmaznod mit szeretnél, mert így még én sem értem, aki napi kapcsolatban van az UltraEdit-tel...
  • TGWH
    hát izzéé... ez a menüpont a ,,keresés és csere'' ??? mit cseréljek le mire? ezt v.hogy nem értem. cseréljem kis szóközre a felesleges karaktereket, amik pl. megadják a játéknak, hogy a szövegek milyen betűszínnel írja ki, és mínusz a sorok száma? :S fura... azthittem van v.mi egyszerűbb is...
  • tomas10
    elkészültem a f1 2002 játékkal igaz 95% mert nem tudtam mindent lefordítani.Akit érdekel az szóljon és elküldöm
  • Kis Szabó
    hello! tudom h kva pofátlan meg nem is témához kapcsolódik, de mivel láttam hogy van scarface magyrítás, gondoltam van itt aki játszik/ott vele. nem tudná esetleg a setup.exe-t feltölteni vhova, pl yousendit.com-ra és küldeni róla egy emailt v üzenetet v hasonló? nagyon megköszönném, csak ez az egy fájlom vmiért rossz az egész játékhoz, és nem találom sehol így külön :( köszi, és bocs mégegyszer az off-ért
  • IMYke2.0.0.0
    De holnapra meg tudom mondani egész pontosan, hogy mit hol miért kell.
  • IMYke2.0.0.0
    Sokkal egyszerűbb, mint hinnéd.
    - Fájl megnyitva.
    [Bár emlékezetből írom, mert én beállítottam rá egy gyorsgomb kombinációt - Te is megteheted a Configuration alatt]
    - "Edit" menü
    - "Spell check" menüpon - asszem alapból "Ctrl + G" a gyorsbill.
    Én "Ctrl + Shift + ö"-re állítottam, mert ez rendkívül kézreáll :)
    Ennyi.
  • RaveAir
    Ha csak szövegből áll, akkor a file mérete. Ha van benne más is, akkor a szövegeket másold ki, majd egy Word file-ba rakd be, és az megmondja.
  • TGWH
    létszives mond már meg, hogyan lehet ultraedittel megszámoltatni a karaktereket. én nem találom :( előre is kössz :D
  • RaveAir
    Majdnem mi is kaptunk most egy hasonló karakterszámú fordítást, ami valami sci-fi játék lenne. Sajnos időhiány miatt vissza kellett mondanunk...
  • IMYke2.0.0.0
    PetruS:
    Most olvastam az újabb e-mailed. Respektálom, és belegondolva, igazad is van.
    Természetesen, az eredmény lektorálását, vizitálását el is várná(nk)m tőled :)

• IMYke2.0.0.0
    Először summazva váálaszolnék a többieknek:
    A Runaway 2 magyar anyagát beépítik, nem lesz külön elérhető, sőt, kiműteni sem lehet a játékból.
    Nem létezik hozzá editor.
    A nyers szövegállományt kaptam meg Excel-ben, sok oszlopos kivitelben, a szinkronhoz is kompatibilisen [tehát, hangulatfestő megjegyzések a szélén].

RaveAir:
    Én a SWAT 4 kézikönyvét csinálgatom, hobbiból, a magyarításhoz, az eredeti alapján. Hát én is gülü szemekkel olvastam, hogy mik vannak benne - s gondolom akkor, hogy általánosságban a Lisence-ekben.

