58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Sapandi
    "Eksön" van, pajtikák! Letölthető az 5. saját magyarításom is innen! Jó mulatást!
  • harczos
    majd elfelejtettem: nem muszáj emailben zargatni bennünket, van fórumunk is :)
  • IMYke2.0.0.0
    Úgy néz ki, ignorálja a mail-jeimet ZeroCool a GameStar-tól.
    Tehát, a GameStar Online hírei közé nem kerül ki a Max Payne 2 MAGYAR MOD-ról szóló hír!

Sajna, nem ez az első eset. Régebben a HALO 1 PC-s Map Editoráról, és a HomeWorld 1-2 forráskódokról küldtem neki híreket, linkeket - egyet sem írt ki.

Csak nem haragszanak rám a GameStar-nál?

-----------------------------------------
    Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    >> Max Payne 2 MAGYAR MOD telepítési infók a honlapomon! <<
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

------------------------------------------
  • harczos
    azoknak, akik esetleg ritkán látogatják a kotor topikot, ide is leírnám a hírt, miszerint elkészült a Star Wars: KotOR játék kb. 10%-os magyarítása. erről annyit kell tudni, hogy ez nem azt jelenti hogy az első 10%, hanem csak egyszerűen az egésznek durván egy tizede. ugyanis a folytonosságot nem egyszerű megvalósítani ebben az esetben, ámbár az egyes későbbi kiadásokban (amik várhatóan 10%-onként történnek) erre igyekszünk odafigyelni. másrészt pedig hibák is előfordulhatnak benne, ha bárki talál kivetnivalót az jelezze. de többek között erről is szó van a telepítésben található readme-ben. szóval nem is mondok többet, akit érdekel, irány a magyarítás portál
  • IMYke2.0.0.0
    A 7. pontot kéretik 6.b-nek nézni, és a 6.b-t a 7. pontként kezelni!

Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!

• IMYke2.0.0.0
    A legfontosabbat kihagytam:

7. A kész avi (általunk készített, magyarított) és az eredeti avi hangsávjainak egymásra rakása. Ehhez mindenképpen az Adobe Premiere-t ajánlom!
    A Premiere is tud tömöríteni, ha fenn vannak a codec-ek.
    A végeredmény legyen avi, amit az alább leírt módszerrel át kell tenni vagy tömörített divx-be, vagy tömörített bink-be.
    Adobe Premiere-rel történő muxolás legrosszabb esetben: 20 perc

• IMYke2.0.0.0
    Nem fordítja senki.

YarYar: Itt írom le. Hátha érdekel vaalki mást is. Sosem lehet tudni.

Eredetileg angol feliratos (onscreen) video editálása, magyarítása
    --------------------------------------------
    Módszer: .:i2k:.
    Elsősorban attól függ, hogy milyen videoval van dolgunk. Én most a *.bik videok editálását írom le, amit ugye a Max Payne 2 esetében követtem el. Az *.avi-k editálása egy lépéssel kevesebb.
    Felhasználandó programok:
    - BINK kitömörítéshez:
    The RAD Video Tools [2.1MB]
    - A kapott avi képekre bontásához: VirtualDub 1.5
    - A képek editálásához: Adobe Photoshop (én CS-t, azaz 8.0-t használtam, de mindegyik megteszi!)
    - A képek avi-ba tömörítéséhez: AviEdit 3.38
    - A kész, hang nélküli avi és az eredeti (bink-ből kinyert) avi hangsávjainak keveréséhez: Adobe Premiere 6.5 (vagy XP alá: 7.0)

Folyamat:
    ---------
    1. RAD Tools telepítve - elindítod a RAD Tools könyvtárában ezt: radvideo.exe.
    A megnyíló panel segítségével kiválasztod a Játék bink-jét, megnyitod és lefuttatod egyszer, hogy műxik-e.

2. Ezután a panelen a kijelölt fájlt a "Convert a file" gombocska segítségével kitömöríted avi-ba. A megnyíló panelen SEMMIT sem kell változtatni! Az alapértelmezett beálíltások tökéletesek.
    Kitömörítés: legrosszabb esetben 2 perc

