58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • DOGMAN
    Tuggya az innosetup 3 is a registry-hez kötött feltételes telepítést, de szerintem ezt mindegyik tudja, a lényeg amit itt nézned kell: mekkorára tömörít (innosetup zip algoritmust használ), lehessen kicsit dizányolni rajta, (háttérképek, háttér, betűszín) és hogy free-e magáncélra.

Megnéztétek a setupot amit belinkeltem #3650-ban?
  • M@TriX
    na, akkor igencsak visszaesne a magyaritásokat letöltő egyedek száma. :)
  • gallik
    Port Royale-hoz magyar kézikönyv vagy magyarítás létezik-e?
  • PetruZ
    Ugyanilyeneket tud az általam favorizált NSIS is. :)
  • ollie
    na ez teCCik ;D
  • [Jakuza]
    Enyim kisebb es mindezt tudja, amirol irtal 600k. Sot a jogi problemak elkerulese miatt lehetoseg van a telepitesre ugy, hogy a telepito csak akkor indul el ha a registryben a jatekkiado install bejegyzeseit is megtalalja. :)
  • IMYke2.0.0.0
    http://ofphu.servegame.com/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .::Kész ill. nem kész játékmagyarítások ::.
    .::i2k::. (Sync)
    .::i2k::. (Extra)
  • Amiga
    Linket akarunk!
  • ollie
    az oldalad címe?
  • ollie
    ha bombabiztosan akartok jogtiszta magyarosításokat csinálni, akkor eszébe ne jusson senkinek tört telepítéskészítővel csinálni az install file-okat. vagy ingyenessel, vagy meg kell venni az eredetit. ja és a játékból is meg kell lennie az eredetinek, hogy ki lehessen zárni minden jogi marhaságot (az oprendszerről nem is beszélve)
  • DOGMAN
    Na akkor szerénykedek egyet:
    Az általam készített és adminisztrált oldalt tavaj október óta 138724 kattintás volt.:D
    A szerver és az oldal egy játékhoz lett véve és készítve, és egy kis közösség (20-30) ember tartja fenn.(Host díj, vas frissítés).
    Nincsen reklám se rajta és erre büszkék vagyunk hogy saját maniból hoztuk létre és tartjuk fenn.
  • HJ
    Nem az a fő probléma, hogy egyesek saját néven próbálják elsütni más magyarítását - bár volt már ilyenre is példa - ha visszaolvasol ebben a topicban - van 1-2 eset beírva...
    Hiába bármilyen furfangos, szines-szagos, jelszavas telepítő - "az ellen nem véd" (copyright: Sz.S.). Nem akarok tippeket adni, de ennyit kell csinálni ha valaki más munkáját akarja sajátként elsütni:
    lefutattni a telepítőt, telepítés xy könyvtárba, átírni ezt-azt, bezippelni az egészet és mehet saját néven...sz'al a jelszavas megoldás csak a becsületes felhasználó életét nehezíti. Nem sok értelme van.
    A fő gond, az hogy engedély nélkül felrakják egyesek a saját weblapjukra - mivel saját tartalmat nem tudnak készíteni - más munkájával próbálják saját forgalmukat növelni...
    Miért fontos a látogatottság? Több oka lehet.
    1; csináltál valamit sok-sok idő/munka árán, felrakod a weblapodra, a te lapodat megnézik 10-en, közben a munkádat 50 másik weblapon megtalálod, jó esetben oda van írva a lapra, hogy ki csinálta - legtöbbször nincs. Bosszantó...
    2; szeretnél egy kis pénzt keresni a weblapodon megjelenő reklámmal - csak éppen a kutya nem megy a lapodra, hiszen az emlitett 50 másik weblapról le lehet tölteni a te munkádat.
    3, ha meg csak direkt belinkelik, bizony az is okozhat gondokat:
    Hunnenkoenig írta a #3598-ban.
    "...Mondjuk peldaul ilyen ingyenes oldalakrol hamar kivagnak, mint macskat, ha csak mindenki töltöget ezerrel, traffic-ot okozva, de az oldalt a reklam bannerrel nem hivja le. Es te vagy a hibas, mert a hotlinkeles nem engedelyezett es nem erdekli öket, hogy te voltal-e vagy mas!?"

Ez már gond lehet!!! Képzeld el: megcsinálsz valami keresett magyarítást sok idő/munka stb. árán. Felrakod a weblapodra ami egy ingyenes tárhelyen van. Pár tetű lap (destgames) csinál a cuccodra direkt linket - töltik lefelé ezerrel sokan. Egyszer néznéd a weblapodat és opsszz...törölte a szolgáltató a fenti ok miatt.
    Hmmm...mit mondjak? Minimum kellemetlen....ekkor is azt mondod, hogy "...miért zavar az hogy a fordításodat nem tőled töltik le?"

Kövezzetek meg, de nekem akkor is fontos a saját lapom látogatottsága és bosszant ha az én munkám hatására más weblapjának a látogatottsága növekszik és nem az enyém! Hagy döntsem már én el, az én cuccomat hoav rakom fel!!! Lehet szerénykedni, de őszintén: akinek van saját weblapja, annak mindegy 10-en nézték meg vagy 1000-en? Ugyanmár...akkor a számlálót is csak a dizájn miatt tesszük fel?

