58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • HJ
    Nem tudom készül-e a James Bond magyarítása, de ami biztos: én nem leszek benne a projectben. Nekem nem jött be a játék - volt nálam kölcsön, kb. 1 óráig volt a gépen - utána uninstall.

Meggyőződésem - bár lehet hogy tévedek: jó magyarítást csak! olyan játékhoz lehet csinálni, amit a fordító (és a tesztelő is) jól ismer és szeret is. Aki csinált már fordítást, az jól tudja: sok olyan szó/kifejezés van, aminek a magyar megfelelője nagyban függ az játék sztorijától/adott szituációtól. Sok esetben nem is érdemes szó szerint fordítani, inkább az eredeti hangulatot kell(ene) valahogy visszaadni...
    A játék alapos ismerete nélküli "mechanikus" szövegfordításnak lehet hogy a helyesírása rendben van, de a végeredmény/összhatás sokszor mégis katasztrófális :(

A minőség legyen a legfontosabb szempont! Ez magánvélemény!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Szia HJ!

Így van!
    Szerintem, a minimum, hogy minden lelkes Unreal-fun hálát rebeg neked, hiszen a Te munkád nélkül bizony sosem készült volna el!
    Hiszen, ha csak belegondolok, hogy puszta jóakaratból, és persze igyekezetből UltraEdittel kicseréltem a "Marschall"-okat "Marsall"-okra, ezzel jó nagy leckét - és alapos fagyásokat okozva - adva neked, huh...
    A tesztelésről nem is beszélve!

Szóval, a könnyebb munka az enyém volt, nekem csak fordítanom kellett, a Tiéd volt a hibajavítás és a többi!
    Köszönöm, hogy megtetted, s nem utolsósorban a szíves felkérést is a befejezésre - ez minden elismerésnél többet jelentett nekem, hisz annak idején jómagam készíthettem el az Unreal (vagy ahogy elterjedt HUNreal 1) fordítást is...
    (Amit egyébiránt nem tudtam akkoriban még kiterjeszteni a pályák lefordítására - ma már UnrealED-ben is jó vagyok...)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .::Kész ill. nem kész játékmagyarítások ::.
    .::i2k::. (Sync)
    .::i2k::. (Extra)
  • HJ
    Az a lényeg, hogy kész van! :))))Mindegy ki jelenti be...:)))))))))
  • IMYke2.0.0.0
    na szép...

• Methos from GH
    A Silent Hill 2 honosítás kitűzött időpontja június 14. Tehát erre a napra valszeg már sikerül
    kiiktatni minden fagyást! Legalábbis reméljük...

• IMYke2.0.0.0
    Szia HJ!

Bocs :))) Cool...!

Tehát, akit érdekel:
    Unreal 2 Hun 1.0 HJ honlapján!
    WarCraft III Hun HunCraft Team

Azt hiszem, ez a nap tényleg nagy nap! "Oh, happy day"

• CarajoEsp
    Itt van az NWN-fordítás.
    http://www.napnet.hu/stevesum/
  • HJ
    Opsz...Chris nevét elírtam....
    Tehát helyesen: Környei 'Chris' Krisztián
    Elnézést kérek!
  • HJ
    Megelőztél a bejelentéssel IMyke! :)))

Végre elkészült az Unreal 2 feliratainak teljes magyarítása!
    Most már az összes felirat magyarul olvasható a játékban.
    Jó kis csapatmunka volt...:)))
    Elkezdte: Környei 'Cris' Krisztián
    Befejezte: i2k = IMYke2000 -@- 2003
    Én meg teszteltem + javítottam amit kellett:)
    A fordítás + a patchfix letölthető innen:
    CheatLand - www.rockfesztival.hu/cheatland
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, én is osztom azok véleményét, akik szerint oda kell(ene) biggyeszteni, hogy milyen állapotban lóg egy fordítás [bármilyen úton-módon jelezhető, ezt nem kell részletezni].
    Nekem is van sok megkezdett (mások elkezdték, hát abbahagytam, nem volt rá időm, megláttam a rengeteg szöveget, képet stb. stb.) fordításom, tök jól érzik magukat a gépemen, közel 500 MB-nyi kép, és szöveg. De nem teszem fel sehova az "alfa" "béta" stb. változatokat, mert
    1. valószínűleg én is kapnék néhány keresetlen szót, emilt; (van elég, tele van velük a padlásom)
    2. jómagam is rosszul érezném magam, hogy egy félis kész (se) munkát "adok ki a kezemből";
    3. nem utolsó sorban, nincs időm babrálni a honlapommal, és az állandó frissítések, feltöltések, információk cserejére - mivel most életem legfontosabb szigorlata lesz júniusban (halasztott félév után most dől el, mehetek-e államvizsgára - aki egyetemista, aki volt egyetemista, és aki tudja mit jelent mindez, annak sztem elég sok mindent elárul a dolog.)

A fentiek nem mentegetőzések, higyjétek el, a magam módján szerintem egyike vagyok a leglelkesebb hobby-fordítóknak, és bár tényleg nyakamon a szigorlat, elkészítettem egy Unreal2 befejezést* (* Chris és HJ külön felkérésére, és valószínűleg HJ honlapja-n fenn is lesz a napokban, patchfixel együtt) ... De szerintem tényleg ne várja senki sem tőlünk (és ezt hú de mennyiszer leírtam már, te jó isten!), hogy minden új játékot, minden nagy játékot ripsz-ropsz fordítsunk le, tök ingyen...

