Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
HJ #3651 Nem az a fő probléma, hogy egyesek saját néven próbálják elsütni más magyarítását - bár volt már ilyenre is példa - ha visszaolvasol ebben a topicban - van 1-2 eset beírva...
Hiába bármilyen furfangos, szines-szagos, jelszavas telepítő - "az ellen nem véd" (copyright: Sz.S.). Nem akarok tippeket adni, de ennyit kell csinálni ha valaki más munkáját akarja sajátként elsütni:
lefutattni a telepítőt, telepítés xy könyvtárba, átírni ezt-azt, bezippelni az egészet és mehet saját néven...sz'al a jelszavas megoldás csak a becsületes felhasználó életét nehezíti. Nem sok értelme van.
A fő gond, az hogy engedély nélkül felrakják egyesek a saját weblapjukra - mivel saját tartalmat nem tudnak készíteni - más munkájával próbálják saját forgalmukat növelni...
Miért fontos a látogatottság? Több oka lehet.
1; csináltál valamit sok-sok idő/munka árán, felrakod a weblapodra, a te lapodat megnézik 10-en, közben a munkádat 50 másik weblapon megtalálod, jó esetben oda van írva a lapra, hogy ki csinálta - legtöbbször nincs. Bosszantó...
2; szeretnél egy kis pénzt keresni a weblapodon megjelenő reklámmal - csak éppen a kutya nem megy a lapodra, hiszen az emlitett 50 másik weblapról le lehet tölteni a te munkádat.
3, ha meg csak direkt belinkelik, bizony az is okozhat gondokat:
Hunnenkoenig írta a #3598-ban.
"...Mondjuk peldaul ilyen ingyenes oldalakrol hamar kivagnak, mint macskat, ha csak mindenki töltöget ezerrel, traffic-ot okozva, de az oldalt a reklam bannerrel nem hivja le. Es te vagy a hibas, mert a hotlinkeles nem engedelyezett es nem erdekli öket, hogy te voltal-e vagy mas!?"
Ez már gond lehet!!! Képzeld el: megcsinálsz valami keresett magyarítást sok idő/munka stb. árán. Felrakod a weblapodra ami egy ingyenes tárhelyen van. Pár tetű lap (destgames) csinál a cuccodra direkt linket - töltik lefelé ezerrel sokan. Egyszer néznéd a weblapodat és opsszz...törölte a szolgáltató a fenti ok miatt.
Hmmm...mit mondjak? Minimum kellemetlen....ekkor is azt mondod, hogy "...miért zavar az hogy a fordításodat nem tőled töltik le?"
Kövezzetek meg, de nekem akkor is fontos a saját lapom látogatottsága és bosszant ha az én munkám hatására más weblapjának a látogatottsága növekszik és nem az enyém! Hagy döntsem már én el, az én cuccomat hoav rakom fel!!! Lehet szerénykedni, de őszintén: akinek van saját weblapja, annak mindegy 10-en nézték meg vagy 1000-en? Ugyanmár...akkor a számlálót is csak a dizájn miatt tesszük fel?