PetruS:
    Megkövetlek, valóban az R2 nem RPG :), bár valljuk meg, azért az a ~610 ezer karakter nem kevés. Majdnem megfeküdtem, amikor az UltraEdittel megszámoltattam.
    [Határozottan jelezném: ez a nyers karakterszám, semmi formázó, utasító vagy egyéb más forrás nincs benne.]
  • takysoft
    bár ha evm-es akkor nem volna csoda a külön magyarítóprogi. ennek viszont ellent mondd, hogy az első részt eleve magyarul adták ki.
  • RaveAir
    Igen, csak a játékkal együtt szerezheted majd meg, tehát még a nagy gyűjtőoldalakra sem kerül majd fel. Hacsak valami óriási csoda folytán nem ad rá engedélyt a hivatalos forgalmazó. Ennek az esélye azonban minimális...
    Az egyik ilyen hivatalos fordításom során a jogi rész fordítása közben (amit soha nem olvastam el korábban) rádöbbentem, hogy milyen mennyi mindent megtilt a forgalmazó, illetve, hogy milyen behatároltak lennének a játékkal kapcsolatban a korlátaim.
  • RaveAir
    Az Icewind dale 2-nek én is egyedül álltam neki. Sokat tanultam menet közben, hogy mit kellett volna másképpen csinálnom, de végül csak sikerült elkészülnöm vele. Még szerencse, hogy közben nagyon jó társakat is találtam.
  • takysoft
    ez ilyen félpublikus:D (amíg valaki ki nem szedi a játékból:D)
  • totyak
    Gondolom ez nem lesz publikus mi? Csak a játékkal együtt lehet beszerezni?
  • takysoft
    Legjobb múzsa a határidő!
  • PetruZ
    Kicsit korábban ott áll: "határozott célom és kívánságom, hogy a kezdők és az amatőrök szembesüljenek a nehézségekkel, és sürgősen felejtsék el ezt a témát", és ez végigkíséri az egész szöveg szellemiségét. :) Vagyis nem neked/nekünk szól. A Runaway különben sem RPG. ;)

(Halkan, nem fennhéjázva: a Torment nyers szövegállománya 5.1 millió karakter és anno egyedül kezdtem neki, lelkesedésből, és hamar belebuktam. Nincs ember, aki egy hónap alatt be tudná fejezni, nekünk is 5 évbe telt. :) )

A gyakorlati résztől annyit, hogy láthatóan hiányos az anyag, az utolsó két részből alig van valami, tehát azt ott befejezhetnéd. :]
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és a Runaway 2-t egy hónap alatt fordíto(tta)m le - legkésőbb jövő héten meglesz. Hivatalos honosítás.
  • IMYke2.0.0.0
    PetruS: Rendkívül olvasmányos, élvezetes az írásod és a stílusa!
    Az én egykori írásomat kenterbe veri :)
    Mondjuk, én inkább a gyakorlati részére mentem rá.
    A kettőből simán lehet(ne) egyet gyúrni.

Tetszett az RPG-kről írt rész, melyben 200 oldalas szöveganyagról írod ezt: "Egyedül senki se kezdjen bele egy ilyenbe, mert soha nem fog elkészülni vele."
    [Halkan, nem fennhéjázva: A Runaway 2: Dream of the Turtle-t egyedül fordítom, a szövegállománya 609 ezer karakter, nyersen, csak a dialógusok.]
  • IMYke2.0.0.0
  • Szabyka
    Ok megoldottam! :)
  • IMYke2.0.0.0
    PErsze, hogy van:
    - a karaktertábla grafikus vagy programozói módosítása
    - a lefordított szöveg vagy ékezetessé tétele, vagy éppen ellenkezőleg: ékezettelenné tétle [emiatt nem jelennek meg csak mássalhangzók, mert a játék a mi ékezetes betűinket kihagyja].
    Keresd a magyarítást készítőket, ők kell, hogy ezt megoldják.
  • Szabyka
    Sziasztok!Csak egy kérdés, a Battlefield2 magyaritasanal hianyoznak az ekezetek es van ahol csak a massalhangok latszodnak ... Igy nehany szoveg ertelmetlen.Van ra megoldas vagy ez ilyen ? Köszönöm!
  • RaveAir
    Nekem a freemail-el semmi bajom nincsen. Oda napi 1-2 spamnél több nem érkezik, pedig rengeteg helyre be vagyok regisztrálva azzal az e-mail címmel. És ami még erős pluszpont, hogy wapon is nézhető.
  • ibrik
    Akit érdekel, az Ascension to the Throne nevű orosz stratégia játékhoz jtommy kiadott egy PAK kicsomagolót.

Itt a közvetlen link: http://jtommy.hut2.ru/scripts/dl.php?type=0&id=134
  • grebber
    Spiderman 3 magyarítható?
  • ricsa008
    nagyon jó szinte mindenre kiterjed
  • Druzsba #34007
    A játék topikjában már van is egy link ahonna egy elvileg 99%-os magyarítás letölthető.ÍME
  • grebber
    Na sikerült megnézned? Igazam volt?
  • Panyi
    Akkor azt megnézem magamnak