Bocsánatot kell kérnem azoktól, akik ilyesfajta hozzászólásomra emlékeznek, és idegeítsik is már őket, de sajna tényleg mindig akadnak "láma" kérések, kérdések, sőt, ne is hajlandók visszaolvasni sem a topicban...! Pf
    Na azoknak (ez már nem über friss):

.::i2k Játékmagyarítások ::.
    .::i2k::. (régi-új)
  • ollie
    Na meg ha valakinek nem tetszik, hogy egy fordítás csak félkész, akkor fordítson magának szótárral, aztán pofázzon... becsülje meg, hogy valaki időt és energiát áldoz arra, hogy másoknak fordít.
  • PetruZ
    Üdv!

Sztem a kérdést ketté kell választani: az egyik fele az, hogy valaki felrak egy félkész magyarítást, de másik fele - és ez, ami a felháborodást okozza - az az, hogy teljesként hirdeti. Senkit nem zavarna a dolog, ha odaírja mellé (egy readme-ben, vagy akármi), hogy pl. "figyelj, vazze, ez még korántsem teljes, csak a menü van kész, de csinálom a többit, addig is teszteljétek az eddigieket, blablabla". Pl. az IMYke által összeszedett (és egyébként elég korrekt) listában is akad egypár régebbi, amelyről tudom, hogy teljesként vannak felrakva, de valójában köze nincs hozzá...
    Sztem igenis fel kell rakni a félkész állományokat is, hiszen több szem többet lát alapon esetleg olyanok is segíthetik a fordítást pár javaslattal, akik konkrétan nem is vesznek részt a munkában. De oda kell írni, hogy mi van kész és mi hiányzik még.
  • [Jakuza]
    Keresd a Magyar TCM 2003 Official oldalon.
  • HJ
    Bizony kész van az Unreal 2 magyarítása is!
    Egy utolsó tesztelés megy éppen - ha nem találok benne valami nagyobb bugot, akkor pár napon belül publikus lesz!
  • Randal
    Azért ha belegondolok, hogy a Splinter Cell 99%-os. A Frelancer asszem 80%, akkor ez nem semmi.
    a külön-külön fordítás szerintem hülyeség.
    Ha mindenki kooperatívan dolgozna, akor könnyebben lehetne haladni.
    De a munka elején azért egy iráynlevet meg kellene határozni.

Sőt, még az Unreal 2 is kész.
  • TopGun
    Most lattam a Vice City forumban, hogy CSAK a menu van forditva! :(
  • Roxox
    A 2002 FIFA World Cup magyarítása az alábbi címről letölthető: http://www.x-com.hu/francis
  • IMYke2.0.0.0
    Hát kicsit vizsgáld meg a lelked, és gondold végig: MINDKETTŐ VADIÚJ... na itt be is fejezem, mert remélem, a lelkiismereted és a józan eszed bekapcsolt...

• shaba23 #3430
    Belenéztem a Morrowindbe. Tetszik. Húzzatok bele...
  • zaki
  • zaki
    és te a FIFA 3793-hoz?
  • Hunnenkoenig
    hat te tenyleg az vagy! :-)
  • Hunnenkoenig
    Dungeon Siege frissült!
    85% keszen van!
    Mar csak egy ket het es teljes lesz!
  • Klye
    légysz................
  • Klye
    Nem tudjátok a Roller Coaster Tycoon 2 magyarositását létszi mondjátok meg?????!
  • Tam@s_(HSF)
    Amugy mivel lehet fordítani?
    (programmal)
    Küldjetek már mailt!Mail
  • Aquli
    Nem tudjatok hogy snes-es jatekokat (emulatorral, .smc romok) hogyan lehet leforditani, hogy lehet irni belejuk? Mert en ugy kepzelem hogy valahogy ki lehet tomoriteni oket vagy ilyesmi, es akkor bele lehet irni.
    Elore is koszi, Aquli
  • HJ
    hyako: ezen a fórumon is elég intenzíven foglalkoznak a Vice City magyarítással és ott írnak valami speciális szerkesztőről amivel meg lehet oldani a fordítást. Sok sikert !
    http://hoodoo.isten.hu/vc/forumtartalom.php?tid=27
  • HJ
    Igazad van!:))) Sorry.
  • [Jakuza]
    Talan probald ezzel meg.
    D2 Character converter
  • zaki
    GTA: Vice City. nem GTA3: Vice City
  • shaba23 #3411
    azt hiszem május 9.-e este 11-kor kezdtem játszani vele
  • HJ
    A GTA3: Vice City USA-ban 05.14-én, Európában 05.16-án jelent meg. Magyarországon elvileg a napokban várható. Sz'al ne reklámozd ennyire mióta játszol a játékkal:))))
  • HJ
    Andy weblapján: http://magyaritasok.ini.hu/
  • HJ
    Aki hiányolja a Splinter Cell magyarítás GameHunter verziójából a memorystick magyarítását, annak van egy infóm:
    találtam egy SC magyarítást (sajnos nem derül ki belőle, hogy ki készítette), amiben a memorystick rész egész korrekten (szinte teljes) le van fordítva. A többi rész sajnos jócskán hiányos.
    De a GameHunter és az ismeretlen készítő munkájából egész fullos magyarítást lehet összerakni.
  • Methos from GH
    Mostmár elérhető az oldalunk itt is: www.gamehunter.hu :)
  • zaki
    CM4 (Championship Manager 4)-et tervezi valaki, hogy lefordítja?
  • IMYke2.0.0.0
    Előbbié talán, de utóbbié biztosan nem, mert nem lehet kivenni minden szükségeset a progiból... de ez is még változhat.
    Jelenleg azonban mindkettő TÚLSÁGOSAN FIATAL.

.:i2k:. = IMYke2000 - - 2003
  • IMYke2.0.0.0
    Splinter Cell (99%-os állapotban) pedig itt: GameHunter Team weboldala

• Zagash
    ... egyenlőre :)