7251
Egosoft X4
-
mumoka 2012 #3650 azon gondolkodok az eve is meg kéne néznem mert már 1 éve nem voltam fent . -
mumoka 2012 #3649 viku most sportol egy GNU kergeti nincs ideje inni. -
Jóózsf István #3648 Józanul is egyre ügyetlenebb vagyok! Mondjuk ittasan meg nem zavarna!
KENYÁBAN van internet??? Kezdek aggódni!
Nehogy azt hidd Viku, hogy a piáról jutottál eszembe!!! Áááááááá. Dehooogy! -
mumoka 2012 #3647 söröd van vagy célzó víz
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.06.03. 17:20:09 -
Jóózsf István #3646 Hát igen! Amikor én utoljára "P"-re vadásztam, még nemezisem volt, aminek a középső három puskája volt pulzus a két szélső plazma. Az pont a "P"-k ellen volt jó, amik jönnek lassan feléd, te meg hátrálsz egyenesen, kis stráffal korrigálva, hogy ne találjanak el, és közben a plazma egy két lövéssel elintézi őket. De azóta "optimalizálták" a fegyvereket (Áldassék a nevük!) és a plazma jószerivel használhatatlan! Sokat zokogtam miatta! Talán a 2.6-ra cseszték el!?!?
Mozes!
Anno, amikor a néggyel-öttel ezelőtti (X2) elkezdtem játszani, teljesen vakon, akkor 9r9m volt számomra minden egyes ficsőrt felfedezni! Persze nem vagyunk egyformák. És mint ahogy írták is, itt bármikor kérdezhetsz bármit! -
#3645 Kevertem a színezőssel. -
mumoka 2012 #3644 ha kell segíteni van ts3 -am adok címet és elmagyarázom szívesen amit tudok. -
mumoka 2012 #3643 az a mod pont azt javítja amit lejeb behúztam szépen villog nak így
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.06.03. 15:42:48 -
#3641 Elvileg a kristályok meg is csillannak, bár én úgy tapasztaltam, hogy ezt az utolsó frissítésnél erőteljesen visszavették.
Alapbeállításként az O betűvel tudsz minden felszedhető konténert begyűjteni a közeledben.
Én mondjuk erre is mod-ot használok, bár még így is kell az O-t nyomogatnom, mert nem mindig akarja begyűjteni a mod. -
#3639 Ez már X3 óta betegség, szóval nem probléma.
Viszont itt sokkal rugalmasabban kezeli már a játék.
Ha eltalálom véletlen az állomást egyszer, akkor csak szól, hogy nem kellene, ha még párszor, akkor pirosra vált. De a repu a fajnál nem esik. És mire legközelebb arra járok, már megint kék az állomás.
Természetesen, ha megsorozom párszor, akkor a faj sem fog szeretni. -
mumoka 2012 #3638 azért csinyán a fegyverekkel mert a területre ható hamar csinál piros állomást vagy piros capitalt ha a stending még csak +4-6 de 10 alatt van nagyon boszanto tud leni a paranid még csak +6 nekem a vr be de a raptor a sok 100 ágyúval csak bajt csinál pedig azért let oda küldve hogy a xenont irtja. -
mumoka 2012 #3637 xd -
#3636 Szia!
Ha meg tudod jegyezni, hogy mely területen voltál....
Taktika igazán szerintem nincs. Mész és amerre találsz, azt lelövöd.
Talán érdemesebb kisebb forgalmú helyen keresgélni.
Én találtam egy olyan rendszert, hogy amerre csak fordultam, arra kristály termett.
Lentebb linkeltek is egy modot, azzal sokkal könnyebb észrevenni.
Mondjuk jellemzően mindig akkor látok egy csomót, mikor épp valamilyen úti célom felé haladok.
Teszteltem a tuningolt Pulse fegyvereket egy P-n és sajnálattal tapasztaltam, hogy sokkal lassabban tudom kilőni velük, mint a ratatával.
Bár az is igaz, hogy minden lövedék betalál és kis hajóknál érezhetően jobb a találati arány, de a Bolt-ot még nem próbáltam ki a hármas szintű tuninggal. -
mumoka 2012 #3635 Argon Prime,Second Contact,Black Hole Sun,Faulty Logic,Hewa's Twin de amúgy minden hol található ahol aszteroida mező van de újra termelődik e jó kérdés de mező az van bőven . -
#3633 Amit korábban írtam, az pont a tutorial.