• DOGMAN
    Mégvalami: Innosetup míg a jelszót nem adja be az user addig a fileokat nem bontja ki hanem egy darab fileban tartja, és a jelszót 32 biten kódolja.
    Hehhhe eddig az én tippem a legbombabiztosabb:))

Itt egy link a kész setup megtekintéséhez (nem passwordos) OFP hun 1.90
  • DOGMAN
    Innosetup Installer 3
  • DOGMAN
    Ehh olvasgatom itt a "lopott linkek"-ről a vitát és bár én nem csináltam csak 3-4 játék fordítását, és nem vagyok oly profi mint itt egyesek, azért a szám fülig ért anno mikor a Colin McRae 1 topicba belinkelt magyarításomat a jatekok.hu és Gmiki is elkérte anno.
    Szóval akkor még ez volt a divat.
    Most meg ahogy hallom kiteszik más munkáját sajátjukként.
    Ez rendben van hogy bicskanyitó dolog, de az miért zavar az hogy a fordításodat nem tőled töltik le? Talán fontos neked valamiért hogy a te oldaladon klikkeljenek??
    Nem mindegy hogy milyen módon jutnak hozzá?
    Szerintem örülni kellene neki hogy boldog-boldogtalan a tied használja.
    A readme ugyis bent van a setupban nem?
    Vízjellel meg ilyen egyéb baromságokkal meg foglalkozzon aki akar, a legbiztosabb a egy ritkán vagy soha nem használt részbe tenni saját szöveget.

A setuphoz: href=http://kornelpal.aom.hu/innosetup/ taget=_blank>Innosetup Installer 3 hivatalos magyar oldala
    Ez az installer progi tud jelszót,readme setup előtt és után indíthat programokat, böngészőbe kinyitja az oldalad a setup után (itt egy jó kopirájt módszer hisz ha csak nem fejti vissza a bináris kódot akkor a link az marad), custom design képek, több nyelv támogatása, custom setup szekciók létrehozása(minimum/full/egyéni) bár ez a magyarításnál nem fontos.
    És még a franc tudja megjegyezni mennyi minden, van egy saját kis notepad szerű compilerje és teljes körű a script súgója.
    Ja és kemény 922 kilobyte és asszem nonprofitra freeware.

egyenlőre ennyi majd idenézegetek gyakrabban, mert érdekel a téma.

PHP-ből is kérdezhettek egykét dolgot, elég jól elkopogok rajta.
  • Hunnenkoenig
    de
  • PetruZ
    "...Huntalanító..."?!?! Azaz: magyartalanító? :P
  • [Jakuza]
    Biztos igy van, de en azert nem toltok le szaz MBket, ha egy masik progiban 600Kbyteban ugyan az meg van oldva.
  • IMYke2.0.0.0
    Az InstallShield 8.01 Developer Edition-ben komoly védelem található... Ja, és a telepítés elkészítésekor nem szabad mást választani, mint az 1 db exe-be csomizást, amit aztán vagy serial numberrel vagy komoly jelszóval, kóddal lehet levédeni!
    S ki lehet hagyatni vele a Temp használatát, mert egy single exe-vel műxik (nem lesz "Wait until the Setup initialzing..." stb. szarság)

• M@TriX
    akkor ha segíthetek majd bármiben a lentebb említett dolgokkal, akkor szóljatok. Ja!
    Pár levelezgetünk az EVM-el.
    Ők nem tudnak jogi dolgokról, hogy gátolhatnák egy hivatalos szerverre való kitételét valamely magyarításnak.
    Més most konkretizálom még a dolgokat, de úgy tűnik ilyen akadály nem vala. :)
  • Methos from GH
    Mi is ezt használjuk... :)
  • [Jakuza]
    Szoval valami ilyesmire goldoltam.
    Persze meg egy csomo dologgal mint jelszo stb kiegeszitve.
    Es persze mas szoveggel.

• [Jakuza]
    "Nekem valahol megvan az Installshield full verzioja, de meg sosem hasznaltam."

Szvsz felejtos, nem valami nagy kunszt kifejteni abbol a telepitobol az adatokat.
    Mert a telepito futtatasakor bemasolja a hdr es stb fileket a temp konyvtarba es Winpackal semmi perc alatt kinyerheto ezekbol a fileokbol minden.
    Akkor inkabb ajanlom a CreateInstall Pro progit.
    Kulon tomoritest hasznal, makrozhato , bejelentkezo kepernyo irhato es nagyon sok meg hasznos dologra kepes. S ami a legfontosabb jelszoval vedeni lehet a telepitest. Ami pl lehet a weblapod cime. Es nem utolso sorban magyar nyelven is kommunikal.
    Na most ezt azert irtam le, mert pl a bejelentkezo szovegben felhivhatod a felhasznalo figyelmet arra hogy a te munkad es figyelmeztessenek arra ha mas weblaprol toltottek le. Ezenkivul benne lehet az, hogy a jelszo megtalalhato a weblapodon ami annak a 6. sor 4 szava.
    Persze tudom, hogy igy is ellophato es a telepito melle irhato a jelszo, de igy az emberek tobbsege tudja hogy kinek a munkaja.
  • Hunnenkoenig
    Nem gunyolodtam. Bar most visszaolvasva valoban olyan erzese tamadhatott az embernek olvasas közben, de mar kesö este volt, igy pongyolan fogalmaztam :-)

