58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • NiGhTM4R3
    De őszínte legyek marhára nem érdekel a véleményed. :P Nemtom miért kellett hozzámszólnod...
  • NiGhTM4R3
    Baromság.
  • bazza
    Tudtok olyan progit, ami a .dat fájlokból .xml-t csinálnak, és visszafelé???
    Vagy olyat ami a .dat fájlokból akármit csinálnak????

Köszi!!!!
  • Hunnenkoenig
    Ja, egyebkent valoban felejtem az ekezeteket, sajna, mert nekem nincs a billentyümön es mivel nem hasznalom öket...szoval neha utana kell neznem :-)
  • Hunnenkoenig
    L337 = leet (speek)

Valamikor a hackerek "titkos"-irasa, manapsag pattanasos 12 evesek stilusa, akik kulnak akarnak latszani.

"Aki iet ír az nekem ne szóljon semmit."
    Miert? Mit irtam?

Rusy: Ritkan beszelek magyarul. Csak a szüleimmel, testvereimmel, ha telefonalunk vagy otthon vagyok, meg havonta 2x egy haverral, ha atugrom hozzajuk :-)

Amugy csak a neten irasban.
  • NiGhTM4R3
    Ha ezt nekem írtad írd le érthetően.
  • NiGhTM4R3
    Én elakadtam ott ahol egy ajtóban van vmi szimbólum, és mellette 2 kar amivel forgatni lehet azt. Össze-vissza forgattam őket de nemjó:(
    (KoTT)
  • Rusy
    Amúgy szoktál magyarúl beszélni egyébként, vagy csak ezen a fórumon, nem felejted el, a helyesírást? csak kérdezem, mer biztos furcsa lehet...
  • NiGhTM4R3
    "En is lattam mar olyan filmszinkront, amiben szmajlik voltak..."
    Aki iet ír az nekem ne szóljon semmit.
  • NiGhTM4R3
    "szoval, ha azt akarod, hogy a szavad valamit is erjen ebben a topicban, szokj le rola!"

Hát, ha te írásmód alapján ítélsz meg vkit akkor az már rég rossz ... attól h vki "ilyen" helyett "iet" ír, annak kevesebbet ér a szava? Neharagudj, de EZ röhej :DD

Egyébként miez a l337? Nickemre célzol? Megsúgom azért lett ez mert a Nightmare már foglalt volt, és a Nightmare2 szánalmas. Inkább ez:P
  • Rusy
    Hát ez teljes mértékben igat, mert én is kezdtem ilyesztően butulni, a fórum meg a cset miatt helyesírásügyileg, ezért is használok egyre kevesebbet ilyenfajta szlenget, van azért egy két nagyon durva...
  • Hunnenkoenig
    Ez szörnyü!
    En is lattam mar olyan filmszinkront, amiben szmajlik voltak...

Na ezt is valami L33t gyerek csinalta...
  • Hunnenkoenig
    Nem tudom, de en meg a forumon sem erzek kesztetest szlengek hasznalatara, mivel esetleg ugy szokom meg es kesöbb, ahol fontos, ott is ugy fogom hasznalni.

Mar az is szörnyü, hogy neha szmajlit akarok irni papirra is!

Amugy meg az ilyen L337 beszedet nem komoly emberek hasznaljak, szoval, ha azt akarod, hogy a szavad valamit is erjen ebben a topicban, szokj le rola! :-)
  • NiGhTM4R3
    "Nincs benne sok szöveg, hungames lehet holnapra megcsinálja" :DDDDDDD

• Rusy
    Imyke lécci a bloodrayne hunt, nem töltenéd fel valahova ha adok egy ftp-t? mer nagyon érdekelne, főleg egy i2k féle verzió, mer ebben úgy érdekelne a történet...
  • Rusy
    Nincs benne sok szöveg, hungames lehet holnapra megcsinálja