Érdemes lehet rajta végigmenni. -
TokraFan #3632 Ez nem az a játék, ami elmagyaráz mindent. Sajnos, soha nem is volt az. Már az X3 képességeit is fórumokból kellett összeszedni. Azonban, ez semmiféle hátrányt nem jelent, mert kb. 10 másodperc egy google keresés és minden kérdésre azonnal választ találsz. A lényegi részekhez vannak tutorialok, most a Split DLC-vel 3 külön, masszív tutorial érkezett, ami azért a fontosabb dolgokat elmagyarázza, de ezeken kívül is van egy külön tutorial szekció.
Ami ezekből nem derül ki (mert minden nem fog), abban itt segítünk, vagy rákeresel neten és sima ügy.
Vannak a játéknak még apróbb, néha bosszantó hibái, de összességében iszonyatosan jó és jelenleg nincs még egy olyan játék, ami ezt a fajta összetettséget képes nyújtani. Szóval megéri elkezdeni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.06.03. 14:17:33 -
mumoka 2012 #3631 szia irány kristály gyűjteni kinézel magadnak 1 sectort és elkezdesz építeni többi jön magától már én 1 tutoriált sem csináltam & már jopár éve e-vel játszom már. Ez a mod a barátot lesz Crystal BeaconsCrystal Beacons de vannak kis küldik azt is csinálhatod ha fontos de szerintem eleszel nélküle is X4: Foundations ha beírod a neten több ezer videó van mit hogy kell csinálni.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.06.03. 08:23:19 -
#3630 Szia!
Én sem nézegettem tutorial-okat és elvagyok. Amit nem tudok, azt megkérdem itt.
Elvileg van benne valami, de még nem néztem meg alaposabban.
A térkép nézetnél felül a kérdőjel részt kell átnézni. Szerintem az lenne ez. -
Mozes #3629 Sziasztok! Teljesen nulláról kezdve meg lehet játék közben tanulni a játékot? vannak benne tutorial-ok? Szívesen belevágnék, de tutorial videókat nézegetni azért nincs kedvem órákon át, ha magában a játékban nincsen megfelelő segítség.... -
Jóózsf István #3628 Bányászhajót tuningolni? Meg ne sértődj, de az nettó pazarlás!
Amit az egyszeri vs. négyszeri vásárlásról írtál, az jogos!
A köszöngetés szerintem ficsőr. Mármint nem az én boldogságomat szolgálja és kétlem, hogy bárkiét is ebben a világegyetemben, de kizártnak tartom, hogy azt megváltoztassák. Szokd meg. Amikor setával építkeztem én is halálba kívántam őket...
-
#3627 Vajon az az idegesítő dolog javítva lesz a végleges 3.2-ben, hogy lelövök egy kis vackot az állomásnál, leszállok, majd mikor megköszönik, akkor meg kell állnom és megvárni, míg befejezik a hálálkodást?
Nem tudom miért és hogyan, de már 4x köszönnek meg egy lelövést.
A fejlesztések közül már csak a hármas szintű teleport van, de annak elég csúnya az anyagigénye.
Az állomás építésekből és K-k lövöldözéséből bejött pénzből be tudtam szerezni még pár szállítót, bányászt. Úgyhogy lassan felszabadul a Mammoth-om.
A Nemezisen a Pulse-on a hármas szintű fejlesztés igencsak jó. 1,5 km-ről kilövök egy tour bus-t és egy lövedék sem megy mellé. Korábban 1 km-en belülre kellett mennem, akármilyen nagy is volt a fegyver lőtávja.
Azért piszkálja a fantáziám a hármas szintű ratata, de ahhoz majd veszek egy újabb hajót.
A bányászon is feltuningoltam a mining fegyvereket. Ezeket könnyebb volt, mint a rendeseket. Elég durván aprítják a sziklákat.
Az Nvidium gyűjtést viszont inkább kiadtam a pilótának. Pillanatok alatt tele szedte a rakteret, amint kikapcsoltam, hogy Lockbox-ot gyűjtögessen.
A jó nagy rakterű hajóknak az a legnagyobb előnyük így a játék elején, hogy sokkal több cuccot lehet venni olcsón.
Pl. most 3 szállítót küldözgettem ugyanazért az anyagért. Minden szállító megtöltését követően emelkedett az ár.
Az egyik anyag esetén töröltem is az utasítást és elküldtem az Inca-t. Kb. 4x annyi fér bele, mint 1 szállítómba. 40 Cr-rel ment feljebb az anyag ára a vásárlásom után. -
mumoka 2012 #3626 azért tudod 1 nagy ász vagy mert a tesztelők között vagy illene nekik meg mutatni az útirányt nekik a lényeg ebbe van .
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.06.02. 19:07:29 -
Jóózsf István #3625 Fürgék voltak kivételesen:
Remélem hatékonyak is!