Keresgetes közben talaltam egy scriptet, ami kodolja a quelltextet. Ha meg is tudja nyitni, csak nagy zagyvasagot lat belöle, de a browser siman el tudja allitolag olvasni. Ez sem rossz ötlet.

Nekem valahol megvan az Installshield full verzioja, de meg sosem hasznaltam...
  • IMYke2.0.0.0
    Öregem! Előbb olvasd el ezt, ebben a topicban: #3486!

• IMYke2.0.0.0
    100%-os vagy? A Revolution (és nem Revolusion, ahogy te írtad) még nem is jött ki!

• Tam@s_(HSF)
    Mátrixxot Mátrixxot !
    A revolusion azaz a Mátrix3 már félig lejött nekem:)
  • [Jakuza]
    Akkor elmondhatjuk , hogy hosszu es tartalmas volt ez a project.
  • ollie
    nem
    nem
    nemtom

én nem csinálom a nélkül, hogy bárki más csinálná (10 év+). de ha a többiek előkerülnek, akkor én is folytatom
  • [Jakuza]
    Ollie.
    Morrowind magyaritas keszul ?
    AKing elokerult ???
    Egyaltalan hova tunt ?
  • ollie
    szépen és gyorsan vázolsz. :D
  • [Jakuza]
    Amugy en tudom mit kene tenni a link es magyaritas lopokkal.
    Itt fel is vazolom nektek.
  • [Jakuza]
    Szerintem ha itt korbe nezel nagy valoszinuseggel fogsz talalni source kodokat is a linkekrol raadasul algoritmus leirasok is vannak.
    Dmoz.org
  • IMYke2.0.0.0
    Ez is bizsergető!
    Ha tudnál mondnai nekem ilyen lelőhelyeket..., azt nagyon megköszönném!
    Régen voltma valami "Programmer"s Tools" oldalon, de sajna nem tettem Bookmark-ba...

• ollie
    ha leírod az angol szöveget, mi lefordíCCSuk! persze ha nem hosszú
  • [Jakuza]
    " A legtöbb telepítő általában tömörített és kódolt állomány(oka)t generál, így külső emberke számára meglehetősen nehéz módosítani is."

Raadasul van a neten egy csomo free tomorito source csak egy kicsit kell modositani, es maris gyakorlatilag van egy sajat tomorito algoritmusod, amit ugy titkositasz hogy csak komoly szakertelemmel lehet modositani.
    Igy a sok koca lopo maris megvan love.
  • PetruZ
    "en nem ismerem ki magam az ilyesmiben, csak halvany fogalmam van rola. Ha te ennyire jol tudod, csinald meg legyszi, vagy magyarazd el, ha vagy olyan jo!"

Nem tudom, hogy most gúnyolódsz-e, vagy csak szimplán tényleg nem tudod, de leszek olyan jó, hogy röviden elmondjam:
    Bármi, ami megjelenik a böngésződben, forrásszinten is megnézhető, vagy megmarad a cache-ben. Ha mégsem (mert mondjuk használva van a "nosave" tag), egy letöltőprogrammal akkor is le lehet szedni a forrást. Onnan meg már csak egy kis html ismeret kell a szükséges link kinyeréséhez. Frame esetén azért kell némi logika is, összeilleszteni az url darabokat.
    A php/cgi azért jobb, mert ilyen oldalnak csak a szerver megtörésével lehet a valódi (és nem a böngészőben látható nem igazi) forrását megnézni, valamint egy link ráirányítható egy olyan php/cgi scriptre, ami akármilyen rejtett vizsgálatot elvégezhet, hogy ellenőrizze a valódi link kiadásának jogosságát. Ebből a böngésző nem lát semmit, csak azt, hogy végül megkapja-e a tényleges linket, vagy sem.

A vízjelezés jó ötlet, bár a legtöbb magyarításhoz nem szükséges képfájlokkal bíbelődni, csak szövegek vannak. Az itt-ott elrejtett azonosítók is jók. De sztem a legtisztább az (ahogy említve is volt), hogy telepítős a dolog és még a telepítés előtt megjelenít egy szöveget a szükséges infókkal. A legtöbb telepítő általában tömörített és kódolt állomány(oka)t generál, így külső emberke számára meglehetősen nehéz módosítani is.
  • Methos from GH
    Lassan halad az IGI2, de remélem a suli végével amjd felturbózzuk... www.gamehunter.hu
  • IMYke2.0.0.0
    Sokkal egyszerűbb: egy "@" jel...

• _Allen
    Camouflage?