3. A kapott avi-t megnyitod a VirtualDub-al.
    A megnyitott videoval SEMMIT nem csinálsz!
    Kijelöld az egész filmet. Nyomsz egy "Home" gombot az elején a filmnek, végighúzod a csúszkát a film végéig, majd ott nyomsz egy "End"-et. Ezután, a kijelölt filmre nyomsz egy, a "File" menüben megbújó "Save image sequence"-t. Megnyílik egy újabb menü.
    Az újabb menüben a felső sorban (Filename prefix) add meg azt a nevet, amivel jelölni akarod a sok ezer képet (én általában nem adok neki semmit).
    A legfontosabb alatta van: Filename suffix, including extension (alapértelmezettben .tga van ott).
    Nos itt neked a *.bmp-t kell választanod, mert nincs szükséged semmilyen alfa csatornára.
    Alatt add meg azt a számjegy mennyiséget, amennyiről úgy gondolod, hogy szüksége lesz a programnak. Én általában 5 jegyet adok neki.
    Alatta add meg a könyvtárat, ahová tömörítse ki a képeket.
    Példánkban ez legyen mondjuk: D:\Film
    Alul van az amiről beszéltem: Output format. Ott a *.bmp-t jelöld be.
    Ha mindez megvan, akkor "OK" és dölj hátra.
    Képek kitömörítése legrosszabb esetben: 5-6 perc

4. Miután megvannak a képek - kb. 2000 kép / 30 FPS / perc esetében - akkor jön a rettenetesen sokáig tartó munka: Adobe Photoshop.
    Én úgy csináltam, hogy elkészítettem egy képet az adott képfolyamatból és azon (egy fekete layer segítségével, és annak százalékos homályosításával) eltűnési effektet hoztam létre.
    El lehet képzelni, hogy például egy 2 mp alatt bejövő képre mennyi editálandó bmp jut!
    A Max Payne 2 MAGYAR MOD intro-ját 1 napig csináltam!
    A Max PAyne 2 MAGYAR MOD "Elözmények" videoját 2 és fél napig csináltam!
    Képek editálása legrosszabb esetben: 1 hét

5. Ha kész vagy a képek editálásával, akkor jön a képfolyamat elkészítése. Ehhez ugye az AVIEdit kell. Vigyázat, a kicsike shareware program!
    Nekem egy korábbi van meg, regisztrálva, de még ő is rakoncátlankodott...
    Elindítod az AVIEdit-et.
    Az ikonsorban a 2. egy "bmp"-vel ellátott ikonka lesz. De ha nem, akkor a menüben mindenképpen megtalálod.
    Klikk a "BMP"-n. Megnyílik egy ablak. "AVI options".
    Itt lődd be az eredeti avi-nak megfelelő adatokat.
    Ehhez mindenképpen ajánlott a GSpot használata, ami a K-Lite és az ACE Mega Codec Pack részét is képezi. A GSpot megmondja az adott videofájl minden tulajdonságát! (hossz, fps, felbontás stb.)
    Belőtted, akkor kéri a képeket. Itt ugye jön a D:\Film összes képe. (Select images - kijelöl - Save)
    Ezután megjelenik neked egy ablak. Az ablak rákérdez a tömörítésre.
    Nos, én itt tömörítetlen adatot használtam a minőség miatt.
    Vigyázat! Egy 2 és fél perces video így több, mint 3 GB-os film!
    Kijelölsz egy codec-et (vagy semmit) és megvárod, míg a program végez.
    Képek összefűzése avi videová legrosszabb esetben: 10 perc

6. Megvan az avi - iszonyatos méretben. De már feliratos, olyan effektekkel bír, ahogy akartad.
    Itt, ha a végeredmény avi (vagy más tömörítvény) kell legyen. Akkor mindneképpen ajánlott a VirtualDub használata.

6.a, VirtualDub-ban egy nyers video tömörítése pofon egyszerű. Megnyitod a forrás fájlt, és az Audio pontban "No Audio"-t választasz, míg a "Video" pontban "Full processing mode"-ot. Így a "Video" fül alatt megjelent a "Compression" menüpont. Klikk rá, és válaszd ki a DivX 5.1.1-et - ajánlott. Ezután "File" "Save as avi..."
    Nyers video betömörítése DivX-be legrosszabb esetben: 3 óra.

6.b Amennyiben - és a példánkban így lesz - az avi videot *.bik fájlként kell elmentenünk, ismét elő kell vegyük a RAD Tools-t.
    RAD Tools betölt. Kijelölöd a nyers *.avi-t, majd a nagy Bink Video logos gombra klikkelsz (Bink it!).
    Megjelenik egy ismerősnek tűnő ablak. Itt sem kell semmit módosítani. Legfeljebb azt, hogy hova mentse.
    Majd klikk a "Bink" gombra.
    Bink video elkészítése egy közel 4GB-os filmből, legrosszabb esetben: 6 óra

Ennyi. Remélem, kimerítő és alapos voltam.
    Ha gond van, kérdezzetek!