Version 3.20 Beta 3 (400261) - 2020-06-02
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
New Feature: Trade Rules enable improved control over station trade offers, station supply offers and sale of ships.
Added links to "What is X4: Foundations?" video series to External Resources menu.
Added option to import and export individual construction plans to share with community.
Added information about original gamestart to Load and Save menus.
Added missile storage capacity information to missile turrets in Encyclopedia.
Added Mark All as Read option to Encyclopedia.
Added icons to order options in Interact Menu.
Added behaviour icons to Map legend.
Added faction abbreviations to Factions and Relations menu.
Added Start Guidance option to Interact menu of data vaults.
Added Fly To option to Interact menu of deployables and drops.
Added details about mission duration and involved ships to Venture Results menu.
Added match speed indicator to crosshair (default hotkey Shift+X).
Added error message when attempting to trade with stations that do not have docking facilities for current ship.
[Beta 2] Added additional Object Information tab to Map menu.
[Beta 2] Added button in info tabs to focus objects in map.
[Beta 2] Added ship type icons to ship selection in Ship Configuration menu.
[Beta 2] Added option to select Trade Wares directly in Logical Station Overview
[Beta 2] Added mouse over info in Object Info menus showing full commander name if name is truncated.
Removed irrelevant information for unmanned vessels from Object Info menus.
Removed duplicate inventory and station account management from Empire Overview.
Removed ships and stations lists from Empire Overview.
Removed ability to install unsuitable equipment mods for certain types of shields, weapons, turrets and ships.
[Beta 2] Removed use of cargo drones for direct trade between nearby stations.
[Beta 2] Removed Explore order from list of available behaviours.
[Beta 2] Removed Opposing Faction line in mission briefings if it is empty.
[Beta 2] Removed hull and shield bars from wreck icons on map.
[Beta 2] Changed Explore order to end when all map hexes in its search radius have been discovered.
[Beta 2] Changed location of mission offer map filter to Think section.
Improved names of Xenon weapons.
Improved target selection for pirates.
Improved chance of AI pilots opening lockboxes when player not nearby.
Improved trade assignment speed if many subordinates try to trade same ware for their commander.
Improved guidance during Paranid plot maze section.
Improved visibility of target speed indicator in speed-bar against bright background elements.
Improved presentation of player-owned ships on ventures in Property Owned menu.
Improved balancing of Patrol missions by increasing enemy presence.
Improved map performance in certain situations.
[Beta 2] Improved efficiency of subordinate traders looking for trades.
[Beta 2] Improved order and designation for equipment slots in Ship and Station Build menus
[Beta 2] Improved "Work somewhere else for me" conversation to open map at employee's location instead of player's.
[Beta 2] Improved behaviour of combat ships attempting to disable capital ship.
[Beta 2] Improved weapon and turret accuracy against fast targets.
[Beta 2] Improved turret accuracy against large targets.
[Beta 2] Improved map performance when many orders are shown.
[Beta 2] Improved turret behaviour settings in station Loadout menus when all turrets are under construction.
Fixed Split wharves missing Pier.
Fixed Fallen Families faction not building new ships.
Fixed stations not posting public buy offers for supply resources.
Fixed NPC stations disabling some of their production modules indefinitely under rare circumstances.
Fixed crews of mining ships not gaining experience when player not nearby during mining operations.
Fixed ships refusing explicitly given orders to trade with a station that is blacklisted.
Fixed Recall Subordinates command not disarming drones.
Fixed pirate ships not attacking NPC-owned ships that refuse to drop their cargo or comply with inspection protocols.
Fixed ships assigned to Trade for Build Storage using station manager account instead of construction account.
Fixed construction plan Shuffle option using connection modules that are not available.
Fixed accidental friendly fire from turrets on player ship being treated as intentional.
Fixed distress drones being launched prematurely.
Fixed ships not doing damage when player not nearby if they were originally built with neither weapons nor turrets.
Fixed player-owned capital ships not doing damage to non-hostile targets designated explicitly by player.
Fixed ships sometimes repeatedly getting supplies at fleet auxiliary ships.
Fixed NPC-owned ships paying for ammunition, deployables and drones that they already have when resupplying at player-owned equipment docks.
Fixed some cases of ships not flying correctly around capital ships, specially when docking.
Fixed ships not able to catch and dock on moving Raptor.
Fixed station-based traders buying resources that their station isn't currently buying.
Fixed stations sometimes creating trade offers with zero amounts for wares that are required for production.
Fixed free-flying police and recon ships sometimes getting stuck while scanning something.
Fixed comm response by police when non-player ships are scanned and no illegal wares are found.
Fixed relative movement stopping when getting up from pilot seat.