Na jó bocs rossz vicc volt...
  • Rusy
    Hát itt tisztán látszik a helyesírás hiánya, és nem elírásből, tényelg ilyenek vannak benne? "A bátyjám szörnyü lázban szenvedett, de ö mégis elhagyta az ágyát, és nem tért vissza (BETEGEN MINEK MENT EL,IDIÓTA).") még szerencsére nem volt hozzá szerencsém, hát igen erre én is azt mondanám hogy ez most mér kellett...
  • NiGhTM4R3
    Tényleg, a Painkiller nemszerepel vkinek a tervei között h lefordítsa?:P
  • NiGhTM4R3
    Az h itt félreírunk, vagy akármi, az mind1. Ez egy fórum nemkell senkinek sem megfelelni... de a magyarítást azért sokan látják, és zavarhatják őket a hibák.
  • NiGhTM4R3
    Tudtam h lesz vki aki nemérti meg...tudod, én direkt rövidítek, mert letudom írni az "ilyet" de rövidebb ha azt írom "iet", menj fel egy chatre csak ien "szlengeket" látsz...(h,kira,lol,jáccik, stb.) De nem ezekről beszélek! Mert ezek direkt vannak így írva! De a muszály meg a építzsd meg, biciGli, ecetera ecetera a műveltség hiánya. Ha én csinálnék magyarítást biztos figyelnék az ienekre...remélem érted mit akarok mondani...
  • bazza
    Nekem erre kéne help:
    3. Fordítsd be a lexicon fájlt a plexicon.exe -c lexiconAll.dat.xml paranccsal;
    Hov írjam a parancsot????Vagy hogy??
    MERT EZT:1. Dekódold a lexikon fájlt a plexicon.exe lexiconAll.dat paranccsal;
    Úgy csináltam meg, hogy a lexiconALL.dat file-t társítottam a plexicon.exe-fájllal. Ezt hogy csináljam meg fordítva?Mert szerintem meg kell fordítani...
    Köszi a helpet előre is!
  • IMYke2.0.0.0
    A Black & White például hemzseg a félrefordítéstól, és az ilyen hangulatrontó szövegektől.
    A minimális hiba, amire leginkább kiakadok a vesszők hiánya, vagy rossz helyre írása... pl. azt úgy látszik nehéz volt megtanulni általános (?), középiskolában, hogy a "hogy" szó elé mindig teszünk egy vesszőt, és a vessző és a "hogy" szó között bizony üreshely (értsd: space) is van...

ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_25", "A lényed megtanulta ,hogy ne engedelmeskedjen neked annyira.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_26", "A lényed megtanulta ,hogy ne legyen annyira beteges.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_27", "A lényed megtanulta ,hogy ne engedelmeskedjen más lényeknek annyira.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_28", "A lényed megtanulta ,hogy ne legyen annyira szomoru és szánalmas.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_29", "A lényed megtanulta ,hogy ne legyen olyan sokat otthon.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_30", "A lényed megtanulta ,hogy ne mondja el olyan sokszor amit gondol rólad.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_31", "A lényed megtanulta ,hogy ne játszon veled olyan sokat.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_32", "A lényed megtanulta ,hogy ne mondja el olyan sokszor más lényeknek ,hogy mit gondol róluk.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_33", "A lényed megtanulta ,hogy ne tanitson olyan sokszor más lényeket.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_34", "A lényed megtanulta ,hogy ne utánozzon téged annyira.")
    ADD_TEXT( 1, HELP_TEXT_NARRATOR_DEFAULT, "HELP_TEXT_CREATURE_LESSON_DECREASE_OPINION_35", "A lényed megtanulta ,hogy gombát enni rossz dolog.")

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen, én a Black & White magyarítástól buktam ki!
    Őrjítő, hogy mit meg nem engedtek maguknak!

Ilyet egy magyarításba nem teszünk:
    "A bátyjám szörnyü lázban szenvedett, de ö mégis elhagyta az ágyát, és nem tért vissza (BETEGEN MINEK MENT EL,IDIÓTA).")

A fordítás a "full"-ból származik.

• Rusy
    Én a minőség helyett inkább a történethűség és a hangulat érzékeltetése az auditív és vizuális képek odaillő szöveggel való alátámasztása eza definíció... vagy inkább axióma?
  • Rusy
    Szerintem nem az elírásról beszélt, van aki szándékosan írja, mert nem tud helyesen írni és nem veszi észre, pl én teljesen másképpen írok cseten meg fórumon, de attól tudok helyesen írni, bár max a teccik, vagy jáccok, ilyesmiket írok, de attól még tudom hogy kell leírni, van aki jópofizik így egy magyarításba is, pedig oda nem illó lenne
  • IMYke2.0.0.0
    NiGhTM4R3: Egyetértek. A verssel amúgy arra akartam rámutatni, hogy lehet fordítani úgyis, hogy az érthető, de nem a készítő (itt költő) szándéka szerint szól az anyag. S láss csodát, mégis érthető, a Játék mégis végigjátszható, csak tudod, a minőség...

bazza:

1. Dekódold a lexikon fájlt a plexicon.exe lexiconAll.dat paranccsal;
    2. Editáld az xml fájlt a text/xml editorral (én erre UltraEdit-et ajánlok!);
    3. Fordítsd be a lexicon fájlt a plexicon.exe -c lexiconAll.dat.xml paranccsal;
    4. Másold a 'lexiconAll.dat.xml.new' fájlt a MOD könyvtáradba;
    5. Nevezd át a lexicon fájlodat lexiconAll.dat -ra (előtte másold át más helyre / nevezd át a régit!).