• Rage47
    Sziasztok!
    Nem tudjátok véletlenül magyarosítja-e vki a Beyond Good & Evil-t?
  • Takigabi
    talán ment nem :D
  • YarYar
    Imyke, privátod jött.
  • IMYke2.0.0.0
    Sziasztok!

Nos. elmondok egy történetet.
    Én örök Win9x-es voltam... Mindezidáig.
    Pontosan 3 napja tértem át WinXP-re.
    Oka:
    - Max Payne 2 alatt elkezdett "szemetelni" az ATI Radeon 9500 Pro (128). Először azt gondoltam, melegszik - nem, kézhideg. Aztán azt hittem, driver - nem 3.10-e Catalyst. Húzva semmi nem volt.
    Elhihetitek, nagyon nehezen, de ráálltam, hogy kipróbáljam az XP-t.
    - Mivel a Max Payne 2 MAGYAR MOD-ot olyan emberkék gépére "fejlesztettem", akik többnyire, vagy leginkább WinXP-t használnak, kénytelen voltam magam is azt használni, hogy kiderüljön, okoz-e problémát alatta...
    - S a legfontosabb érv, hogy marad is az XP:

A MAGYAR MOD-ban van ugye az "Elözmények" menüpont, ami egy video.
    Azt 2 napnyi munkával, *.bmp-kből készítettem (AVIEdit, VirtualDub 1.5, SoundForge 6.0, Adobe Premiere 6.5 és betömörítés: RAD Tools), még Windows Millenium alatt.
    Amikor külön elindítottam a kész művet, nagyszerűen, tükör élesen futott.
    Amikor viszont a Játékban, a film majd' minden 10. mp-ben megakadt... Grrrrrrrr.
    Már azt hittem, dolgozhatok az újabb tömörítéssel.

S láss csodát:
    --------------
    Amint átálltam a Windows XP-re a gond megszűnt. Pedig a WinME alatt is, a WinXP alatt is ugyanazokat a progikat, codeceket (K-Lite 2.20) használom.

Nehéz szülés volt. De volt értelme. Szerintem XP!
    Csak ugye bele kell tanulnom még... Pl. az idegesített, hogy állandóan rinyált, hogy kevés a hely a C:-n... Csodálkoztam, hogy 2.2 GB nem elég neki.
    Mióta 3.75GB-on terjeszkedhet, semmi probléma vele...

• IMYke2.0.0.0
    Nem célom, hiszen nem nyerek vele semmit, csak a dicsőséget, de nagyon jól esik:

Max Payne 2 MAGYAR MOD telepítési infók a honlapomon!

• IMYke2.0.0.0
    Na jó reggelt!

Örömmel konstatálom, hogy vannak emberkék, akik már jelezték is, hogy útban van, illetve, hogy lejött!
    Nagyszerű!
    Mindazoknak, akik a segítségre szorulóknak (Sorozatszám) segítettek, köszönöm!
    Remélem, tényleg tetszik mindenkinek!

A Játékhoz már rengeteg MOD létezik.
    Én úgy gondoltam, nem módosítok benne mást, csak ami magyarrá teszi.
    A terveimben azért szerepel egy igazi "Reality MOD".
    A neten találtam egy próbálkozást, de az eléggé gyatra lett, mert a srácok istent csináltak Max-ből (végtelen BT, nagyobb sebzések meg ilyenek...).
    Na, majd meglátjuk...

Max Payne 2 MAGYAR MOD telepítési infók a honlapomon!

• nagykispeter
    Hátrészemrőlköszi szépen a Max 2 fordítást,nagyon fasza és még sok ilyen művet kívánok!
  • hykao #8743
    És maga a játék PATCH-elve van?
  • hykao #8741
    Egyébként most jött ki a legújabb verziója, tartalmazza a legújabb BSPlayer-t is!
  • hykao #8740
    ...de mielőtt felinstalláltad a k-lite codecet, előtte lepucoltad a rendszerről az összes többi szemetet???
  • hykao #8738
    IMYke! 1. helyre kerültél a sync-en!!!
  • Punker
    tehát nincs, thx az infót...
    Freedom Fighters-hez nincs valakinek magyarul végigjátszása?
  • hykao #8735
    Infó: GameHunter
  • Punker
    Hitman 2 magyarítás most akkor van vagy nincs? ha van honnan lehet leszedni?
  • TTomi
    Na jön lefelé a magyar mod. Addig felrakom a max payne-t. Kiváncsi vagyok!
  • YarYar
    Hi!
    Akinek nem működne a menüm, az próbálja meg itt: deers.ini.hu