Fixed speed matching not turning off when changing target.
Fixed distance calculations for teleportation range limits.
Fixed exploit allowing unlimited small ships to be stored.
Fixed exploit allowing crew members to be cloned in certain situations.
Fixed incorrect unpaid plot licences under certain circumstances.
Fixed losing faction reputation from illegal station plots although licence was paid.
Fixed not being able to autopilot to targets that are under construction.
Fixed not being able to request docking at build storage when piloting capital ship.
Fixed rare case of weapons firing under player control when player is no longer controlling ship.
[Beta 2] Fixed Free Families granting police licences; players who have already purchased this licence will be reimbursed.
[Beta 2] Fixed Duke's Haven sometimes not selling any, or only random, equipment/ships.
[Beta 2] Fixed stations operating as pure trade stations only using fraction of their funds for buying wares.
[Beta 2] Fixed asteroids accumulating when repeatedly saving and loading in same location.
[Beta 2] Fixed another case of Teladi Trade Stations not rebuilding modules.
[Beta 2] Fixed stations built for NPC factions sometimes still using player account.
[Beta 2 HF1] Fixed build storage sometimes showing very large amount of available funds (problem introduced in 3.20).
[Beta 2] Fixed ability to install additional equipment that is not available at ship's current shipyard/wharf/equipment dock.
[Beta 2] Fixed ship capacity mods not being taken into account when adding missiles, countermeasures and deployables to ships.
[Beta 2] Fixed deployables deployed via command Deploy at Position sometimes drifting past designated position.
[Beta 2] Fixed Update Trade Offers command not visiting all known stations when multiple such orders are queued.
[Beta 2] Fixed Update Trade Offers ending immediately when new order is queued.
[Beta 2] Fixed queued-up Explore orders completing without having explored.
[Beta 2] Fixed Construction Vessels not clearing previous orders when assigned for building.
[Beta 2] Fixed Construction Vessels disengaging while modules are recycling before new build starts.
[Beta 2] Fixed non-capital ships refusing to attack military capital ships and some stations at relations between -20 and -25.
[Beta 2] Fixed automated trading ships ignoring travel blacklists when executing trades.
[Beta 2] Fixed subordinate traders not respecting trade rule that is denying specific factions.
[Beta 2] Fixed subordinate traders loading extra wares from their home base into storage even under conditions where they shouldn't.
[Beta 2] Fixed direct subordinates of player with assignment Attack not attacking unless themselves attacked.
[Beta 2] Fixed subordinates sometimes detaching themselves from their fleet.
[Beta 2] Fixed build orders on player-piloted ship not processing on docking at shipyard under some circumstances.
[Beta 2] Fixed sector sunlight property not affecting Energy Cell production as intended.
[Beta 2] Fixed incorrect resources for Paranid and Teladi M Mk2 shields.
[Beta 2] Fixed aiming reaction time not using skills of pilot or manager.
[Beta 2] Fixed turrets sometimes not firing on valid targets.
[Beta 2] Fixed autopilot aborting travel mode either too late or much too early.
[Beta 2] Fixed crew transfer resulting in unending escape pods in very rare circumstances.
[Beta 2] Fixed one case of crew transfer failing.
[Beta 2] Fixed one cause of traffic jams at gates.
[Beta 2] Fixed missing faction representatives in unusual cases.
[Beta 2] Fixed missing dock functionality on 4th arm of Split 4-Dock T Pier.
[Beta 2] Fixed missing XS ship docks on 3M6S luxury Dock Area.
[Beta 2] Fixed pilots and crews on venturing ships losing morale due to inactivity.
[Beta 2] Fixed being able to teleport to docked ships sent on venture.
[Beta 2] Fixed returned venture ships stranded in void after rebuilding venture dock.
[Beta 3] Fixed missing Trader assignment for trade ships that are subordinate to resupply ship.
[Beta 3] Fixed weapons firing into empty space if target is large object.
[Beta 3] Fixed turrets on ships repeatedly deploying and folding back when valid targets are in sight but not in range.
[Beta 3] Fixed turrets set to Attack my current enemy not deploying and firing (problem introduced in 3.20).
[Beta 3] Fixed cases where traders prioritised wrong wares for delivery (problem introduced in 3.20).
Fixed several hints getting stuck during Flight School tutorial.
Fixed some missions not correctly displaying opposing faction in briefing.
Fixed missing Court faction representative.
Fixed Paranid plot mission A Small Errand getting stuck on objective Await: Further Instructions under specific circumstances.
Fixed conversation option to pay credits in Paranid plot missions Unfolded Potential and An Ethical Challenge only appearing once.