• bazza
    HELP! #11653
  • Rusy
    Hát asszem 30, kb 4 -5 óra, csak a főszőrny a kegyetlen brutál, az is 4-5 óra
  • Hunnenkoenig
    A "meik" es "ien" szavakat remelem peldakent irtad, ha mar helyesirasrol beszelsz! :-)

A "muszaly" szo nem tudom, hol ütközött ki, de nalam is gyakran elöfordul, hogy j helyett ly-t irok figyelmetlenseg miatt.

Minden forditasnal megkerem a jatekosokat, hogy ha ilyen hibat talalnak, azt irjak meg. Az mas kerdes, hogy kevesen veszik a faradsagot.

Egy Gothic2 mennyisegü szövegnel sajna becsuszhat ilyesmi es bár probalom a többiek munkajat is leellenörizni, ez nem lehet 100%-os. Csak jatek közben veheti eszre az ember igazan, mivel a szövegek ömlesztve egy nagy betüsalatat adnak es elegge atlathatatlan. :-)

Szoval ahelyett, hogy cikiznel, inkabb segits a forditoknak es ird fel a hibakat es küldd el nekik. Ha nem köszönik meg es meg csak ki sem javitjak, akkor cikizhetsz :-)
  • NiGhTM4R3
    Holvagy most? Meik pálya? Nemtudod összessen hány pálya van?
  • bazza
    Valaki leírná mit jelent ez:
    1) Decode a lexicon file with

plexicon.exe lexiconAll.dat

2) Edit xml file with text/xml editor

3) Compile lexicon

plexicon.exe -c lexiconAll.dat.xml

4) Copy your 'lexiconAll.dat.xml.new' file to your mod directory

5) Rename your lexicon file to lexiconAll.dat (backup/rename the old one first)

Az első 2 lépés már megvan....
    PLEASE HELP!!!!!
  • Rusy
    Ja igen dehát nem volt idő tesztelni, én asszem 3 vagy 4 helyen találkoztam ilyennel, de a játék "összetettségét" tekintve 3mp alatt rájöttem mit csináltam, bár a játék felénél tartok eddig, meg van egy két király mádzsáros kombó is...
  • NiGhTM4R3
    i2k: Engem tudod mi háborít fel a magyarításokban? A helyesírás. Sajnos egyes "fordítóink" kimaradtak az iskolából amikor a helyesírást tanították. Nem mondok konkrét példát, meik csapat munkáiban van rendszeresen ien probléma.
    Én nemmondom h én tökéletesen írok, de azért a "muszáj" szó nekem muszáj marad, és nem muszály...ez talán a leggyakoribb hiba. Apróság de sztem ciki.
  • NiGhTM4R3
    Jah, a Knights of the Temple meg nem teljesen jó. Jópár helyen szöveg furcsa írás van. Vhol meg nincs is szöveg, csak a "megerősítés" felirat van. Ez gáz, nemtod mit erősítesz meg, legalább az angol lenne akkor ott, és ez sajnos nemcsak 1 helyen van:(
    De attól mégjó:P
  • NiGhTM4R3
    i2k: Miért háborodsz fel ezeken? Neked úgyis mind1, te jól tudsz angolul, te úgyis angolul játszasz.
    Akik meg nemtudnak azoknak meg "jó" az amit mások csinálnak...
    A vers meg erős túlzás. Mondj inkább konkrét példát, pl. a Far Cry-ban h fordítták, és te h fordítanád.
  • pluhi
    Most a Viasat3-on megy, a Duchovni-t már jól mondják a főcimnél. Magázás, hát nemtom. Nálunk nem jellemző, hogy ilyen közeli kollégák magázzák egymást. Angolul még nem nagyon láttam részeket, ezt majd pótolom, kiváncsi vagyok érződik-e ua., mint a német szinkronon. Szerintem a tiszta magázódás túllőne a célon, a tegezés meg valszeg kevés. A kettő között vannak az angolok.
  • Rusy
    Jaja egy két játékban nagyon nem mindegy és tényleg a szöveg a lelke, de ezt megfigyelhetjük a filmek fordításánál is, bár én nem nagyon látok bele annyira mint te, mer pl egy olyan szintű játékot mint a far cry vagy a knights of the temple megértek hangsúlyozom megértek, az nem az hogy szöveghűen le tudnám fordítani, de még a feliratozás nélküli videorészek nagy részyét is értettem, de pl egy mafia max payne 2, vagy neadjisten ghotic 2 dungeon siege, már nekem is gondot okozna, ezekben a játékokban érzem inkább hogy minden szó ott van ahol kell, de igazából hogy szöveghű e azt nem tudom...
  • IMYke2.0.0.0
    Mi van vele?

• bazza
    Tudja vki ezt használni:??
    Lexicon Editor version 0.03
  • IMYke2.0.0.0
    "elbagatellizálják"... elírtam korábban, bocs.