Amúgy elkezdtem a Final Fantasy 7 magyarítását. Remélem ugyanakkora lesz az érdeklődés mint a 8-nál és azt is remélem, hogy kevesebb gond lesz majd a telepítéssel :))
  • Methos from GH
    AoM: Titans + Hitman 2 a GH főoldalon! :)
  • nagykispeter
    Köszi mindjárt próbálom is!
  • [Jakuza]
    Jelezd Imike akkor a http://magyaritasok.jatekok.hu/ -ra is, hogy letezik a MP2 magyaritas, hogy minnel tobben tudjak.
    Majd Peter kilinkeli.
  • Örm
    Itt az infó Sorozatszám
  • nagykispeter
    Sziasztok valaki feltelepítette már a Max Payne 2-t mert valami sorozatszámot kér a telepítésnél?!De minek a sorozatszámát?
  • Microtus
    Elindult...megy...játszik..örül...ha nekem sikerült másnak is kell...hello..és mégegyszer köszönet.
  • Microtus
    Így előre is, olyan nincs hogy ez ne legyen jó, tuti nem kell szégyent vallanod :)) ....csak tudnám mivel húzzam még az időt mire lejön...
  • Microtus
    Érdekes... már "hosszú" órák óta letölthető és még nem reagált senki :)....Na már nincs sok......
    Hálás köszönet minden fáradozásotokért.
  • IMYke2.0.0.0
    A Játékot 3x végigjátszottam - minden lehetséges hibát kijavítottam.
    A szöveges fogalmazásnál sokszor kellett az értelmességre, s nem a szöveghűségre törekednem. Igyekeztem a fordulatokra is alapozni. Erre jó példa a maffiózók beszélgetése, amikor a korábban megölt ügynökről dumálnak:

[Crackhouse_1220_01] String = "Ó, igen! Mint a régi szép idökben! Amikor még a V-vel házaltunk,";
    [Crackhouse_1220_02] String = "amikor az orosz gazemberrel leszámoltunk.";
    [Crackhouse_1220_03] String = "Amikor arra a beépült ügynökre vadásztunk, mi is volt a neve, mondcsak...";
    [Crackhouse_1220_04] String = "'Hurt?' [Fájdalom - .:i2k:.]";

[Crackhouse_1230_01] String = "Hurt, a seggem. Payne a neve. Payne [értsd pain, azaz 'kín' - .:i2k:.].";
    [Crackhouse_1230_02] String = "Hol a pokolban van az erösítés, amit Vinnie ígért nekünk?";

A grafikus képregényekben is ekképp jártam el.
    Összességében, rmeélem, nem kell szégyent vallanom.
    Meglátom, miként jeleztek vissza...

• IMYke2.0.0.0
    Kedves Mindenki!

Most már teljes az öröm!
    A Max Payne 2 MAGYAR MOD fenn van a helyén!PONTOSAN ITT!

1. Töltsétek le mind a 11 db fájlt;
    2. Tömörítsétek ki belőle a "Max Payne 2 Hun"-t
    3. Indítsátok el a telepítőt (Max Payne 2 Hun.exe) és olvassátok el alaposan az összes szöveget benne.
    4. Telepítsétek fel a magyarítást (MOD-ot), és a Játék könyvtárában újonnan megjelent "OlvassEl" könyvtárban indítsátok el a "readme.html"-t!
    Mert sok információ abban van a módosításokkal kapcsolatban!

Remélem, mindenkinek elnyeri a tetszését! Iszonyat sokat melóztam vele!

Köszönet:
    - a GameHunter Team-nek, akik szállították a szöveges fordításokat - bár, valljuk meg, nem voltak hibátlanok - és Methos-nak, akivel mindezt végigvittük;
    - a Kedvesemnek, mert rengeteg időt töltöttem Max Payne-el, s ő mindezt hullámzó türelemmel, de elviselte;
    - az F-Planet-nek, mert iszonyat nagy tárhelyet biztosít;
    - Nektek, akik, remélem, gond nélkül le tudjátok tölteni, és immáron minden apró rejtélyét fel tudjátok fedezni a Játék világának - s azért küldtök nekünk egy-egy köszönő e-mailt!

• IMYke2.0.0.0
    Elkészültek az új oldalak a Max Payne 2 Hun MOD-hoz.
    Holnap délután már valószínűleg fel is töltöm az egészet.

Majd még jelentkezem!

• IMYke2.0.0.0

Tessék, letölthető...

• Imremagdi
    nem lehet letölteni a honlapodról az f199-02 magyaritását ! lécci rakd fel ujra !
  • IMYke2.0.0.0

• [Jakuza]
    Itt keresd
  • IMYke2.0.0.0
    Ez egy béna biztos link... Ezt keresd a link által megnyitott oldalon! ----> Tomb Raider The Angel of Darkness magyarítása.