Fixed getaway ship not being recalled from internal storage if it was stored away during Split storyline at Hall of Judgement.
Fixed missing prisoners at Hall of Judgement in Split story.
Fixed plot not proceeding during cutscene to sabotage Scale Plate trade run.
Fixed ships encountered in war subscription missions sometimes being invisible.
Fixed Hatikvah story not always being re-offered when initial station was destroyed.
Fixed Split story getting stuck in Suspicious Split mission if Passenger Ship was lost.
Fixed mission conversation option for passenger to return to Passenger Ship in Suspicious Split Mission.
Fixed End of Oppression/End of Terrorism missions getting stuck at payment stage if ship NPC contact was on was destroyed.
[Beta 2] Fixed game freeze during Suspicious Split mission if no stations belonging to given faction can be found.
[Beta 2] Fixed Split story getting stuck when tasked to place bombs on cargo drones during Report To Slave Trader 2 mission.
[Beta 2] Fixed Split Suspicious mission in Split story potentially missing guidance to character.
[Beta 2] Fixed End of Oppression mission in Split story accepting multiple payments from player and not progressing.
[Beta 2] Fixed End of Terrorism mission in Split story getting stuck if story character was on ship that was later destroyed.
[Beta 2] Fixed Path of Vengeance mission not completing in certain cases.
[Beta 2] Fixed discovering Jump Gate to Split space sometimes not triggering event cutscene.
[Beta 2] Fixed Split prisoner characters being duplicated when reassigned, which could lead to issues controlling objects.
[Beta 3] Fixed Paranid plot mission A Small Errand getting stuck if lockboxes are opened or destroyed before player enters sector.
Fixed HQ Research Module not being named correctly in certain gamestarts.
Fixed HQ Research Module being removed when loading construction plan.
Fixed fleets not being sorted by fleet name in Object List and Property Owned menus.
Fixed trade wares missing in Logical Station Overview if not currently stored.
Fixed turret groups not being highlighted on ship in Ship Configuration menu under certain circumstances.
Fixed inconsistent selection and highlight of shield and turret groups in Ship Modification menu.
Fixed equipment mod category availability if no equipment is installed.
Fixed rounding issues for equipment mod effects.
Fixed station hull percentage not being shown in Info menu unless scan level was at least 80%.
Fixed ship docks being listed as station dock modules in Encyclopedia.
Fixed missing "+" on buttons in Ship Configuration and Player Information menus.
Fixed Trade menu not being visible in certain situations.
Fixed sector map sometimes being broken by deployables ending up in invalid positions.
Fixed Arm/Disarm Turrets option in Interact menu being inconsistent when multiple ships are selected.
Fixed some map controls not working after quick-loading with map open.
[Beta 2] Fixed order paths on map not recalculating when they should (problem introduced in 3.20).
[Beta 2] Fixed global price modifier for station builds (problem introduced in 3.20).
[Beta 2] Fixed jumping row selection for equipment mods in Ship Configuration menu (problem introduced in 3.20).
[Beta 2] Fixed Property Owned jumping to top row after returning from Object Information tab.
[Beta 2] Fixed missing pre-selection of certain equipment entries in Encyclopedia when opened from Ship Configuration menu.
[Beta 2] Fixed turret slots not available in Ship Configuration menu for certain ships when using controller.
[Beta 2] Fixed missing trade offer updates after changing station accounts, especially when paused.
[Beta 2] Fixed shuffle function in Station Build menu not updating list of modules.
[Beta 2] Fixed construction resources not being listed immediately after acquiring blueprint for player-owned shipyards.
[Beta 2] Fixed production/hour value for production modules not taking into account effect of production efficiency in Logical Station Overview.
[Beta 2] Fixed missing workforce information in Logical Station Overview under certain circumstances.
[Beta 2] Fixed incorrect trade rule or blacklist display/usage when assigned trade rule or blacklist is deleted.
[Beta 2] Fixed incorrect order lines on map when blacklists are set up.
[Beta 2] Fixed target monitor sometimes getting stuck during comms.
[Beta 2] Fixed fog of war sometimes not being rendered up to edge of sector.
[Beta 2] Fixed another case of stuck map panning in certain situations.
[Beta 3] Fixed turret selection in Ship Configuration menu not working for certain ships (problem introduced in 3.20).
[Beta 3] Fixed being able to set trade wares on NPC stations (problem introduced in 3.20).
[Beta 3] Fixed unavailable deploy option in Equipment Info tab (problem introduced in 3.20).
[Beta 3] Fixed stuck Trade Rule mouse over messages (new feature in 3.20).
[Beta 3] Fixed Info menu object changing on right-click in Object List or Property Owned (new feature in 3.20).
[Beta 3] Fixed object selection in map not changing object in Info menu if Info menu is not displayed.
[Beta 3] Fixed ware transfer options in Interact menu not requiring pilots.
[Beta 1 HF1] Fixed Logical Station Overview not working for stations under construction (problem introduced in 3.20).
[Beta 1 HF1] Fixed option to pay credits in Paranid plot missions continuing to appear after missions end (problem introduced in 3.20).
[Beta 1 HF1] Fixed deployables sometimes ending up at invalid positions, breaking sector map (problem only partially fixed in 3.20).
[Beta 1 HF1] Fixed broken Chinese localisation (problem introduced in 3.20).
[Beta 2] Fixed incorrect shadows for objects during construction.
Fixed returning venture ships causing performance issues until sent away again.
[Beta 2] Fixed issue causing savegames to become larger with every save/load cycle.
Fixed excessive sound volume in logo video.
Fixed issue where sounds could be missing or delayed.
[Beta 1 HF1] Fixed further startup issues on Linux.
[Beta 2 HF2] Fixed game freezing due to laser towers acquiring invalid targets (problem introduced in 3.20).
Fixed game generating two crash dumps per crash instead of one.
[Beta 3] Fixed several causes of crashes.
Kár volt az egészet bemásolni. Csupa érdektelenség. Azért az összevissza lövöldözést leellenőrzöm!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.06.02. 17:52:32 -
mumoka 2012 #3624 xd -
#3623 Nem vacakoltam, a mentési időm még csak 23 másodperc.
Minden sikeres tuning után mentettem egyet.
Ha harmadszorra nem adta be, amit akartam, akkor visszatöltöttem.
Végül Pulse fegyverek kerültek rá és sajnos tényleg jók. Csak a hangjuk nem tetszik. A ratatának sokkal jobb :D
Közben rájöttem, hogy mi volt tegnap a gond. A hétfő sosem egy jó napot. A hét első napja, messze még a hétvége. -
mumoka 2012 #3622 Crystal Beacons ez jó mod. -
mumoka 2012 #3621 A tuningnál lenne jó megjegyezni, hogy melyik mi. ere való a kép lopó -
mumoka 2012 #3620
itt vagyok -
Jóózsf István #3619 Javagyúgy! Volt nálam is olyan, hogy már fennhangon kellett méltatnom a felmenője hivatását!
A hajóra/motorra/kormányra két tuningot használok. de ezek is hármas szintűek.
Az egyik csökkenti s hajó tömegét 23%-al és közben még a tehetetlenségét(?) légellenállását(??????) is! Mass és drag. válasszatok!
És a csúzlit Ezen a képen jól látszik mindkettő.
Amíg nem jön Mumó és fel nem nyitja a szemem, hogy van jobb is!
Ha tippelnem kell, akkor a kapott hajód, be van dokkolva a Split anyahajóba! -
#3618 Kicsit ideges voltam.
Elindítottam az XCOM2-t, ami szépen meg is jelent a 3 monitoron, csakhogy a beállításokba lépve kilógott a lehetőségek teteje és alja, így nem tudtam felbontást változtatni. Ennek nyomán úgy döntöttem, hogy ma melóig semmi komolyba nem fogok már.
Legalább nem volt sorban állás a csavarboltban :D (Bocs, nem tudtam kihagyni.)
Használom a modot persze.
Az a helyzet állt fenn, mint amit te is ecseteltél korábban.
A reload érték -1-re került. A damage fix 30% volt és minden törlés/újrafejlesztésnél váltogatta, hogy hosszabb életet ad a golyónak vagy gyorsabban fordul a torony.
A véletlen generátor ilyen esetben hülyeség, mert amúgy sem létezik. Valami olyan helyre került a memóriában, ami miatt arra az egy lövegre nem volt hajlandó megadni a maxot. Visszatöltést követően meg már másikra sem.
Lehet, hogy, ha újraindítom a játékot, akkor megadja. Vagy újraindítom az egész gépet. De már nem volt kedvem hozzá.
Azért a két állomást csak sikerült nagy nehezen megépítenem, miután leszállítottam nekik az alkatrészt.
Az Inca-val nem tudtam dokkolni a tűzijáték raktáron. Odaálltam, semmi. Átadtam a helyem a kapitánynak, várt valami jelre, melynek ideje végtelen volt.
Gyanítom, hogy valami hiba csúszott a számításba és eltűnt a dokkolási parancs, ezért nem dokkolt be.
Mindegy. Töröltem az összes utasítást, majd elküldtem az épülő állomásra. Fogtam egy kis szállítót, abba belefért a maradék cucc és utána küldtem.
A bugos Chimera-t is eladtam.
Viszont van egy Tauntara (szerű) nevű hajóm, melyet, ha jól emlékszem, akkor küldi közben kaptam. Viszont a térképen nincs fenn. Ha rányomok kétszer, akkor azt a rendszert hozza be, ahol a Split fanatikusok hajója található, de a zöld jel akkor sincs ott. Nincs rajta kapitány sem.
Én a hajóimra mindig a Combat-ot teszem.
A tuningnál lenne jó megjegyezni, hogy melyik mi.
Mert az egyiknél nő a hajó sebessége is, de mind a három manőverező értéket is emeli. -
Jóózsf István #3617 Most vettem észre, hogy egy csomó szöveget és a linkből is véletlenül kitöröltem. Mi van velem?
Reggel elindultam a csavarboltba... A harmadik sarkon vettem észre, hogy egyedül vagyok az utcán!
Szóval az All round picit jobban fordul, viszont a harci erőteljesebben/fürgébben bólint. Hogy ki merre szereti húzni az meg megint egy másik kérdés!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.06.01. 15:37:25 -
Jóózsf István #3616 Az elejét kifejtenéd bővebben? Egy hajón? Használod a no rng modot?
Seta alkatrészeire effektív nincs szükséged. Se összeépítve egy másikra. Nyugodtan add el, vagy használd fel az alkatrészeit.
Drónt az állomásokra több százat szoktam "rendelni" szerintem nekik is van egy rahedli!!! -
#3615 Éééés már megint kiakasztott.
4 löveget gond nélkül feltuningoltam jó értékekre. Az ötödiket egyszerűen nem hajlandó.
De a tornyokkal is ez a helyzet. 1 megvan, a másiknál cseszekszik. Simán elcsesztem rá vagy 10 millát. Úgyhogy visszatöltöttem.
Most már az első löveggel is cseszekszik. ALT+F4 lett a vége...
Van valami értelme, ha több SETA is van nálam?
Egy állomás milyen gyorsan képes a drónokat gyártani és mennyi nyersanyag kellhet neki?
Csak mert pont nemrég egy Xenon állomásnál lövöldöztem a kis vackokat, de pár pillanat alatt megint ott volt egy rahedli.
Lelőttem egy éppen kijövőt, pár másodperc múlva jött a kövi. És hiába lőttem le vagy 20-at így egymás után, akkor is jöttek kifele. -
Jóózsf István #3614 Ugye van a hajtómű ( A MOTOR) és a thruster-ek (mint kormány)
Most épp teszteltem is kicsit mi a különbség. Az általános nagyjából minden irányba egyformán mozgatja a hajót. A számok szerint egy hangyányit jobban "fordul - farol"
[URL=https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/1047596953740782102
"Feliratok..." Mert nálatok az én visszavett kezelőfelületem szinte nem is látszik???? Bakker! Erre nem is gondoltam!
Elmondom kronológiailag...
11:28-nál kezdem kiadni a foglalási parancsot. idáig nyilvánvaló.
11:30 legelőször a foglalásban segédkező hajók viselkedését szoktam beállítani. A sorrend egyébként adott. Semmi trükk nincs benne. Én nem bízom a kapitányaimban és inkább azt szoktam kérni, hogy "maradjanak távol - tartsanak távolságot" Ilyenkor nem akarnak "segíteni" lelőni ezt azt a célhajóról! Nem kell magyaráznom...!
11:34-nél állítottam, hogy zöldfülűekkel akarom végrehajtani a foglalást, (majd megijedtem, hogy nincs is annyi és átállítottam veteránra és akkor konstatáltam, hogy bizony erre a hajóra csak 44 katonát küldhetek szemben a csörgővel amire 92-t)
11:48-nál a Stage II-ben levettem az értéket nagyon gyengére. Egyébként minden beállításnál azt szoktam nézni, hogy a rizikó (A játék folyamatosan értékeli a kimenetelt) a katonák szempontjából a lehető legkisebb legyen! Így nekem kell lelőni a hajó kasztniját 20% alá. A következő fokozat 30% és így tovább. Stage I-et nem szoktam buzerálni!
Aztán már csak a start maradt 11:51-kor.
Itt volt egy kis bibi, mert a kapszulákat indító hajó (Ezt nem lehet meghatározni, hogy melyik legyen (nekem legalábbis nem sikerült)) INDOKOLATLANUL távol volt. így kellett egy kis idő, hogy odaérjenek a kapszulák. A célhajó kasztnijának akkor kell az adott százalékon lenni, amikor már MINDEN kapszula rajta lóg!
Innentől csak bámészkodni tudunk. Illetve az utasítás, hogy védjük a célhajót, de ez baráti közegben ugye nem lehetséges. Itt ellenséges volt a közeg azért tartottam fegyverbemutatót! -
#3613 Inkább elmentem aludni.
Azzal a nagy döggel nem olyan egyszerű manőverezni. Lehet, hogy inkább áthordatom kis hajóval a cuccot a raktárba.
Mondjuk az biztos, hogy rá tud állni és már állt is rá, mert vitettem vele Hull Part-ot "állomáson belül". És a felállás akkor sem volt más, mint most.
Én jobban szeretek fordulni, mint bukni.
Valamiért szeretik az űrhajók tulajdonságait is hasonlóra csinálni, mint a repülőgépekét. Dönts be és úgy húzd fel vagy told le a gép orrát.
Hozzáteszem, hogy itt is sokszor tapasztaltam az autópilóta esetén. Travelben fordulva simán dönti a gépet, majd, mikor irányba állt, "egyenesbe" teszi.
Harcban mindig arra húzom, amerre az ellenség van. De, hogy közben fordulok-e, az jó kérdés.
Az biztos, hogy eddig egy hajó manőverezhetőségével sem voltam megelégedve. És, ha a Nemezis olyan jó hajó, akkor sajnos erről a megelégedésről asszem le is mondhatok.
Amúgy mit értesz kormány alatt? Az nem igazán esett le.
A videód jó lett, szép foglalás.
Felöltés után mindjárt meg is néztem, úgyhogy nem tudtam belőle tanulni, mert nem láttam, hogy kell a katonákat indítani. Klikkeltél ide-oda, de a feliratok.... :D -
Jóózsf István #3612 Tök jó kérdés jutott eszembe: Ti melyik kormányt szoktátok választani? Gondolom rutinból a harcit?!?!
És amikor hirtelen/gyorsan meg akartok fordulni, mondjuk harc közben, akkor merre húzzátok, oldalra, vagy felfelé? Merthogy ettől függően kellene kormányt választani, de én magamtól nem tudom eldönteni. Néha felmerül az az érzés, hogy"Anyám de tetű módon fordulsz! Kérvényt nyújtsak be?"
Nem mindegy, hogy Bólintunk (pitch) vagy Farolunk (yaw)
Egy repülős játéknál teljesen egyértelmű: Beborítunk és húzzuk felfelé tehát bólintunk. De itt...?
Azért is érdekes, mert ugye tudjuk, hogy van köztünk Newton-i is! Hogy meg ne szólítsalak...! -
Jóózsf István #3611 "Az építkezési raktárra hogy lehet dokkolási engedélyt kérni?" Érintettük már a témát, és szerintem sehogy. Próbáltál simán odaállni? Hátha automatikusan felajánlja, mint az "M" osztálynál?
Végül is teljesen jogos a kérdés, mert miért ne vihetném SK az anyagokat az építkezésre. És akkor KELLENE tudnom engedélyt kérni! Óriási hiba lenne, ha "kifelejtődött volna" a játékból!
Igyál valamit! -
#3610 Kiakaszt.
Nem elég, hogy a tetü indexelő nyavaja cseszi a processzort, ezáltal hangosabb a gép, de még a játék sem képes egy egyszerű feladatot végrehajtani.
Történetesen az Inca-ba kellene bepakolni pár dolgod és elvinni egy épülő állomásra. Ehelyett ott cseszi magát az állomás körül.
Az építkezési raktárra hogy lehet dokkolási engedélyt kérni?
Feltéve, ha rá tud dokkolni, mert persze az építő is ráállt arra a nyavajára. Szó szerint ott parkol mellette.
Emellett, gondolom hála a Xenonok visszaverésének, alig kapható cucc az építkezésekhez. De még a fejlesztésekhez sem tudom összeszedni az anyagot, mert az összes Weapon Component gyár üres. És nem csak ez.
Nem kellett volna leülnöm játszani már ilyen későn. -
Jóózsf István #3609 Arra van mod a nexuson! Meg ne kérdezd mi a neve, de szerintem 2018 decemberében már volt!
Tokrafan!
"Persons of Interest" Ezt már egyszer én is megszívtam. Égre-földre kerestem!
Jocó! Én csak feltolom az anyagot. Először feldolgozzák SD minőségben, aztán HD-ban majd 4K. El szokott telni egy kis idő. Szólni is szoktam, csak most elfelejtettem.
-
TokraFan #3608 Hiszek neked István! :-D
Egyébként, ez a "Persons of Interest" még nincs implementálva? Csomó állomáson megjelenik az ikon, hogy van egy ilyen személy, de dokkolást követően sehol senki/semmi extra.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.31. 21:20:45